fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

برندینگ بلاگ دیجیتال مارکتینگ کسب و کار

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار

The-Importance-of-Website-in-Business

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار

در دنیای امروز، برای عرضه و گسترش کسب‌وکارها، وجود یک سایت تجاری یا شخصی، کاملاً ضروری به حساب می‌آید. شاید تا چند سال گذشته، اهمیت این موضوع آن‌چنان مشخص نبوده ولی در عصر حاضر، با استفاده از اینترنت به عنوان یک ابزار ارتباط جهانی، بسیاری از شرکت‌ها و صاحبان کسب‌ و کار، مشاغل خود را از طریق یک وبسایت در سراسر جهان توسعه می‌دهند.

اگر شما هم تصمیم به راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی و یا یک وبسایت را دارید، باید به طور دقیق در رابطه با اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار اطلاع داشته و بدانید با چه مشتریانی در ارتباط خواهید بود تا به طور ویژه سایت مورد نظر خود را طراحی کرده و کسب‌ و کار خود را گسترش دهید.

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار

کسب‌وکارهای زیادی در شبکه‌های اجتماعی و بدون داشتن هرگونه وبسایتی، در حال فعالیت هستند و به طور رایگان کسب درآمد می‌کنند. اما باید به این نکته نیز توجه داشت که هیچ شبکه اجتماعی جایگزین وبسایت نمی‌شود. دلایل زیادی برای این امر وجود داشته که نشان‌دهنده اهمیت آن است که در ادامه این مقاله به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود؛

۱. دسترسی دائم مشتریان به وبسایت

زمانی که شخصی نیاز به خرید یک محصول دارد، باید به فروشگاه مراجعه کند. گاهی به محض رسیدن به فروشگاه، با تعطیل بودن آن مواجه می‌شود. در این حالت مطمئناً احساس ناخوشایندی به وی دست می‌دهد و ممکن است خرید خود را از فروشگاه دیگری انجام دهد. بنابراین برای داشتن مشتریان بیشتر، فروشگاه باید همیشه در دسترس باشد، اما این دسترسی به طور دائم امکان‌پذیر نخواهد بود.

وجود وبسایت در این حالت بسیار می‌تواند کمک‌کننده باشد. وبسایت‌ها در هر زمان و مکانی قابل دسترس بوده و افراد می‌توانند در منزل از فروشگاه دیدن کرده و محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنند. همچنین فروشندگان و صاحبان کسب‌وکارها از طریق وبسایت با مشتریان و کاربران خود در تعامل هستند و می‌توانند بازاریابی محصولات خود را انجام دهند. در نهایت آن‌ها به مشتریان وفادار تبدیل می‌شوند.

علاوه بر این می‌توان از طریق ارسال ایمیل و ایمیل مارکتینگ، مشتریان را از پیشنهادهای ویژه آگاه کرده و فروش‌های چند میلیونی را در مدت‌زمان کوتاهی به دست آورد.

۲. اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه بودن وبسایت

طراحی وبسایت مانند هر اقدام دیگری نیازمند هزینه خواهد بود. برای داشتن یک وبسایت باید سه مؤلفه را به صورت هم‌زمان اجرا کرد که شامل هاست، دامنه و طراحی سایت هستند. بیشترین هزینه مربوط به بخش طراحی سایت بوده که برای رقابت با دیگر کسب‌وکارها در دنیای اینترنت باید سختگیری‌های لازم در این زمینه صورت گیرد.

هزینه‌های مربوط به هاست و دامنه آن‌چنان زیاد نبوده و می‌توان به صورت سالیانه آن‌ها را تمدید کرد. به طور کلی شاید بتوان گفت هزینه راه‌اندازی یک وبسایت به مراتب از فروشگاه حقیقی کمتر است.

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار در جایی مشخص می‌شود که وبسایت‌ها در ۲۴ ساعت شبانه‌روز به مشتریان خدمات ارائه می‌دهند. در واقع آن‌ها به نمایندگی از صاحبان مشاغل، در زمان استراحت نیز نیاز کاربران را برطرف می‌کنند. هرچه بر روی سئوی وبسایت کار شود و محتوا و اطلاعات مناسب در آن قرار گیرد، بی‌شک ترافیک وبسایت افزایش یافته و در نتایج جستجوی گوگل جایگاه بهتری به دست می‌آورد.

۳. اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار؛ گسترش بازار

طراحی وبسایت این اجازه را به صاحبان کسب‌وکارها می‌دهد تا با شکستن مرزهای جغرافیایی و جذب مشتری در مناطق مختلف، بازار خود را گسترش داده و فروش محصولات خود را تا حد زیادی افزایش دهند. با این اتفاق می‌توان به تمامی افرادی که به اینترنت دسترسی دارند، خدمات ارائه داد.

۴. بازاریابی اینترنتی و آسان

بازاریابی اینترنتی و آسان

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار در بازاریابی اینترنتی و آسان قابل مشاهده خواهد بود زیرا بسیاری از استراتژی‌های بازاریابی از طریق وبسایت‌ها قابلیت اجرا دارند. در حال حاضر موتورهای جستجو نظیر گوگل بدون صرف هیچ‌گونه هزینه‌ای، بازاریابی کسب‌وکارها را انجام می‌دهند. بدین صورت که با داشتن یک وبسایت خوب و تولید محتوا بر روی چند کلمه کلیدی، موتورهای جستجو افرادی که به دنبال خدمات یا محصولات در زمینه موردنظر هستند را به سمت وبسایت شما راهنمایی می‌کنند.

به طور کلی تبلیغات در دنیای اینترنت به مراتب راحت‌تر و سریع‌تر بوده و همچنین بازدهی بالاتری نیز خواهد داشت. علاوه بر آن با استفاده از خدمات گوگل ادز و سئو سایت می‌توان کسب‌ و کار را گسترش داده و به آن رونق بخشید. با پرداخت هزینه و شارژ حساب کاربری گوگل ادز، با استفاده از کلمات کلیدی مناسب در صفحه اول جستجوی گوگل قرار گرفت. تا زمانی که حساب کاربری شارژ داشته باشد، سیستم تبلیغات گوگل، این اقدامات را انجام داده و بازدید از وبسایت به مراتب بیشتر می‌شود.

۵. اعتمادسازی و افزایش اعتبار

یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار، اعتمادسازی و افزایش اعتبار است. در اکثر مواقع افرادی که دنبال یک محصول یا خدمت هستند، در اولین قدم، در اینترنت به جست‌وجو می‌پردازند و مطمئناً کسب‌وکارهایی که دارای وبسایت باشند، بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و به آن‌ها اعتماد می‌شود. به طور کلی باید به این نکته توجه داشت که مشتریان قبل از خرید خدمت یا محصول، اعتماد می‌خرند.

برای جلب اعتماد هرچه بیشتر مشتریان، نماد اعتماد الکترونیکی، گواهینامه‌ها و مجوزهای رسمی اهمیت بسیاری دارند. همچنین می‌توان با ارائه توضیحات کافی در رابطه با نوع فعالیت وبسایت، محصولات، خدمات و شیوه ارائه آن‌ها، موجب افزایش اعتبار در بین مخاطبان شد.

۶. اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار؛ برندسازی

اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار؛ برندسازی

یکی از تکنیک‌های برندسازی اینترنتی، سئو و طراحی وبسایت است. اهمیت وجود یک وبسایت برای برندسازی کسب‌ و کار بسیار مهم و ضروری بوده و تأثیر بسزایی در شهرت و اعتبار کسب‌ و کار خواهد داشت. صاحبان مشاغل می‌توانند از طریق وبسایت، اطلاعات جامع و کاملی را با استفاده از یک محتوای جذاب به مشتریان نمایش داده و کسب‌ و کار را به طور کامل معرفی کنند. در واقع تمام برندهای بزرگ چه در ایران و چه در سایر نقاط جهان، برای شروع برندینگ و معرفی کسب‌ و کار خود از طریق وبسایت اقدام می‌کنند.

۷. نامحدود بودن

یکی دیگر از دلایل اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار، عدم محدودیت است. فروشگاه‌های حقیقی در برابر وبسایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی، محدودیت دارند. احتمال از دست رفتن مشتری در فروشگاه‌های سنتی در زمان انتقال از محلی به محل دیگر بسیار است. اما این موضوع در وبسایت‌ها صدق نمی‌کند، بدین صورت که وبسایت همیشه ثابت بوده و مشتریان هرگز تغییر نخواهند کرد. در واقع هیچ عامل زمانی و مکانی برای محدود کردن فروشگاه‌های اینترنتی وجود ندارد.

۸. اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار: افزایش فروش

در دنیای امروز، تقریباً تمامی افراد برای برطرف کردن نیازهای خود به سراغ اینترنت می‌روند، همین امر وجود یک وبسایت را برای فروش بیشتر الزامی می‌کند. در واقع فروش اینترنتی یکی بزرگ‌ترین تغییرات در دنیای کسب‌ و کار به حساب می‌آید.

امروزه تعداد افرادی که برای خرید به فروشگاه‌های اینترنتی مراجعه می‌کنند بسیار بیشتر از مراجعات به فروشگاه‌های حضوری بوده و کسب‌وکارهایی که فرصت فروش آنلاین را دارند باید در اسرع وقت اقدام به طراحی یک وبسایت نمایند. صاحبان کسب‌ و کار می‌توانند با یک بار هزینه طراحی وبسایت، به توان فروش بی‌نهایت دست پیدا کنند.

۹. راحتی مشتریان

راحتی مشتریان

راحتی مشتریان یکی دیگر از دلایل اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار است. افراد می‌توانند بدون صرف هیچ هزینه اضافی و صرفه‌جویی در زمان، خرید خود را انجام دهند؛ بدین صورت به مشتری همیشگی تبدیل خواهند شد. البته برخی از افراد به خرید حضوری علاقه بیشتری دارند. آن‌ها نیز می‌توانند با ورود به وبسایت از محصولات دیدن کرده و سپس برای خرید حضوری به فروشگاه مراجعه کنند.

۱۰. اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار از منظر رقابت

در دنیای دیجیتال امروز، بحث رقابت در بین کسب‌وکارها بسیار مورد توجه قرار گرفته و دارای اهمیت است. زمانی که کسب‌وکارها از تمامی ابزارهای پیشرفته موجود برای رشد و گسترش خود استفاده می‌کنند، گاهی کسب‌وکارهایی که تنها به روش‌های سنتی عمل می‌کنند از دور خارج می‌شوند. یکی از ابزارهای اصلی برای پیشرفت و رقابت با دیگر کسب‌وکارها، داشتن یک وبسایت مناسب و کارآمد است.

در واقع امروزه آنچه که بیشتر برای صاحبان مشاغل اهمیت دارد، یک وجه تمایز است که طراحی وبسایت می‌تواند آن وجه تمایز باشد. با وجود یک وبسایت جذاب و قابل اعتماد، احتمال انتخاب شدن توسط مشتری بیشتر خواهد شد.

ویژگی‌های یک وبسایت خوب برای کسب‌ و کار

صرفاً وجود یک وبسایت به خودی خود نمی‌تواند تأثیر زیادی بر بهبود وضعیت کسب‌ و کار داشته باشد. برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر وبسایت باید اصول و پارامترهای مشخصی به کار گرفته شود. در ادامه برخی از پارامترهای مهم در این زمینه معرفی خواهند شد؛

۱. ظاهر وبسایت

ظاهر وبسایت

اولین موردی که تأثیر زیادی در اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار و همچنین جلب توجه هرچه بیشتر کاربر دارد، ظاهر و طراحی (UI Design) است. اغلب افراد ترجیح می‌دهد محصولات و خدمات مورد نیاز خود را از سایتی انجام دهند که ظاهر مناسبی داشته باشد. وبسایت‌هایی که از ظاهر مناسب برخوردار نیستند، قادر به نگهداری کاربر برای مدت‌زمان زیاد نیستند، همین امر موجب می‌شود تا عملکرد مفید وبسایت کاهش یافته و در رتبه آن در موتورهای جستجو نیز تأثیر منفی داشته باشد.

رعایت اصول طراحی باید به گونه‌ای واکنش‌گرا باشد. طراحی ریسپانسیو یا واکنش‌گرا موجب می‌شود تا وبسایت در تمامی دستگاه‌های هوشمند نظیر تبلت، گوشی موبایل و لپ تاپ و غیره به طور کامل نمایش داده شود. اگر طراحی ریسپانسیو نباشد، تأثیر بسیار منفی بر روی عملکرد وبسایت داشته و کاربر دیگر رغبتی برای حضور در سایت نخواهد داشت. تجربه کاربری (UX Design) یکی دیگر از مباحثی است که در بخش ظاهر وبسایت عنوان می‌شود. این تجربه در واقع به نحوه چینش عناصر در وبسایت، آیکن‌ها، تصاویر و غیره بوده که در طراحی وبسایت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۲. ویژگی و اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار؛ امنیت

یکی از موارد حائز اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار، مبحث امنیت است. ممکن است تمامی اصول طراحی وبسایت در ساخت آن رعایت شده باشد، اما اگر امنیت وبسایت در وضعیت درست و مطلوب نباشد، هر لحظه ممکن است اختلالی در وبسایت به وجود آمده و تمامی زحمات به هدر رود. به همین دلیل در همان ابتدای طراحی وبسایت، باید فاکتورهای امنیتی کاملاً مدنظر قرار گرفته و اعمال شوند.

علاوه بر امنیت وبسایت، امنیت کاربران نیز بسیار اهمیت دارد. در اکثر موارد کاربران، وبسایتی را انتخاب می‌کنند که قابل اطمینان باشد و اطلاعاتشان در امنیت کامل باشد. استفاده از گواهینامه SSL (پروتکل امنیتی https)، یکی از موارد نشان‌دهنده امنیت خواهد بود. از طریق این پروتکل، اطلاعات میان کاربر و سرور از طریق کد انجام گرفته و امنیت کاربر تا حد بسیار زیادی افزایش می‌یابد.

۳. محتوای مناسب

دلیل راه‌اندازی هر وبسایتی، ارائه محتوای مناسب است. تولید محتوا یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌ها و دلایل اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار بوده که باید منحصربه‌فرد، مفید، خلاقانه و جذاب باشد. کپی کردن محتوا از دیگر وبسایت‌ها تأثیر منفی در عملکرد داشته و قادر به جذب مخاطب نخواهد بود. همچنین در رتبه‌بندی موتورهای جستجو نیز به عنوان یک عامل منفی در نظر گرفته می‌شود. باید توجه داشت که محتوای قرار گرفته بر روی وبسایت باید در بازه‌های زمانی مشخص، به روز شود، به طوری که یکی از دلایل موفقیت وبسایت می‌تواند پویایی مطالب قرار گرفته در آن باشد.

۴. ویژگی و اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار؛ سئو

سئو

سئوی وبسایت به معنای بهینه‌سازی آن در موتورهای جستجو نظیر گوگل است. سئو می‌تواند یک سرمایه‌گذاری کم‌هزینه ولی بسیار تأثیرگذار باشد. همچنین عوامل بسیار زیادی نیز در این بهینه‌سازی تأثیر دارد که شامل سرعت لود، آپتایم، هاستینگ مناسب و محتوای صحیح است. در بین این موارد آپتایم و سرعت لود بیشترین تأثیر را بر روی سئوی وبسایت دارند. به طور کلی اگر سئوی وبسایت به طرز صحیحی انجام گیرد موجب قرارگیری کلمه کلیدی در صفحه اول موتور جستجو می‌شود.

کلام آخر

با توجه به نقش و اهمیت وبسایت در کسب‌ و کار، تمامی کسب‌وکارها باید تجارت آنلاین را نیز در برنامه‌های کاری خود قرار داده و از همین حالا برای طراحی یک وبسایت مناسب اقدام کنند. با راه‌اندازی وبسایت و کسب‌ و کار اینترنتی، می‌توان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و همیشگی انجام داده و بدون صرف هزینه خاصی، فروش را تا حد زیادی افزایش داد.

به طور کلی افرادی که به دنبال کسب درآمد پایدار، مستمر و زیاد از طریق اینترنت هستند، باید برای خود یک وبسایت داشته باشند و کسب‌ و کار خود را تنها محدود به محیط حقیقی و یا شبکه‌های اجتماعی نکنند. وارد مقاله راه های افزایش ترافیک وبسایت شوید و ترافیک وبسایت خود را بالا ببرید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *