fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ دانش مالی

آموزش اصول سرمایه گذاری

Principles-of-successful-investment

آموزش اصول سرمایه گذاری

در این مقاله در مورد سرمایه‌گذاری صحبت خواهیم کرد. سرمایه‌گذاری چیست؟ و آموزش اصول سرمایه گذاری در تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری موفق و درست چه تأثیری دارد؟

سرمایه‌گذاری به چه معناست؟‌

سرمایه‌گذاری به معنی وارد کردن پول و سرمایه نقدی به یک بازار با هدف دستیابی به سود و افزایش سرمایه است. سرمایه‌گذاری به زبان ساده یعنی تبدیل پول به چند نوع سرمایه که در حال حاضر استفاده نمی‌شود، اما با نگهداری آن برای مدتی در آینده شما را به سود می‌رساند.

سرمایه‌گذاری به چه معناست؟‌

اما سرمایه‌گذاری کار ساده‌ای نیست و نیاز به آموزش اصول سرمایه گذاری دارد. سرمایه‌گذاری در هر بازار متفاوت است، چرا که هر بازار مهارت‌های خاص خود را برای سرمایه‌گذاری نیاز دارد. از این رو تجربه می‌تواند نقش کلیدی و مهمی را برای افراد بازی کند. اگر فردی بدون تجربه و پرس‌وجوی کافی وارد بازاری شود احتمال شکست خوردن و ضرر کردنش بسیار بالا است، به دلیل اینکه قطعاً افراد دیگری با تجربه بیشتر در آن بازار حضور دارند و سعی می‌کنند از هر فرصتی به نفع خود بهره ببرند.

اما با این وجود افراد با سرمایه خرد هم می‌توانند در صورت تجربه کافی در یک بازار مثل بازار سرمایه به موفقیت برسند و سرمایه خود را چند برابر کنند. بسیاری از افراد موقع شنیدن اسم سرمایه‌گذاری می‌ترسند. آن‌ها فکر می‌کنند سرمایه‌گذاری کاری پر ریسک و پرخطر است و ممکن است هر لحظه همه سرمایه‌شان را از دست بدهند. البته این افراد تا حدودی حق دارند. اما اگر با آموزش اصول سرمایه گذاری آشنا باشید، کارتان به مراتب راحت‌تر و کم‌ریسک‌تر خواهد بود.

سرمایه‌گذاری از منظر علم اقتصاد و مالی

سرمایه‌گذاری در نگاه علم اقتصاد همان‌طور که پیش‌تر گفتیم به معنای خرید کالایی است که در حال حاضر مورد مصرف قرار نخواهد گرفت ولی صاحب آن در آینده به آن نیاز پیدا خواهد کرد و البته این کالا برایش سودآور هم خواهد بود.

سرمایه‌گذاری در علم مالی هم، یعنی شخص سودآور بودن یک دارایی مالی را پیش‌بینی می‌کند، آن دارایی را خریده و با رسیدن به سود، ارزش دارایی‌اش افزایش پیدا می‌کند. به طوری که با فروشش در آینده با قیمتی بالاتر، سود و منفعتی بیشتر به دست خواهد آورد.

چرا آموزش اصول سرمایه گذاری اهمیت دارد؟

چرا آموزش اصول سرمایه گذاری اهمیت دارد؟

در هر صورت باید گفت که برای رسیدن به یک سرمایه‌گذاری موفق باید به قواعد و قوانین خاص آن اهمیت داد. ولی بسیاری از اشخاصی که با تصوری غلط و بدون آگاهی کافی از قواعد روند سرمایه‌گذاری، پا در این حوزه می‌گذراند، معمولاً پس از مدتی بخش قابل توجهی و یا حتی کل دارایی خود را از دست می‌دهند.

به همین دلیل است که خیلی از سرمایه‌گذاران مبتدی، پس از اینکه مدتی در یک سرمایه‌گذاری وارد می‌شوند، یا این کار را رها کرده و یا در عملکرد اشتباه خود با امید به اینکه روزی به موفقیت خواهند رسید می‌مانند. در هر دو حالت پس از گذشت مدت زمانی به این نتیجه می‌رسند که انتخابشان اشتباه بوده و از ابتدا نباید وارد این بازار می‌شدند.

گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری

گزینه‌های زیادی در راه سرمایه‌گذاری وجود دارد و فهم این مسئله که کدام یک از راه‌های سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید، کمی سخت به ‌نظر می‌رسد. در ادامه می‌توانید با متداول‌ترین انواع سرمایه‌گذاری آشنا شوید.

۱. سهام

احتمالاً شناخته‌شده‌ترین و متداول‌ترین نوع سرمایه‌گذاری، سهام است. تعریف سهام از دیدگاه آموزش اصول سرمایه گذاری به این صورت است که، سهام در واقع بخشی از مالکیت عمومی شرکت‌های تجاری است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ، سهام خود را در عرصه عمومی به معامله می‌گذارند و شما می‌توانید به سادگی آن‌ها را بخرید.

منطق سهام، افزایش قیمت است تا با فروش آن‌ها سود به دست بیاورید. البته این ریسک هم وجود دارد که سهامتان افت کند و ضرر کنید. دلالانی وجود دارند که سهام را به سرمایه‌گذاران می‌فروشند. راه دیگر خرید سهام هم انتخاب شرکت‌های کارگزاری است که می‌توانند به شما در خرید سهام کمک کنند.

۲. اوراق قرضه

طبق آموزش اصول سرمایه گذاری نتیجه می‌شود که سرمایه‌گذاری در خرید اوراق قرضه، مانند قرض دادن پول به نهاد دولتی است. در واقع شما با خرید اوراق قرضه با دولت تجارت می‌کنید. اوراق قرضه معمولاً به ‌صورت محدود و در ابعاد دولتی منتشر می‌شوند و شما می‌توانید آن‌ها را بخرید.

معمولاً اوراق قرضه مدت مشخصی در دست صاحبان سرمایه باقی می‌مانند و بعد از گذشت مدت معین، اصل پول همراه با نرخ بهره که از قبل مشخص بوده است، به آن‌ها برمی‌گردد. همان‌طور که احتمالاً متوجه شدید، اوراق قرضه درصد ریسک پایینی دارد. اما یادتان باشد که معمولاً نرخ سود اوراق قرضه بسیار پایین‌تر از سود سهام است.

۳. صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، مجموعه‌ای از پول جمع زیادی از سرمایه‌گذاران است که به‌صورت گسترده در تعدادی از شرکت‌ها سرمایه‌گذاری می‌شود. صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند به‌صورت منفعل یا فعال مدیریت شوند.

در واقع شما با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، پولتان را با مجموعی از سرمایه‌گذاران روی هم می‌گذارید و توسط مدیریت در یک نقطه مشترک سرمایه‌گذاری می‌کنید. شما می‌توانید با آموزش اصول سرمایه گذاری به سادگی در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنید و هر وقت که خواستید، سهامتان را به فروش برسانید. مدیریت صندوق‌ها و سرمایه‌گذاری متنوع، ریسک سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها را به حداقل می‌رساند.

۴. صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF)

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF)

صندوق‌های قابل معامله در بورس، درست مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک هستند. اما یک تفاوت عمده با آن‌ها دارند. این صندوق‌ها در بورس معامله می‌شوند و هرکسی می‌تواند از طریق بورس سهام این صندوق‌ها را خریداری کند.

این صندوق‌ها زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت می‌کنند و به همین دلیل به لحاظ مالی کاملاً شفاف عمل می‌کنند. ریسک سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها از صندوق مشترک بیشتر است و ارزش سهام آن‌ها درست مانند سایر سهام بورس، متغیر خواهد بود.

۵. گذاشتن پول در بانک‌ها

بر طبق آموزش اصول سرمایه گذاری یکی از بی‌خطرترین روش‌ها، سرمایه‌گذاری در بانک و گواهی‌های سپرده است. گواهی سپرده به معنای سپرده‌گذاری میزان معینی از پول برای مدت معینی در بانک است. شما بعد از مدتی پولی که به بانک سپرده بودید را به همراه سود آن پس می‌گیرید. هرچقدر که مدت سپرده‌گذاری بیشتر باشد، درصد سود شما هم بیشتر خواهد شد. این سرمایه‌گذاری ریسک چندانی ندارد.

۶. برنامه‌های بازنشستگی

برنامه‌های بازنشستگی به خودی خود به معنای سرمایه‌گذاری نیستند، اما می‌توانند راه را برای سرمایه‌گذاری باز کنند. شما می‌توانید به صورت انفرادی برای بیمه‌های بازنشستگی اقدام کنید یا از طرف کارفرما بیمه شوید.

۷. ارزهای رمزگذاری شده

ارزهای رمزگذاری شده یا ارز دیجیتال از جدیدترین انواع سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند. بیت کوین از مشهورترین ارزهای دیجیتال است. البته تعداد بی‌شماری از انواع ارزهای دیجیتال وجود دارند که می‌توانید برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید.

ارزهای رمز پایه پشتوانه دولتی ندارند اما قابلیت خرید و فروش دارند. ارزهای دیجیتال، نوسانات بسیار زیادی دارند و سرمایه‌گذاری در آن‌ها بسیار پر ریسک و پرخطر است.

۸. خرید کالا

آموزش اصول سرمایه گذاری می‌گوید یک راه ساده سرمایه‌گذاری خرید کالا است. شما می‌توانید به صورت عمده محصولات کشاورزی یا کالاهای اساسی و ضروری را بخرید و بعد بفروشید.

البته سرمایه‌گذاری روی خرید این کالاها این خطر را دارد که قیمت محصول افت کند. وضعیت آب‌وهوا، سیاست‌های دولت‌ها و نوسانات بازار به شدت روی قیمت این محصولات تأثیر خواهند گذاشت.

۹. املاک و مستغلات

املاک و مستغلات

یکی دیگر از راه‌های سرمایه‌گذاری، خرید زمین، خانه و نگهداری یا اجاره آن‌ها است. البته در بسیاری از کشورها که مالیات روی خانه‌ها بسیار زیاد است، این روش جواب نمی‌دهد.

اما در ایران به خاطر نبود مالیات روی زمین، خانه و خانه‌های خالی، بسیاری از افراد سعی می‌کنند از این روش برای سرمایه‌گذاری استفاده کنند. طبق آموزش اصول سرمایه گذاری، سرمایه‌گذاری روی زمین و خانه هم جزو سرمایه‌گذاری‌های کم‌خطر محسوب می‌شود و ریسک نسبتاً کمی دارد. البته شما برای سرمایه‌گذاری در این حوزه به مبلغ قابل توجهی پول نیاز دارید.

۱۰.  سرمایه‌گذاری روی خود

قطعاً می‌دانید که عادات و رفتار شما تأثیر مستقیم بر روی رفاه و آسایش دارد. جایگاهی که الان در آن هستید، به وسیله عادات و تصمیمات گذشته‌تان مشخص شده است. آموزش اصول سرمایه گذاری روی خود به شما می‌گوید اگر از وضعیت خود راضی نیستید و یا فکر می‌کنید قابلیت‌های بیشتری برای پیشرفت در زندگی دارید فراموش نکنید که هیچ‌وقت برای تغییر دیر نیست. می‌توانید با به وجود آوردن تغییرات کوچک و سرمایه‌گذاری روی خود آینده روشن‌تری برای خود ایجاد کنید.

 آموزش اصول سرمایه گذاری: مسیرهایی برای سرمایه‌گذاری موفق

روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری موفق وجود دارد که ۸ مورد از آن‌ها به شرح زیر هستند.

۱. بررسی بازار مورد نظر

سرمایه‌گذاران موفق کسانی هستند که به طور مداوم شرایط بازار را پیگیری می‌کنند و وقت خود را صرف خواندن کتاب، روزنامه، مجله‌های مرتبط و شنیدن اخبار می‌کنند تا از آخرین روندها در بازاری که می‌خواهند در آن سرمایه‌گذاری کنند مطلع شوند.

۲. شناسایی بازار هدف

در آموزش اصول سرمایه گذاری توجه به ترکیب درستی که افراد برای سبد خود انتخاب می‌کنند بسیار اهمیت دارد. سرمایه‌گذاران باید سعی کنند پس‌انداز خود را به صورت دارایی‌های مختلف نگهداری کنند. متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری استراتژی مهمی برای رسیدن به بازدهی بالا است.

۳. آموزش دیدن قبل از اقدام هر عمل اقتصادی

آموزش دیدن قبل از اقدام هر عمل اقتصادی

از آموزش اصول سرمایه گذاری موفق و انجام سرمایه‌گذاری، آگاهی درباره بازاری است که قصد انجام سرمایه‌گذاری را در آن دارید. این آشنایی درباره بازار هدف نیاز به دیدن آموزش‌های است. اگر بدون آموزش وارد بازار هدف سرمایه‌گذاری شوید مانند کسی می‌شوید که برای اول به شهری رفته است و زبان مردم را بلد نیست. هر عملی که انجام می‌دهید کاملاً تصادفی است و برای بعد از آن هیچ ایده‌ای ندارید.

در این شرایط اهمیت داشتن دانش مالی چندین برابر می‌شود. هیچ انسان موفقی در سرمایه‌گذاری برای اولین بار یک متخصص دانا نبوده است. تمامی سرمایه‌گذاران موفق ابتدا آموزش‌های لازم را دیده و سپس اقدام به سرمایه‌گذاری کرده‌اند. شما در حین آموزش دیدن می‌توانید تمامی جوانب بازاری که هدف شماست را در نظر بگیرید و درباره آن تحقیق و پرس‌وجو کنید.پس متوجه شدید که نقش دانش مالی در سرمایه گذاری چقدر مهم است.

۴. قبول ریسک

افرادی که اقدام به سرمایه‌گذاریمی‌کنند، باید بتوانند ریسک آن را نیز بپذیرند. باید این واقعیت را قبول کرد که برای رسیدن به هدف لازم است که تا حدی ریسک‌پذیر بود.

۵. بررسی نوسانات بازار

امروزه با رشد و گسترش پلتفرم‌های آنلاین، برای دسترسی به قیمت لحظه‌ای سهام در سراسر دنیا لازم است که تلفن همراه متصل به اینترنت داشته باشید. البته این کار نباید به صورت افراطی انجام داد و زمان بیش از حدی به بررسی نوسانات بازار اختصاص داد زیرا نتیجه‌ای جز اتلاف وقت برای شما ندارد.

۶. دیدگاه کوتاه‌مدت نداشته باشید

طبق آموزش اصول سرمایه گذاری نباید بر اساس نوسانات مقطعی بازار تصمیم‌گیری کرد و تا حد امکان باید چشم‌انداز سرمایه‌گذاری بلندمدت داشته باشیم. گاهی ممکن است نسبت به اهداف مالی که تعیین کرده‌اید، بازدهی کمتری داشته باشید و به همین دلیل نسبت به وضعیت بازار ناامید شوید. اما باید بدانید که این شرایط کاملاً طبیعی است. اگر اهداف بلندمدت داشته باشید سعی می‌کنید وضعیت بازار را در بلندمدت بسنجید.

اهداف کوتاه‌مدت یک سرمایه‌گذار موفق

همان‌طور که قبلاً به آن اشاره شد، رسیدن به اهداف بزرگ مالی یک‌شبه و ناگهانی اتفاق نمی‌افتد به همین جهت است که در ابتدا باید اهداف کوتاه‌مدت تعیین کرد. در واقع اهداف کوتاه‌مدت از چنان اهمیتی برخوردار هستند که به آن‌ها، به اصطلاح اهداف هوشمندانه نیز گفته می‌شود. همچنین سرمایه‌گذاران موفق به خوبی می‌دانند که هدف‌گذاری کوتاه‌مدت باعث افزایش اعتماد به نفس موفقیت در معاملات می‌شود. در این بحش تعدادی از اهداف کوتاه‌مدت تاجران موفق آورده شده است.

۷. تعیین بودجه

سرمایه‌گذاران موفق به خوبی می‌دانند که کنترل دخل و خرج نیاز به بودجه‌بندی دارد که به معنای پیش‌بینی درآمدها و مخارج است. این هدف کوتاه‌مدت، یک دید کلی برای کنترل مخارج و رسیدن به سودآوری می‌دهد. از طرفی وقتی شما از مخارج خود، آگاه باشید، به خوبی می‌توانید میزان سرمایه خود را در آینده پیش‌بینی کنید.

۸. کنار گذاشتن پس‌انداز

کنار گذاشتن پس‌انداز

از دیگر اهداف کوتاه‌مدت تاجران موفق کنار گذاشتن مبلغی به عنوان پس‌انداز در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت است. به طور مثال اگر قرار باشد تا آخر سال ۱۰۰۰ دلار پس‌انداز داشته باشند، هدف کوتاه‌مدت این است که ماهانه ۲۵۰ دلار ذخیره کنند.

اهداف بلندمدت یک سرمایه‌گذار موفق

اهداف بلندمدت مالی در واقع همان اهداف نهایی هستند که به اهداف کوتاه‌مدت تقسیم می‌شوند. یک سرمایه‌گذار موفق که در زمینه اهداف بلندمدت فعالیت دارد و این اهداف برایش بسیار حائز اهمیت است، قبل از شروع سرمایه‌گذاری مطالعات دقیقی انجام می‌دهد. زیرا اهداف بلندمدت به بازه‌های زمانی طولانی‌تری برای به نتیجه رسیدن سرمایه‌گذاری نیاز دارند و این افراد باید زمان زیادی را در بازه‌های چندساله صرف این اهداف کنند.

به همین دلیل طبق آموزش اصول سرمایه گذاری، این سرمایه‌گذاران قبل از شروع هر کاری تا حد امکان به تحقیق، مطالعه و مشاوره می‌پردازند. سپس بر اساس مطالعات خود و پیشینه‌ای که از روند بازار به دست آورده اند، شروع به هدف‌گذاری‌ها پنج‌ساله، ده‌ساله و بیشتر از آن می‌کنند.

سرمایه‌گذارانی که با این رویکرد و با اهداف بلندمدت وارد بازار می‌شوند، می‌خواهند در دنیای سرمایه‌گذاری برای مدت طولانی‌تری حضور داشته باشند. این افراد از تحقیقات خود مطمئن هستند و توجهی به خبرهای مختلف درباره کار خود ندارند.

هرچند ممکن است در کوتاه‌مدت خبری از سود آن‌چنانی نباشد اما این سرمایه‌گذاران مطمئن هستند در چند سال آینده سود چشمگیری نصیبشان خواهد شد. به طور مثال معاملات املاک از آن دست سرمایه‌گذاری‌هایی است که در دسته اهداف بلندمدت قرار می‌گیرند. زیرا در این نوع معاملات، در ابتدا به سرمایه نسبتاً زیادی احتیاج است و گاه برای سودآوری و فروش ملک باید مدت زیادی منتظر بود.

درست برعکس سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت، ممکن است سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت تحت تأثیر تورم قرار بگیرند. از دیگر سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت می‌توان به سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات، سهام، اوراق قرضه، و پول اشاره کرد.

 طبق آموزش اصول سرمایه گذاری ویژگی بارز سرمایه‌گذاری بلندمدت چیست؟

سرمایه‌گذارانی که اهداف بلندمدت دارند، برخلاف سرمایه‌گذارانی که تنها به هدف کوتاه‌مدت اکتفا می‌کنند و منتظر نوسانات لحظه‌ای بازار هستند، تمام وقت خود را صرف تحلیل بازار نمی‌کنند. زیرا شغل این افراد سرمایه‌گذاری نیست و بیشتر افرادی که اهداف بلندمدت دارند، شغلی متفاوت از سرمایه‌گذاری دارند.

اکثر این افراد بر اساس شغلی که دارند، وارد بازار می‌شوند و با مطالعاتی که انجام می‌دهند، به دنبال بازار و قدرتی جدید هستند. حالا هرچقدر هم این سرمایه‌گذاری زمان‌بر باشد. زیرا این افراد به چشم‌انداز بازارها در طولانی‌مدت توجه دارند.

هدف از سرمایه‌گذاری رفاه است

اما مهم‌ترین و نهایی‌ترین هدف مالی هر سرمایه‌گذار و به ‌طور کلی هر انسانی بر طبق آموزش اصول سرمایه گذاری، داشتن منبع درآمدی برای سال‌های بازنشستگی است. به همین دلیل سرمایه‌گذاران، نیازهای خود را در سال‌های بازنشستگی در نظر می‌گیرند و برای این کار، اهداف کوتاه‌مدتی که برای آینده نزدیک خود تعیین کرده‌اند بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

سال‌های بازنشستگی، سال‌های استفاده از نتیجه سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت جوانی است. زیرا در این سال‌ها دیگر فرصتی برای آزمون و خطا در معاملات نیست و هدف آن است که بیشتر از سود سال‌های گذشته استفاده کرد.

آموزش اصول سرمایه گذاری موفق

نظارت دائم بر عملکرد خود

سرمایه‌گذاران با تجربه می‌دانند بهترین شاخص عملکرد آینده، عملکرد گذشته است. اگر شما در کنار سرمایه‌گذاری اهداف بزرگی را برای خود تعیین کرده‌اید، بر نقاط قوتی که باعث بیشترین پیشرفتتان شده است تمرکز کنید و از نکات منفی و ترس از شکست دوری کنید.

مشورت کردن با افراد حرفه‌ای

باید همواره سعی کرد افراد با تجربه و حرفه‌ای را در کنار خود داشته باشیم و از تجربیات آن‌ها استفاده کنیم. یک سرمایه‌گذار موفق باید بداند که کمک گرفتن از یک تیم متخصص یا یک مشاور حرفه‌ای می‌تواند به پیشبرد فعالیت او کمک کند. این موضوع یکی از موضوعات پراهمیت در آموزش اصول سرمایه گذاری است.

به‌روزرسانی استراتژی

در آموزش اصول سرمایه گذاری یاد می‌گیرید که یکی دیگر از نکات این است که برنامه سرمایه‌گذاری را به صورت دوره‌ای و بعد از مشورت با افراد با تجربه به‌روزرسانی کنیم. با این کار می‌توانیم ایده‌های کاربردی و جدیدی را به آن اضافه کنیم و ایده‌های ضعیف را حذف کنیم.

تعصب را کنار بگذارید

باید در سرمایه‌گذاری احساسات را کنار گذاشت و نباید همیشه بر سرمایه‌گذاری روی یک سهم یا برند خاص تعصب داشته باشید.

گام های شروع سرمایه گذاری

حالا اگر دوست دارید سرمایه‌گذاری را شروع کنید اما هیچ ایده و ذهنیتی نسبت به آن ندارید، گام‌های زیر را دنبال کنید.

۱. طبق آموزش اصول سرمایه گذاری وضعیتتان را برآورد کنید و هدفتان را مشخص کنید

قبل از شروع سرمایه‌گذاری باید برآورد درستی از اوضاع مالیتان داشته باشید. شما باید مطمئن شوید که وضعیت مالیتان در موقعیتی قرار دارد که بتوانید از پس فعالیت جدید اقتصادیتان بربیاید.

این برآورد باید همه موارد زیر را دربر بگیرد:

درآمد

گام اول سرمایه گذاری

قبل از سرمایه‌گذاری مطمئن شوید که شغل و درآمدتان آن‌قدر امنیت مالی دارد که بتواند مخارجتان را تأمین کند و اجازه شروع سرمایه‌گذاری را به شما بدهد.

بدهی

یادتان باشد که قبل از سرمایه‌گذاری بخش بزرگی از بدهی‌هایتان را پرداخت کرده باشید. منطقی نیست که پولی نمی‌توانید به هیچ‌وجه از دست بدهید را در سرمایه‌گذاری به کار بگیرید و این مسئله در شرایطی که بدهی زیادی دارید هم می‌تواند اتفاق بیفتد.

وضعیت خانوادگی

اگر به تازگی کودکتان به دنیا آمده است، اگر قرار است یکی از فرزندانتان ازدواج کند یا هر خرج بزرگ دیگری که در راه دارید، باید روی ایده سرمایه‌گذاری تجدیدنظر کنید.

مخارج زندگی

همیشه قبل از سرمایه‌گذاری بخشی از پولتان را در دسترس قرار بدهید تا بتوانید آن را در صورت نیاز به سرعت به پول نقد تبدیل کنید. حساب مخارج مبادا را داشته باشید.

خوب است قبل از سرمایه‌گذاری از خودتان سؤالاتی درباره هدف و وضعیتتان بپرسید. مشخص کنید که به دنبال سود بلندمدت هستید یا کوتاه‌مدت. آیا پول را برای بازنشستگی در نظر گرفته‌اید یا اهداف دیگری دارید؟ آیا قرار است افراد دیگری هم به سرمایه شما دسترسی داشته باشند یا نه.

همه سرمایه‌گذاران در شروع کار باید این سؤالات را از خودشان بپرسند و بر اساس آموزش اصول سرمایه گذاری جواب آن را به درستی مشخص کنند. یادتان باشد که جواب درست و غلط وجود ندارد. همه ‌چیز به خودتان، وضعیتتان، اهداف و اوضاع خانوادگیتان بستگی دارند.

۲. بخشی از پول را کنار بگذارید

قبل از آنکه روی پولتان ریسک کنید و آن را در سرمایه‌گذاری به کار بگیرید، بخشی از پول را کنار بگذارید. با این کار مطمئن خواهید شد که در صورت ضرر کردن، مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.

طبق آموزش اصول سرمایه گذاری این هزینه باید معادل حداقل سه ماه مخارجتان باشد و در جایی ذخیره شود که کمترین ریسک را داشته باشد.

این مبلغ باید ذخیره شود تا:

  • در صورت اختلال در درآمد یا مشکلات احتمالی، به عنوان ذخیره اضطراری عمل کند.
  • اگر قرار است در جایی پرخطر ریسک کنید، بار روانی ریسک را کاهش دهد.

۳. سرمایه‌گذاری را از بیمه کردنتان شروع کنید

سرمایه‌گذاری را از بیمه کردنتان شروع کنید

اگر یادتان باشد از بیمه به ‌عنوان یکی از انواع سرمایه‌گذاری صحبت کردم. بیمه‌های بازنشستگی نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند چون به شما کمک می‌کنند تا ریسک درآمدتان را در دوره سالخوردگی کم کنید.

قبل از هر کاری، بیمه بازنشستگی را در اولویت کارتان قرار دهید. با این کار مطمئن خواهید بود که بعد از گذران دوره فعالیتتان، درآمدی خواهید داشت که می‌تواند اموراتتان را پیش ببرد.

امروزه شرکت‌های بیمه زیادی وجود دارند که بیمه‌های عمر و بازنشستگی را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید به نسبت بودجه و سطح انتظاراتتان یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و پیش بروید.

۴. سرمایه‌گذاری را با کارگزاری‌های کم‌هزینه و در ابعاد محدود شروع کنید

اگر در ابتدای راه سرمایه‌گذاری قرار دارید و هیچ ایده‌ای از بازار سرمایه ندارید، بهترین کار این است که انواع سرمایه‌گذاری را در ابعاد محدود امتحان کنید. البته مطالعه در حوزه آموزش اصول سرمایه گذاری و کسب دانش در زمینه مورد نظرتان هم بسیار اهمیت دارد. اما نباید از ارزش و اهمیت تجربه غافل شوید.

سعی کنید در شروع راه سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک‌تر و کم‌خطرتر را انتخاب کنید. می‌توانید اهدافتان را کوتاه‌مدت یا میان‌مدت در نظر بگیرید تا برآوردی از میزان سود و هزینه داشته باشید.

۵. از کارگزاری‌ها یا مشاوران مالی کمک بگیرید

یکی دیگر از کارهای مفیدی که می‌توانید برای شروع انجام بدهید، استفاده از مشاوره افرادی است که تجربه بیشتری در زمینه سرمایه‌گذاری دارند. اگر دوست دارید وارد بورس شوید ولی اطلاعات درستی از آن ندارید، می‌توانید از کارگزاران کمک بگیرید.

استفاده از کارگزاری بورس به ‌جای ورود مستقیم خودتان به بازار، علاوه بر کاهش ریسک سرمایه‌گذاری به شما این امکان را می‌دهد که در حاشیه امنی تجربه کسب کنید و کم‌کم آماده ورود به بازار بورس شوید. همچنین می‌توانید از این روش به منظور سرمایه‌گذاری برای آینده کودکانتان استفاده کنید.

آموزش اصول سرمایه گذاری چه راهکارهایی برای سرمایه‌گذاری کودکان در نظر گرفته است؟

آموزش اصول سرمایه گذاری چه راهکارهایی برای سرمایه‌گذاری کودکان در نظر گرفته است؟

۱- ساده باشید و به زبان آن‌ها صحبت کنید

آموزش اصول سرمایه گذاری به کودکان باید به زبانی کاملاً ساده و روان باشد و در ابتدای کار بایستی مفاهیم و اصول اولیه بازارهای مالی را به او آموزش دهید. به دلیل اینکه قدرت تحلیل و بررسی ذهن آن‌ها به اندازه یک فرد بالغ و بزرگسال نیست. به عنوان مثال، در آغاز آموزش اصول سرمایه گذاری به کودکان، به جای انتقال مفاهیم سخت، بهتر است موضوعاتی همچون سود و زیان را برای او توضیح دهید.

۲- با داستان آموزش دهید

کودکان در خصوص داستان کنجکاو هستند و هر موضوعی که در قالب داستان بیان شود، می‌تواند اثرات خوبی بر یادگیری و آموزش آن‌ها داشته باشد. شما باید ایده‌های خود را در مورد سرمایه‌گذاری به شکل داستان تعریف کنید و آن‌ها را در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری خود مشارکت دهید. شما می‌توانید برنامه‌های پس‌انداز و سرمایه‌گذاری خود را توصیف کنید و توضیح دهید که چرا سرمایه‌گذاری می‌کنید و در طولانی‌مدت چه مزایایی را کسب خواهید کرد.

۳- سود مرکب را به آن‌ها آموزش دهید

زمانی که در خصوص ترکیب سرمایه‌گذاری و بازدهی‌های بلندمدت به کودکان خود آموزش می‌دهید، لازم است که مثال‌های قابل لمس در دنیای واقعی در مورد نحوه رشد پول را نیز به آن‌ها معرفی کنید. در واقع، نوسانات موضوعی طبیعی است و دانستن این موضوع و سرمایه‌گذاری از طریق آن، احساسات را هنگام سرمایه‌گذاری در سنین بالاتر کنترل می‌کند.

از طرف دیگر، موضوع سود مرکب بسیار عجیب است و انجام این فرآیند در بازه‌های بلندمدت می‌تواند بازدهی‌های چشمگیر برای سرمایه‌گذاران به وجود بیاورد. بنابراین، ذکر این نکات در میان آموزش اصول سرمایه گذاری به کودکان، می‌تواند اثرات بسیار خوبی را به همراه داشته باشد.

۴- به کودکان خود سهام هدیه بدهید

پدر و مادرها معمولاً برای تشویق فرزندان خود، برای آن‌ها هدیه می‌خرند و این موضوع باعث افزایش انگیزه کودکان می‌شود. یکی از کارهایی که می‌تواند برای آموزش اصول سرمایه گذاری به کودکان مفید باشد، خرید سهام شرکت‌های سودساز به عنوان هدیه برای آن‌ها است و هرگونه سرمایه‌گذاری در دوران کودکی و نگهداری آن در چند سال آینده می‌تواند بازدهی‌های چشمگیری را خلق کند.

به کودکان خود سهام هدیه بدهید

به عنوان مثال، والدین می‌توانند برای هدیه روز تولد فرزند خود، برای او سهام بخرند و به شکل بلندمدت برای او نگهداری کنند و سود حاصل از آن را نیز دوباره برای خرید سهام صرف کنند.

۵- سبد سرمایه‌گذاری ایجاد کنید

پیگیری یک سبد سهام می‌تواند به راحتی یک گفت‌وگو در مورد معنای آن در هنگام افزایش و سقوط سهام باشد و اینکه چگونه بر سرمایه‌گذاری اولیه شما تأثیر می‌گذارد. این موضوعی است که بچه‌ها حتی در سنین جوانی نیز می‌توانند از آن لذت ببرند.

به عنوان مثال، آکادمی جامعه آریل در شیکاگو به هر شخص کلاس اول، یک سبد سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۰۰۰۰ دلار می‌دهد. این مثال که نکاتی را در خصوص بورس آمریکا بیان می‌کند، یک سبد سهام ساختگی است که می‌تواند با علایق فرزند شما مرتبط باشد.

به عنوان مثال در همین بازار، اگر کودک شما ماشین دوست دارد، می‌توانید سبد سهام پایه‌ای ایجاد کنید که شامل سهام انحصاری شرکت‌های خودروسازی مانند تسلا، شرکت فورد موتور، نیسان، BMW و جنرال موتورز باشد. سپس به فرزند خود بگویید که چقدر پول برای سرمایه‌گذاری در هر سهام نیاز دارد.

در حال حاضر، برای معامله واقعی آماده هستید؟ بسیاری از فعالان حرفه‌ای بازارهای مالی معتقدند که استفاده از پول واقعی می‌تواند درسی مهم برای بچه‌ها باشد، به شرطی که بتوانید آن‌ها را جذب کنید.

هنگامی ‌که آموزش اصول سرمایه گذاری به کودکان را آغاز می‌کنید، در صورت بروز اشتباهات زیاد به بچه‌ها سخت نگیرید. به جای آن، فرصت‌ها را غنیمت بشمارید و به آن‌ها درس‌های ارزشمند سرمایه‌گذاری بدهید و حتی اگر سبد فرزند شما ضرر کند، این موضوع فرصتی برای یادگیری درس ارزشمند مثبت ماندن، حتی در صورت نوسان بازار است.

آموزش اصول سرمایه گذاری 2

به طور کلی، می‌توانید از نکات زیر برای آموزش اصول سرمایه گذاری به کودکان استفاده کنید:

  • به تدریج کودک خود را با نحوه کار در بازار آشنا کنید و روند سرمایه‌گذاری را به او آموزش دهید. چرا که این موضوع باعث می‌شود در بزرگسالی، دیدگاه بهتری در خصوص سرمایه‌گذاری داشته باشد.
  • با آموزش اصول سرمایه گذاری در سهام، اوراق قرضه و… مفاهیمی همچون سود و زیان را به آن‌ها آموزش دهید.
  • به آن‌ها نشان دهید که در سبد سرمایه‌گذاری خود، سهام چه شرکتی را خریداری کرده‌اید و توضیح دهید که علت انتخاب این سهم‌ها چه بوده است و از آن‌ها بخواهید تا در خصوص سهام خریداری‌شده، اطلاعات و اخبار مهم را جمع‌آوری کنند.
  • وقتی ‌که کودک شما با مفاهیم ابتدایی مالی آشنا شد، اجازه دهید سهام شرکتی را که می‌شناسد یا دوست دارد را انتخاب کند. اگر توانایی خرید چند سهام را دارید، این کار را انجام دهید. در غیر این صورت، به آن‌ها کمک کنید تا سبد سهام خود را درست انتخاب کنند.
  • هنگامی ‌که کودک شما بزرگ‌تر شد، او را تشویق کنید پولی که پس‌انداز کرده است را در ترکیبی از سهام، اوراق قرضه، حساب پس‌انداز و… سرمایه‌گذاری کند. شما می‌توانید به مدیریت سبد سهام آن‌ها کمک کنید. در حالی که هنوز به آن‌ها اجازه می‌دهید خودشان تصمیم‌گیری کنند.

۶. سرمایه‌گذاری را از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک شروع کنید

یادتان هست که از صندوق‌های سرمایه‌گذاری به‌ عنوان یکی از روش‌های کم‌ریسک و کم‌خطر سرمایه‌گذاری صحبت کردم؟ یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شما برای سرمایه‌گذاری در ابتدای کار، همین صندوق‌ها هستند. این صندوق‌ها به‌صورت حرفه‌ای مدیریت می‌شوند و بار انتخاب سهام پرسود را از روی دوش شما بر خواهند داشت.

آموزش اصول سرمایه گذاری روی این بازار نشان می‌دهد که ویژگی مثبت دیگر صندوق سرمایه‌گذاری مشترک تنوع در سبد سرمایه‌گذاری است. مدیریت این صندوق‌ها خود به‌ صورت خودکار از سهام مختلف برای سرمایه‌گذاری استفاده خواهد کرد. به این صورت تنوع، بخشی که یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در آموزش اصول سرمایه گذاری درست است اجرایی خواهد شد.

۷. سرمایه‌گذاری را به تدریج افزایش دهید

سرمایه‌گذاری را به تدریج افزایش دهید

به‌ جای اینکه به یک‌باره تمام سرمایه‌تان را وارد بازار سرمایه کنید، آن را به تدریج و به ‌صورت مقطعی افزایش دهید تا به سقف مورد نظرتان برسید. مثلاً به‌ جای اینکه صد میلیون در بورس سرمایه‌گذاری کنید، ماهیانه ده میلیون سهم خریداری کنید تا به صد میلیون برسید. به این صورت هم خطر سرمایه‌گذاری را کاهش داده‌اید و هم هم‌زمان با افزایش سرمایه، تجربه و دانشتان درباره بازار افزایش پیدا کرده است.

۸. دوره‌های آموزش اصول سرمایه گذاری را بگذرانید

هرچقدر که در کار به سمت جلو پیش می‌روید، نیاز به افزایش دانش و آگاهی را هم بیشتر حس خواهید کرد. شما در این مقطع به دوره‌های آموزشی نیاز پیدا خواهید کرد تا رموزی که نمی‌دانید را یاد بگیرید.

حتی می‌توانید به ‌صورت شخصی و انفرادی به افزایش دانشتان در این زمینه کمک کنید. از هرچه به شما دید مناسبی می‌دهد دریغ نکنید. کتاب بخوانید، مستند ببینید، در مجلات اقتصادی اشتراک بخرید، صفحات اقتصادی روزنامه‌ها را ورق بزنید و پادکست گوش بدهید. مطمئن باشید که چاشنی کردن دانش در تجربه و سرمایه، می‌تواند نتیجه شگفت‌انگیزی را به همراه داشته باشد.

۹. به ‌تدریج به ‌صورت شخصی وارد بازار سرمایه شوید

به ‌تدریج به ‌صورت شخصی وارد بازار سرمایه شوید

وقتی دانش و تجربه کافی در زمینه سهام و بازار سرمایه را کسب کردید، نوبت به ورود خودتان به صورت شخصی به بازار سرمایه می‌رسد. یادتان نرود که این کار را به‌ صورت تدریجی انجام دهید. مهم‌ترین مسئله در آموزش اصول سرمایه گذاری حرکت تدریجی است که معمولاً اکثر افراد آن را فراموش می‌کنند.

آموزش اصول سرمایه گذاری وارن بافت

احتمالاً با وارن بافت، یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران دنیا آشنا هستید. این سرمایه‌گذار معروف، اصول زیادی برای موفقیت در سرمایه‌گذاری تعریف کرده است. در ادامه تعدادی از این اصول را می‌توانید مطالعه کنید.

۱. همه تخم‌مرغ‌ها در یک سبد نگذارید

تنوع در سرمایه‌گذاری یکی از اصول مهم موفقیت در بازار سرمایه است که بافت هم به آن تأکید می‌کند. یادتان باشد که همه سرمایه‌تان را روی یک بخش متمرکز نکنید تا در صورت ضرر، حجم وسیعی از خسارت را متحمل نشوید.

۲. تاجر نباشید، سرمایه‌گذار باشید

روی سودهای کلان کوتاه‌مدت فکر نکنید. این کار، فعالیت شما را بیش از سرمایه‌گذاری به قمار تبدیل می‌کند. یادتان باشد که ذات سرمایه‌گذاری در صبر و تفکر استراتژیک است.

۳. عدد محور نباشید

سعی کنید بیش از آنکه روی اعداد و ارقام سرمایه‌گذاری کنید، ارزش واقعی هر سهم را نسبت به واقعیت‌های بازار و وضعیت فعلی بسنجید. تمرکز روی اعداد ممکن است شما را از واقعیت‌ها دور کند.

۴. بیش از اندازه ریسک نکنید

بافت به شدت مخالف ریسک‌های بسیار بزرگ است و معتقد است که باید تا جایی که می‌توانید از ریسک‌های بزرگ دوری کنید. به این صورت زیان را به حداقل خواهید رساند.

بیش از اندازه ریسک نکنید

۵. فلسفه سرمایه‌گذاری خودتان را طراحی کنید

سعی کنید طبق آموزش اصول سرمایه گذاری اهداف، موقعیت و وضعیتتان را برآورد کنید و برای سرمایه‌گذاریتان هدف‌گذاری کنید. همیشه برنامه را با توجه به خودتان بومی‌سازی کنید و از کسی پیروی نکنید.

۶. از سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی که با معیارهایتان سازگار نیست اجتناب کنید

یادتان باشد که همیشه با توجه به معیارهایی که برای خودتان تعریف کرده‌اید پیش بروید. نیاز نیست که تحت هر شرایطی و در هر بخشی سرمایه‌گذاری کنید. اولویت خودتان و عقایدتان است.

سرمایه‌گذاران موفق از کدام اصول سرمایه گذاری پیروی می‌کنند؟

صبر و پایداری

حتماً میدانید که این روزها با توجه به شرایط بازار برنامه‌ریزی برای به دست آوردن سود قابل قبول در بازارهای مالی سخت‌تر از چیزی است که اکثر افراد تصور می‌کنند. این یک حقیقت تلخ است که طبق تخمین‌ها و آمارهای غیررسمی، در نهایت بیش از ۸۰ درصد از همه سرمایه‌گذاران از فعالیت و تلاش خود در این عرصه اجتناب کرده و به کاری امن‌تر روی می‌آورند.
به همین دلیل برای به دست آوردن سود قابل قبول به داشتن دو نوع مهارت بر طبق آموزش اصول سرمایه گذاری نیاز دارید:

اول: مهارت آشنایی با راهبردهایی که سود به همراه داشته باشند.

دوم: مهارتی که بتواند ادامه‌دار بودن سود را در بازار پر نوسان تثبیت کند.

بازار پر نوسان

اکثر سرمایه‌گذاران می‌دانند که در مرحله اول چگونه راهبردهای درست را تشخیص دهند اما به محض اینکه بازار دچار تغییر و تحول بشود، آن‌ها نمی‌توانند کارهایشان را با تغییرات به وجود آمده هماهنگ کنند.

به همین دلیل، اگر شما بخواهید در بازار پر نوسان شروعی خوب داشته و بر این شروع خوب نیز تداوم و ماندگاری ببخشید، لازم است تا بتوانید در کنار افزایش آگاهی مداوم، از صبر و سعه صدری بالا نیز برخوردار باشید و در کنار آن به هیچ وجه از استمرار و ماندگاری در مسیر جا نزنید

با آموزش اصول سرمایه گذاری شما می‌توانید خودتان را از افراد عادی جدا کنید و به افراد حرفه‌ای ملحق شوید. افرادی که اقدامات و عملکردشان را بر طبق راهبردهای بلندمدت و دائمی تعیین می‌کنند.

انتخاب حوزه سرمایه‌گذاری متناسب با خود

چگونه می‌توان با آموزش اصول سرمایه گذاری، حوزه مشخصی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرد تا سوددهی بالایی داشته باشد؟ به این نکته توجه ویژه داشته باشید که انتخاب یک زمینه سرمایه‌گذاری خوب و متناسب با وضعیت خود، آن چیزی نیست که بتوانید از طریق شرکت در یک سمینار و یا مشاهده یک آموزش تجاری گران بدان دست پیدا بکنید.
لازم است با توجه به فاکتورهایی که در ادامه ذکر می‌شود، سرمایه‌گذاری مناسب خودتان را انتخاب کنید.

  • میزان سرمایه اولیه‌تان
  • نیازتان به بازگشت سرمایه و استراتژی بلندمدت یا کوتاه‌مدتی که برای سرمایه‌گذاری خود تعیین کرده‌اید
  • میزان و آستانه تحملتان در مقابل ریسک و خطرات مالی
  • میزان شناخت و آگاهی شما در خصوص حوزه مد نظرتان برای سرمایه‌گذاری
  • پشتوانه‌های فکری برای مشورت گیری
  • میزان قدرت تحلیل کردن

دوری از روندهای عمومی جامعه

اگر نگاهی به عملکرد سرمایه‌گذاران بزرگ داشته باشید متوجه خواهید شد که کسب سودهای خوب و طولانی نیاز به جلوتر بودن از روند اجتماعی دارد. همچنین کاملاً لازم و ضروری است که در روند انتخاب و پیاده‌سازی سرمایه‌گذاری خود، از چارچوب‌های عمومی همچون تابلوهای سهام، چت روم‌ها و … کاملاً اجتناب و دوری کنید. این را فراموش نکنید که شما در یک کسب و کار کاملاً جدی و بسیار مهم قرار گرفته‌اید و بدون آموزش اصول سرمایه گذاری هر کس و هر آماری می‌تواند ایده‌ها و راهکارهای غلط خودش را به شما منتقل بکند.

به‌روزرسانی مداوم برنامه تجاری خود

طبق آموزش اصول سرمایه گذاری به‌روزرسانی پی‌درپی و مداوم برنامه تجاریتان را در دستور کار خود قرار دهید و این به‌روزرسانی را در بازه‌های هفتگی یا ماهیانه و البته برای همیشه داشته باشید، این کار به شما کمک می‌کند تا ایده‌های جدید را که برایتان سودمند است را به برنامه خود اضافه کنید و ایده‌هایی که به اشتباه انتخاب شده بودند و یا به‌روز نیستند را از برنامه خود حذف کنید.

کنار گذاشتن عادت‌های بد

کنار گذاشتن عادت‌های بد

این یک واقعیت است که هر بخش از زندگی با بخش‌های دیگر گره خورده است و نمی‌توان بخشی از زندگی را یافت که از سایر بخش‌ها تأثیر نگیرد. بنابراین لازم است که شما در سایر جنبه‌های زندگیتان نیز، تا حد امکان کلیه عادات بد خودتان را کنار گذاشته و شیوه‌های بهتری را برای خود در پیش گیرید.

آموزش اصول سرمایه گذاری می‌گوید که موفقیت در سرمایه‌گذاری نیازمند تصمیم‌گیری‌های صحیح و اثرگذار می‌باشد. این در حالی است که عادت‌های بد در امور روزمره، باعث می‌شود خوراک جسمی، روحی و روانی بد را به وجود شما وارد کند و تأثیر نامناسب در قدرت تحلیل شما و روند تصمیم‌گیری‌تان بگذارد.

عدم پیروی از کارشناسان بازار

در روند آموزش اصول سرمایه گذاری یاد می‌گیرید که این پول و سرمایه شما است که در روند سرمایه‌گذاری در معرض خطر قرار می‌گیرد و نه پول کارشناسان بازار. پس به هیچ وجه کل کار و تصمیم‌گیری را در اختیار کارشناسان بازار قرار ندهید.

البته این به معنای عدم گوش کردن به صحبت‌های کارشناسان ماهر و البته بی‌طرف و بهره‌گیری از تجربیات و مشورت‌های آن‌ها نیست. بلکه منظور این است که بعد از مشورت با یک یا چند کارشناس (البته کارشناسی کاملاً مطمئن و خبره) باز هم در نهایت این شمایید که باید فارغ از نظرات کارشناسان تصمیم‌گیرنده نهایی باشید.

این را نیز به یاد داشته باشید که در اغلب موارد احتمالاً کارشناسان از موضع خودشان صحبت می‌کنند و با نظرات و گفته‌های وسوسه‌برانگیز و هیجان آفرین خود، فقط در پی این هستند که سود خودشان را افزایش دهند.

عدم اعتقاد به شرکت یا محصولی خاص

آموزش اصول سرمایه گذاری به شما می‌گوید که اگر به سرمایه‌گذاری روی شرکت یا برند خاص اصرار داشته باشید، بدون شک منجر به گرفتن تصمیمات احساسی و اشتباه و انتخاب‌های نادرست می‌شود. در مقابل عدم وابستگی به یک برند یا شرکت ذهن شما را در روند سرمایه‌گذاری باز می‌کند و کمک می‌کند شما بدون در نظر گرفتن شرایط موقت یک برند خاص، آن را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید و یا نکنید.

این سبب خواهد شد که به عنوان مثال در زمانی که یک سهام خاص با شکست مواجه می‌شود، شما با تصمیمی به جا و درست و به دور از هر گونه تعصب و پافشاری، به موقع انتخاب صحیح را برای خروج از این سرمایه‌گذاری انجام دهید که این موجب می‌شود که شما نه‌تنها در دام سیر نزولی نیوفتید، بلکه به دلیل خروج از این سرمایه‌گذاری به منفعت برسید.

پس آموزش اصول سرمایه گذاری را جدی بگیرید و زمانی که سایرین با تصوراتی اشتباه و تصمیماتی احساساتی درخصوص یک برند یا سهام خاص، اقدامات اشتباه و غیرمعقولی انجام می‌دهند، شما با تصمیمات صحیح صاحب منافع می‌شوید.

توجه به علائم هشداردهنده اولیه

توجه به علائم هشداردهنده اولیه

معمولاً خطرهای بزرگی که وضعیت را تهدید می‌کند با هشدارهایی از قبل همراه است. عمدتاً پیش از ضررها، اخطارهایی داده می‌شود به طوری که اگر این پیام‌ها و سیگنال‌ها را دریافت کنید و جدی بگیرید، می‌توانید به موقع تصمیم درست بگیرید و از ضرر و زیان جلوگیری کنید.

این در حالی است که اکثر سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بدون توجه به آموزش اصول سرمایه گذاری این پیغام‌های هشداردهنده را نادیده گرفته و اجازه می‌دهند که امیدهای واهی جای تفکر صحیح آن‌ها را بگیرد و بدین صورت خود را در معرض شکست قرار می‌دهند.

سرمایه‌گذاری با هوش خود

در روند سرمایه‌گذاری دو نوع سرمایه‌گذار شکست‌خورده وجود دارد، اول آن دسته که صرفاً الگوهای خودشان را درست می‌دانند و در این میان از هیچ تجربه و مشورت یا افراد دیگری استفاده نمی‌کنند؛ دوم آن دسته که به صورت کورکورانه تقلید محض را در پیش می‌گیرند و بدون هر گونه مطالعه و درکی به انجام اموری می‌پردازند که از سمت دیگران به آن‌ها دیکته شده است.
اما همان‌طور که پیش‌تر نیز بیان شد، طبق آموزش اصول سرمایه گذاری برای اینکه سرمایه‌گذاری درستی داشته باشید و شاهد از دست دادن سرمایه‌تان نباشید، حتماً در این حوزه از افراد موفق و منصف، مسائل مهم و حساس را فرا بگیرید، اما پس از آن نیز فقط بر پایه مهارت‌های منحصربه‌فرد خود و در کل شرایطی که دارید اقدام به تصمیم‌گیری و سرمایه‌گذاری کنید.

ترفند جادویی برای موفقیت وجود ندارد

کاملاً مطمئن باشید که هیچ گونه رمز یا فرمولی جادویی برای موفقیت وجود ندارد و تنها راه موفقیت، انتخاب دقیق و همراه با آگاهی بالا، به همراه مدیریت ریسک برای کسب سود است. معمولاً سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازنده افرادی هستند که در مورد فرمولی مخفی و البته کاملاً جادویی که همه نتایج را تغییر بدهد خیال‌بافی می‌کنند.

مقابله با تفکر کارمندی

مقابله با تفکر کارمندی

اغلب ما این‌گونه آموزش دیده‌ایم و به این روند عادت کرده‌ایم که لازم است تا یک ماه تمام تلاش و فعالیت بکنیم و پس از آن، در پایان ماه با دریافت حقوق، بتوانیم هزینه‌ها و نیازهای زندگی خود را پرداخت کنیم. اما این شیوه سنتی فکری با روند طبیعی و مؤثر در تجارت و تمامی کسب و کارهای غیر کارمندی (که اتفاقاً می‌توانند در تحول زندگی نیز بسیار مؤثر باشند) مخالف است.

در واقع آمارها نشان می‌دهد که بیشترین سود سالانه در هر تجارتی، تنها در بازه‌های زمانی خاص از سال برای سرمایه‌گذارها و تاجرها به دست می‌آید و طبق آموزش اصول سرمایه گذاری، یک سرمایه‌گذار و یا تاجر موفق به هیچ وجه نباید به دنبال یک حقوق منظم باشد که در پایان هر ماه به حساب او واریز می‌گردد، چرا که چنین تفکری می‌تواند روند تلاش‌ها و فعالیت‌های او را مختل کرده و عزم او را در این روند سست و ضعیف کند.

برداشت به موقع سود خود

یکی از نکاتی که در آموزش اصول سرمایه گذاری وجود دارد این است که، در هر زمینه‌ای که در حال فعالیت و سرمایه‌گذاری هستید تا زمانی که سودتان را برداشت نکنید این سود به شما تعلق نمی‌گیرد. پس اگر به دنبال آن هستید که سودهای به دست آورده را لمس کنید و از آن‌ها برای منافع شخصی خود و عزیزانتان بهره بگیرید، سعی کنید با شیوه‌های گوناگون همچون فروش بخشی از سهامتان که قیمتشان افزایش یافته است، سودتان را برداشت کنید.

این را نیز به یاد داشته باشید که شاید گاه شما نیازی به نقد کردن سهامتان و یا کسب سود حاصل از رشد آن را نداشته باشید؛ اما با این حال، زمان آن فرا رسیده که با نقد کردن سهام، سودش و یا هر دوی آن‌ها، آن را از سرمایه‌گذاری و معامله بیرون بکشید.

جمع‌بندی

در این مقاله درباره اصول سرمایه‌گذاری موفق و درست صحبت شده است. همان‌طور که می‌دانید سرمایه‌گذاری بخش مهمی از دغدغه اغلب افراد جامعه است. زیرا آن‌ها می‌خواهند با مقدار پولی که دارند به بیشترین سود برسند. به همین دلیل آموزش اصول سرمایه گذاری کمک می‌کند که با اطمینان بیشتری در حوزه دلخواهشان سرمایه‌گذاری کنند، ارزش پولشان را حفظ کنند و ریسک و فشار کمتری را متحمل شوند.

اگر می‌خواهید روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری و همچنین اصول سرمایه‌گذاری درست و سودمند را کامل بدانید و آن‌ها را در زندگی به کار بگیرید توصیه ما دوره توسعه مالی است. این دوره بهترین منبع برای آموزش مدیریت مالی است که با آموزش‌های آن نیاز به دوره‌های مکمل نخواهید داشت. برای دریافت این دوره فرم زیر را پر کنید.

  • شماره خود را با کیبورد انگلیسی وارد کنید
  • Hidden

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *