اکثر ما تجربه شرکت در آزمون یا مصاحبه استخدامی رو داشتیم. این تجربه ممکنه برای بعضی از ما شیرین و برای بعضی تلخ باشه. وقتی که از مصاحبه خارج میشیم و منتظر تماس میمونیم تا بلکه بالاخره بتونیم مشغول کار بشیم؛ وقتی خبری از کارفرما نمیشه و یا با خبر قبول نشدنمون مواجه میشیم، تنها یه سواله که ذهنمون رو به خودش مشغول میکنه. چرا؟؟؟ چرا قبول نشدم؟ خبر خوب اینکه نگران نباشید. چون تو این مقاله میخوایم صفر تا صد اینکه چگونه استخدام شویم رو براتون توضیح بدیم. در این مقاله نکاتی رو بررسی خواهیم کرد که قبل، حین و بعد از انجام استخدام میتونین انجام بدین و بخشی از آموزش استخدام هست تا درصد موفقیتتون رو در اون مصاحبه بالا ببره.
از طرفی این روزها یکی از دغدغه های اصلی افراد و بیشتر جوان ها اینه که بعد از فارغ التحصیلی شغل مناسبی پیدا کنن. بخشی از افراد تصمیم میگیرن خودشون کاری رو شروع کنن و بخشی دیگه تصمیم میگیرن که تو سازمان دیگه ای استخدام شن. پس آموزش استخدام یکی از دغدغه های اصلی این افراده. پس این مقاله رو به هیچ عنوان از دست ندین و تا آخر این مقاله رو مطالعه کنین و نظراتتون رو زیر همین مطلب برامون بنویسین.
این جملات چقدر براتون آشناست؟
- بیکاری دغدغه اصلی نیروهای تحصیل کردست.
- برای پیدا کردن کار حتما باید پارتی داشته باشین.
- افرادی که کار پیدا کردن آدم های خوش شانسی هستن.
اما نکته مهمی که وجود داره اینه که مشکل اصلی بیکارها از بدشانسی یا نداشتن پارتی نیست؛ بلکه مشکل از بی مهارتی و نداشتن دانش کافیه. وقتی به سراغ این افراد بریم خیلی هاشون میگن تو دانشگاه که چیزی به ما یاد ندادن. در حالی که بخشی از یادگیری وظیفه خود دانشجو هست و خیلی از افراد حتی مهارت های اولیه مثل کار با وورد و اکسل ندارن و مهارت های زبانشون در حد خیلی مبتدی هست.
نکات مهمی که میگه چگونه استخدام شویم؟
1. داشتن برنامه مشخص تو کار و زندگی
اولین مولفه برای مصاحبه گر اینه که فرد باید بدونه چرا تو جلسه استخدام شرکت کرده و برنامه مشخصی برای آیندش داشته باشه. فردی که ندونه هدفش چیه و چه برنامه ای برای آیندش داره احتمال خیلی زیاد تو مصاحبه ها به وسیله مصاحبه گر حرفه ای مشخص میشه و احتمال قبول شدنش به شدت پایین میاد. مثلا اگر هدف کسی اینه که تو بخش فروش و بازاریابی به موفقیت برسه باید به دنبال شغلی باشه که تو راستای هدفش هست نه اینکه به هر سازمانی که آگهی استخدام داد رزومه بفرسته.
برای این کار باید برنامه شخصی برای خودتون بنویسین. منظورمون از برنامه شخصی چیه؟ این هست که با دانش مهارت و توانمندی های الان کجا ایستادین و تو چند سال آینده میخواین به کجا برسین؛ برای رسیدن به اون هدف و جایگاه نیاز به چه مهارت ها و دانشی دارین.
2. داشتن مهارت های عمومی
تعدادی از مهارت های عمومی هستن که متقاضیان کار با داشتن اون ها به سادگی میتونن وارد بازار کار بشن و بخشی از آموزش استخدام هستش.
حالا مهم ترین بخش آموزش استخدام برای مهارت های عمومی چه چیزهایی هستن؟
-
تسلط به زبان فارسی
شاید خیلی از شنیدن این حرف تعجب کنین ولی باید بگم که خیلی از افراد به طور کامل به زمان فارسی مسلط نیستن و نمیتونن یک نامه یا متن فارسی رو به درستی بنویسن و به خاطر همین ضعف برای بیان مطالب، ارائه های رسمی و سخنوری وجود داره.
-
تایپ فارسی و انگلیسی
داشتن مهارت تایپ فارسی و انگلیسی ضرورت اولیه کار توی خیلی از مشاغله. برای اینکه ببینین چقدر مهارت توی تایپ دارین یا بخواین این مهارت رو آموزش ببینین وبسایت هایی هستن که میتونین به صورت آنلاین مهارت و دقتتون رو بالا ببرین.
-
تسلط به نرم افزارهای کاربردی عمومی
تسلط به یه سری نرم افزار های کاربردی مثل excell, word, powerpoint برای اکثر مشاغل ضرورت داره. و یه آشنایی اولیه با این برنامه ها کفایت نمیکنه. باید کاملا مسلط باشین. ولی خوشبختانه منابع متنوعی وجود داره که میتونین به صورت خودآموز بر این نرم افزارها مسلط بشین.
-
تسلط به زبان انگلیسی
تو دنیای امروز ارتباطات بحث مهمی از جهان هست. ضرورت این نسل به زبان انگلیسی خیلی بالا رفته. اگر قصد شرکت تو مصاحبه استخدامی دارین اولین قدم این موارد رو بررسی کنین و ببینین تو کدوم نقاط ضعف وجود داره و سعی کنین این نقاط ضعف رو برطرف کنین.
این رو بدونید که کارفرماها هم از پروسه مصاحبه استخدام لذت نمیبرن. اون ها هم به دنبال فرد مورد نظرشون معمولا روند فرسایشی رو تو مصاحبه ها طی میکنن. هر بار که مصاحبه دارن خدا خدا میکنن که این یکی همونی باشه که به دنبالشن. اما واقعا به دنبال چی هستن؟ چی باید در اون مصاحبه گفته بشه که نظر کارفرما رو جلب کنه و بگه: خودشه! بالاخره پیداش کردم. بعد هم به شما تبریک بگه و شما رو به سمت طی کردن مراحل اداری استخدام راهنمایی کنه.
بیایید بررسی کنیم که کارفرما دقیقا به دنبال چه چیزیه. بذارید براتون یه مثال بزنم. کارفرما مثل شخصیه که به دنبال نیازش برای خرید وارد فروشگاهی میشه و قصد خرید مثلا جاروبرقی رو داره و بودجه ای رو هم براش در نظر گرفته. شما هم که برای مصاحبه خواهید رفت، مثل فروشنده اون فروشگاه هستین که باید بتونین جاروبرقی خودتون رو به کارفرما بفروشید.
چجوری بدونیم که یه سازمان برای ما مناسبه یا نه؟
معمولا اگر کسی برای مدتی طعم بیکاری رو چشیده باشه مجبور میشه رزومه خودش رو برای همه سازمان هایی که آگهی استخدام دارن بفرسته. ولی توجه کنین انتخاب سازمانی که قراره تو اون استخدام بشین خیلی مهمه. اصلا به این فکر کردین مگه تو طول زندگی چند بار فرصت برای انتخاب شغل خواهیم داشت. برای انتخاب محل کار باید توجه کنیم که این انتخاب دو طرفه باید باشه. نه اینکه جاهای مختلف برای استخدام برین و منتظر باشین که اون ها شما رو انتخاب میکنن یا نه. بلکه شمام به عنوان طرف دیگه این قضیه باید انتخاب کنین که میخواین توی اون شرکت کار کنین یا نه. از خودتون بپرسین با استخدام توی این سازمان بعد از مدت ها چه دستاوردی خواهید داشت. معمولا این دستاوردها تو چند دسته طبقه بندی میشن
- حقوق و مزایا
- آموزش و یادگیری
- جایگاه اجتماعی
- آرامش به وجود اومده از راه امنیت شغلی
- لحظات زندگی تو محیط کار
گذر عمر انقدری سریع هست که بعد از سال ها کار کردن در یک شغل گاهی با این سوال رو به رو میشیم که اصلا دستاورد من تو این سال ها چی بوده. شما باید به دنبال کاری باشین که پویایی داشته باشه. کار تکراری یا کاری که چیزی به مهارت ها و دانش شما اضافه نمیکنه از نظر ما قابل قبول نیست. کاری انتخاب کنین که خودتون رو هر لحظه در معرض یادگیری و به چالش کشیدن مهارت هاتون ببینین.
بحث مهم دیگه ای که در مورد سازمانی که در اون استخدام میشیم وجود داره اینه که همه به خاطر جایگاه اجتماعی که شغل ها به وجود میارن دوست دارن تو شرکت ها و ادارات به نام کار کنن. اما فعالیت تو شرکت هایی که خیلی به نام هم نیستن مشکلی نداره به شرطی به دستاورد های مورد نظر شما رو تامین کنه.
امنیت شغلی
یکی از این دستاورد ها احساس امنیت شغلیه که ممکنه تو خیلی از مشاغل وجود نداشته باشه. حداقل سازمانی رو برای کار انتخاب کنین که هر ماه بتونین روی حقوق دریافتی حساب کنین و نگران ورشکست شدن شرکت یا اینکه صاحبان شرکت غیر منتظره شرکت رو ترک کنن، نباشین.
شما بخش زیادی از تایم زندگیتون رو حتی ممکنه بیشتر از تایمی که تو خونه میگذرونین در محل کار باشین. پس خیلی مهمه که چقدر از این لحظات استفاده میکنین و چقدر این لحظات لذت بخش هستن؛ اینکه با چه افرادی تعامل دارین و همکار هستین و چقدر علاقه و انرژی دارین برای این کار. برای کار تو سازمان های مختلف نیاز به تحقیق هست تا بدونین سازمانی که آگهی استخدام منتشر کرده کدوم دستاورد های مورد نظر شما رو تامین میکنه.
توصیه هایی برای آموزش استخدام قبل از حضور تو جلسه مصاحبه
قبل از رفتن به جلسه مصاحبه استخدام، صحبت هاتون رو تمرین کنید. روی نحوه ارائه و پرزنت کردن خودتون تمرین کنید. یه قلم و کاغذ بردارید و نقاط قوت و ضعف خودتون رو بنویسید. مهارت ها و توانایی هاتون، ویژگی ها و تمام نکات ریز و درشتی که میتونه به توصیف هرچه بهترتون کمک کنه بنویسید.
1) یه رزومه خوب داشته باشین
یه نقطه ضعف اساسی اکثر متقاضیان استخدام اینه که یه رزومه اصولی ندارن. حالا یه رزومه خوب چه ویژگی هایی داره؟ نباید بیش از اندازه خلاصه و بیش از اندازه مفصل باشه. باید جوری چیدمان بشه که مهم ترین نقاط قوت و پاسخ به سوال های اصلی مصاحبه گر تو یه نگاه مشخص میشه.
نکاتی که باید در نوشتن رزومه رعایت کنین:
- رزومتون رو به صورت مختصر، مفید و با بیان نکات کلیدی بنویسید. از نوشتن توضیح ها و جملات طولانی به شدت دوری کنید.
- رزومتون رو به صورت واضح و روشن بنویسین. از کلمات و عبارات مناسب استفاده کنید. به این ترتیب کارفرما به سادگی میتونه اطلاعات مورد نیاز خودش رو در یک نگاه بدست بیاره.
- با توجه به جایی که قراره رزومتون رو ارسال کنین، تخصص ها و مهارت های مورد نیاز رو در نظر بگیرید و با تاکید بیشتر روی اون مهارت ها رزومتون رو بنویسید.
- توجه کنید که تاریخ ها و آدرس ها رو به درستی وارد کنید، تا رزومتون سندیت داشته باشه.
- یه غلط املایی در رزومه میتونه به کلی دیدگاه کارفرما رو نسبت به شما تغییر بده. رزومتون رو حتما چک کنین که غلط املایی نداشته باشه
- صفحه آرایی رزومه هم میتونه حس خوب و پسندیده ای رو به کارفرماتون بده. حتما از رزومتون پرینت تهیه کنین.
- سوابق کاری در رزومه بسیار مهمه. همونطور که میدونین هرجایی که شما برای کار مراجعه میکنین ازتون سابقه کار میخوان. ممکنه شما فردی باشین که تجربه کاری نداشته باشین، در این شرایط پروژه های کلاسی، مطالعات، حتی کارهای کوچکی که انجام دادین رو بنویسین.
- در قسمت سوابق سعی کنید نتیجه هر فعالیت شغلی که داشتین رو هم ذکر کنید. نقاط قوتش رو پیدا کنید و روی اون ها تاکید کنید.
- و در آخر هم چندین بار رزومتون رو مرور کنین تا همه ایراداتش رو رفع کنید. فونت و سایز مناسب انتخاب کنید که خوانایی داشته باشه. صفحه آرایی و برطرف کردن غلط های املایی هم فراموش نشه.
2) داشتن شناخت کامل از سازمان
باید قبل از حضور تو جلسه مصاحبه به طور کامل با اون سازمان آشنایی داشت. افراد زیادی برای مصاحبه به یه سازمان مراجعه میکنن ولی تعداد کمی از اون ها تحقیق و مطالعه کردن و یا حتی یک بار پیج یا سایت اون سازمان رو دیدن. اطلاعاتی مثل: اطلاعات کلی سازمان، زمینه های فعالیت، جایگاه تو بازار، مهم ترین ویژگی محصولات یا خدمات.
3) داشتن اطلاعات در مورد مصاحبه گر
داشتن اطلاعات کلی در مورد مصاحبه گر میتونه تو جلسه مصاحبه به شما کمک کنه. و استرس شما رو کمتر کنه. میتونین وقتی از طرف سازمان برای مصاحبه با شما تماس میگیرن اسم فرد مصاحبه گر رو بپرسین. اینجوری میتونین با سرچ تو اینترنت یا شبکه های اجتماعی اطلاعات کلی از اون فرد به دست بیارین.
4) آشنایی با شغل پیشنهادی
بهتره در مورد شغلی که بخاطر اون تو جلسه مصاحبه شرکت کردین مطالعه کنین. اگر آشنایی با شرح شغل داشته باشین میتونین تو جلسه مصاحبه با تسلط بیشتر و اعتماد به نفس بالاتر شرکت کنین.
5) فکر کنین که برای سازمان چه مزایایی خواهید داشت؟
اگه با شرکت آشنا باشین و در مورد شغل پیشنهادی دید کلی داشته باشین، معلوم میشه که چه ارزش افزوده ای برای سازمان دارین. اینکه بگین توانایی های شما چطور میتونه به پیشرفت شرکت کمک کنه یه ویژگی مثبت تو ذهن مصاحبه گر به وجود میاره. نکات خیلی خیلی مهمی که باید بهش توجه کنین:
- زیاد پر حرفی نکنین.
- حتما حتما تمرین کنین.
- لباس مناسبی رو برای جلسه مصاحبه انتخاب کنین که متناسب با اتیکت های سازمانی باشه.
- فرقی نمیکنه خانوم یا آقا هستین، مرتب و آراسته باشین.
- لباس تمیز و اتو کرده بپوشین.
- این رو بدونین که کارفرما هم قبل از دیدن شما داره دعا میکنه که نکنه پرحرف باشه، نکنه گیج باشه، نکنه خودش رو خیلی دست بالا بگیره و به بقیه محل نذاره، نکنه ظاهر مناسبی برای کار نداشته باشه و در نهایت نکنه بی فایده باشه و وقتم رو تلف کنه.
توصیه هایی برای آموزش استخدام در حین جلسه مصاحبه
واقعیت اینه که از زمانی که وارد جلسه مصاحبه میشید تا تصمیم گرفتن کارفرما برای استخدام شما، فقط 5 دقیقه زمان کافیه. معمولا کارفرماها در این 5 دقیقه تصمیم میگیرن که قراره شما رو استخدام کنن یا نه. ممکنه براتون سوال پیش بیاد که بقیه زمان مصاحبه برای چیه؟ -وقت تلف کردن! بله متاسفانه وقت تلف کردن. تنها سوالی که شما باید در جهت اون به کارفرما جواب بدین اینه که، من چرا باید تو رو استخدام کنم؟
- با اعتماد به نفس وارد اتاق بشین.
- تن صدای خیلی آروم یا خیلی بلند نداشته باشین.
- وقتی نشستین با انگشت ها یا لباستون بازی نکنین.
- صاف بشینید و سرتون رو بالا بگیرید.
خب این ها نکاتی بود که اگر قصد استخدام شدن دارید بهتره رعایت کنین. قطعا نمیشه فرد کاملی رو پیدا کرد. مهم ترین نکته ای که میتونه باعث استخدام شما بشه، اینه که آموزش استخدام دیده باشین و انعطاف پذیری نشون بدین. انعطاف پذیری یعنی شما توانایی تطبیق با محیط رو دارید. از اونجایی که کارفرما هم مثل شما انسانه، به دنبال فردیه که منعطف باشه. حتی اگه ایراداتی داشته باشین، تا جایی که قابل حل باشه چشم پوشی میکنه. این برمیگرده به انعطاف پذیری و توانایی تطبیق شما با شرایط. هیچ کارفرمایی علاقه نداره فرد خودرایی رو استخدام کنه که اهداف سازمان و درخواست ها رو در نظر نمیگیره.
تخصص مهمه اما همه چیز نیست!
حتی اگه تخصص و مهارت بالایی داشته باشین در مقایسه با فردی که توانایی و تخصص کمتری از شما داره اما انعطاف پذیری بالاتری داره، قطعا شانسی برای استخدام نخواهید داشت. افرادی که انعطاف پذیری دارن و با شرایط و محیط سازش میکنن، معمولا هوش بالایی دارن. اتفاقا تعریفی که از هوش و آی کیو ارائه شده هم همینه. بنابراین اگه در اون 5 دقیقه اول انعطاف پذیری و تخصصتون رو ثابت کنین، تبریک میگم چون قطعا استخدام میشین.
جلسه مصاحبه فضاییه که افراد توانمندی های خودشون رو به سازمان عرضه میکنن. خیلی مهمه که بتونین به خوبی توانمندی ها و نقاط قوت رو به سازمان نشون بدیم. البته نباید چیزی جز واقعیت تو جلسه مصاحبه مطرح بشه.حتی اگر فردی تو جلسه مصاحبه مواردی رو مطرح کنه که در موردش اطلاعاتی نداره و بخواد مطلبی رو صادقانه مطرح نکنه، حتی در صورتی که تو اون سازمان مشغول به کار بشه بعد از مدت کوتاهی همه چیز مشخص میشه و هم برای خود فرد و هم سازمان هزینه ایجاد میکنه. باید طوری رفتار کنین که همه قابلیت ها و توانمندی ها رو به خوبی تو فرصت کوتاه ارائه کنین تا بتونین استخدام بشین. این مورد هم بخشی از آموزش استخدام هست.
روز جلسه مصاحبه چیکار کنیم تا استخدام بشیم؟
زودتر از زمان تعیین شده حضور داشته باشین
اگه دیر به جلسه مصاحبه برسین، یه ذهنیت منفی تو ذهن مصاحبه گر به وجود میاد. حتی اگر مصاحبه گر در مورد تاخیر با شما صحبت نکنه اضطرابی به شما وارد میشه که ممکنه تو کیفیت جواب دادن به سوالات تاثیر منفی داشته باشه. پیشنهاد میکنم روش های کاهش استرس رو حتما مطالعه کنین.
خودتون رو اصلا دست کم نگیرین
اینکه تو جلسه مصاحبه قرار گرفتین و کسی داره باهاتون صحبت میکنه و سوال میپرسه به این معنی نیست که از نظر دانش و مهارت نسبت به شما برتری داره. باید انقدر به مهارت های خودش اعتماد داشته باشه که با اعتماد به نفس کامل تو جلسه حاضر بشه و اینجوری در نظر بگیره این شرکته که باید برای استخدام این فرد تلاش کنه.
آموزش آداب معاشرت برای جلسه استخدام
یکی از موردهایی که نه تنها تو مصاحبه بلکه تو قسمت های مختلف زندگی و تعامل هامون لازمه آشنایی با آداب معاشرته. چند نمونه از آداب معاشرت تو محیط کار رو بهتون میگم؛
- نباید تا وقتی که مصاحبه گر نگفته روی صندلی بشینین.
- نباید کت یا لباس رو به پشت صندلی آویزون کرد و اگه به هر دلیلی مجبور شدین لباس رو دربیارین باید اجازه بگیرین و اون رو تو چوب لباسی آویزون کنین.
- باید وقتی چای یا قهوه مینوشین حواستون باشه که صدایی شنیده نشه.
- بعد از تموم شدن مصاحبه با جملاتی مثل: اجازه مرخصی به من میدین؟ از پشت میز میاین بیرون.
- و صندلی رو پشت میز قرار میدین.
- یادداشت برداری کنین. یکی از چیز هایی که لازمه تو هر جلسه ای همراهتون باشه داشتن دفتر یادداشت و قلمی برای نوشتنه. یادداشت برداری در حین مصاحبه، به مصاحبه گر نشون میده که شما فرد دقیق و منظم هستین.
به پرسش ها به طور دقیق جواب بدین
وقتی مصاحبه گر سوالی میپرسه، شما جواب مستقیم به سوال ندین یا توضیحات کلی و اضافه بدین و یا از جواب دادن ب سوالات طفره برین باعث کلافه شدن مصاحبه گر میشه. باید زمان جواب دادن به سوالات مستقیم و بدون حاشیه صحبت کرد.
بحث پول رو آخرین موضوع در نظر بگیرین
نباید تو گفت و گوی اول جلسه وارد مسائل حقوق و دستمزد شد. اگر قراره مصاحبه تو چند سطح انجام بشه میتونین بحث حقوق رو به جلسات بعدی موکول کنین.
موضوعاتی که تو جلسه مصاحبه باید به مصاحبه گر نشون بدین
1. داشتن اشتیاق و انرژی برای کار
خیلی از مدیران سازمان ها میگن مشکلی که با اکثر جوون ها دارن اینه که اشتیاق و انرژی جوان ها نسبت به گذشته کمتر شده. از نطر مصاحبه گر هیچی به اندازه انرژی و اشتیاق متقاضی برای کار جذابیت نداره. معمولا مصاحبه گر برای اینکه اشتیاق افراد رو بسنجه تمرینی رو برای انجام میده تا ببینه چقدر مشتاق انجام دادن تمرین ها و ثابت کردن خودش به سازمانه. این تمرین میتونه خوندن یک کتاب و اینکه خلاصه کتاب یا نظرش رو در مورد کتاب بنویسه. یا حتی خوندن کتابی در مورد آموزش استخدام باشه. اما نکته دردناک اینه که تعداد اندکی از متقاضیان این تمرین رو انجام میدن و حتی تعدادی از اون ها میگن فرصت یا علاقه ای به انجام این تمرین ندارن.
2. داشتن برنامه مشخص برای آینده
وقتی تو جلسه مصاحبه در مورد برنامه چند سال آینده پرسیده میشه خیلی از افراد انگار اولین باره این سوال رو میشنون و بعضی های دیگه یه جواب کلی میدن و جزئیات برنامشون رو نمیدونن. قطعا نظر مصاحبه کننده نسبت به کسی که برنامه دقیق برای زندگی کاری و شخصیش داره (مثلا میگه 5 سال آینده مدرک کارشناسی ارشدم رو میگیرم و توی زمینه خاصی مشغول میشم و…) متقاوت هستش.
3. داشتن دستاورد قابل ارائه توی زندگی و کار
اینکه فکر کنیم یک شبه قراره زندگی کسی متحول بشه خیلی احتمال کمی داره. این یه فرایند با برنامه ریزی و بلند مدته. از این میشه اینجوری برداشت کرد که گذشته افراد تا حدودی و نه کامل میتونه آینده اون ها رو پیش بینی کنه و فرد مصاحبه گر میتونه با نگاه به کارنامه یه شخص در زندگیش مسیر رشد و آینده ی متقاضی رو پیش بینی کنه.
حتی اگر دستاورد فرد تو زمینه های متفاوت از زمینه کاری باشه مثلا کسی تو مسابقات ورزشی مقامی آورده یا مثال ساده تر اینکه میتونه سازی رو بنوازه. این نشون میده که فرد سابقه این رو داره که برای رسیدن به یه هدف تا رسیدن به نتیجه تلاش کنه. به خاطر همین، داشتن دستاورد حالا تو هر زمینه ای عامل جذابیت شما برای سازمانه و اگر همچین دستاوردهایی دارین حتما اون ها رو تو جلسه مصاحبه مطرح کنین.
4. داشتن ثبات نسبی تو کارها و شغل های گذشته
داشتن ثبات نسبی این حس اطمینان رو به سازمان میده که تو آینده نگاه بلند مدت به کار داره و طبق برنامه داره پیش میره. افرادی که برای مصاحبه میان و تو سازمان های متنوعی مشغول بودن این سوال پیش میاد که علتش چی بوده که نتونستن اونجا مشغول باشن و ممکنه مشکلی از طرف این افراد باشه که کارفرما ها برای مدت کوتاهی فقط این کارمند رو قبول داشتن. این افراد ممکنه افرادی بی برنامه و بی هدف باشن.
5. متمایز بودن با متقاضیان دیگه
مهم ترین سوال هایی که ممکنه تو جلسه مصاحبه از شما پرسیده بشه
- درباره خودتون توضیح بدین
- از دانش و مهارت هاتون صحبت کنین
- نقاط قوت شما چیه؟
- چه کمکی میتونین به شرکت ما کمک کنین
- بزرگ ترین دستاورد گذشته شما چی هست
- اهداف کوتاه مدت و بلندمدت شما چیه
تغذیه قبل از جلسه مصاحبه
داشتن انرژی تو جلسه مصاحبه خیلی مهمه، پس سعی کنین قبل از مصاحبه تغذیه مناسبی داشته باشین و ترجیحا چند تا شکلات یا چیز شیرین همراهتون باشه.
جمع بندی
اگه بخوام یه جمع بندی از چیزهایی که در استخدام شما تاثیر داره ارائه بدم باید بگم:
- رزومه: در مورد رزومه بالاتر توضیح دادم. برای اینکه حتی قبل از دیدن شما کارفرما دید خوبی نسبت بهتون پیدا کنه.
- ظاهر: وقتی کارفرما شما رو دید، به عنوان یک کارمند ظاهرتون رو بپذیره و دوست داشته باشه.
- نحوه صحبت و بیان: حتما شنیدین که میگن نحوه صحبت شما همه چیز رو در موردتون عیان میکنه.
- القا: باید بتونین کارفرما رو به خودتون علاقه مند کنین.
سعی کنین قبل از مصاحبه حتما در مورد سازمان تحقیق کنین و روی مهارت هاتون کار کنین. ممکنه یه سری مهارت ها به نظر ساده برسه ولی تسلط کامل روی همین مهارت ها میتونه به استخدام شما کمک کنه. میتونین آموزش استخدام ببینین و کتاب و مقاله هایی تو این زمینه بخونین.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.
حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.