کسب و کار اینترنتی
دنیای تجارت به طور فزایندهای به سمت اینترنت حرکت میکند. شرکتهای زیادی وجود دارند که خدمات آنلاین ارائه میدهند و محصولات را بدون تعامل با مشتریان در دنیای واقعی، میفروشند. راههای زیادی برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی وجود دارد؛ برخی نیاز به سرمایهگذاری اولیه دارند و برخی دیگر فقط به زمان نیاز دارند.
البته باید در نظر داشته باشید که دستیابی به موفقیت در تجارت آنلاین به چیزی بیش از یک وبسایت و چند تبلیغ نیاز دارد. ما در این مقاله اطلاعات لازم در زمینه مشاغل آنلاین را در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید بهترین کسب و کار اینترنتی را انتخاب کنید.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
کسب و کار اینترنتی هر نوع فعالیت تجاری است که از طریق اینترنت انجام میشود. راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی میتواند شامل خرید و فروش آنلاین یا ارائه خدمات آنلاین باشد. پیشرفت اینترنت، رویه کسبوکار را بهکلی تغییر داده است.
در حال حاضر چندین صنعت مانند سینما، تئاتر، حملونقل و پزشکی از کسبوکارهای آنلاین برای دستیابی به مشتریان خود استفاده میکنند. امروزه کسبوکارهای متعددی وجود دارند که به فضای آنلاین وابسته هستند. اگرچه یک کسب و کار اینترنتی مشابه یک کسبوکار سنتی عمل میکند، اما مزایا و معایب مشخصی دارد. این مزایا و معایب باید قبل از راهاندازی یک کسبوکار آنلاین در نظر گرفته شود.
مزایای کسب و کار اینترنتی
راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی دارای مزایای متعددی است. در اینجا به مهمترین مزایا اشاره میکنیم:
1. کسب و کار اینترنتی نسبتاً ارزان است
خیلیها مایل به راهاندازی یک کسبوکار هستند اما به دلیل سرمایهگذاری مورد نیاز برای راهاندازی آن منصرف میشوند. شما باید بابت اجارهنامه، خرید محصول و حقوق کارمندان پول بپردازید. اگر این همه پول را در کسبوکار خود سرمایهگذاری کنید اما به نتیجه نرسید چه؟ این میتواند شما را از نظر مالی با مشکل روبهرو کند.
با این حال، با یک تجارت آنلاین، تنها چیزی که نیاز دارید معمولاً یک کامپیوتر و یک دستگاه تلفن هوشمند است. به طور کلی، کسب و کار اینترنتی در مقایسه با کسبوکارهای سنتی هزینه عملیاتی بسیار پایینتری دارند. یک کسب و کار اینترنتی نیاز به فضای اداری بسیار کوچک دارد یا اصلاً نیازی به فضای اداری نیست.
از این رو، مشاغل آنلاین میتوانند هزینههای اجاره اماکن فیزیکی را حذف کنند. علاوه بر این، اگر محل فیزیکی تجاری وجود نداشته باشد، در نهایت هزینههای استخدام کارمندان نیز کاهش مییابد. البته، هرچه پول شروع بیشتری داشته باشید، ایدههای کسبوکار آنلاین بیشتری را میتوانید دنبال کنید. اما نکته اینجاست که برای تبدیلشدن به یک کارآفرین لازم نیست پسانداز زندگی خود را به خطر بیندازید.
2. کسب و کار اینترنتی پتانسیل بالایی برای رشد دارد
وقتی یک تجارت غیر اینترنتی دارید، باید با محدودیتهای «دنیای واقعی» کنار بیایید. مثلاً اجاره گران است، برخی روزها مشتری کافی وجود ندارد و جمعیت محلی همیشه به وسایل نیاز ندارند. اما وقتی یک کسب و کار اینترنتی دارید، هیچ یک از این محدودیتها اعمال نمیشود. شما میتوانید به هرکسی بفروشید، مهم نیست کجا زندگی میکند.
هر سال که میگذرد، مجموعه مشتریان بالقوه شما افزایش مییابد زیرا افراد بیشتری با ایده خرید آنلاین به راحتی میرسند. تا سال 2023، تجارت الکترونیک 22 درصد از خردهفروشی جهانی را به خود اختصاص خواهد داد. علاوه بر این، جمعیت جهانی کاربران اینترنت نیز در حال افزایش است.
3. کسب و کار اینترنتی میتواند شبانهروزی اجرا شود
مزیت دیگری که کسبوکارهای آنلاین نسبت به کسبوکارهای حضوری دارند این است که میتوانند شبانهروزی باز بمانند (حتی در قرنطینه). هنگامی که وبسایت کسب و کار اینترنتی شما فعال باشد، همیشه در حال فروش هستید. خریداران میتوانند در هر زمان از شما سفارش محصول دهند. از آنجاییکه برای فروش نیازی به حضور فیزیکی ندارید، کسبوکار شما میتواند با مشارکت کمتر روزانه درآمدزایی کند.
۴. سفارشیسازی
سطح رضایت ارائهشده توسط یک کسب و کار اینترنتی در مقایسه با یک تجارت اداری سنتی بسیار بیشتر است. در واقع، هیچ نوع کسبوکار دیگری وجود ندارد که سطح سفارشیسازی را به عنوان یک تجارت آنلاین ارائه دهد. در یک کسب و کار اینترنتی و آنلاین، گزینههای سفارشیسازی مختلفی برای مشتری وجود دارد. مشتری باید یکی از آنها را انتخاب کند و سفارش دهد. با این روش ساده، تجربه کاربری برای مشتری افزایش مییابد.
۵. دادههای مشتری
بخش مهمی از هر فرایند تجاری، جمعآوری دادههای مشتری است. کسبوکارهای آنلاین به شما امکان میدهند دادهها و رفتار مشتری را جمعآوری کنید؛ آن هم با حداقل تلاش. با استفاده از این اطلاعات، کسبوکار میتواند اقدامات لازم را برای افزایش تجربه بازدیدکنندگان انجام دهد. به عنوان مثال، یک کسبوکار مجهز به سایت تجارت الکترونیکی، میتواند تجزیهوتحلیل کند که مشتریان بیشتر به چه محصولی علاقهمند هستند، از کدام کشور بیشترین فروش انجام میشود و ترجیحدادهشدهترین روش پرداخت کدام است.
۶. دسترسی به مشتری در کسب و کار اینترنتی امکانپذیر است
کسبوکارهای آنلاین عاری از محدودیتهای جغرافیایی هستند. مشتری میتواند از هر نقطهای از جهان سفارش دهد؛ اما به شرط دسترسی به اینترنت. این یکی از دلایلی است که سازمانها استراتژیهای کسب و کار اینترنتی را برای هدف قرار دادن مشتریان بینالمللی ترجیح میدهند.
با یک کسب و کار اینترنتی، امکان دسترسی به مشتریان در نقاط مختلف جهان وجود دارد. هر بازدیدکنندهای که از هر مکان خاصی میآید تمایل دارد که مشتری کسبوکار شما شود. حتی کوچکترین واحدهای تجاری نیز فرصتی برای دستیابی به مشتریان بینالمللی دارند. در نهایت، این میتواند حداکثر فروش را هدف قرار دهد که بهراحتی در تجارت آفلاین قابل دستیابی نیست.
معایب کسب و کار اینترنتی
با وجود مزایایی که برای کسبوکارهای آنلاین برشمردیم؛ معایبی نیز وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:
1. هزینه راهاندازی
اگرچه کسب و کار اینترنتی با صرفهجویی در هزینههای طولانیمدت همراه است؛ اما همیشه اینطور نیست. برخی از کسبوکارها باید آماده مدیریت هزینههای هنگفت راهاندازی باشند زیرا وبسایت باید توسط یک فرد حرفهای طراحی و نگهداری شود. علاوه بر آن، هزینههایی نیز برای میزبانی و بهینهسازی موتورهای جستجو درخواست میشود که میتواند هزینههای کلی را افزایش دهد.
2. امنیت
همه مردم برای انجام معاملات با تجارت آنلاین راحت نیستند. ظهور اینترنت توجه هکرها را به خود جلب کرده است. موارد کلاهبرداری زیادی در سراسر جهان گزارش شده است که در آن مشاغل جعلی از جزئیات مالی سوءاستفاده میکنند. به همین دلیل، مشتریان تمایلی به ارائه اطلاعات حساس آنلاین ندارند.
3. رقابت
به دلیل رقابت در دنیای اینترنت، راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی فرایند آسانی نیست. همیشه شرکتهای بزرگ، تبلیغات بهتر و حتی محصولات ارزانتری عرضه میکنند که این میتواند سود را از کسبوکار شما دور کند. اگر استراتژی کسبوکار صحیح اجرا نشود، کسبوکار ممکن است با زیانهای قابلتوجهی روبرو شود.
4. اعتماد کنید
کسبوکار آنلاین کاملاً یک فرایند اینترنتی است و هیچگونه تعامل انسانی را شامل نمیشود. جلب اعتماد مشتری در اینجا بسیار مشکل است؛ بهخصوص، برای کسبوکارهای بدون نام تجاری قابلاعتماد. مدتی طول میکشد تا شرکتها ثابت کنند که قانونی و قابلاعتماد هستند.
5. رضایت مشتری
بدیهی است که در تجارت آنلاین مانند سایتهای تجارت الکترونیک، امکان تعامل فیزیکی با محصولات برای مشتریان فراهم نمیشود. پس از تحویل محصولات به مشتری، هیچ تضمینی وجود ندارد که از آن راضی باشد. اگر مشتری آنچه را که انتظار داشت دریافت نکند، ممکن است آن را بازگرداند.
6. مشکلات فنی
برای هر وبسایتی عادی است که دچار خرابی شود. به همین ترتیب، اگر سایت کسب و کار اینترنتی شما با چنین مشکلاتی روبرو شود، مشتریان با یک پیام خطا روبهرو میشوند. اگر خطا برطرف نشد، مشکل برای چند روز ادامه پیدا میکند. این در نهایت میتواند مشتریان را از انجام هرگونه تراکنش تجاری یا حتی بازدید از سایت شما باز دارد.
7. پشتیبانی مشتری
برخلاف یک تجارت سنتی، یک کسب و کار اینترنتی کاملاً فاقد تعاملات چهرهبهچهره است. اکنون این یک نگرانی بزرگ برای مشتریان است زیرا بیشتر آنها ارتباط مستقیم را ترجیح میدهند. حتی اگر برخی از کسبوکارهای آنلاین گزینه ایمیل، چت یا تماس تلفنی را برای پشتیبانی مشتری ارائه میدهند، باز هم نمیتواند با سطح پشتیبانی ارائهشده از طریق یک ارتباط رودررو مطابقت داشته باشد.
بهترین ایدههای کسب و کار اینترنتی
در ادامه، چند ایده جالب کسب و کار اینترنتی را برای شما آوردهایم:
۱. ادمین رسانههای اجتماعی
آیا با رسانههای اجتماعی راحت هستید و فکر میکنید خلاق هستید؟ مسئولیتهای ادمین رسانههای اجتماعی معمولاً شامل موارد زیر است:
- تولید محتوا
- طراحی گرافیک
- پستهای برنامهریزیشده
- مدیریت تبلیغات
- پاسخگویی به نظرات یا سؤالات مشتریان
تنها چیزی که برای انجام این نوع کارها نیاز دارید یک دستگاه تلفن همراه و یک کامپیوتر است. ابزارهایی که میتوانند به ویرایشگرها در مدیریت وبسایتها و رسانههای اجتماعی کمک کنند، اغلب در نسخههای رایگان و پولی موجود هستند؛ به صورتی که میتوانند در مرورگر باز شده یا روی دستگاه نصب شوند.
2. تولید محتوا، ترجمه و ویرایش
کپیرایتینگ یک صنعت واقعاً بزرگ است. در کنار نویسندگانی که از راه دور، در دفاتر، در آژانسهای محتوا یا به عنوان فریلنسر کار میکنند، میتوان به تولیدکنندگان شعارهای تبلیغاتی و توضیحات محصول، نویسندگان پستها و مقالات وبلاگ، نویسندگان محتوای تخصصی برای اهداف سئو و بسیاری دیگر اشاره کرد. برخی از کپیرایترها با کسب و کار اینترنتی خود به عنوان منبع اصلی درآمد رفتار میکنند و برخی دیگر از این طریق درآمد اضافی کسب میکنند.
در میان کپیرایترها، میتوانید افرادی را بیابید که ابتدا شروع به نوشتن کردهاند و اکنون آژانسهای بزرگی را اداره میکنند، نویسندگانی را استخدام کرده و بهجای نوشتن، خودشان کار را مدیریت میکنند. این نوع تجارت میتواند کاملاً از راه دور باشد.
برخی از نویسندگان پس از راهاندازی کسبوکار خود، در یک وبسایت سرمایهگذاری میکنند؛ جایی که مشتریان میتوانند سفارش دهند. برخی دیگر تصمیم میگیرند از پلتفرمهایی استفاده کنند که بهعنوان واسطه بین نویسندگان و مشتریان عمل میکنند. هر دو فرایند سفارش و ارسال متن را میتوان به طور کامل آنلاین (از طریق ایمیل یا یک پلت فرم خاص مانند Trello) انجام داد. اگر وبسایت خود را دارید، میتوانید از شرکتهای باتجربه الگوبرداری کنید و نمونههایی از پروژهها یا نظرات مشتریان خود را درج کنید.
3. اجرای یک پلتفرم آموزش آنلاین
مردم در طول زندگی خود چیزهای جدیدی یاد میگیرند و این موضوع، ایجاد یک پلتفرم آموزش آنلاین را به یک ایده تجاری ارزشمند تبدیل میکند. هر روز افراد زیادی تصمیم میگیرند دورههای زبان را بگذرانند، چیز جدیدی در رشته خود بیاموزند یا تحصیلات تکمیلی را شروع کنند. دورههای آنلاین معمولاً نسبت به دورههای حضوری که در مراکز آموزشی و مدارس تدریس میشوند، هزینه کمتری دارند؛ زیرا هیچ هزینهای برای اجاره و مدیریت کلاسهای درس وجود ندارد.
برگزاری کلاسهای آموزشی آنلاین به معنای کاهش هزینهها است؛ هم برای کارآفرین و هم برای مشتری. آنها مجبور نیستند بین کلاسها رفتوآمد کنند یا حتی برای ناهار در رستوران هزینه کنند. برای بسیاری از دانشآموزان، شرکت در کلاسهای آنلاین بسیار راحتتر است و به آنها اجازه میدهد در هر مکان و در هر زمان یاد بگیرند. مزایای این کسب و کار اینترنتی و در دسترس بودن گسترده آموزش آنلاین، آن را به یک جایگزین محبوب برای دورههای حضوری تبدیل کرده است.
شما میتوانید از راههای مختلف از آموزش الکترونیکی کسب درآمد کنید. علاوه بر راهاندازی کلاسهای پخش زنده با استفاده از وبکم و برنامههای ویدئوکنفرانس محبوب، میتوانید محصولات دیجیتال (کتاب الکترونیک، کتاب صوتی، ویدئو) را همراه با دورههای خود از طریق وبسایت خود بفروشید. راه جالب دیگر برای انجام آن، ساختن یک پلتفرم آموزش الکترونیکی تعاملی است که به شما این فرصت را میدهد تا کلاسها، تستها و بازیهای آموزشی جذابی ایجاد کنید و آنها را در نسخههای رایگان و پولی در دسترس قرار دهید.
4. افتتاح فروشگاه اینترنتی
شما میتوانید تقریباً هر چیزی را به صورت آنلاین بفروشید؛ هم محصولات و هم خدمات. شما میتوانید روی راهاندازی فروشگاهی با محصولات فیزیکی برند خودتان یا کالاهای ساختهشده توسط تولیدکنندگان دیگر تمرکز کنید. با این حال، باید در نظر داشته باشید که به عنوان یک خردهفروش، مسئولیت تصویر کسبوکار و همچنین تبلیغات آن بر عهده شماست. شما میتوانید سه نوع اصلی از محصولات را بهصورت آنلاین بفروشید. هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند:
- کالاهای فیزیکی: همانطور که از نام آن پیداست، اینها اشیای مادی هستند که باید ساخته شوند، در انبار نگهداری شوند و برای مشتریان ارسال شوند. فروش کالاهای فیزیکی میتواند سودآور باشد، اما اگر هزینههای عملیاتی خود را بهخوبی مدیریت نکنید، حاشیه سود میتواند کم باشد.
- کالاهای دیجیتال: شما همچنین میتوانید محصولات دیجیتال را بفروشید؛ هر چیزی که مشتری میتواند در دستگاه خود بارگیری کند، مانند کتابهای الکترونیکی، دورههای صوتی، دورههای آنلاین و غیره. محصولات دیجیتال حاشیه سود بیشتری دارند. اما قیمتگذاری آنها میتواند دشوار باشد زیرا افراد ارزش کمتری نسبت به محصولات فیزیکی برای آنها قائل هستند.
- خدمات: فروش خدمات سریعترین راه برای راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی (و کسب سود) است. اما این یک مدل کسبوکار است که در آن زمان خود را میفروشید. این به این معنی است که پتانسیل درآمد شما محدود است زیرا تعداد ساعات محدودی در روز دارید.
5. راهاندازی پلتفرم بازار
پلتفرم بازار راه حلی برای افرادی است که میخواهند از فروش سود ببرند، اما نمیخواهند مستقیماً در این فرایند شرکت کنند. صاحب چنین پلتفرمی از ارائه یک فضای آنلاین به تولیدکنندگان و سایر کارآفرینان سود میبرد (مانند پلتفرم دیجیکالا).
شرکتها محصولات خود را از طریق چنین وبسایتی به فروش میرسانند، و صاحب بازار از فروش کمیسیون دریافت میکند یا بابت استفاده از پلتفرم، هزینهای را دریافت میکند. راهاندازی بازار نیاز به سرمایهگذاری قابلتوجهی دارد. قبل از اینکه بتوانید درآمد کسب کنید، باید یک پلتفرم یا سایت فروشگاهی کاربردی بسازید و فروشندگان را به آن علاقهمند کنید.
6. ساخت اپلیکیشن موبایل
اپلیکیشنها میتوانند درآمد زیادی برای سازندگان خود به ارمغان بیاورند، زیرا بسیاری از افراد حاضرند هزینه زیادی بپردازند تا بتوانند زندگی خود را با استفاده از گوشیهای هوشمند سازماندهی کنند. صاحب برنامه میتواند با اجازه دادن به برندهای مختلف برای تبلیغ در نسخه رایگان برنامه یا با راهاندازی نسخه پولی، درآمد کسب کند.
آیا ایده جالبی دارید و میدانید چگونه کدنویسی کنید؟ اگر چنین است، میتوانید کل برنامه را خودتان بسازید. همچنین میتوانید به برنامهنویسان مراجعه کنید. آنها به شما کمک میکنند یک برنامه شگفتانگیز ایجاد کنید. مهمترین چیز این است که ویژگیهای جالبی داشته باشد و به کاربران در رسیدن به اهدافشان کمک کند.
7. راهاندازی یک آژانس بازاریابی آنلاین
با توجه به رقابت فعلی در بازار، دستیابی به موفقیت در کسب و کار اینترنتی بدون تبلیغات مؤثر دشوار است؛ حتی اگر محصول یا خدمات جالبی داشته باشید. کانالهای ارتباطی زیادی وجود دارد. انتخاب ابزارهای بازاریابی مناسب برای یک برند میتواند کاری دشوار باشد؛ مگر اینکه با فعالیتهای بازاریابی منظم همگام شود. شما میتوانید آژانس خود را راهاندازی کنید و از شرکتها در زمینه بازاریابی حمایت کنید. تبلیغات آنلاین ابعاد مختلفی دارد:
- اجرای تبلیغات در شبکههای اجتماعی
- ایجاد کمپین در یوتیوب
- انجام بازاریابی محتوا
- انجام سئو برای وبسایتها
- طراحی گرافیک برای شرکتها
اگر میخواهید خودتان کمپینهای تبلیغاتی را برنامهریزی و ایجاد کنید، بهتر است از برندهای کوچک شروع کنید و با کسب تجربه بیشتر به سراغ برندهای بزرگتر بروید. برخی از آژانسهای تبلیغاتی به شدت تخصصی هستند؛ مثلاً ممکن است فقط با شبکههای اجتماعی سروکار داشته باشند، در حالی که برخی دیگر استراتژیهای بازاریابی جامعی ایجاد کنند. شما میتوانید تیمی از متخصصان را استخدام کنید و جنبه بازاریابی کارها را به آنها بسپارید و چیزهایی که در آنها بهتر هستید، مانند مدیریت تجاری یا امور مالی خودتان انجام دهید.
8. ایجاد مجلات آنلاین، پورتالهای خبری و وبلاگها
وبسایتهای زیادی حاوی اخبار یا اطلاعات مربوط به صنایع خاص وجود دارند. سردبیران مجلات آنلاین ممکن است از تبلیغات نمایشدادهشده در بخشهای خاص و از انتشار مقالات حمایتشده (که برای تبلیغ یک برند خاص نوشته شدهاند) درآمد کسب کنند.
اگر رؤیای مدیریت مجله خود را دارید، اولین سرمایهگذاری که باید انجام دهید، ساخت یک وبسایت و ایجاد محتوا برای انتشار است. در ابتدا، وبسایت ممکن است ساده باشد و چند بخش بیشتر نداشته باشد. شما میتوانید خودتان مقاله بسازید یا روزنامهنگاران آنلاین و کارشناسان صنعت را استخدام کنید.
همچنین، شما میتوانید از نویسندگان ساده دعوت کنید تا برای شما تولید محتوا کنند. بهاینترتیب، وبسایت و در نتیجه کسب و کار اینترنتی شما در طول زمان رشد خواهد کرد. چیزی که باید در نظر داشته باشید تبلیغات مؤثر است؛ این همان چیزی است که ترافیک و کلیکها را به سمت وبسایت شما هدایت میکند.
۹. اداره یک آژانس تحقیقاتی
اگر نمیخواهید محصول شخص دیگری را بسازید یا بفروشید یا ایجاد یک اپلیکیشن یا وبسایت خبری به نظر یک سرمایهگذاری بسیار بزرگ به نظر میرسد، میتوانید به سمت تکنیکها و ابزارهای دادهکاوی و جمعآوری داده رو بیاورید.
بسیاری از شرکتها تحقیقات بازار را برای توسعه کسبوکار خود سفارش میدهند. همچنین، تحقیقات خاص میتواند مشتریان بالقوه را متقاعد کند که به خدمات یک شرکت خاص نیاز دارند. به عنوان مثال، تحقیق در مورد امنیت وب یک شرکت فناوری اطلاعات که تعداد جرائم سایبری را گزارش میکند، میتواند سازمان مورد نظر را متقاعد کند که به اقدامات امنیتی بیشتری نیاز دارد.
شما میتوانید با انجام نظرسنجیهای آنلاین، با استفاده از پرسشنامههای از پیش ساختهشده یا با صحبت مستقیم با پاسخدهندگان، از کسبوکارها حمایت کنید. شما همچنین باید به ارائه تجزیهوتحلیل نتایج توجه کنید. این به شما امکان میدهد گزارشهای دقیق و کاملی برای مشتریان خود ایجاد کنید.
10. دستیار مجازی
شغل دستیار مجازی در سالهای اخیر در میان کارآفرینان، مشاغل آزاد، هنرمندان و مدیران ارشد رایج بوده است. یک دستیار مجازی نیازی به دفتر ندارد. تنها چیزی که آنها نیاز دارند ابزارها و نرمافزارهایی است که انجام کارهای روزمره را آسانتر میکنند. مسئولیتهای دستیار مجازی میتواند واقعاً گسترده باشد. آنها میتوانند:
- به مشتریان خود در مورد قرارها و وظایف خود یادآوری کنند.
- در رابطه با جلسات و ترتیبات سفر به مشتری کمک کنند.
- از جلسات رونوشت و یادداشت تهیه کنید.
- سازماندهی و تصحیح اسناد را انجام دهند.
۱۱. کوچینگ کسبوکار
کوچینگ یک کسب و کار اینترنتی جدید است؛ حرفهای که راه خود را به اینترنت بازکرده است. اگر دانش و تجربه قابلتوجهی در کسبوکار دارید، میتوانید مشاوره، مربیگری و اطلاعات انگیزشی را از طریق چت ویدئویی و حتی ایمیل ساده و یا دیگر کانالهای ارتباطی دیجیتال موجود ارائه دهید.
سایر ایدههای کسب و کار اینترنتی
- طراح گرافیک: طراحی گرافیک یک ایده بسیار مناسب برای کسب و کار اینترنتی است. اگر تجربهای در این زمینه دارید، میتوانید با استعدادهای خود در طراحی گرافیک، مشتری جذب کنید. این کار نیاز به شبکهسازی دارد، اما اگر در آن مهارت داشته باشید، میتوانید درآمد کسب کنید.
- اینفلوئنسر: محبوب شوید و تجارت را به عنوان یک اینفلوئنسر به سمت خود بکشید. ایجاد یک مجموعه مخاطب بزرگ به این معنی است که برای شرکتها جذاب میشوید و آنها سعی میکنند مخاطبان شما را به سمت محصولات و خدمات خود جذب کنند.
- فروش دامنه: با خرید دامنه ارزان و فروش مجدد آنها میتوان درآمد قابلتوجهی به دست آورد. بسیاری از مردم از این طریق پول خود را به دست میآورند، اما برای انجام آن به کمی شانس و مهارت نیاز دارید. همچنین میتواند یک فرایند کاملاً زمانبر باشد.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم شما را با کسب و کار اینترنتی آشنا کنیم. از مزایا و معایب این مشاغل برایتان گفتیم تا قبل از انتخاب شغل اینترنتی موردنظر، با تمام چالشها آشنا باشید. برای راهاندازی هر کسب و کاری، برای این که اصولی و دقیق پیش بروید باید حتماً یک بوم مدل کسب و کار برای بیزینستان داشته باشید. اگر چیزی از طراحی این بوم نمیدانید اصلاً نگران نباشید چون ما یک آموزش تحت عنوان سیر تا پیاز مدل کسب و کار برایتان آماده کردیم که به کمک آن میتوانید اجزای آن را برای کسب و کار خود بنویسید.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.