fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ کسب و کار

کسب و کارهای جدید

New-businesses

کسب و کارهای جدید

بپذیریم یا انکار کنیم پیشرفت تکنولوژی و اینترنت تأثیر بسیار زیادی بر روی مدل کسب و کارها و به وجود آمدن کسب و کارهای جدید داشته است. این کسب و کارها یا شکلی جدید به خود گرفته‌اند تا کارهای ما راحت‌تر انجام شوند و یا به وجود آمده‌اند که نیازهایمان را برطرف کنند. پیشرفت تکنولوژی حتی باعث نابودی برخی کسب و کارهای سنتی نیز شده است.در این بین رشد کسب و کار اینترنتی شدت گرفته است.

به صورت باورنکردنی‌تر بسیاری از این کسب و کارهای جدید سود بسیار زیادی را برای افراد به بار آورده است. درآمدی بسیار فراتر از درآمد یک کارمند. یکی از دلایل آن هم بازار هدف این کسب و کارها است، چرا که آن‌ها بازار هدفی بیش از یک محله یا شهر را در بر گرفته‌اند و در سطح کشور یا فراتر از آن عمل می‌کنند. بنابراین حتی اگر در سطح محلی شروع به انجام کار یا خدمتی می‌کنید می‌توانید آن را از طریق فضای مجازی نیز به فروش برسانید. چیزی که در چند سال اخیر بسیار شاهد آن هستیم.

مانع بزرگ شما در راه‌اندازی کسب و کارهای جدید

مانع بزرگ شما در راه‌اندازی کسب و کارهای جدید

به طور کلی هر کسب و کاری که در حال حاضر دارید را می‌توانید ارتقا داده و به صورت کسب و کارهای جدید در فضای مجازی انجام دهید. اما دقیقاً چه چیزی شما را از انجام این کار منع می‌کند؟ ذهن خودتان.

باید خدمتتان عرض کنم، ذهن ما طوری طراحی شده است تا ما را از خطرها و آسیب‌هایی که بهمان وارد می‌شود محافظت کند. بدین صورت است که ترجیح می‌دهد تغییر نکند و هیچ تغییری را نپذیرد. بنابراین ذهنمان به ما القا می‌کند که شرایط را همان‌گونه هست ثابت نگهداریم. این‌گونه است که در برابر تغییرات و ریسک‌ها و تصمیمات بزرگ در زندگی مقاومت می‌کنیم.

راه‌اندازی کسب و کارهای جدید هم در این دسته از تغییرات قرار می‌گیرد. یعنی حتی ممکن است در شرایط بسیار بدی به لحاظ معیشت قرار داشته باشیم، اما ذهن ما شرایط بد شناخته‌شده را به شرایط خوب ناشناخته ترجیح می‌دهد. بنابراین هزاران بهانه در ذهن خود می‌تراشیم تا ریسک نکنیم و شرایط را به همان صورتی که هست نگهداریم. غافل از اینکه نگه‌داشتن شرایط به همین صورتی که هست برای ما که در جهان سوم زندگی می‌کنیم، قرار گرفتن در چرخه معیوب فقر و نابودی است.

کسب و کارهای جدید که می‌توانید از آن‌ها ایده بگیرید و شروع کنید

در ادامه ۱۵ کسب و کار جدید را بهتان معرفی می‌کنیم که می‌توانید از آن‌ها ایده بگیرید. یا خلاقیت خود را با این ایده‌ها ترکیب کنید و خودتان ایده جدیدی ارائه دهید. در مورد استارت‌آپ‌ها هم مقاله‌ای جداگانه نوشته‌ایم و به صورت کامل توضیح داده‌ایم که می‌توانید در آخر آن را مرور کنید. نکته دیگر اینکه کسب و کارهای جدید بسیاری وجود دارد که فقط به این ۱۵ مورد ختم نمی‌شود، اما ما در این مقاله به معرفی این ۱۵ مورد پرداخته‌ایم.

۱. سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال

سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال 2

بازار ارزهای دیجیتال چند سالی است که در ایران محبوبیت زیادی پیدا کرده است. دلیل آن هم کاملاً واضح است، سود خوبی که این بازار نصیب سرمایه‌گذارانش کرده است. اما این بازار به همان اندازه که شیرین است می‌تواند بی‌رحم هم باشد و تمام سرمایه شما را به باد دهد. نکته حائز اهمیت این است که آموزش دیدن در این بازار را نباید هیچ‌گاه قطع کنید.

این بازاری است که همیشه درس جدیدی برای شما دارد و تنها به این وسیله است که می‌توانید در صورت بروز خطا و مشکل خود را نجات دهید. همچنین شانس خود را در کسب سودهای شیرین بالا ببرید.

  • در این بازار می‌توانید انتخاب کنید تا ارزهایی را برای مدتی هولد کنید و با افزایش قیمت آن سود خود را بردارید.
  • می‌توانید ترید کنید و روزانه درآمد خود را از بازار بگیرید. که برای این کار باید حرفه‌ای شوید و حسابی آموزش ببینید.
  • ساخت NFT و فروش آن هم روش دیگری است که افرادی را به ثروت‌های بالا رسانده است.
  • استیکینگ، فعالیت در متاورس و انجام بازی‌های متاورس هم جزو کسب و کارهای جدید هستند.

۲. یوتیوبری

همان‌طور که می‌دانید یوتیوب در کشور ما ایران، فیلتر می‌باشد. برای وارد شدن به یوتیوب شما نیاز به فیلترشکن دارید. اما با وجود فیلتر بودن یوتیوب بسیاری شروع به فعالیت در یوتیوب و کسب درآمد از آن کرده‌اند. یوتیوبری یکی از کسب و کارهای جدید در ایران است که در صورت فعالیت حرفه‌ای در آن شما به درآمدهای فوق‌العاده بالا می‌رسید.

یوتیوب شبکه‌ای است که بیشتر محتواهای آموزشی را شامل می‌شود و شما برای شروع در این شبکه نیاز به یادگیری تولید محتوا دارید. زمانی که به حداقل‌های تعیین‌شده از طرف یوتیوب به لحاظ تعداد فالوورها و لایک‌ها و بازدیدها برسید درآمد شما آغاز می‌شود.

۳. همکاری در فروش (افیلیت مارکتینگ)

همکاری در فروش، به لطف فضای مجازی یکی از کسب و کارهای جدید است که شما برای شروع نیاز به سرمایه‌ای ندارید. برای مثال به سایت‌هایی مانند دیجی‌کالا یا آمازون نگاه کنید. این پلتفرم‌های ایجادشده با وصل کردن شما به فروشنده درصد خود را از فروش می‌گیرند. کافی است که سایت یا پیج خود را راه‌اندازی کنید و با اتصال خریدار به فروشنده درصد خود را دریافت کنید.

۴. تولید محتوا

تولید محتوا

تولید محتوا شغل جدیدی نیست اما شکل جدید و همه‌گیری به خود گرفته است. قبلاً تولید محتوا را بیشتر در بیلبوردهای سطح شهر و یا تبلیغات تلویزیونی به صورت بازاریابی محتوا می‌دیدیم. با افزوده شدن اینستاگرام و سایت‌ها، تولید محتوا و یا محتواهای اختصاصی برای پیج‌ها و سایت‌های مختلف به یکی از مشاغل مهم و حیاتی برای کسب و کارهای جدید تبدیل شده است. حتی شرکت‌هایی صرفاً جهت تولید محتوا تشکیل شده‌اند که با مشاغل و کسب و کارهای مختلف همکاری می‌کنند.

۵. بلاگری

بلاگری یکی از مشاغل جدید و برای برخی بسیار پردرآمد است. اگر رمز موفقیت بلاگرها را بخواهید، شما را به مورد قبلی یعنی تولید محتوا، ارجاع می‌دهم. این محتوای شما است که مخاطب را به شما وفادار می‌سازد. اما واقعاً چه نوع محتوایی؟ البته که صحبت در این باره بسیار مفصل است. اما به طور خلاصه بدانید و آگاه باشید که محتوای آموزشی، فان، کپسولی و جذاب به لحاظ قالب محتوا و نحوه ارائه آن در وفادارسازی مخاطب به شما تأثیر باورنکردنی دارند.

در کنار این موارد استمرار و داشتن برنامه و تقویم محتوایی در تمام کسب و کارهای جدید اینستاگرامی و آشنایی با آپدیت‌ها و الگوریتم‌های اینستاگرام در افزایش بازدیدها و مخاطبین شما بسیار تأثیرگذارند.

۶. دیجیتال مارکتینگ

قطعاً با شغل بازاریابی به صورت سنتی آشنایی دارید. دیجیتال مارکتر کسی است که برای مشاغل در فضای مجازی بازاریابی را به صورت‌های مختلف انجام می‌دهد. مثلاً با طراحی و راه‌اندازی کمپین‌های مختلف و… . امروزه دوره‌های مختلفی به صورت آنلاین و یا حضوری برای تبدیل شدن به یک سوشال مارکتر حرفه‌ای وجود دارد. این شغل هم در دسته کسب و کارهای جدید است که نیاز به آپدیت بودن و آموزش پیوسته دارد.

۷. طراحی سایت

امروزه در اکثر مواقع زمانی که کسب و کار نوپای خود را راه‌اندازی می‌کنید، نیاز به طراحی سایت خواهید داشت. اکثر کسب و کارها امروزه سایت مخصوص خود را دارند تا خدمات خود را در سطح وسیع‌تر و راحت‌تر به مخاطبان خود ارائه دهند. اگر شما کسی نیستید که به دنبال راه‌اندازی کسب و کار است، یا سرمایه کافی برای راه‌اندازی کسب و کار ندارد، می‌توانید طراح سایت شوید و این خدمت را به کسب و کارهای جدید ارائه دهید. کافی است این مهارت را آموزش ببینید و از آن برای کسب درآمد استفاده کنید.

طراحی سایت 2

 ۸. سئوی سایت

پس از راه‌اندازی سایت نیاز به شخصی است که بتواند با استفاده از مهندسی سئو، کاری کند تا گوگل با سرچ مخاطبان سایت راه‌اندازی شده را در نتایج جستجو به آن‌ها نشان دهد. مهندسین سئو با استفاده از راهکارهای مختلف، سایت را در نتایج جستجوی گوگل در صفحه اول و نتایج اول تا سوم قرار می‌دهند که بیشترین آمار بازدید را دارند. سئوکار وب هم در دسته کسب و کارهای جدید است که هم بسیار مورد نیاز است و هم درآمد بالایی دارد. برای شروع هم می‌توانید در سایت‌های فریلنسری داخلی مانند پونیشا ثبت‌نام کنید تا کارفرمای خود را پیدا کنید.

۹. آموزش آنلاین

با همه‌گیری ویروس کرونا در سال‌های اخیر آموزش به صورت آنلاین، بسیار رایج شد. برگزاری کلاس‌ها دوره‌ها و حتی ورزش به صورت آنلاین جای خود را در بین مردم باز کرده است. برای انجام این کار هم پلتفرم‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها ثبت‌نام کنید و مهارت مورد نظر خود را تدریس کنید. از طرفی می‌توانید پیج و یا سایت مختص خود را بسازید و شروع به فعالیت در آن به صورت آنلاین کنید. تدریس به صورت آنلاین هم در دسته کسب و کارهای جدید است که نیاز به سرمایه خاصی ندارد به همین دلیل هم افراد زیادی را به خود جذب کرده است.

۱۰. گرافیست و ادیتور

همان‌طور که می‌دانید بیشتر کسب و کارهای جدید در فضای مجازی (مانند سایت، اینستاگرام و…) انجام می‌شود، برای طراحی و انتشار پست‌ها، بنرها، تصاویر وب‌سایت و… نیاز به یک حرفه‌ای مانند گرافیست هست که مسلط به نرم‌افزارهایی مانند فتوشاپ و ایلاستریتور باشد. برای ادیت فیلم‌ها هم نیاز به یک ادیتور می‌باشد که به تدوین فیلم‌ها برای انتشار بپردازد.

۱۱. طراح اپلیکیشن و بازی

طراح اپلیکیشن و بازی که در دسته کسب و کارهای جدید است، هر روز بازار خود را داغ‌تر از دیروز می‌بیند. بسیار مشاهده شده است که این طراح‌ها با توجه به میزان حرفه‌ای بودن و اعتماد به نفسشان درآمدهای بالایی را برای خود رقم زده‌اند.

۱۲. راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

اگر سرمایه اولیه را داشته باشید شرکت‌هایی وجود دارند که صفر تا صد طراحی و سئوی سایت فروشگاه را برایتان انجام می‌دهند. اگر خودتان هم علاقه داشته باشید تا یک فروشگاه اینترنتی را راه‌اندازی کنید می‌توانید با گذراندن دوره‌های طراحی سایت و بهینه‌سازی سایت خودتان این کار را انجام دهید و کم‌کم به درآمد برسید. مأیوس نشوید این کار ممکن است کمی زمان ببرد تا شما را به درآمد برساند.

۱۳. تشریفات و برنامه‌ریزی مراسمات

تشریفات و برنامه‌ریزی مراسمات یکی از کسب و کارهای جدید است که به شدت مورد توجه قرار گرفته است. این کسب و کار تمام مراسمات اعم از تولد، ترحیم، عروسی، نامزدی و… شما را از صفر تا صد برنامه‌ریزی می‌کند و خیال شما را از بابت هر چیزی که ممکن است اشتباه پیش برود و یا مراسم شما را بی‌نظم کند، راحت می‌کند. بنابراین استرس شما بسیار کاهش پیدا می‌کند.

البته که برای راه‌اندازی این کسب و کار بهتر است تجربه کافی به دست آورید چرا که شغل نسبتاً پر استرسی است. این کسب و کار به شما متناسب با بودجه‌تان پکیج‌هایی را معرفی می‌کند و دیگر دغدغه آماده‌سازی چیزی را نخواهید داشت.

۱۴. پت‌شاپ

در روزگاری زندگی می‌کنیم که علاقه به نگه‌داشتن حیوانات خانگی هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود. خصوصاً در کشورمان در چندین سال اخیر شاهد حضور بیشتر حیوانات خانگی در پارک‌ها هستیم. بنابراین یکی از کسب و کارهای جدید در ایران که بسیار مورد توجه قرار گرفته و بازار خاصی را هدف قرار داده همین است. پت شاپی که راه‌اندازی می‌کنید می‌تواند هم به صورت فیزیکی و هم آنلاین باشد.

پت شاپ

۱۵. خانه بازی کودک

خانه بازی کودک در دسته کسب و کارهای جدید است که بسیار روند خوبی را طی کرده و مورد توجه قرار گرفته است. در دوران ما اکثراً پدر و مادر هردو شاغل هستند. برای رسیدگی به کارهای خانه و بیرون از خانه نیاز است که کودکان را در جای مطمئنی گذاشت و چند ساعتی به کارها رسیدگی کرد. خانه بازی کودکان مکانی است که وسایل بازی زیادی در آن وجود دارد و کودک تحت نظر مربی بازی‌های مختلفی را انجام می‌دهد. درآمد این خانه‌های بازی به صورت ساعتی محاسبه می‌شوند.

در نهایت به شما می‌گویم هر مهارتی که دارید، از عکاسی، صنایع دستی، ساخت جعبه کادویی، رقص و هر چیزی شما می‌توانید شروع به پول درآوردن کنید. در دنیای امروز که همه چیز هم به سمت دنیای مجازی می‌رود هر چیزی ممکن است. ایده‌های کسب و کار اینترنتی را حتماً بخوانید چرا که ذهن شما را برای انجام این کار بسیار آماده می‌کند و ایده‌های خوبی در اختیارتان می‌گذارد.

راه‌اندازی کسب و کارهای جدید با استراتژی مناسب

حال که چندین ایده بهتان داده‌ایم با توجه به علاقه و خلاقیت خود ممکن است برای خودتان ایده‌ای داشته باشید. اما چطور می‌توانید ایده‌تان را با خیال راحت به مرحله اجرا برسانید؟ قطعاً برنامه‌ریزی و داشتن استراتژی برای موفقیت در عملی ساختن ایده‌تان را باید مدنظر قرار دهید. تمامی کسب و کارهای جدید که ذکر کردیم، نیازمند این هستند که با برنامه‌ریزی و استراتژی درست از صفر تا صد، مرحله به مرحله پیش بروند. در سورپرایز انتهای مقاله این راه را برای شما هموار می‌کنیم.

کلام آخر

اگر بخواهم توصیه‌ای برای راه‌اندازی کسب و کارهای جدید بهتان داشته باشم می‌گویم: سرمایه‌ای که به عنوان پول در دست دارید یا به عنوان دستگاه و ابزار در دست دارید مهم نیست، مهم‌ترین سرمایه‌ای که در دست دارید زمان و مهارت‌های فردی شما است. هر روز ۲۴ ساعت زمان در اختیار دارید و مهارت‌های شما سرمایه‌ای است کاملاً شخصی که کسی نمی‌تواند آن را از شما بگیرد.

حتی اگر همه پول‌ها و ابزارهایتان را بگیرند، این مهارت شماست که می‌تواند همه این‌ها را جبران کند و شما را به جایگاه‌های بالا برساند. پس توصیه من به شما این است که ابتدا روی خودتان و مهارت‌هایتان سرمایه‌گذاری کنید. سپس با خیالی آسوده می‌توانید تضمین کنید که کسب و کارهای جدید که راه‌اندازی می‌کنید احتمال موفقیت بسیار بیشتری دارند.

در دوره سیر تا پیاز بوم مدل کسب و کار به شما آموزش می‌دهیم که چگونه مدل کسب و کار خودتان را کاملاً شخصی‌سازی‌شده بسازید. زمانی که با مدل کسب و کارتان آشنا باشید همه چیز برایتان آشکار می‌شود. مثلاً در صورت بروز خطا و مشکل متوجه می‌شوید که ایراد کار شما از کدام بخش است و دقیقاً چه کاری برای بهبود آن باید انجام دهید. از صفر شروع به راه‌اندازی کسب و کارتان می‌کنید و آن را به ثمر می‌رسانید.

حتی اگر در حال حاضر کسب و کاری دارید که نمی‌دانید چرا به خوبی کار نمی‌کند یا قصد ارتقا کسب و کارتان را دارید به شدت این آموزش ارزشمند را بهتان پیشنهاد می‌کنم. تمامی شرکت‌های آمریکایی و اروپایی چه بزرگ و چه کوچک مدل کسب و کار خاص خود را دارند. برای مثال می‌توانید سرچ کنید و مدل کسب و کارهای شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و… را ببینید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *