امروزه اکثر افراد تو هر شرایط سنی و شغلی که هستن در تلاشن که سرمایه موجودشون رو افزایش بدن و ثروتمندتر بشن. اما چه راه های سرمایه گذاری درستی وجود داره؟ افراد ثروتمند و فقیر چجوری سرمایه گذاری میکنن که افراد ثروتمند روز به روز ثروتمندتر، و افراد فقیر در حال فقیرتر شدن هستن. امروز با آموزش سرمایه گذاری و روش های سرمایه گذاری با پول کم در خدمتتون هستیم. پس این مقاله رو به هیچ عنوان از دست ندین. تا آخر این مقاله رو مطالعه کنین و نظراتتون رو زیر همین مطلب برامون بنویسین.
سرمایه گذاری چیست؟
سرمایه گذاری یعنی هر چیزی که میخرین تا براتون سود مالی تولید کنه. اکثر مردم راه های سرمایه گذاری رو در چند چیز میدونن. سرمایهگذاری به معنی هوشمندانهتر کار کردنه، نه سختتر کار کردن. ما معمولاً برای رسیدن به اهدافمون سخت کار میکنیم. حالا این کار میتونه برای شرکت یا فرد دیگهای باشه و یا کسب و کار خودمون.
برای کارهامون ساعت زیادی زمان میذاریم و تو این راه استرسهایی رو تحمل میکنیم. پس از این جهت باید سعی کنیم ارزش این پولی که به دست میاد به بهترین شکل حفظ بشه یا بالاتر بره. این موضوع نیازمند سرمایه گذاری درسته که باید راه های سرمایه گذاری درست رو یاد بگیریم و حتی با روش های سرمایه گذاری با پول کم آشنایی پیدا کنیم تا بتونیم بخشی از پولمون رو برداریم و برای نیازهای آینده جایی سرمایه گذاری کنیم.
همچنین سرمایه گذاری به اولویت شما برای پولتون مربوط میشه. پول خرج کردن خیلی سادست و باعث ایجاد خوشیهای زودگذر میشه، برای مثال میتونید پولتون رو صرف خرید وسایل جدید برای خونه کنین؛ به یه سفر تفریحی هیجانانگیز برین یا تو یه رستوران گرون قیمت شام بخورین. همه این کارها فوقالعاده هستن و زندگی شما رو لذتبخشتر میکنن. اما برای این کارها باید اولویتبندی داشته باشین و توجه به آینده مالی باید اولویت بالاتری نسبت به تفریحات و خواستههای الانتون داشته باشه. شما میتونین با یادگیری روش های سرمایه گذاری با پول کم، این پول رو چند برابر کنین.
راه های سرمایه گذاری درست به این صورت هست، اینکه تو دورانی که درگیر زندگی روزمره هستین مقداری پول کنار بگذارین تا برای شما کار کنه و تو آینده از سود اون بهره ببرین. در حقیقت، سرمایهگذاری ابزاریه برای اینکه آینده شادتری داشته باشین.
تعریف سرمایه گذاری
سرمایه گذاری موضوع گستردهای هست و راه های سرمایه گذاری متفاوتن. اما در حالت کلی به فرآیند خرید چیزهایی که با گذشت زمان ارزشش بیشتر میشه گفته میشه. معمولاً سرمایه گذاری به صورت پرداخت درآمد، واریز سود یا بالا رفتن قیمت گرفته میشه. اما میتوان گفت صرف هزینه برای بهبود وضعیت زندگی نوعی سرمایهگذاریه اما در دنیای مالی امروزه سرمایه گذاری بیشتر برای خرید اوراق بهادار، خرید ملک و بقیه کالاهای ارزشمند در نظر میگیریم که اینها تو مدت زمان مورد نظر، شما رو به سود میرسونه.
ممکنه اسم سرمایه گذاری برای بعضی از افراد ترسناک به نظر برسه چون اونها فکر میکنن سرمایه گذاری کار پر ریسک و پرخطریه و هر لحظه ممکنه سرمایشون رو از دست بدن؛ اما باید بدونید که اگر با راه های سرمایه گذاری آشنا باشید کار شما راحتتر و کم ریسک تر هست. گزینههایی که برای سرمایهگذاری بهتون معرفی میشه شامل:
1. سهام
احتمالاً شناخته شده ترین نوع سرمایه گذاری سهامه. حالا سهام چی هست؟ سهام در واقع بخشی از مالکیت عمومی شرکتهای تجاری هست. خیلی از شرکتهای بزرگ سهامشون رو در بازار به معامله میذارن و شما میتونین اونها رو بخرین.
۲. اوراق قرضه
اوراق قرضه چیه؟ سرمایه گذاری در خرید اوراق قرضه مثل این هست که به نهادهای دولتی پول قرض بدین. اوراق قرضه معمولاً محدود و در ابعاد دولتی منتشر شده و شما میتونین اونها رو خریداری کنین. معمولاً به این صورت هست اوراق قرضه در مدت مشخص در دست صاحب سرمایه باقی میمونه و بعد از گذشت این مدت اصل پول رو همراه با نرخ سود به اونها برمیگردونه. همونطور که میدونین اوراق قرضه درصد ریسک پایینی داره اما از طرفی نرخ سود اوراق قرضه هم پایینتر از سود سهام هست.
انواع مدلهای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری مستقیم
در سرمایه گذاری مستقیم شما خودتون به صورت مستقیم مدیریت سرمایه گذاری رو به عهده میگیرین. مثلاً وقتی که شما با استفاده از سرمایه و پسانداز شخصیتون یه کار تولیدی راه اندازی میکنین، تو این حالت یک سرمایهگذاری مستقیم انجام دادین. خیلی از افراد تمایل دارن تا در سرمایه گذاری با فرد دیگری شریک بشن؛ چون تو راه های سرمایه گذاری مستقیم معمولاً ریسک انجام کارها بالاتره و از طرفی همه افراد تخصص لازم و زمان لازم برای انجام کلیه کارها رو ندارن و برای افرادی که تازه وارد بازار سرمایه گذاری میشن بهتره از روش سرمایه گذاری غیرمستقیم استفاده کنن. بهترین نمونه سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس هست.
سرمایه گذاری غیرمستقیم
نوع دیگر از سرمایه گذاری، سرمایه گذاری غیرمستقیم هست. توی این مدل شما سرمایتون رو در اختیار واسطه قرار میدین و سودش رو دریافت میکنین. این روش برای زمانی استفاده میشه که شما تخصص و زمان کافی برای انجام روش مستقیم رو ندارین و از طرفی هر چقدر میزان ریسک در این مدل کمتره اما در عوض بازدهی و سود کمتری هم داره. برای مثال بهترین نمونه سرمایه گذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه هست. میزان تخصص و داشتن زمان کافی مهمترین فاکتور ما برای انتخاب یکی از این دو مدل به حساب میاد.
سرمایه گذاری کوتاهمدت و سرمایه گذاری بلندمدت
حتماً میدونین علاوه بر اینکه نوع سرمایه گذاری اهمیت داره مدت بازدهی اون هم یکی از عوامل مهمه. در واقع میتونیم بنا بر طول مدت بازدهی سرمایه گذاری رو به ۲ نوع بلندمدت و کوتاهمدت تقسیم کرد. سرمایه گذاری کوتاهمدت چیه؟ سودی که کمتر از ۵ سال به فردی که سرمایه گذاری کرده برگرده. این نوع سرمایه گذاری برای کوتاهمدت و برای افرادی که میخوان تو مدت زمان کم به سود برسن خیلی جذابه؛ اما باید این رو بدونی سودی که از راه های سرمایه گذاری کوتاهمدت به شما میرسه با سود سرمایه گذاری بلندمدت قابل مقایسه نیست و معمولاً سرمایه گذاری کوتاهمدت برای هدف های محدودتر و کوچکتر استفاده میشه.
در عوض در سرمایه گذاری بلندمدت نیاز به صبر و تحمل بیشتری هست. فرض کنید که میخواید کارخونه تأسیس کنید و محصولات اون به یکی از بزرگترین برندهای جهان تبدیل بشه. در این صورت باید اصولی و درست حرکت کنین و زیرساختهای بسیار زیادی رو فراهم کنین که همه اینها به سرمایه نیاز داره اما در عوض در مدت زمان بیشتری به هدفتون میرسین و اون موقع دهها برابر سرمایه اولیه به شما برمیگرده.
چه راه هایی برای سرمایه گذاری وجود داره؟
1. سرمایه گذاری در بازار بورس
مزایای بازار بورس:
- امکان ورود به بازار با سرمایه کم
- امکان انجام معاملات به صورت آنلاین
- بازده بالا با توجه به وضعیت کلی بازار
- تنوع در سرمایه گذاری وجود داره
- دسترسی به پول و نقدشوندگی بالا
- رونق تولید در کارخانهها و شرکتهای عضو بازار بورس
معایب بازار بورس:
- محدود بودن به ساعات مشخصی در طول روز
- ریسک متوسط در سرمایه گذاری
- اخبار سیاسی و اقتصادی تأثیر مستقیم روی بازار بورس داره
2. سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه
دومین بازاری که خیلی از افراد علاقه به سرمایه گذاری در اون دارن بازار طلا و سکه هست. هرچند که راه های سرمایه گذاری تو این بازار مثل بازارهای دیگه اصول خاص خودش رو داره ولی قیمت طلا به خاطر ارزش ذاتی که داره دائماً ارزشمند بوده و ارزشش افزایش پیدا میکنه. قیمت طلا تو ایران نسبت به بازارهای جهانی تغییر میکنه و دارای نوسان هست. از طرفی افرادی هم در بازار طلاهای آب شده، طلای دست دوم و سکههای گرمی فعالیت میکنن و همین باعث داغ شدن بازار طلا و سکه میشه.
مزایای بازار طلا و سکه:
- امکان سرمایه گذاری با پول کم
- در بازه طولانی امکان افزایش قیمت داره
- بازدهی بالا
- سود نهایی بیشتر از مقدار تورم
- نقدشوندگی خوب
معایب بازار طلا و سکه:
- تأثیر فوقالعاده شدید از خبرهای سیاسی و اقتصادی در دنیا و ایران
- پیدا کردن افرادی با اعتماد برای خرید و فروش در این بازار برای تازهواردان سخته
- هزینه اجرت وجود داره در خرید طلاهای زینتی
- هزینههای لازم برای نگهداری طلا و سکه در حجمهای سنگین
- ریسک زیاد بازار در کوتاهمدت
3. سرمایه گذاری در بازار مسکن
بازار مسکن یکی از جذابترین بازارها هست. افراد معمولاً با سرمایههای بالا در این بازار سرمایه گذاری میکنن. ریسک سرمایه گذاری تو این بازار به خاطر اینکه تو طولانی مدت ارزش ملک همیشه افزایش پیدا کرده ریسک پایینتری هم داره و در نتیجه راه های سرمایه گذاری تو بخش مسکن مشتاقان زیادی داره.
مزایای بازار مسکن و ملک:
- سوددهی حتمی در طولانیمدت
- بدون نیاز به داشتن تخصصهای خیلی زیاد برای خرید و فروش
- رشد قیمتها نسبت به ارز و تورم سالیانه
معایب بازار مسکن:
- نیاز به سرمایه خیلی زیاد اولیه برای ورود به بازار
- دیر بازده بودن بازار در بعضی مواقع
- نقدشوندگی بسیار پایین بازار
- سازمانی قاطع برای قیمتگذاری در این بازار وجود نداره
- نیازمند به زمان زیاد برای خرید
4. سرمایه گذاری در بازار خودرو
بازار خودرو هم از جمله بازارهاییه که با وجود اعتراضهای زیادی که در سالهای اخیر از طرف استفادهکنندگان داشته، روند رو به رشد و افزایشی خودش رو همچنان ادامه میده. خودروها در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشتن.
مزایای بازار خودرو:
- نوسانگیری قیمتی در کوتاهمدت
معایب بازار خودرو:
- نقدشوندگی متوسط بازار
- استهلاک زیاد خودرو در طول زمان
- افت قیمت با افزایش سال تولید خودرو
- نیاز به سرمایه نسبتاً بالا برای ورود
5. سرمایه گذاری در بازار ارز
راه های سرمایه گذاری در بازار ارز بسیار جذاب برای حرفهایهای این بازار و پر از ریسک برای تازه واردین هست. افرادی که به خاطر رشد زیاد چند سال اخیر در این بازار با امید به چند برابر شدن سرمایه خود به آن وارد شدن، در نوسانات شدید خطر از بین رفتن سرمایشون وجود داره. از این جهت تو این بازار نیاز به احتیاط و دقت بسیار زیادی دارین.
مزایای بازار ارز:
- رشد قیمتها همسو با بازار جهانی
- حفظ ارزش پول در میانمدت برای سرمایه گذاران
- امکان ورود با سرمایه نسبتاً متوسط
- نقدشوندگی نسبتاً خوب بازار
معایب بازار ارز:
- وجود محدودیتهای دولتی برای این بازار
- نوسانات شدید در کوتاهمدت
6. سرمایه گذاری در کسب و کارهای مختلف
چرا باید روی کسب و کار خودتون سرمایه گذاری کنین؟
سرمایه گذاری در بخشهای مختلف ممکنه سودهای زیادی داشته باشه؛ ولی باید در نظر بگیریم که چقدر روی هر کدوم از این سرمایه گذاریها کنترل داریم. مثلا چقدر از تغییرات بازار بورس و… تحت کنترل ماست. در حالت کلی و به ویژه برای افرادی که اطلاعات و آگاهی لازم تو بخشهای مختلف سرمایه گذاری ندارن، سرمایه گذاری روی کسب و کار شخصی یکی از راه های سرمایه گذاری سودمند هست که کنترل اوضاع سرمایه گذاری تحت کنترل هست و میتونه شما رو تبدیل به یک کارآفرین کنه که نه تنها برای خودتون بلکه برای اطرافیان هم سودمند باشه و در کل نرخ بیکاری رو پایین بیاره.
اگر بخواین همیشه کارمند باشین، این کار کردن شما باعث پیشرفت بقیه میشه. یک جمله معروف میگه اگر خودتون هدفی نداشته باشین، برای رسیدن دیگران به هدفشون استخدام میشین. پس بهتره به جای کارمندی به فکر راه اندازی کسب و کار خودتون باشین. اما راه اندازی کسب و کار به همین راحتیها نیست، و حتماً اول راه مسائل زیادی سر راهتون قرار میگیره که باید تک به تک اونها رو حل کنین و رو به جلو برین. و بعد از مدتی کم کم کارهاتون روی روال میوفته و شرایط راحتتری پیدا میکنین. البته اگر میخواین به درآمدهای خوب برسین باید اصولی کارتون رو شروع کنین و از همون اول پایهها رو قوی بنا کنین.
نکاتی که باید برای سرمایه گذاری اولیه روی کسب و کارتون در نظر بگیرین
- اول از همه ببینین به چی علاقه دارین. روی کاری سرمایه گذاری کنین که از اون لذت میبرین و اینجوری مشکلات مسیر رو راحتتر میتونین تحمل کنین.
- در زمینهای سرمایه گذاری کنین که در اون اطلاعات و تخصص کافی رو دارین
- حتماً نیازهای جامعه باید بررسی بشه و کسب و کار انتخابی شما باید بر اساس این نیازها باشه
- در نظر بگیرین این کسب و کاری که انتخاب کردین کی بازدهی میده.
حالا راههای سرمایه گذاری روی کسب و کار اصولی داره که در ادامه توضیح میدیم.
اصول و راه های سرمایه گذاری روی کسب و کار
۱. بهانه گیری نکنین
اکثر ما وقتی میخوایم کاری رو شروع کنیم، ذهنمون مقاومت میکنه و این موضوع طبیعیه. چون ذهن یک دایره امن برای خودش ایجاد میکنه که نمیخواد از اون بیرون بیاد. و وقتی میخواین از اون خارج بشین بهانههای مختلفی به ذهن میرسه که میخواد شما رو از انجام اون کار منصرف کنه.
خیلی از ایدهها و راه های سرمایه گذاری روی کسب کار پربازده و مناسب هستن ولی بهانههایی که میارین و ترس از شکست مانع میشه که اون ایده رو عملی کنین. ولی این نکته رو در نظر داشته باشین که اگر حتی تو کاری که انجام میدیم شکست بخوریم بهتر از اینه که بعداً حسرت بخوریم پس بهونه نیارین و کارتون رو شروع کنین.
2. در زمینه سرمایه گذاری روی کسب و کارتون تحقیق کنین
اولین قدم اینه که بررسی کنین که تو چه زمینهای عملکرد بهتری دارین. میخواین چه محصول یا خدماتی ارائه بدین که کاملاً به روز باشه طبق نیاز جامعه. برای پیدا کردن ایده از شنیدهها و دیدههاتون در اطراف و پرسوجو از اطرافیان استفاده کنین. به محض اینکه ایده مناسبی پیدا کردین تحقیقات خودتون رو شروع کنین. یکی از عواملی که سرمایه گذاری روی کسب و کار در وسط راه شکست میخوره این هست که قبل از شروع کار تحقیقات کافی انجام نشده. پس در مورد نیاز بازار، رقبای احتمالی، قدرت رقیبان، نقاط ضعف و قوت اونها و… تحقیق کنین. این کار ضریب ریسکتون رو به شدت پایین میاره.
۳. بزرگ فکر کنین ولی مرحله به مرحله انجام بدین
ایدههای بزرگ انگیزه بیشتری میده. ولی گاهی این ایدهها انقدر بزرگ و دست نیافتنی هستن که نگرانی و اضطراب ایجاد میکنن. هرچند کسب و کارهای بزرگ بازدهی طولانیتری دارن. هر ایده میتونه به بخشهای کوچکتر تقسیمبندی بشه و به مرور توسعه پیدا کنه. پس ایده و راه های سرمایه گذاری اولیه رو بزرگ ترسیم کنین ولی از مقیاس کوچک اون رو شروع کنین. حتی اگر اول راه سرمایه کافی برای راه اندازی کسب و کار بزرگتر دارین، بهتره یکباره ریسک نکنین و اجازه بدین مسیر هم با شما همراه بشه. باید بررسی کنین که تو هر مرحله از شروع کار چه تعداد نیرو لازم دارین و همینطور مشکلات سر راهتون رو پیشبینی کنین.
۴. محیط کسب و کارتون رو مشخص کنین
برای شروع و راهاندازی کسب و کار، باید در مورد راه های سرمایه گذاری و فضاهای مورد نیاز اطلاعات داشته باشین. ممکنه کسب و کار شما مربوط به تکنولوژی باشه و اینترنت ابزار اصلی اون هست و در این صورت نیازتون به دفتر کار کمتر میشه. اما اگر نیاز به محلی برای شروع کسب و کار دارین باید اون رو سازماندهی کنین؛ باید بسته به نوع کسب و کارتون محلی رو انتخاب کنین. مثلا اگر کسب و کار شما محصول و خدماتی برای فروشه، بهتره جایی رو انتخاب کنین که رفت و آمد بیشتری داره. ظاهر محل کسب و کارتون نقش مهمی در پیشرفت اون کسب و کار داره پس از اون غافل نشین.
۵. تخصصی کار کنین
حوزه کاری شما ممکنه بخشهای متنوعی داشته باشه. مثلاً اگر تو بخش پوشاک میخواین فعالیت کنین، طیف وسیعی از طرح و جنس رو شامل میشه. همینطور ردههای سنی مختلفی رو شامل میشه. اما سعی کنین حداقل برای شروع کار روی بخش خاصی تمرکز کنین و مثلاً لباس کودک تولید یا فروش داشته باشین. تو زمینه خاص خودتون مشتریها رو راضی نگه دارین. حالا میتونین در آینده کسب و کارتون رو پیشرفت بدین و مثلاً روی طراحی لباس خانومها یا آقایون کار کنین.
۶. برنامه ریزی دقیق و بیزینس پلن داشته باشین
یکی از موضوعهای مهم برای موفقیت در راه های سرمایه گذاری این هست که نتیجه کارتون رو پیش بینی کنین. برای رسیدن به این هدف باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشین. وقتی که همه جنبههای کار رو در نظر بگیرین و شروع به سرمایه گذاری روی کسب و کارتون کنین فشار کمتری در اوایل کار روی دوشتون میفته.
7. در مورد کسب و کارتون با دیگران صحبت کنین
صحبت کردن در مورد کسب و کار شخصی این امکان رو به شما میده که اطلاعات جدید و تجارب بیشتری به دست بیارین. حتی ممکنه مشتریان جدیدی رو پیدا کنین که در آینده خیلی تو میزان فروشتون تأثیر داشته باشه. برخی افراد تصور میکنن که فقط باید با افراد با تجربه صحبت کنن و کسانی رو انتخاب کنن که به خدمات یا محصولاتشون نیاز دارن. اما ممکنه افراد مختلف اطلاعاتی داشته باشن که از دیگران کسب کردن و بتونن در زمینههای مختف و حتی زمینهای که شما نیاز به اطلاعات دارین شما رو راهنمایی کنن. برای رشد کسب و کار، به تعامل با دیگران نیاز دارین.
مزایای ورود به سرمایه گذاری در کسب و کارها
- کمک به اقتصاد کشور
- کم شدن نرخ بیکاری در جامعه
- کم ریسک بودن
- کنترل بالا روی کسب و کار شخصی
معایب سرمایه گذاری در کسب و کارها
- امکان از بین رفتن کل سرمایه در صورت شکست
- نقدشوندگی کم
سرمایه گذاری مناسب چه افرادیه؟
پاسخ به این سؤال مثل این هست که بپرسیم چه افرادی به ویتامینها نیاز دارن. همونطور که میدونین همه ما به ویتامین نیاز داریم و همینطور همه از ابتدای تولد به پشتوانه مالی برای زندگی بهتر و تأمین آینده احتیاج دارن. شما راه های سرمایه گذاری رو یاد میگیرین تا سرمایه مادیتون بیشتر بشه. این سرمایتون رو برای دوران بازنشستگی ذخیره میکنین تا پول بیشتری به حسابتون بیاد و به هدفهای مالیتون برسین و مجبور به پرداخت مالیات نباشین و بتونین از دیگران هم حمایت کنین.
تفاوت سرمایه گذاری سنتی و مدرن
اینترنت همونطوری که تو خیلی از عرصههای زندگی انقلاب ایجاد کرده تو عرصههای دنیای تجارت و سرمایه هم تغییرات ایجاد میکنه. راه های سرمایه گذاری سنتی در مقایسه با راه های سرمایه گذاری مدرن محدودیتهای بیشتری داره. از چه نظر؟ در نوع سنتی به این صورت بوده که تجار و سرمایهگذاران مجبور بودن برای کار شخصیشون به نقاط مختلف جهان سفر کنن و دائم در حال رفت و آمد باشن و از طرفی سرمایه گذاری سنتی در ابعاد محدود انجام میشه و بیشتر به املاک و کالاها مربوط میشه.
اما امروزه با فراگیر شدن اینترنت و گسترش دانش سرمایه گذاری به شکل مدرن درومده و شما میتونی هرجای دنیا که باشی با یه خط اینترنت پرسرعت و یک سیستم یا گوشی و با یاد گرفتن روش های سرمایه گذاری با پول کم هر جا که خواستی سرمایه گذاری کنی. سرویس سرمایهگذاری خیلی متنوعتر میشه و میتونین از ارزهای دیجیتال تا شرکتهای دانش بنیان و غیره سرمایه گذاری کنین.
چجوری پولمون رو چند برابر کنیم؟
چند برابر کردن پول ممکنه برای خیلی از افراد رویای محال و دستنیافتنی باشه. اما اگر فرد ریسکپذیر و باهوشی باشین، میتونین بعد از چند سال میزان سرمایه خودتون رو چند برابر کنین. برای این کار باید با راه های سرمایه گذاری، معامله، افزایش قیمت، رکود، تورم و … آشنایی داشته باشید. همیشه آدمهایی وجود دارن که میتونن اتفاقاتی که در اطرافشون رخ میده به خوبی بررسی و رصد کنن. بعد با اطلاعات دقیق میدونن که پولشون رو باید در چه جایی سرمایهگذاری و خرج کنن.
بعضی از افراد روحیه ریسکپذیری بالایی دارن. اما باید یک نیروی محرکه وجود داشته باشه که اونها رو برای چند برابر کردن پول ترغیب کنه. افراد ثروتمند ذهن خلاق و ایدهپردازی دارن. اونها با راه های سرمایه گذاری آشنایی دارن و میتونن در هر شرایطی، راهی جدید برای پول درآوردن خود پیدا کنن.
ایده چند برابر کردن پول اولین بار به وسیله استوارت گلد اسمیت نویسنده کتابهای معروفی مثل The Midas Method و هفت راز میلیاردرها مطرح شد. گلد اسمیت در کتاب دیگه ای با عنوان Double You مطالبی رو مطرح کرد که در اون ۲۸ مرحله رو برای دو برابر کردن پول بررسی کرده بود. این کتاب در تمام دنیا با استقبال زیادی روبهرو شد. الان هم نظریاتش به وسیله کسانی که به فکر چند برابر کردن پول خود هستن، اجرا میشه.
1- داشتن یک ذهن خلاق
انسانهای موفق از نظر شرایط اجتماعی و مالی با اطرافیان خود تفاوت زیادی دارن. در واقع آنچه باعث تفاوت این افراد با بقیه میشه، بهره هوشی و خلاقیت بالای این افراد هست. افرادی که ذهن خلاقی دارن، میتونن در هر شرایطی که هستن، کارهای بزرگی انجام بدن. برای مثال فردی که در یک دهکده کوچیک زندگی میکنه، به نیازهای مردم اون دهکده فکر میکنه. بعد به فکر تولید محصول یا ارائه خدماتی میوفته که درخورِ نیاز مردم دهکده باشه. پس اولین شرط چند برابر کردن پول، تغییر ذهنیت، خلاق شدن و پیدا کردن راه جدیده. البته باید قدم اول رو بردارین.
یک ضربالمثل انگلیسی میگه: برای یک سفر هزار کیلومتری، باید از قدم اول شروع کنین. پس باید اراده کنین و قدم اول رو برای چند برابر کردن پول بردارین. حتی کسانی که به یکباره ثروتمند میشن از قدم اول شروع میکنن و خیلی از اون ها حتی با انجام دادن روش های سرمایه گذاری با پول کم به این درآمدها رسیدن و در بین راه تجربههای ارزشمندی رو بهدست میارن.
2) داشتن ارتباطات گسترده
برای چند برابر کردن پول به اطلاعات زیادی نیاز دارین. این اطلاعات از راه ارتباط با افراد موفق و ورشکسته به دست میاد. وقتی قراره تو یک کسب و کار سرمایه گذاری کنین، باید اطلاعات مهمی در مورد شرایط مثبت و منفی اون کار داشته باشین. برای کسب اطلاعات مثبت باید با افراد موفق در ارتباط باشین. همچنین باید شرایط سختِ کار و مشکلات احتمالی رو هم از قبل بدونین. پس به تعامل با افراد ورشکسته در حرفه موردنظر نیاز داره. از طرفی ارتباط و تعامل با دیگران به گسترش کسب و کار کمک میکنه.
برای مثال اگر ثروتی رو برای راهاندازی یک شرکت خدماتی سرمایهگذاری کردین، قطعاً به مشتری نیاز دارین. وقتی ارتباط شما گسترده باشه، بسیاری از دوستان و آشنایان از شما خرید میکنن. حتی اونها میتونن محصولات شما رو به دیگران معرفی کنن و به بازاریابهای رایگان تبدیل بشن.
3) ریسکپذیر بودن
اگر فرد ریسکپذیری باشین، استعداد چند برابر کردن پول در شما وجود داره. البته برای بهدست آوردن ثروت و چند برابر کردن پول باید به میزان سرمایه خودتون توجه داشته باشین. باید از روش های سرمایه گذاری با پول کم اطلاع داشته باشین. هر چه ثروت و میزان پول کمتر باشه، راحتتر میتونید اون رو چند برابر کنین. برای مثال تبدیل ۲ هزار تومان به ۴ هزار تومان کار راحتیه. اما برای تبدیل ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان کار سختتر میشه. به هر میزان که پول اولیه بیشتر باشه، چند برابر کردن اون سختتر میشه.
پس شما باید ریسکپذیرتر باشین. اما ریسکپذیری به این معنا نیست که هر خطری رو به جان بخرین. در این صورت ممکنه همون سرمایه اولیه رو هم از دست بدین. اما توجه داشته باشین که اگر بخواین به شرایط فعلی بسنده کنین، تغییری در میزان سرمایه شما ایجاد نمیشه.
4) کم کردن هزینهها
اگر چه تکنیک اصلی برای چند برابر کردن پول سرمایهگذاریه، اما نباید صرفهجویی در هزینهها رو فراموش کنین. شما در صورتی میتونین در یک کار سرمایهگذاری کنین که با روش های سرمایه گذاری با پول کم آشنایی داشته باشین و از طرفی پولی داشته باشین و مجبور نباشید وام دریافت کنین.
5) اولویت بندی کنین
برای چند برابر کردن پول اولویتبندی رو فراموش نکنین. به این معنا که سرمایهگذاری در بعضی از کارها و صرف پول در کارهای دیگه رو بر اساس میزان سود اونها رتبهبندی کنین.
اگر در حال حاضر خرید دلار و طلا باعث افزایش میزان سرمایه شما میشه، حتماً اون رو در اولویت خود قرار بدین. اگر بازار مسکن در حال رکود هست، ضرورتی نداره پولتون رو برای خرید یک خانه هرچند ارزان خرج کنید. میتونید اولویت خود رو خرید زمین و ساختوساز قرار بدین.
مثال دیگر در این زمینه، انتخاب بین تعویض وسایل و اثاثیه منزل و خرید ملک هست. ثروتمندان افراد عجولی نیستن. اگر میخواین ثروت خودتون رو چند برابر کنید، باید مثل افراد ثروتمند صبور باشین. با عجله کردن فقط سرمایه رو از دست میدین.
برای داشتن وسایل زیبا و لوکس عجله نکنین. پولتون رو در یک کسب و کار سرمایهگذاری کنین. بعد با سود کسب و کار خود وسایل منزل رو میتونین عوض کنین. هر چند این کار به صبر و حوصله نیاز داره، اما در عوض پولتون رو چند برابر میکنید و از سوی دیگر به خواستههای دیگه خود میرسین.
6) هوش مالی رو بالا ببرین
هوش مالی به معنای توانایی ذهنی برای انجام فعالیتهای اقتصادی پرسوده. شاید فکر کنید که هوش اقتصادی بهطور ذاتی هست و شما قادر به تغییر اون نیستین.
در حالی که بخشی از این هوش مالی به صورت ذاتی در همه وجود داره. اما بخش دیگر اون رو در مراحل مختلف زندگی و تو اتفاقاتی که در جامعه اتفاق میوفته و با اونها درگیر میشین یاد میگیرین. اگر تا حالا به موفقیت مالی زیادی نرسیدین، یکی از دلایل اون نداشتن یا پایین بودن هوش مالیه. این نشون میده شما به دنبال یاد گرفتن راه های سرمایه گذاری نبودین. در عوض شما با افزایش هوش مالی خود، مهارت پیدا کردن راههای آسان برای کسب ثروت و مدیریت مالی رو در خود تقویت میکنین و با روش های سرمایه گذاری با پول کم آشنا میشین. یکی از راههای ساده برای افزایش هوش مالی، تغییر باورها در زندگیه.
در واقع این باورهای ماست که شخصیت، عادت و زندگی ما رو تعیین میکنه. برای تبدیل شدن به فرد ثروتمند، باید باورهای خود رو تغییر داد. باورهای غلط در مورد ثروت، مانع از چند برابر شدن پول میشه. افزایش اطلاعات مالی، کسب درآمد بیشتر، بودجهبندی پول، حفظ پول و اهرمسازی پول ازجمله روشهاییه که برای افزایش هوش مالی توصیه میشه. برای اینکه انواع هوش مالی رو کامل و جامع رو یاد بگیرین، روی هوش مالی کلیک کنین.
روش های سرمایه گذاری با پول کم چه چیزهاییست؟
عمدتا افراد با درآمد ثابت درباره روش های سرمایه گذاری با پول کم نگرانیهایی دارن. اول میخوایم این رو به شما بگیم که از قدم گذاشتن تو دنیای سرمایهگذاری نترسین و اون رو به عقب نندازین. با توجه به تورمی که در کشور وجود داره و ارزش پول ملی که در حال کاهشه، برای حفظ قدرت خرید، آموزش سرمایه گذاری با پول کم لازمه زندگیه همه افراده.
با سرمایههای کم شاید نتونین در بازاری مانند مسکن سرمایهگذاری کنین. اما بازارهای دیگری مانند بورس، بانک و صندوقهای سرمایهگذاری وجود داره که به شما اجازه ورود میده. شما با سرمایه کم هم میتونین فرصتهای سودآوری خوبی رو برای خود ایجاد کنین و با یاد گرفتن روش های سرمایه گذاری با پول کم همین مقدار سرمایه کم رو به سرمایههای بزرگ تبدیل کنید.
مهمترین قانون روش های سرمایه گذاری با پول کم اینه که در همان ابتدای کار نگاه بلندمدت و دید فراتر از چند ماه داشته باشین تا به نتیجه مطلوب برسید. ارزش سرمایهگذاری با گذشت زمان مشخص میشه. بنابراین سعی کنین هم واقعبین و هم صبور باشین. هیچ روش خیالی یا معجزهآسایی برای تبدیل سرمایه کم شما به یک پول هنگفت وجود نداره. اما میشه با رعایت چند اصول اساسی و همچنین گرفتن مشاوره از کارشناسان این راه رو کوتاهتر کرد. در روش های سرمایه گذاری با پول کم باید به دو نکته اساسی توجه داشت، یکی مکان سرمایهگذاری و دیگری زمان سرمایهگذاری، که در ادامه مقاله درباره این موارد توضیح میدیم.
ایدههای سرمایه گذاری با پول کم
1. روش های سرمایه گذاری با پول کم در بورس
یکی از مزیتهای بورس اینه که با هر مبلغی (بیش از 500 هزار تومان) میشه تو اون سرمایه گذاری کرد. شما در ابتدای کار با مراجعه به یک کارگزاری، کد بورسی مخصوص به خودتون رو دریافت میکنین. این مقدمات ورود شما به بازار سهام رو فراهم میکنه. برای شروع فعالیت در بورس تنها لازمه یک اتصال به اینترنت و یک لپتاپ، موبایل یا کامپیوتر داشته باشین. اگر قصد دارین که سرمایه کم وارد بورس کنین و هدف از این کار، آشنایی، یادگیری و تمرین قوانین بورس و کسب تجربه در این بازاره، باید بگیم که تصمیم بسیار درستی گرفتین.
اما اگر هیچ آشنایی با بازار سهام و خرید و فروش سهم ندارین و قصد یادگیری نیز ندارین، این اقدام شما ریسک به همراه داره. خرید و فروش سهام، کار آسونی نیست و به دانش، آموزش، تجربه و صرف وقت برای تحقیق و تحلیل نیاز داره. اگر شما نه قصد یادگیری بورس رو دارین و نه حاضر به انجام معاملات بدون تحلیل و پرریسک سهمهای بازار هستین، بهترین پیشنهاد ما به شما خرید عرضه اولیه هست. یعنی منتظر بمونین تا در عرضه سهام شرکتهایی که برای اولین بار وارد بورس شدن، بتونین مشارکت کنید و سهام این شرکتها رو بخرید.
اشتباهات رایج سرمایه گذاری در بورس
برای همه افراد قطعاً پیش میاد که تو زمینهای اشتباهی انجام بدن، چون هیچ کس بیعیب و نقص نیست. سرمایه گذاران هم از این مورد جدا نیستن. ولی اونها تا وقتی که از اشتباهات قبلی اگاهی نداشته باشن ممکنه اون اشتباه رو بارها و بارها تکرار کنن. پس با هم با این اشتباهات آشنا بشیم:
۱) نداشتن استراتژی و برنامه مشخص
اولین اشتباهاتی که سرمایه گذاران در بورس مرتکب میشن، نداشتن استراتژی و برنامست. توجه داشته باشید که داشتن استراتژی نشان دهنده نظم و انضباط هست که یکی از ویژگیهای مهم سرمایه گذاران حرفهایه. این نظم به شما کمک میکنه تا به استراتژی و برنامه خود متعهد باشین و مطابق با قانونهای خود پیش برین. برای طراحی برنامه سرمایه گذاری توجه به چند عامل اصلی از جمله افق زمانی، میزان ریسک پذیری، میزان وجوه قابل سرمایه گذاری، و میزان افزایش احتمالی سرمایه گذاری در آینده بسیار ضروریه. سرمایه گذار باید به دقت بدونه چی کار میخواد بکنه و تا چه اندازه تحمل پذیرش نوسانهای بازار رو داره.
2) تنوع نداشتن در سبد سهام
یکی دیگر از اشتباهات متداول سرمایه گذاران در بورس نداشتن تنوع در سبد سهامه. برای اینکه از ضررهای بسیار جدی جلوگیری کنیم بهترین راه اینه که درصد از سهامتون انواع مختلفی از صحنهها رو داشته باشید و روی یک سهمیه خاصی تمرکز نکنید. چون ممکنه اون سهم در بازه زمانی مشخص و دچار نوسانات شدید بشه و شما کل پولتون رو از دست بدید و از طرفی توجه کنید که نباید در تنوع دادن به سهمها زیاده روی کنید. چون تنوع بیش از اندازه سهام کارمزدهای زیادی رو میگیره و نکته کلی اینکه حفظ تعادل در سرمایه گذاری بهترین کاره.
3) درگیری با قیمتهای کوتاهمدت بازار و صبر نداشتن
درگیر شدن با قیمتهای کوتاهمدت بازار، نوسانات از اشتباهات رایج سرمایه گذاری تو بورس هست. نباید سرمایه گذاران بیش از حد فکرشون رو درگیر این موضوع کنن. چون با اینکار تمرکزتون از سهام شرکتهای مطمئن و روند درازمدت پرت میشه و شرایط خطرناکی رو براتون پیش میاره.
4) توجه نکردن به حد زیان
حد زیان چیه؟ یعنی وقتی ضرر سهام شما از یه میزانی بیشتر بشه اقدام به فروش اون سهم کنین و از ضرر بیشتر جلوگیری انجام بدین. امروزه تو سیستمهای بورس حد ضرر خودکار هم قرار داده شده و شما میتونین برای سهامتون یه حد ضرر تعیین کنین تا در صورت رسیدن به اون، به صورت خودکار سهم به فروش برسه و از ضرر بیشتر جلوگیری کنه. برای خودتون حد ضرر تعیین کنین.
5) پیروی نکردن از روند
روند دوست شماست از اون پیروی کنین. البته که همیشه دنبال کردن روند بازار مناسب نیست ولی در خیلی از موارد دنبال کردن روند مناسبه.
2. بهترین روش های سرمایه گذاری با پول کم در طلا و سکه
طبیعتاً با پول کمتر از 10 میلیون تومان نمیتونید یک سکه بهار آزادی بخرید و پیشنهاد خرید سکه معقول نیست. شاید بتونید یک نیم سکه یا حتی ربع سکه بخرید. همینطور با توجه به هزینه اضافهای که بابت اجرت ساخت طلا از شما گرفته میشه احتمالا بتونین کمتر از 7 گرم طلا بخرید. طلا کالای باارزشی هست و تو هر شرایطی باارزش میمونه. راه های سرمایه گذاری بر روی طلا و سکه جذاب و تو میانمدت و بلندمدت سودده هست. اما با سرمایه کم شاید نشه سوددهی چشمگیری برای اون در نظرگرفت.
پیشنهاد میکنیم اگر در نهایت قصد سرمایهگذاری و آشنایی با روش های سرمایه گذاری با پول کم در طلا رو دارید، باز هم به بازار سهام روی بیارین و سهام صندوقهای طلا که در بورس فعال هستن رو بخرین.
3. ایده روش های سرمایه گذاری با پول کم در بانک
شاید اولین جایی که برای سرمایهگذاری به ذهن همه افراد میاد بانک باشه. یک سرمایهگذاری امن و بدون ریسک با سود مشخص ماهیانه که بدون هیچ نگرانی به موقع پرداخت میشه. اما دو نکته در مورد سرمایهگذاری در بانک وجود داره؛ اول از همه اینکه با سرمایه کم سود بسیار کمی به شما پرداخت میشه و نکته دوم نرخ سود پایین بانکه.
اگر تا حد کمی اخبار اقتصادی رو دنبال کرده باشین، قطعاً میدونین طی سالهای اخیر تورم کشور بیش از 25 درصد بوده، از طرفی بالاترین نرخ سود بانکی هم حدود 22 درصده. بنابراین میبینید که با سرمایهگذاری در بانک حداکثر شما بتونید سرمایه خود رو در برابر تورم حفظ کنین و حتی احتمال حفظ سرمایه هم بسیار کمه و سودآوری قابل توجهی برای شما نداره.
4. روش های سرمایه گذاری با پول کم روی خودتان
اگر هیچ دید و تحلیلی از هیچکدوم از بازارهای مالی ندارین و احتمال داره سرمایهگذاری شما با ضرر مواجه بشه بر روی خودتون سرمایهگذاری کنید. افراد علاقههای مختلفی دارن که میتوانند با سرمایهگذاری بر روی اونها، به شکوفایی و بهرهوری هرچه بیشتر خودشون کمک کنن. شما با پول کمی که کمتر از 10 میلیون تومان باشه میتونید با شرکت تو کلاسهای آموزشی تحلیلهای بورسی رو به طور کامل یاد بگیرین؛ میتونید فتوشاپ یاد بگیرین، میتونید 30 جلد کتاب در یک حوزه تخصصی بخرید و بخوانید و توی اون حوزه متخصص بشین و از این تخصص درآمد کسب کنید.
خوبه که بدونین افرادی که در طبقه درآمدی پایین میمونن و تغییر وضعیت نمیدن، دلیل اصلیش نداشتن سرمایه نقدی نیست. بلکه علت اصلی اون کمبود مهارت و تخصص و ضعف سرمایههای انسانیه که اونها رو در این وضعیت قرار داده. بنابراین شاید بتوان بهترین روش های سرمایه گذاری با پول کم رو آموزش و کسب مهارت در یک حیطه خاص دونست.
5. روش های سرمایه گذاری با پول کم در فضای مجازی
کسب درآمد از فضای مجازی بحث گستردهای هست که نمیتونیم اون رو به صورت مفصل شرح بدیم. اما در اینجا نیز ما اشارهای مختصر و مفید در رابطه با سرمایهگذاری با پول کم و فعالیت در فضای مجازی میکنیم. چرا که به احتمال زیاد در زندگی شما وقت آزادی وجود داره که بتونید از اون استفاده کنید. ما پیشهاد میکنیم وقت آزاد و سرمایه کم خود رو در کنار هم قرار دهید و یک فعالیت جدی رو در فضای مجازی شروع کنید. در واقع وقت آزاد و ارزشمند خود رو به پول نقد تبدیل کنین.
ایجاد یک صفحه موفق اینستاگرامی، یا ایجاد یک کانال تلگرامی یا راهاندازی یک سایت اینترنتی میتونه قدم اول شروع فعالیت شما باشه. در این فضاهای ایجاد شده شروع به معرفی کسبوکار خود کنین که این کسبوکار میتواند فروش یک محصول خاص، ارائه خدمات یا حتی آموزش حوزه تخصصی شما باشد. شما پس از معرفی کسب و کار خود میتونین پول و سرمایه کمی که رو برای تبلیغات صفحه خود هزینه کنین.
نقل قولهای معروف در مورد راه های سرمایه گذاری
“وارن بافت”
من فکر میکنم شما باید یاد بگیرین که پشت هر سهام یک شرکت هست و تنها یک دلیل واقعی برای افزایش قیمت سهام وجود داره. شرکتها از عملکرد ضعیف به عملکرد قوی میرسن یا شرکتهای کوچک به شرکتهای بزرگ تبدیل میشن.
“پیتر لینچ”
اصلیترین مشکل سرمایهگذار – حتی بدترین دشمن او – احتمالاً خود اوست.
“بنجامین گراهام”
اگر نمیتونید ضرر ۲۰ درصدی رو در بازار سهام تصور کنید، نباید وارد سهام بشید.
“جان بوگل”
قیمت یک کالا هرگز به صفر نمیرسه. وقتی شما در بازار آتی کالا سرمایهگذاری میکنین، در حال خرید یک تکه کاغذ نیستید که نشاندهنده مالکیت غیرقابل لمس شما در یک شرکته و احتمال ورشکستگی اون هم وجود داره.
“جیم راجرز”
چند میلیونر میشناسید که با پسانداز کردن در حسابهای پسانداز ثروتمند شده باشن؟ من صحبت دیگهای ندارم.
“رابرت آلن”
وقتی صحبت از راه های سرمایه گذاری میشه، هدف اینه که پول با بالاترین نرخ و کمترین میزان ریسک ممکن، رشد کنه. با وجودی که هیچ میانبری برای ثروتمند شدن نیست، راههای هوشمندانهای برای اون وجود داره.
راه های سرمایه گذاری از دید وارن بافت
احتمالاً با وارن بافت، یکی از بزرگترین سرمایهگذاران دنیا آشنا هستین. این سرمایهگذار معروف، اصول زیادی برای موفقیت در سرمایهگذاری تعریف کرده. خیلی از این اصول با اصولی که قبلاً توضیح داده شده مشابه هستن. اما بد نیست که اصول و راه های سرمایه گذاری رو از زبان بافت هم بخونین.
همه تخممرغهاتون رو در یک سبد نذارید
تنوع در سرمایهگذاری یکی از اصول مهم موفقیت در بازار سرمایست که بافت هم به اون تاکید میکنه. یادتون باشه که همه سرمایتون رو روی یک بخش متمرکز نکنید تا در صورت ضرر، حجم وسیعی از خسارت رو متحمل نشید.
تاجر نباشید، سرمایهگذار باشید
روی سودهای کلان کوتاهمدت فکر نکنین. این کار، فعالیت شما رو بیش از سرمایهگذاری به قمار تبدیل میکنه. یادتون باشه که ذات سرمایهگذاری در صبر و تفکر استراتژیکه.
عددمحور نباشین
سعی کنید بیش از این که روی اعداد و ارقام سرمایهگذاری کنید، ارزش واقعی هر سهم رو نسبت به واقعیتهای بازار و وضعیت فعلی بسنجین. تمرکز روی اعداد ممکنه شما رو از واقعیتها دور کنه.
بیش از اندازه ریسک نکنین
بافت به شدت مخالف ریسکهای بسیار بزرگه و معتقده که باید تا جایی که میتونین از ریسکهای بزرگ دوری کنید. به این صورت زیان رو به حداقل میرسونین.
فلسفه سرمایهگذاری خودتان رو طراحی کنین
سعی کنید اهداف، موقعیت و وضعیتتون رو برآورد کنین و برای سرمایهگذاریتون هدف گذاری داشته باشین. همیشه برنامه رو با توجه به خودتون بومیسازی کنید و از کسی پیروی نکنید.
از سرمایهگذاری در بخشهایی که با معیارهاتون سازگار نیست دوری کنین.
یادتون باشه که همیشه با توجه به معیارهایی که برای خودتون تعریف کردید پیش برید. نیاز نیست که تحت هر شرایطی و در هر بخشی سرمایهگذاری کنید. اولویت خودتون و عقایدتون باید باشه.
جمع بندی
تو این مقاله در مورد راه های سرمایه گذاری و ویژگیها و مزایا و معایب هر کدوم از اون ها صحبت شده. سرمایه گذاری روی کسب و کار به عنوان راهی برای سرمایه گذاری که ریسک کمتری داره و کنترل روی اون بالاتره، معرفی شد. از طرفی شما با روش های سرمایه گذاری با پول کم و روشهای اون شامل سرمایه گذاری با پول کم در بانک، طلا و سرمایه گذاری روی خودتون بررسی انجام شد. در کل سرمایه گذاری یکی از نیازهای مهم انسانها تو جامعه ماست، چون بدون اون و داشتن اولویت بندی روی بودجهها شرایط برای آینده خیلی سختتر میشه و عملا مشکلات مالی برای آینده به وجود میاره و از طرفی وجود تورمهای بالا لزوم انجام سرمایه گذاری رو برامون چند برابر میکنه.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.
حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.