fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ هوش مالی

مثلث درآمدزایی مهارت چیست؟

What-is-a-skill-revenue-triangle

مثلث درآمدزایی مهارت چیست؟

این مقاله را با این سؤال شروع می‌کنیم که شما چه توانایی‌ها و مهارت‌هایی دارید؟ و چقدر توانسته‌اید از این مهارت‌ها به درآمد برسید؟ سرمایه مهم هر انسانی مهارت‌هایی است که در طول زندگی کسب کرده است. اما مسئله این است، افرادی وجود دارند که از این مهارت‌ها برای کسب درآمد نمی‌توانند استفاده کنند ولی در مقابل افراد دیگر به شدت به دنبال کسب درآمد از طریق مهارت‌هایشان هستند.

باید بدانید که این مهارت‌ها خودبه‌خود به درآمد تبدیل نمی‌شوند. افراد زیادی هستند که با وجود مهارت هنوز نتوانسته‌اند به جایگاه خوبی از نظر مالی برسند. پس نتیجه می‌شود، مهارت فقط یکی از آیتم‌ها برای کسب درآمد است، اما به تنهایی برای موفقیت کافی نیست. پس در اینجا بحثی به نام مثلث درآمدزایی مهارت مطرح می‌شود.

مثلث درآمدزایی مهارت چیست؟

۳ عامل وجود دارد که میزان درآمد شما را تعیین می‌کند. این ۳ عامل سه ضلع مثلث درآمدزایی مهارت را تشکیل می‌دهد. در بازار میزان درآمد افراد ارتباط مستقیم با این ۳ عامل دارد.

۳ ضلع مثلث درآمدزایی مهارت چه چیزهایی هستند؟

اجزاء مثلث درآمدزایی مهارت عبارتند از:

ضلع اول: سطح مهارت‌های شما

ضلع دوم: تقاضای جامعه برای مهارت‌های شما

ضلع سوم: دشواری جایگزین کردن افراد به جای شما

3 ضلع مثلث درآمدزایی مهارت

بنابراین هرقدر که سطح مهارت شما بالاتر، نیاز جامعه به آن بیشتر و جایگزینی دیگران دشوارتر باشد، درآمدتان بیشتر خواهد بود و برعکس. شرایطی را در نظر بگیرید که در کار خود کاملاً ماهر هستید، اما اگر فرد دیگری بتواند کار شما را انجام دهد، درآمد شما به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. به نظر شما چرا برخی درآمدهای بسیار بالا تجربه می‌کنند؟ یکی از مهم‌ترین علل این موضوع دشواری جایگزین کردن افراد است.

به عنوان مثال یک کارگر با یک پزشک متخصص چرا تا این حد باید از نظر درآمدی اختلاف داشته باشند؟ با توجه به اینکه هردو آن‌ها برای کارشان تلاش می‌کنند و سختی هم در این مسیر تحمل می‌کنند. علت این است که درآمد آن‌ها از قاعده مثلث درآمدزایی مهارت تبعیت می‌کند. یعنی دستمزد هر فرد با میزان مهارتش در انجام کار، نیاز مردم به آن کار و اینکه جایگزینی‌اش چقدر دشوار است نسبت مستقیم دارد.

کاری که کارگر انجام می‌دهد را می‌توان در مدت کوتاهی به هر فردی آموزش داد و قابلیت جایگزینی بالایی دارد. اما یک پزشک متخصص سال‌ها تلاش کرده، درس خوانده و بعد از سال‌ها توانسته است به این جایگاه برسد و هرکسی قادر نیست کاری که یک پزشک انجام می‌دهد را به سرعت یاد بگیرد یا بتواند مانند پزشک بیماری‌ها را تشخیص دهد.

پس جای تعجب نیست که درآمد جراح در یک ساعت با درآمد کارگر در یک سال برابر باشد. این قاعده در مورد تمام مشاغل دیگر نیز صادق است. صرف نظر از اینکه هر یک از افراد چه شخصیت‌هایی دارند، عواملی مانند نیاز شرکت به مهارت‌های فرد، توانایی‌ها در انجام وظایف، دشواری جایگزین کردن او در میزان درآمد تأثیرگذار است.

ضلع اول مثلث درآمدزایی مهارت: عامل مهارت

ضلع اول: عامل مهارت

عامل مهارت، اولین ضلع از مثلث درآمدزایی مهارت است که یکی از مهم‌ترین عوامل برای رسیدن به درآمد بالا به حساب می‌آید. باید گفت که این عامل نسبت به عوامل دیگر قابل کنترل تر است؛ اما مهارت‌ها چگونه به دست می‌آیند؟ این مهارت‌ها از استعداد، علاقه، تلاش و پشتکار به دست می‌آید.

اگر علاقه با استعداد همسو باشد، یادگیری شما با راحتی و لذت بیشتری همراه خواهد بود، اما این دو عامل به‌ تنهایی کافی نیست، پشتکار و تلاش شما نتیجه اصلی را رقم می‌زند. یادتان باشد اگر کاری را که به آن علاقه دارید را انجام دهید، میزان موفقیت شما افزایش پیدا می‌کند. افرادی که درآمدهای بالا دارند کسانی هستند که به دلیل اینکه به کار خود عشق می‌ورزند وقت، تمرکز و تلاش زیادی را صرف آن می‌کنند و به مهارت بالایی دست می‌یابند.

بنابراین یا کاری را که دوست دارید انجام بدهید یا کاری را که انجام می‌دهید، دوست داشته باشید و در هر صورت کار خود را با تمرکز و پشتکار انجام بدهید. همواره امکان تقویت مهارت‌ها یا کسب مهارت‌های جدید وجود دارد. چگونه؟ با مطالعه، شرکت در دوره‌های آموزشی، تمرین مداوم و…

در کار خودت بهترین باش

بازار کار این‌گونه است که معمولاً افرادی که عملکرد عالی دارند، درآمد عالی به دست می‌آورند. ربطی هم ندارد که در چه شغلی مشغول به کار باشید. چون حتی بین پزشکان هم بر اساس عملکردشان تفاوت وجود دارد. پس هدف شما باید این باشد که با یادگیری فوت و فن شغل خود به یکی از بهترین‌های زمینه کاریتان تبدیل شوید.

 “کیفیت زندگی شما صرف نظر از اینکه در چه حوزه‌ای کار می‌کنید، به این بستگی دارد که تا چه اندازه در کارتان بهترین هستید.”

وینس لومباردی

متعهد بودن در انجام کارها و بهترین بودن در زمینه‌ای مشخص، شما را به درآمد و جایگاه خوب می‌رساند. سعی کنید همواره در زندگیتان بهتر شوید. زیرا پیشرفت و بهتر شدن محدودیتی ندارد و می‌توانید هر روز بهتر باشید و رشد کنید. اگر بتوانید با تلاش جزو نفرات برتر در شغل خود باشید می‌تواند موفقیت‌های فوق‌العاده و درآمد بالا با خود به همراه داشته باشد.

مثلث درآمدزایی مهارت

از خود بپرسید چه مهارتی است که اگر آن را بیاموزم و به نحو احسن انجام بدهم، بیشترین تأثیر مثبت را در کار و زندگی‌ام خواهد داشت؟ سپس به ‌طور مستمر برای بهتر شدن در آن تلاش کنید. به زودی شاهد پیشرفتی که این مهارت در افزایش دستمزد و وضعیت مالی شما ایجاد می‌کند، خواهید بود و نیز احساس بهتری نسبت به خودتان و کاری که انجام می‌دهید خواهید داشت.

خلاقیت و تفاوت ایجاد کن

در هر کاری می‌توان متفاوت عمل کرد و لازمه این کار خلاقیت است. دو نفر را در شغل‌های مختلف تصور کنید. دو پزشک، دو مهندس، دو معلم و…؛ چیزی که این دو فرد را در یک شغل ثابت، متفاوت می‌کند خلاقیت است. پس سعی کنید در شغلی که مشغول هستید یک یا چند قدم از رقبا جلوتر باشید و قدرت خلاقیت خود را برای متمایز کردن مهارت، شغل و خدمات خود به کار بگیرید.

سرعت عمل در زندگی امروز امتیاز مهمی محسوب می‌شود. کسی که بتواند در مدت کمتری کار مشخصی را انجام دهد، کار و مسئولیت بیشتر و به مراتب درآمد بالاتری هم دارد. می‌توان در ظاهر، سرعت، کیفیت، کمیت و سایر عوامل خلاقیت و نوآوری به خرج داد و تفاوت، مزیت و ارزش بیشتری ایجاد کرد. همیشه باید به دنبال ارائه ارزش و خدمت بیشتر و بهتر باشید. در این صورت درآمد و ثروتِ بیشتر خودبه‌خود به سراغتان خواهد آمد.

ضلع دوم مثلث درآمدزایی مهارت: تقاضای جامعه برای مهارت‌های شما

ضلع دوم مثلث درآمدزایی مهارت میزان تقاضای جامعه است. میزان موفقیت شما در کار به میزان زیادی بستگی به برخورد شما با مشتریان یا کارفرمایان دارد. هرچقدر بتوانید بیشتر رضایت آن‌ها را جلب کنید به همان نسبت، شما را به افراد بیشتری معرفی خواهند کرد. نحوه درست برخورد با مشتری را حتما باید آموزش ببینید که بسیار مهم است.

شاید در ابتدا فکر کنید میزان تقاضای بازار در طول هر زمانی، مشخص است و شما نمی‌توانید کنترلی بر روی آن داشته باشید. اما باید بگوییم که تا حدودی می‌توان آن را کنترل یا شرایط خود را با شرایط بازار سازگار کرد. فقط باید به این توجه کنید که افرادی که مهارت‌های شما را نیاز دارند بیشتر در کجا هستند. مثلاً اگر شما بازاریاب کولر باشید در مناطق سردسیر موفقیت چندانی نخواهید داشت اما در نواحی جنوب کشور وضعیت کاملاً متفاوت خواهد بود.

پس اگر در اطرافتان تقاضا وجود ندارد به جایی بروید که تقاضا بالاست. با وجود فناوری‌های جدید و اینترنت، ارائه خدمات و محصولات در تمام جهان ممکن است. مورد دیگری که وجود دارد به وجود آوردن نیاز جدید در جامعه است. بسیاری از محصولاتی که وجود دارد هیچ نیاز ضروری‌ای را رفع نمی‌کنند و فقط در اثر تبلیغات تا این اندازه طرفدار پیدا کرده‌اند.

مثلاً بسیاری از گوشی‌های تلفن همراه که وارد بازار می‌شوند نیاز جدید و خاصی را برطرف نمی‌کنند و بیشتر به دلیل تبلیغات طرفدار پیدا می‌کنند. زیرا مردم حاضرند برای هر چیزی که به آن‌ها احساس خوب و مهم بودن بدهد پول پرداخت کنند. ببینید چطور می‌توانید چنین احساسی را در آن‌ها به وجود بیاورید.

احساس خوب مشتری

ضلع سوم مثلث درآمدزایی مهارت: عامل دشواری جایگزینی

سومین ضلع مثلث درآمدزایی مهارت چیزی نیست جز، دشواری جایگزین کردن افراد دیگر به جای شما. آیا همه مهارت‌ها به یک نسبت سخت یا آسان هستند؟ قطعاً نخیر. همان‌طور که گفتیم سختی و آسانی مهارت‌ها با هم متفاوت‌اند. مهارتی وجود دارد که هر فردی در مدت کوتاهی می‌تواند یاد بگیرد و در مقابل مهارت‌هایی وجود دارد که استعداد و علاقه در آن زمینه، سال‌ها وقت، هزینه و انرژی طلب می‌کند.

برای افرادی که وارد مرحله تعیین انتخاب رشته می‌شوند یا در زمانی که برای انتخاب رشته دانشگاهی اقدام می‌کنند، عامل جایگزینی بسیار مهم و در زندگی کاری آن‌ها بسیار تأثیرگذار است.

تغییر شغل در سنین بالاتر با ریسک بیشتری همراه است اما تعداد کسانی که با تغییر شغل در سنین میان‌سالی به درآمد بیشتر دست یافته‌اند نیز کم نیست. خلاقیت و مزیت، جایگزینی شما را دشوارتر می‌سازد، پس برای کسب درآمد بیشتر نیازی نیست مهارت و شغل خود را تغییر بدهید بلکه فقط کافی است نوآوری و ابتکار به خرج دهید و خود را از رقبا متمایز کنید.

حالت بهینه مثلث درآمدزایی مهارت

از درآمد و دستمزد خود رضایت ندارید؟ اولین کار این است که تعیین کنید چه درآمدی می‌تواند برایتان مناسب باشد؟

حالت بهینه مثلث درآمدزایی مهارت

پس باید سبک زندگی خود را مشخص کنید و طبق آن هزینه‌ها را ارزیابی کنید. اینکه بگویید هرچقدر درآمد بیشتر باشد، بهتر است دیدگاه درستی نیست. باید به طور دقیق مشخص کنید که می‌خواهید چقدر انرژی صرف کسب درآمد کنید. وقتی که مبلغ درآمد موردنظرتان را مشخص کردید، باید ببینید که چه نوع تغییری در اضلاع مثلث درآمدزایی مهارت، راحت‌تر و سریع‌تر شما را به درآمد دلخواهتان می‌رساند و سپس آن‌ها را اعمال کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد مثلث درآمدزایی مهارت صحبت کردیم. آن را تعریف کرده و گفتیم که آشنایی با آن، چه تأثیری در افزایش درآمد افراد در جامعه دارد. ۳ ضلع این مثلث شامل: ۱. سطح مهارت‌های شما ۲. تقاضای جامعه ۳. دشواری جایگزین کردن افراد. طبق این مثلث، هر چقدر سطح مهارت‌های شما بالاتر، تقاضای جامعه برای مهارت‌های شما بیشتر، و بتوان دشوارتر کسی را جایگزین شما کرد، به همان نسبت درآمد هم افزایش پیدا می‌کند.

مانند مثالی که برای مقایسه شغل یک کارگر و یک پزشک متخصص آورده شد که جایگزینی یک کارگر ساده، بسیار راحت است و در مقابل مهارت‌های پزشک به حدی زیاد است که به راحتی امکان جایگزینی وجود ندارد.

برای این که بتوانید سطح مهارت‌های خود را افزایش دهید باید آموزش ببینید و یاد بگیرید که چگونه عادات مثبت را در خود پرورش دهید. در دوره رایگان توسعه مالی هم می‌توانید دانش مالی خود را افزایش دهید و هم درباره توسعه فردی آموزش ببینید. پس به هیچ عنوان نباید این دوره رایگان را از دست دهید که فقط روزی ۲۰ دقیقه از شما وقت خواهد گرفت.

فرم ثبت نام در دوره رایگان

  • شماره خود را با کیبورد انگلیسی وارد کنید
  • Hidden

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *