تعریف خوشبختی چیست؟
قبل از این که برویم به سراغ رابطه بین پول و خوشبختی، اول ببینیم تعریف خوشبختی چیست و آیا پول خوشبختی می آورد؟ خوشبختی یک حالت روانی است که انسان احساس شادی و لذت میکند. خوشبختی تعاریف مختلفی دارد و برای هرکس به گونهای تعریف میشود. اگر معنی خوشبختی را از هر کس بپرسید به جوابهای متفاوتی میرسید. به دلیل اینکه هر فرد دید متفاوتی از خوشبختی دارد. برخی از افراد میگویند خوشبختی به معنای ثروتمند بودن است و برخی دیگر میگویند که برای آنها، به معنای سالم بودن میباشد.
همچنین افرادی را پیدا خواهید کرد که میگویند خوشبختی برای آنها به معنای داشتن عشق در زندگی، داشتن دوستان زیاد، شغل خوب یا رسیدن به هدفی خاص است. خوشبختی نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارد و میتواند تأثیرات بسیار زیادی را در نحوه زندگی ما داشته باشد. اما شما چگونه خوشبختی را برای خود تعریف میکنید؟ به نظرتان آیا پول خوشبختی می آورد؟ در این مقاله قصد داریم در مورد رابطه بین پول و خوشبختی صحبت کنیم، پس تا انتهای مقاله همراه باشید.
حالا سؤال مهم این است آیا پول خوشبختی می آورد؟
پاسخ به این سؤال که پول خوشبختی می آورد یا نه، به تعریف هر کس از خوشبختی ارتباط دارد. اما پول برای همه افراد یکی از موارد مهم برای زندگی و آسایش است. هرچند ممکن است پول مهمترین چیز در زندگی افراد نباشد اما روی غذا، لباس، خدمات درمان، روابط و… تأثیر مستقیم دارد. پاسخ این سؤال به تعریف هر فرد از خوشبختی بستگی دارد.
به قول کارل مارکس جامعهشناس آلمانی تا زمانی که انسانها مرتبه اول نیازهایشان تأمین نشود نمیتواند به کارهای دیگر مانند تحصیلات، هنر و… بپردازند. اگر چه ممکن است با پول بتوانید امنیت مالی را تجربه کنید، اما رابطه بین پول و خوشبختی ثابت کرده است که خوشبختی با پول خریدنی نیست. اما بیپولی منشأ اضطراب و مشکلات بسیاری در زندگی است. وقتی پول نباشد، غذای خوب، خانه خوب، ماشین خوب، استراحت، تحصیل و تفریح هم وجود ندارد.
انسان بیپول حق انتخاب هم ندارد. گاهی مجبور است کاری را انجام دهد که دلش نمیخواهد یا با افرادی همکار شود که با شخصیتش هماهنگ نیستند یا در خانهای زندگی کند که علاقهای ندارد.
اما وقتی پول داشته باشیم میتوانیم وقتمان را صرف کارهایی بکنیم که دوست داریم، با کسانی کار بکنیم که با آنها احساس خوبی داریم و شغلی را انتخاب کنیم که باب میلمان هست. برای اینکه از استرس ناشی از بیپولی رها شوید باید طرز تفکرتان نسبت به پول را تغییر دهید و از رابطه بین پول و خوشبختی آگاه شوید.
9 طرز فکر درباره پول که باید بدانید
شما باید بدانید که:
1. به هر چیزی که میبینید احتیاج ندارید
آیا هر چیزی که در اطرافتان میبینید برایتان ضروری است؟ خیر، بسیاری از چیزهایی که این روزها به عنوان کالای ضروری مورد استفاده است تا چند نسل قبل هیچ لزومی برای استفاده از آنها نبود. کالاهایی مانند
گوشی موبایل، مایکروفر، ماشین، و… کالاهایی هستند که بر اساس تبلیغات در بین مردم رایج شده است و برای افرادی که این کالاها را ندارند نارضایتی ایجاد کرده است. افراد تولیدکننده این کالاها باعث شدهاند محصولاتشان توسط افراد به عنوان کالای ضروری شناخته شود و استرس زیادی بابت نداشتن آنها تجربه کنند. اگر شما این طرز تفکر را تغییر دهید احساس رضایت بیشتری در زندگی تجربه خواهید کرد.
2. پول خوشبختی می آورد اما آن را تضمین نمیکند
در بررسی رابطه بین پول و خوشبختی باید گفت که پول خوشبختی می آورد اما نه به تنهایی. بعضی از شادترین آدمهایی که احتمالاً میشناسید به هیچ عنوان پولدار نیستند و خیلی از آدمهای پولداری هم که میشناسید، خوشبخت نیستند. هرچند درجهای از ثبات مالی وجود دارد که انسان در آن احساس امنیت میکند، ولی پول بیشتر از حد نمیتواند آرامش به همراه داشته باشد. هرچه زودتر این تفکر که پول بیشتر خوشبختترمان میکند را کنار بگذارید، زودتر میتوانید خوشبختی واقعی را پیدا کنید.
3. پول نباید هدف اصلی کار کردن باشد
از نظر شما چه رابطهای بین درآمد و رضایت از کار وجود دارد؟ برای بررسی رابطه بین پول و خوشبختی باید رابطه بین کاری که انجام میدهید و درآمدتان را هم بررسی کنید. قابل ذکر است که هرچقدر درآمد بیشتری داشته باشید لزوماً رضایتتان از کار هم بیشتر نخواهد بود.
نباید هدف اصلیتان برای کار کردن پول باشد، سعی کنید در یک کار مفید برای انسانها مشارکت کنید در این صورت استرس کاریتان کمتر میشود و سعی میکنید به جنبههای مثبت آن بیشتر از کسب پول فکر کنید.
4. ثروتمندان هم مشکلات خاص خود را دارند
در اینکه فقر مشکلات زیادی با خود به همراه دارد هیچ شکی نیست. اما مشکلاتی هم با داشتن ثروت برای انسانها پیش میآید. ثروتمند بودن همیشه هم بی مشکل نیست. مشکلات ثروتمندان و ترس افراد پولدار همیشه تنهایی و بزرگ کردن فرزندان خوب است. چرا که این افراد انقدر اولویت خود را پول قرار میدهند که گاهی از جنبههای دیگر زندگی مانند خانواده و… غافل میمانند.
به عبارت دیگر، اگر تصور میکنید پول همه مشکلاتتان را حل خواهد کرد، اشتباه میکنید. وقتی دیدگاهتان را نسبت به این موضوع تغییر دهید، دیگر در مکانی اشتباه به دنبال پاسخ سؤالاتتان نخواهید بود. اما با توجه به این که افراد فقیر علاوه بر مشکلات غیر مالی، مشکلات مالی هم دارند، میتوان گفت رابطه بین پول و خوشبختی تقریباً یک رابطه مستقیم است.
5. در آرزوی پولدار شدن نمانید
در بررسی رابطه بین پول و خوشبختی متوجه خواهید شد که گاهی میل افراطی به داشتن پول زندگی انسانها را از آنها میگیرد. درست است که پول خوشبختی می آورد اما میل به پول جمع کردن، زمان را گرفته، انرژی را تلف میکند. ارزشها را به خطر انداخته و توانایی انسانها را محدود میکند. کم کردن میل به پول اندوزی باعث کم شدن استرس هم میشود.
6. برای هزینه کردن حد و مرز قائل شوید
از آنجایی که رابطه بین پول و خوشبختی مستقیم است، خرج کردن پول بیش از اندازهای که دارید فقط استرس می آورد. برنامههای بودجهبندی، ابزاری مفید برای این کار هستند. چون نشان میدهد که برای شاد بودن نباید بیشتر از پولی که در میآورید خرج کنید. پس حد و مرز درآمدتان را در نظر بگیرید تا زندگی با کیفیتتر و آرامتری داشته باشید.
7. مقداری از پولتان را به نیازمندان ببخشید
خوشبختی یعنی حس خوب از زندگی داشتن؛ افراد سخاوتمند شادتر، سالمتر، تحسینبرانگیزتر بوده، از زندگیشان راضیتر هستند و روابط عمیقتری با دیگران دارند. زندگی آنها با استرس کمتری همراه است. خیلی مهم است که دیدگاهمان را نسبت به این موضوع عوض کنیم. یکی از مهمترین عوامل کاهنده استرس که میتوانید با پولتان انجام دهید این است که کمی از آن را ببخشید.
با بخشش قسمتی از پولتان به نیازمندان حس بهتری خواهید داشت و حتی از این جنبه هم که نگاه کنید درمییابید که پول خوشبختی می آورد. رابطه بین پول و خوشبختی ثابت میکند قرار نیست که پول زیاد فقط صرف تفریح و لذت شود. با بخشندگی و سخاوت، حس بهتری از زندگیتان خواهید داشت.
8. بدانید که امنیت حاصل از پول، زودگذر است
طبق تحقیقاتی که انجام شده، بله پول خوشبختی می آورد. خیلی از ما باور داریم که امنیت با داراییهای ما به وجود میآید. در نتیجه اینکه خیلی از ما حجم زیادی از داراییها را به اسم افزایش امنیت و خوشبختی برای خودمان جمعآوری میکنیم. ساعتهای طولانی برای خریدن آنها کار میکنیم، خانههای بزرگتر میسازیم تا آنها را داخلش جای دهیم، مقدار زیادی انرژی برای نگهداری آنها صرف میکنیم.
در همین حین، جامعه، آزادی، خوشبختی و عشق را از دست میدهیم. بعضی از مهمترین عناصر زندگی را با این داراییها مبادله میکنیم. جستجوی ما برای امنیت و زندگی و لذت یکی از مهمترین دغدغههای انسان بودن است. فقط باید در محل مناسبی به دنبال آن باشیم.
9. پول را به عنوان یک ابزار ببینید
پول یک ابزار است که کمک میکند خیلی از کارها سادهتر شود. افراد جامعه به ازای کاری که انجام میدهند پول دریافت میکنند. شما هم در عوض کاری که انجام میدهید پول به دست میآورید و اینگونه میتوانید با سایر افراد جامعه تجارت کنید. هدف پول همین است. در رابطه بین پول و خوشبختی یاد میگیریم که اگر پول کافی و حتی بیشتر برای برآوردن نیازهایمان داشته باشیم، دیگر با استرس زندگی نمیکنیم.
استرس تأثیرات وحشتناکی بر بدن دارد. موجب آسیبپذیری، خستگی و اضطراب میشود. متأسفانه پول ازجمله یکی از مهمترین عوامل استرس شمرده میشود. پس با باور به این جمله که پول خوشبختی می آورد میتوانیم برای به دست آوردن پول بیشتر تلاش کنیم اما بدون استرس.
رابطه بین پول و خوشبختی مستقیم است یعنی چه؟
وقتی میگوییم رابطه بین پول و خوشبختی مستقیم است منظورمان دقیقاً همان اصطلاحیست که در ریاضی یاد گرفتهایم. یعنی هر چه پول بیشتری داشته باشیم، حس خوشبختی بیشتری نیز داریم و برعکس.
جایگاه پول در زندگی انسان چیست؟ آیا واقعا پول خوشبختی می آورد؟
انسان خلق شده که در همه چیز به کمال برسد. میل به کمال در طول تاریخ بشریت، از ابتدای خلقت و در تمام انسانها وجود داشته است. همه انسانها دوست دارند که در آزادی، علم، دانش، حکمت، حقیقت، عشق، مهربانی، عزت، کرامت و قدرت به بالاترین سطح برسند. هر انسانی برای رسیدن به کمال، ابتدا باید بتواند نیازهای اولیه زندگیاش را فراهم کند و به نیازهای اولیهاش پاسخ بدهد.
برای فراهمسازی نیازهای اولیه و پاسخ عاقلانه به غریزههای طبیعی، ما نیاز به یک وسیله داریم که این وسیله همان پول معروف خودمان است. پول، یا به صورت کلیتر، اقتصاد، زیربنای رفع نیازهای اولیه انسان و رفع نیازهای اولیه، شرط اساسی رسیدن به کمال است. بنابراین میتوان گفت پول خوشبختی می آورد و اقتصاد، زیربنای همه چیز است و اگر کسی درآمد کافی نداشته باشد، نمیتواند به کمال و خوشبختی برسد.
رابطه بین پول و خوشبختی میگوید که پول، ابزار مهم در زندگی است که برای انسانها به شدت ضروری است. پول برای زندگی، مانند سوخت برای اتومبیل است که بدون آن ادامه حیات ممکن نیست و در نتیجه، انسان به هدف والای خودش، یعنی کمال بینهایت نخواهد رسید.
آیا پول بیشتر شما را شادتر خواهد کرد؟
اگر بخواهیم این موضوع را در کشورهای مختلف بررسی کنیم ممکن است به نتایج درستی نرسیم زیرا ملل ثروتمند از سطح سواد بالاتر، وضعیت بهداشتی بهتر، آموزش بهتر و آزادی بیشتر و همچنین امکانات مادی بهتری هم برخوردار هستند. برای رسیدن به نتیجه باید افراد ثروتمند و فقیر درون هر کشور را بررسی کرد.
این سؤال که آیا پول بیشتر من را شادتر میکند احتمالاً سؤالی است که شما اغلب زمانی که به فکر صرف وقت بیشتر با خانواده به جای صرف زمان بیشتر در محل کار هستید، از خود میپرسید.
رابطه بین پول و خوشبختی با مثال: در کشورهای فقیر، یعنی مکانهایی که فقر باعث از بین رفتن حیات انسانها میشود، ثروتمند بودن تا حد زیادی منجر به شاد بودن هم میشود. اما در کشورهای ثروتمندتر، جایی که تقریباً همه از یک شبکه ایمنی پایه برخوردار هستند، افزایش ثروت تأثیر اندکی بر روی شادی شخصی دارد.
در ایالات متحده، افراد بسیار فقیر از نظر شادی در سطح پایینتری هستند، اما هنگامیکه شخصی زندگی راحتی دارد، پول اضافی تأثیر کمتری بر میزان شادی او میگذارد. حتی افرادی که از ثروت افسانهای برخوردار هستند یعنی افرادی که در فهرست ثروتمندان قرار میگیرند، تنها اندکی شادتر از آمریکاییهای متوسط هستند.
چگونه در جوانی پولدار شویم؟
پولدار شدن در هر سن و سالی شیرین و هیجانانگیز است. اما ثروتمند شدن در جوانی لطف دیگری دارد. راههایی وجود دارد که سریعتر بتوانید به ثروت برسید:
- سرمایهگذاری کنید: یکی از مهمترین راهها برای رسیدن به پول بیشتر سرمایهگذاری است. سرمایهگذاری کمک میکند بتوانید پولتان را حفظ کنید و در آینده وضعیت مالی خود را روز به روز بهبود ببخشید.
- حرفه مناسبی انتخاب کنید: داشتن شغل مناسب به شما کمک میکند مسیر زندگیتان مشخص شود و از نظر مالی به ثبات رسیده و مسیر پولدار شدن را سریعتر طی کنید.
رابطه بین پول و خوشبختی
اما داشتن پول چه مزایایی دارد؟ اگر پول زیادی داشته باشید از هیچ موقعیتی در زندگی خود نمیترسید و در زندگی حرفهای و شخصی خود اطمینان بیشتری خواهید داشت. زیرا، میدانید اگر اشتباهی رخ دهد تا حد زیادی با پول میتوانید مشکل را حل کنید. اگر پول داشته باشید با اطمینان خاطر ارتباط برقرار میکنید و با اوضاع پیچیده روبرو میشوید.
از طرف دیگر، کسانی که میگویند پول خوشبختی به ارمغان نمیآورد عموماً خود ثروتمند هستند و قادر به خرید هر چیزی میباشند و به قول معروف پول دیگر از چشمشان افتاده است. یک فروشنده سبزیجات، یک کارگر ساده، یک بیخانمان و… همیشه به این جمله که پول خوشبختی می آورد اعتقاد دارند؛ زیرا این افراد میبینند با پول میتوانند به بخش قابل توجهی از نیازهایشان برسند.
برای پاسخ به سؤال آیا پول خوشبختی می آورد، تحقیقاتی در آمریکا انجام شده است. با توجه به این تحقیقات دریافتند که تا حد زیادی پول خوشبختی می آورد و باعث افزایش لذت در زندگی افراد میشود. یعنی افزایش درآمد 75 هزار دلار (درآمد بالاتر از حد متوسط مردم آمریکا) در سال میتواند سطح شادی را افزایش دهد و بیش از آن موجب شادی نخواهد شد.
ولی، افراد زیادی هستند که فکر میکنند اگر چندین برابر از این درآمد داشته باشند خوشبختتر خواهند بود. رابطه بین پول و خوشبختی مستقیم است ولی این در حالیست که اگر پول بیشتر باشد اضطراب نیز بیشتر میشود. پس ثروت و پول زیاد، بدون ایراد و مشکل نیست. اگر افراد برای برخی از کارها و موارد خاص پول خرج کنند احساس خوشبختی خواهند داشت. پس یعنی پول در راه صحیح باعث خوشبختی میشود.
امنیت مالی
وجود پول تا اندازه معقول باعث ایجاد حس خوشبختی و خوشحالی میشود. در ابتدا با پول احساس امنیت مالی را خواهید داشت و بعد از اینکه افزایش یافت این احساس فراموش میشود. پس اگر شما هم اینچنین هستید و برای خرید هر چیزی نگرانی از بابت پول ندارید بهتر است قدردان آن باشید. در این تردیدی نیست که پول خوشبختی می آورد و اگر شما پول کافی برای نیازهای ضروری داشته باشید شادتر خواهید بود.
تجربههای جدید خرید کردن
هر تجربهای میتواند مفید باشد. برخی از تجربهها بدون پول امکانپذیر است. اما، با پول قادر هستید فرصتهایی را به دست آورید تا تجربههای جدید و خاطر انگیز را داشته باشید، برای همین بیشتر افراد به دنبال روشهایی برای پولدار شدن هستند. مثلاً شما برای اینکه بتوانید سفرهای جذاب بروید و بدون دغدغه فکری تجربههای خاصی داشته باشید باید پول کافی داشته باشید.
این نوع هزینهها برای این تجربهها نهتنها باعث شادی میشود بلکه در آینده وقتی به گذشته نگاهی بیندازید خاطرههای بسیار شیرین و خوشایندی وجود خواهد داشت به همین دلیل میگوییم که توجه به رابطه بین پول و خوشبختی بسیار اهمیت دارد.
صرف پول برای علایق
شما باید برای کارهایی که برایتان لذتبخش است هزینه بپردازید. مثلاً میخواهید به کنسرت بروید، یا ورزش خاصی تجربه کنید، سفر گردشگری بروید و…
برای اینکه به این علایقتان برسید باید پول خرج کنید. یعنی به صورت خلاصه پول خود را صرف تجربههایی کنید که برای شما لذت به همراه دارد. این را هم مد نظر داشته باشید که شما با پول قادر به یادگیری بسیاری از موارد میباشید که با آنها نیز خواهید توانست هم لذت برده و هم درآمد کسب کنید و هم به جامعه خدمت کنید و در این زمان احساس میکنید که واقعاً پول خوشبختی می آورد. به صورت کلی بهترین کار این است که برای شادیها و تجربه هزینه کنیم.
کمک به خیریه
افرادی که خوشبختی را در کمکهای معنوی توصیف میکنند از رابطه بین پول و خوشبختی آگاهاند. یکی از بهترین کارها که میتواند در خوب شدن احساسمان کمک کند این بوده که به دیگران توجه داشته باشیم. شما در زمان داشتن پول اگر بخشی از ثروت خود را در بین افراد نیازمند تقسیم کنید احساس خوب و رضایتمندی را خواهید داشت. یعنی شما با گذاشتن اثر خوب بر روی دیگران خوشحال خواهید شد. پس، ثروت خواهد توانست انواع فرصتهای خوب را برای شما و کسی که کمک میکنید داشته باشید.
کمک به افرادی که برایتان عزیز هستند
یکی از مواردی که میفهمید پول خوشبختی می آورد این است که به افرادی که برایتان عزیز هستند کمک کنید. این افراد میتوانند خواهر، برادر، دوست یا والدین باشند. شما با کمک در روزهای سخت به این افراد احساس خوبی را خواهید داشت. بنابراین اگر فرصت چنین کارهایی را با دارا بودن پول داشتید دریغ نکنید و خود را شادتر کنید.
هزینه برای خریدن وقت
افرادی هستند که پول کافی دارند ولی آن را صرف وقت خریدن نمیکنند. اما وقت خریدن به چه صورت است؟ مثلاً یک کارفرما میتواند با استخدام چند کارمند برای خود وقت بخرد یعنی به جای اینکه همه کارها را خودش انجام دهد، مسئولیت کارهای جزئی را به کارمندان واگذار میکند و وقتش را صرف انجام کارهای مهمتر میکند.
یا برای مثال دیگر یک خانم خانهدار میتواند با داشتن پول از نیروی کمکی برای انجام کارهایش استفاده کند و در عوض وقتش را صرف یادگیری یک مهارت یا آموزش کند. این باعث خریدن وقت شده و برای نیازهای مورد علاقه زمان بیشتری خواهید داشت و در ذهنتان به رابطه بین پول و خوشبختی پی خواهید برد.
خرج کردن برای موارد ارزشمند
حالا که میدانیم پول خوشبختی می آورد برویم سراغ خرج کردن آن پول. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که به چیزهایی علاقه داشتید ولی با خرید آن کالا دیگر علاقه اولیه را حس نکردید. این یعنی همان تازگی اولیه را نداشته و دیگر قدردان آن نیستیم. در این مواقع بهتر است به کسب تجربههای جدید در خرید کالا بپردازید تا شادی و احساس رضایت داشته باشید.
اما، این را هم در نظر داشته باشید که برخی از موارد وجود دارند که هر چقدر هم بیش از حد خریداری کنیم ولی باز برایمان لذتبخش خواهد بود. مثلاً شما به کارهای هنر علاقه دارید و هرچقدر تابلو نقاشی و آثار هنری برای خانهتان بخرید برایتان لذتبخش است. پس همیشه به این فکر کنید که چه چیزی برایتان شادیآور است و علاقه دارید تا برای آن برنامهریزی کنید.
رابطه پول و ازدواج
رابطه بین پول و خوشبختی در ازدواج و زندگی مشترک به چه صورت است؟ در جامعهای زندگی میکنیم که بحرانهای زیادی زندگی مشترک افراد را تهدید میکند، عدم ثبات شغلی، دغدغههای مالی و بحران بیکاری از جمله مسائلی است که زوجهای بسیاری در زندگی روزمره خود با مصائب آن دست به گریبان هستند. پس بیشک نباید نقش مادیات را در زندگی نادیده گرفت. چرا که زمانی که وضعیت مالی خانواده دچار بیثباتی میشود، روابط زناشویی هم تحت تأثیر آن قرار میگیرد.
حتی فرزندان هم درگیر این مشکلات خواهند شد و تبعات آن دامنگیر خانواده خواهد شد. چرا که بیپولی، باعث میشود تک تک افراد خانواده از بخشی از نیازها و حتی آرزوهایشان دست بکشند و به کمخرجترین نوع ممکن زندگی کنند. اگر میخواهید پولتان را مدیریت کنید باید به رابطه بین پول و خوشبختی توجه داشته باشید تا احساس شادی و خوشبختی بیشتری در زندگی داشته باشید پس باید به نکات زیر اهمیت دهید.
9 نکته مهم
1. بودجهبندی کنید
درآمد و مخارجتان را کنترل کنید و فاکتورهای خرید را نگه دارید و مخارج را در دفتر مخصوص یادداشت کنید. هزینه ماهانه قبضهای آب، برق و… را هم به بودجهبندیتان اضافه کنید. مخارج را گروهبندی کنید؛ مثلاً غذا، لباس، سرگرمی و…
احتمالاً پس از گروهبندی مخارج متوجه میشوید بعضی از گروهها هزینه بسیار زیادی مصرف میکنند، آنها را دقیقتر بررسی کنید تا مخارج غیر ضروری را بیابید و سعی کنید مخارج سودمندتر را جایگزین این خرجهای غیر ضروری کنید. حواستان باشد به گونهای بودجهبندی کنید که بتوانید مقداری از پولتان را سرمایهگذاری کنید.
2. برای خرج کردن برنامهریزی کنید
برای خرید کردن لحظهای تصمیم نگیرید. قبل از رفتن به خرید لیست خریدتان را بنویسید. قبل از خرید از چند مغازه دیدن کنید، بدون اینکه چیزی بخرید به خانه برگردید و در آرامش کالای مورد نظر خود را بررسی و سپس تصمیم بگیرید.
اگر بدانید دقیقاً چه چیزی میخواهید بخرید، کمتر در مغازه میمانید و پول کمتری خرج میکنید. اگر به هر خرید به عنوان یک تصمیم مهم نگاه کنید، عاقلانهتر تصمیم میگیرید. در این مواقع هم متوجه میشوید که واقعاً پول خوشبختی می آورد و حتی در خرید کردنتان هم استرسی را متحمل نمیشوید.
3. در شرایط خرید غیر ضروری قرار نگیرید
در بررسی رابطه بین پول و خوشبختی باید بگوییم که نیازهای اولیه شما به بقیه خریدها اولویت دارد. پس اگر میخواهید حس خوبی داشته باشید و برای خریدهای ضروری اضطراب نداشته باشید اجازه ندهید ولخرجی و هیجانات لحظهای برنامههایتان را خراب کند. برای اینکه در شرایطی قرار نگیرید که ناخودآگاه ترغیب به خرید کردن شوید باید سعی کنید برای سرگرمی به پاساژگردی نروید و ویترین مغازهها را بیهدف تماشا نکنید.
اگر از خرید کردن لذت میبرید، مراقب باشید برای لوازمی که نیاز ندارید پول خرج نکنید. حتی بهتر است زمانی که گرسنه هستید یا با صدای بلند موزیک گوش میدهید، اگر لیست خرید همراه ندارید خرید نکنید.
4. سعی کنید تنها به خرید بروید
حال که فهمیدیم پول خوشبختی می آورد و خرید کردن که به پول نیاز دارد، یکی از لذتبخشترین حسهاست و احساس شادی و خوشبختی در شما ایجاد میکند. باید به این نکته هم توجه کنید. اگر میخواهید احساس خوبی نسبت به خرید کردن داشته باشید باید از همراه بردن بچهها، دوستانی که به خرید علاقه دارند و حتی دوستی که کاملاً به تصمیم شما احترام میگذارد، دوری کنید چون ممکن است باعث شود پول اضافه خرج کنید.
به صحبتهای فروشنده مغازه توجه نکنید. اگر سؤالی دارید پاسخ سؤالتان را گوش کنید، اما پیشنهادهای خریدشان را نشنیده بگیرید. اگر شما را تنها نمیگذارند، مغازه را ترک کنید و هر گاه تصمیم گرفتید برگردید.
5. تا حد ممکن هزینهها را یکجا و به صورت نقد پرداخت کنید
خرید با کارت اعتباری معمولاً مخارج را بالا میبرد زیرا باعث میشود بیشتر از بودجهای که در نظر دارید خرج کنید چون در ظاهر پولی خرج نمیکنید. از نسیه گرفتن دوری کنید چون این کار کنترل مخارج از دستتان خارج میشود.
بیشتر از چیزی که نیاز دارید پول نقد همراه نبرید، اگر پول اضافه نداشته باشید نمیتوانید ولخرجی کنید. به جای اینکه هر وقت پولتان تمام شد کیف پولتان را پر کنید، هفتهای یک بار بودجه هفتگیتان را از حساب برداشت کنید.
6. به تبلیغات توجه نکنید
قطعاً تأثیر عوامل محیطی بر روی خرج کردن را نمیشود نادیده گرفت اما شما دقیقاً با اطلاع از رابطه بین پول و خوشبختی باید بدانید چرا میخواهید فلان محصول را بخرید. چه کاربردی برایتان دارد و به کدام نیازتان پاسخگو است.
سعی کنید تحت تأثیر تبلیغات پول خرج نکنید. این تبلیغات طراحی شدهاند تا شما را برای پول خرج کردن تشویق کنند و تصویر ایدهآلی از محصول نشان میدهند، نه آنچه واقعاً هست. به دلیل ارزانی هیچ محصولی را نخرید. اینکه یک محصولی را احتیاج داشته باشید و آن را با تخفیف بخرید خیلی خوب است. اما این به این معنی نیست که هر چیزی را صرفاً به دلیل اینکه تخفیف دارد و یا ارزان است خریداری کنید.
حواستان به حقههای قیمتگذاری باشد. ۱۹۹ هزار تومان همان ۲۰۰ هزار تومان است. ارزش هر کالا را با کیفیت خودش بسنجید، نه با کالاهای دیگری که به شما پیشنهاد میشود. فروشنده میتواند با بزرگنمایی قابلیتهای محصولی که به آن نیاز ندارید، محصول ارزانتر را در نظرتان گران جلوه بدهد و در نهایت شما را وادار کند برای امکاناتی که مورد استفادهتان نیست پول بیشتری خرج کنید.
7. در حراجیها خرید کنید
درست است که گفتیم پول خوشبختی می آورد آن هم پول زیاد؛ اما اگر کالایی را نیاز دارید ولی خرید آن برایتان ضرورت ندارد منتظر زمان حراج بمانید تا با پول کمتری آن را تهیه کنید. از حراج و کارت تخفیف فقط و فقط برای کالاهایی که واقعاً نیاز دارید یا از قبل قصد خریدشان را داشتهاید استفاده کنید.
پایین آوردن قیمتها یکی از روشهای رایج تحریک مشتری برای خرید محصولی است که به آن نیاز ندارد. محصولات را تنها در زمانی از سال بخرید که بازارش کساد است. مثلاً کولر معمولاً در فصل سرما قیمت کمتری دارد.
8. قبل از خرید تحقیق کنید
قبل از خرید لوازم گرانقیمت، در اینترنت بگردید و نظرات خریداران را بخوانید تا مناسبترین محصول را بیابید. محصولی را بیابید که متناسب با بودجهتان باشد، عمر طولانی داشته باشد و به بهترین نحو پاسخگوی نیازهایتان باشد.
9. برای تفریح خود وقت بگذارید
همانطور که رابطه بین پول و خوشبختی مستقیم است رابطه بین تفریح و خوشبختی هم مستقیم میباشد. شاید با خود فکر کنید که این خرج غیر ضروری است. اما برای اینکه بتوانید به مدیریت مخارج ادامه دهید لازم است گاهی برای خود تفریح قائل شوید. زیرا اگر خیلی به خودتان سخت بگیرید خسته میشوید و در برابر خواستهها تسلیم میشوید.
در بودجهبندیتان کمی پول برای تفریح کنار بگذارید. تفریح را بهعنوان جایزه در نظر بگیرید تا بتوانید روحیهتان را حفظ و از ولخرجیهای حسابنشده پیشگیری کنید. اگر معمولاً برای تفریح زیاد هزینه میکنید، روشهای ارزانتر پیدا کنید. مثلاً به جای مراجعه به سالنهای زیبایی برای خودتان ماسک صورت بگذارید و به جای سینما رفتن در منزل فیلم ببینید.
نتیجهگیری
در این مقاله در مورد رابطه بین پول و خوشبختی صحبت کردیم و به سؤال “آیا پول خوشبختی می آورد؟” پاسخ دادیم. نتیجه این است که پول به خودی خود خوب است و میتواند باعث شادی و لذت در زندگی شود. ثروتمندان معمولاً به دلیل اینکه پول زیادی داشتهاند میگویند که پول همه چیز نیست و نمیتواند باعث خوشبختی شود. اما باید گفت که بیپولی قطعاً باعث میشود تا انسانها احساس حقارت کنند.
داشتن سطح مناسبی از پول و ثروت برای برخورداری از حداقل سلامت روان ضروری است با این حال پول ضامن خوشبختی نیست. یعنی نمیتوان گفت که هرچقدر درآمد افراد بالاتر میرود احساس شادی و رضایت نیز در آنها افزایش مییابد چراکه احساس خوشبختی در زندگی تجربهای درون فردی است و به فاکتورهای مختلفی از جمله میزان روابط رضایتبخش در زندگی، میزان دستیابی به اهداف و به خصوص سطح اعتماد به نفس بستگی دارد.
آشنایی با مفهوم پول به شما کمک میکند تا بتوانید از نظر مالی شرایط بهتری را تجربه کنید و رابطه بین پول و خوشبختی را بهتر درک کنید. پول یکی از نیازهای روزمره تمام انسانهاست که میتواند موجب آسایش و رفاه بیشتر شود. اینکه بتوانید مدیریت مالی بهتری داشته باشید بر روی آینده مالیتان به شدت اثرگذار است. دوره توسعه مالی به شما کمک میکند هر آنچه در مورد پول و مدیریت مالی نیاز دارید را آموزش ببینید. برای دریافت این دوره فرم زیر را پر کنید.
اوووپس! ما نمی توانیم فرم شما را پیدا کنیم. |
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.