fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ هوش مالی

هوش مالی چیست؟

کاور-هوش-مالی

هوش مالی چیست؟

گاهی فکر میکنیم افراد دیگه خیلی راحت پول درمیارن ولی وقتی نوبت به ما میرسه این کار خیلی سخت میشه. معمولا برامون سواله که ایراد کار کجاست که ما نمیتونیم مثل اون ها پول دربیاریم. بعد از بررسی فهمیدم که برای پولدار شدن علاوه بر اینکه باید IQ خوبی داشته باشیم، باید نوع دیگه ای از هوش به اسم هوش مالی رو هم تقویت کنیم. پس این مقاله رو به هیچ عنوان از دست ندین و تا آخر این مقاله رو مطالعه کنین.

تعریف هوش مالی

هوش مالی financial IQ به معنی این هست که فرد بتونه مشکلات مالی خودش و دیگران رو حل کنه. پس هرچقدر هوش مالی کسی بیشتر باشه، میتونه درآمد بالاتر، رفاه بیشتر و زندگی با مشکلات مالی کمتر داشته باشه. هوش مالی تعریف مشخص نداره اما تو حالت کلی شیوه ای که آدم ها بتونن تو زمان کم، کسب درآمد کنن رو هوش مالی یا شم اقتصادی میگن.

رابرت کیوساکی یک از برجسته ترین ثروتمندان که کتاب های حوزه ی هوش مالی خیلی پرطرفداری داره، هوش مالی رو در واقع رابطه فرد با پول میدونه. نوع کسب و کار، میزان درآمد و سرمایه ثابت، فرایندی که پول وارد حساب میشه و مقدار پولی که از حساب خارج میشه، نشان دهنده ی هوش مالی فرد هست.

رابرت کیوساکی

چرا  تقویت هوش مالی اهمیت داره؟

افراد با سطح درآمد های مختلفی که دارن معمولا از نظر ساعت کاری زیاد و درآمد محدودی که از شغلشون به دست میارن معمولا مشکلات مالی رو تجربه میکنن. و برای رسیدن به زندگی ایده آل و رسیدن به رفاه باید موانعی رو از جلو راهشون بردارن. برای رسیدن به این هدف باید مشکلات مالی رو حل کرد.

اهمیت هوش مالی از دیدگاه رابرت کیوساکی

شما اگر مفهوم جریان مالی، سرمایه و بدهی رو بدونین، شانستون برای پولدار شدن خیلی بالا میره. دلیل مشکل خیلی از افراد همینه، اون ها پول زیادی خرج میکنن در حالی که پول کمی وارد حسابشون میشه. رابرت کیوساکی معتقده اگر بتونی مشکلات مالی رو حل کنی، به افزایش هوش مالیت کمک کردی. اگر این مشکل های کوچک مالی حل نشن، اون ها تبدیل به مشکلات بزرگتر میشن.

اهمیت هوش مالی

رابرت کیوساکی، در کتاب جدیدش با عنوانِ «شانس دوم: پول شما، زندگی شما، دنیای ما» یکبار دیگر به اهمیت هوش مالی اشاره میکنه و مینویسه: «زمانی که می‌خواهید ثروتمند شوید، نیاز دارید بدانید چه رفتاری با پول نشان دهید. پول مانند سگ دست آموزتان است، اگر بتوانید رفتار صحیحی با او نشان دهید، هر زمانی که برایش تکه چوبی پرت کنید خیلی سریع میرود و آن را برایتان می آورد… پول هم دقیقا همینطور کار می‌کند.» در ادامه مینویسه: «اگر بتوانید مفهوم جریان مالی، سرمایه و بدهی را بدانید، شانس شما برای ثروتمند شدن به طرز عجیبی بیشتر میشود.» دلیلِ اینکه اکثر افراد مشکلات مالی دارن و هرگز نمیتونن از گردآب بدهی خارج بشن آگاه نبودن اون ها  از این ۳ مفهوم سادست؛ اون ها جریان پولی زیادی در خروجی و جریان پولی کمی در ورودی دارن.

چرا پولدارها پولدارتر میشن؟

پولدارها به دلیل اینکه یاد میگیرن مشکلات مالی رو حل کنن، پولدارتر میشن. اون ها مشکلات مالی رو فرصتی برای یادگیری و پیشرفت میبینن و میدونن هرچقدر مشکلات بزرگتری حل کنن، پول بیشتری به دست میارن.

میدونین چرا فقرا همیشه فقیر میمونن؟

فقرا خودشون رو قربانی مشکلات میدونن و تلاشی برای حل مشکلات مالی نمیکنن و خودشون باعث افزایش مشکلات مالی خود میشن. به عقیده رابرت کیوساکی فقرا قربانیان پول و طبقه متوسط جامعه زندانیان پول هستن. همه این موارد ریشه تو باورهای افراد داره؛ کسی که فکر میکنه افراد پولدار یا کلاهبردارن یا این پول رو یک شبه به دست آوردن و شانسی بوده، پس تلاشی هم برای به دست آوردن پول نمیکنن و روز به روز فقیرتر میشن.

انواع هوش مالی با هدف تقویت هوش مالی

۱- کسب پول بیشتر

۲- حفظ پول موجود

۳- بودجه بندی پول

۴- تقویت پول- سرمایه گذاری

۵- بهبود اطلاعات مالی

آشنایی با انواع هوش مالی و استفاده از اون ها تو زندگی قطعا تاثیر زیادی رو روند زندگی مالی افراد داره. پس با ادامه این مقاله همراه باش.

تقویت هوش مالی و افزایش درآمد

  • کسب پول بیشتر

هر چقدر درآمد  بیشتر باشه، هوش مالی نوع یک هم بالاتره. کسی که سالیانه ۱میلیارد درآمد داره نسبت به کسی که درآمدش کمتره ضریب هوش مالی بالاتری داره. ممکنه کسی ضریب هوشی از نظر علمی و درسی بالایی داشته باشه اما تو کسب پول موفق نباشه. پس کسی که هوش علمی بالایی داره لزوما هوش مالی بالا نداره.

رابرت کیوساکی میگه: «بسیاری از مردم نتوانستند ثروتی برای خود بسازند و درآمد بیشتری را کسب کنند، زیرا آن‌ها پول را بدون کار می خواهند. آنچه که بسیاری از مردم نمی فهمند، این است که این فرآیند آن‌ها را به ثروت می رساند، نه پول.» پس تنها با یادگیری روش های کسب درآمد میتونید پولتون رو افزایش بدید. برای هر فرد، این روند متفاوت هست. هر کدوم از ما اهداف، رویا و جاه طلبی های متفاوتی داریم. مهم اینه که بهترین راه برای کسب درآمد بیشتر رو پیدا کنی و هدف گذاری های خودت رو بر اساس اون انجام بدی.

برای کسب درآمد بیشتر،  همچنین باید احساسات خودت رو کنترل کنی. باید یاد بگیری که با شرایط های متفاوت مالی که رو به رو میشی باید به دنبال راهکار باشی. و آینده مالی خودت رو برای چند تومان پول تباه نکنی و هرگز تسلیم نشی. حرکت تو مسیر و مقابله با مشکلات شاید بعضی اوقات خیلی سخت به نظر برسه، اما اگر به خودت باور داشته باشی و اعتماد به نفست رو حفظ کنی،  مشکلات خودت رو هم  میتونی حل کنی. ذهن خود رو بر روی هدف خود متمرکز کن و راهی برای رسیدن به آن پیدا کن.

  • حفظ پول موجود

خیلی موارد هستن که میخوان پولتون رو بگیرن اما این ها فقط کلاهبردار نیستن. یکی از مهم ترین دزد های پولتون مالیات ها هستن. دولت ها میتونن کاملا قانونی پولمون رو از چنگمون دربیارن. کسی که پول به دست میاره ولی فقط مبلغ محدودی از اون رو هزینه میکنه، توی ضریب هوشی ۲ ضعیف هست. وقتی که شروع به کسب درآمد کردین، باید پول و سرمایه تون رو ازشکارچیان مالی حفظ کنین. کیوساکی میگه که شما باید در مقابل این ۶ مورد از پول خود محافظت کنین:

  1. ماموران دولتی

پرداخت مالیات یک ضرورت هست. افراد و شرکت ها باید مالیات رو پرداخت کنن. اما با دونستن نکات ساده و پرداخت به موقع مالیات میتونی تا حد ممکن مالیات کمتری پرداخت کنی.

ماموران دولتی

 ۲. بانکداران

سرمایه گذاری و گذاشتن پول در بانک با هدف گرفتن سود، باعث میشه نه تنها سود قابل توجهی دریافت نکنین؛ همچنین ارزش پول خودتون هم به شدت پایین میاد.

۳. کارگزاران بورس

اغلب  هدف از خرید و فروش سهام برای کارگزاران کسب کمیسیون بیشتره. کارگزاران بورس اغلب به فکر سود شما نیستن، اون ها سود خودشون رو از انجام کارهای بورسی به دست میارن.

۴. کسب و کارها

کیوساکی میگه همه کسب و کارها چیزی رو دارن که برای فروش به شما عرضه کنن و از این راه پول دربیارن. وظیفه اون ها این هست که شما رو از پولتون دور کنن و در مقابل، وظیفه شما اینه که پول خودتون رو دو دستی بگیرین و حفظش کنین. رابرت کیوساکی به شما توصیه میکنه که زمان که تصمیم به  خرید یک وسیله میگیرین از خودتون بپرسین که آیا داشتن اون شما رو فقیرتر میکنه یا ثروتمندتر؟

  • بودجه بندی پول

بودجه بندی نیاز به هوش مالی زیادی داره. خیلی از مردم بودجه بندی درست رو بلد نیستن و بیشتر مثل یک فقیر بودجه بندی میکنن. خیلی ها هستن که پول زیادی به دست میارن اما هیچوقت سرمایه زیادی ندارن؛ به این خاطر که بودجه بندیشون اشتباهه. اینکه بتونیم با هر میزان درآمد، زندگی خوبی داشته باشیم و در کنارش سرمایه گذاری کنیم، نیاز به هوش مالی بالایی داره. برای حل بحران بودجه بندی دو راه وجود داره:

  1. شما باید مخارجتون رو کم کنین.
  2. درآمدتون رو افزایش بدین.

هر دو روش کمک میکنه که مشکل کسری بودجه رو برطرف کنین. اما کدوم راه منطقی تر به نظر میرسه؟ مانند خیلی از افراد رابرت کیوساکی اعتقاد داره که در بلند مدت، افزایش درآمد راه حل بهتری هست. رابرت میگه که اختصاص دادن قسمتی از بودجه به هزینه ثابت از اهمیت زیادی داره. کیوساکی بیان میکنه: شما میتونین با نگاه کردن به وقت و پولی که افراد صرف میکنن، آینده اون ها رو حدس بزنین. همینطور در ادامه میگه: زمان و پول، دارایی های بسیار مهم شما هستن. اون ها رو عاقلانه  مصرف کنید. وقتی اوضاع مالی به مشکل میخوره و شرایط به وفق مراد افراد پیش نمیره، اون ها به جای هزینه کردن، تصمیم میگیرن که پول خرج نکنن.

اما اگر برای خرج کردن پول اولویت بندی درستی داشته باشن، میتونن وضعیت رو روز به روز بهتر کنن. شما باید خرج تنقلات و هزینه های اضافی خورد و خوراک خودتون رو کم کنین و به جای اون به هزینه های آموزش و یادگیری اطلاعات مالی و آموزش تو زمینه های کسب و کار بپردازین. اینجوری میتونین به تقویت هوش مالی کمک کنین.

  • تقویت پول-سرمایه گذاری

اگر بتونین قدرت کنترل روی کارها رو داشته باشین، سرمایه گذاری کار خیلی خوبی هست. اما اگر کنترل نداشته باشین خیلی خطرناک میشه. مثل شرایطی که سال ۹۹ در بورس اتفاق افتاد. و افراد بدون اینکه کنترلی روی سرمایه داشته باشن، سرمایه گذاری کردن و وضعیت سختی اتفاق افتاد.

اینکه پول قرض بگیرین یا وام دریافت کنین برای بالا بردن مقدار نقدینگی، در صورتی که قدرت کنترل سرمایه گذاری به گفته رابرت کیوساکی کار خیلی خوبی هست. اما اگر در کنترل سرمایه گذاری ضعیف عمل کنین، سرمایه گذاری خیلی خطرناک میشه. همینطور مینویسه: بسیاری از افرادی که با سقوط املاک و مستغلات، با شکست رو برو میشن، افرادی بودن که بر روی افزایش ارزش ملک های خود از طریق بازار املاک حساب کرده بودن.

این افراد پول زیادی قرض میگیرن تا سرمایه گذاری کنن روی مسکن، اما هیچ کنترلی بر روی بالا و پایین رفتن بازار مسکن ندارن. این موضوع نشان دهنده هوش مالی ضعیفه. در عوض، استدلال میکنه که باید از سرمایه ها و نقدینگی ها برای سرمایه گذاری کم خطر استفاده کنین. باید طوری سرمایه گذاری کنید که روش تسلط داشته باشین. حالا شما روی چه سرمایه گذاری هایی تسلط دارین؟ سرمایه گذاری روی کسب و کار خودتون و سرمایه گذاری روی بحث آموزش و یادگیری مناسب ترین روش های سرمایه گذاری که احتمال شکست و بالا پایین های بازار رو تحت کنترل دارین و به سوی تقویت هوش مالی گام برمیدارین.

  • بهبود اطلاعات مالی

برای بهبود اطلاعات مالی واقعیت رو از اطلاعات جدا کنین. در اطرافمون خیلی از افراد هستن که در مورد موضوعات مختلف اظهار نظر میکنن و اطلاعاتی رو به بقیه میدن. ولی شما باید بررسی کنین که این اطلاعات چقدر اعتبار داره؟ یعنی از چه منبعی گفته شده و فردی که این اطلاعات رو میده خودش از نظر مالی تو چه شرایطی هست.

وارن بافت کیه؟

وارن بافت کیه؟

موفق ترین سرمایه گذار هست ولی هرگز قمار نکرد. بافت (و شریکش، چارلی مونگر) برای انجام کارها و تصمیم گیری های مهم مالی تحقیقات گسترده ای انجام میدن. اون ها قبل از اینکه سهام شرکتی رو بخرن، همه اطلاعات رو در مورد شرکت و سهام مورد نظر جمع آوری میکنن. به دست آوردن این اطلاعات به اون ها اجازه میده تا با اطمینان سرمایه گذاری کنن.

برای اینکه اطلاعات مالیتون رو بهتر کنین لازمه که:

  • واقعیت رو از تفکرات جدا کنین

خیلی از افراد تو سطوح مختلف اجتماعی شاید گاهی بدون فکر و آگاهی کامل نظراتشون رو ارائه میدن. مثلا میگن: قیمت طلا در حال بالا رفتنه. اما این احمقانست که تصمیمات مالی رو بر اساس این ها بگیرین. تصمیمات خودتون رو بر اساس واقعیت بگیرین. اطلاعات مختلف رو دریافت کنین. فقط یک منبع اطلاعات رو باور نداشته باشین و از جوانب دیگر هم به اون فکر کنین و بررسی های لازم رو انجام بدین.

  • قوانین رو بشناسین

اگر نحوه سرمایه گذاری درست رو نمیدونین تا یادگیری کامل اون و به دست آوردن علم اینکار وارد کارهای سرمایه گذاری نشین. کیوساکی در کتابش مینویسه: «قوانین منابع ارزشمندی از اطلاعات در مورد نحوه بازی با پول هستند.» گرایشات رو درک کنید. روندها و گرایشات حقایق با اهمیتی هستن.

رابرت کیوساکی مینویسه: «در نهایت، این دارایی های شما نیست که شما رو ثروتمند میکنه، بلکه بهبود اطلاعات مالی باعث ثروتمندی شما میشه.» رابرت کیوساکی در کتاب جدیدش به نام شانس دوم، پول شما، زندگی شما، دنیای ما، بار دیگه به اهمیت هوش مالی اشاره میکنه و میگه: «وقتی شما دچار مشکلات متعدد مالی هستید باید سراغ اون کالاهایی برید که شما رو در جهت ثروتمند شدن هدایت میکنه؛ نه اون دسته کالاهایی که موجب ایجاد هزینه های دیگری میشن.»

توصیه های مهمی وجود داره که بد نیست به تعدادی از اون ها اشاره بشه:
  1. اسناد دارائی هاتون رو در مکان امنی نگهداری کنین.
  2. موقعی که قراردادی رو مینویسین تمام پیش بینی های لازم و ضروری رو برای انصراف از اون قرارداد و خارج شدن از اون داشته باشین.
  3. به جای دریافت یک حقوق ثابت، اگر از هوش مالی بالایی برخوردار هستین، سعی کنید در کار سهیم بشید و از سود سهام خودتون استفاده کنید و یا از حق امتیازها برای خودتون سهم بردارین. چرا که در این صورت به شما مالیات بر درآمد تعلق نمیگیره.
  4. اموال با ارزش رو نباید به اسم خودتون بکنید. اون میگه که به علت بالا رفتن آمار طلاق در جوامع افرادی که دارای هوش مالی هستن بهتره که اموال با ارزششون رو به نام خودشون نکنن.

یک توصیه مهم برای بکار گیری آن در کسب و کار

عوض کردن سیستمی که برای کسب و کار استفاده میشه به تنهایی جوابگو نیست. شما باید تغییراتی در خودتون به وجود بیارین. یکی از این تغییرات اضافه کردن آموزش به برنامه هاتونه. بنابراین آموزش دیدن در هر کاری از رمز و راز‌های موفقیت هست. در حقیقت ناآگاهی افراد یک جامعه از مواردیه که روز به روز باعث ثروتمند شدن ثروتمندان میشه. پس برای موفق شدن در زمینه مالی اول باید استعدادتون رو شناسایی کنین و بدونین که توانایی های شما در چه زمینه ای هست، بعد محیط کاری مناسب با اون رو فراهم کنین و اجازه رشد در اون زمینه رو به خودتون بدین. این از ویژگی های افراد با هوش مالی بالاست.

تفاوت فرد با هوش مالی بالا و هوش مالی پایین در چیست؟

تفاوت فرد با هوش مالی بالا و هوش مالی پایین

افرادی که از نظر مالی وضع مناسبی دارن و موفق هستن و افرادی که وضع مالی نامساعدی دارن، دارای ذهنیت های متفاوتی نسبت به پول هستن. و مشخص میکنه که موفقیت های مالی تا حد زیادی تحت کنترل باور های ما نسبت به پول هست. اگر باورهامون نسبت به پول محدود کنندست، همیشه از این باور ضرر میکنیم چون این باور اجازه نمیده به بهترین شرایط از نظر مالی برسیم.

رابرت کیوساکی میگه: مهم ترین و قدرتمند ترین دارایی یک فرد ذهن اوست. یک ذهن آموزش دیده و آماده بیش از هر دارایی دیگری میتونه براتون پول بسازه.

افراد با هوش مالی پایین

افراد بیکار و بی درآمد؛ افراد این دسته معمولا بیکار هستن و هیچ درآمدی ندارن، دلیل این موضوع اکثرا این هست که این افراد توسط جامعه و خانواده به عنوان فرد با استعداد و با اراده شناخته نشدن و خودشون هم تلاشی برای تغییر شرایط نکردن.

خصوصیات افراد با هوش مالی پایین

  • به شدت سردرگم هستن
  • هنوز استعداد هاشون رو پیدا نکردن
  • همیشه میگن کار نیست، سرمایه نداریم
  • معمولا ناامید و افسرده هستن
  • رویای این افراد استقلال مالی هست
  • اون ها دیگران رو مقصر بیکاری و فقر خود میدونن

راهکار برای این افراد

  • لیستی از توانایی هاشون تهیه کنن
  • سعی کنن از توانایی ها کسب درآمد کنن
  • مسئولیت پذیری رو یاد بگیرن

افراد با هوش مالی متوسط

درآمد افراد با هوش مالی متوسط بین ۱ تا ۵ میلیون هست. اکثر افراد توی این گروه کارمندها هستن و افراد این گروه اکثریت جامعه ما رو تشکیل میدن. اون ها مدت زمان طولانی یک کار ثابت انجام میدن. این افراد به شرایط الانشون عادت دارن و کارهاشون تکراریه و نمیتونن خودشون و شرایط رو تغییر بدن. این افراد معمولا از درآمدهاشون راضی نیستن و از عدم توانایی در تامین زندگی و نیازهاشون ناامید هستن. رویای این افراد اینه که مدیر خودشون باشن و دیگه برای دیگران کار نکنن.

خصوصیات افراد با هوش مالی متوسط

  • این افراد فکر میکنن وقتی میتونن کسب و کار شروع کنن که همه چیز مهیا باشه و با کمال طلبی تصمیم گیری میکنن
  • قدرت ریسک پایینی دارن
  • همیشه ترس از تحقیر شدن و شکست دارن

راهکارهایی برای این افراد

راهکار اول اینه که اگر کارمند هستید، یاد بگیرین چطور شغل دومی در کنار کار کارمندی برای خودتون پیدا کنین. قدرت ریسک رو در خود بالا ببرین؛ راهکار این موضوع اینه که ریسک کاری که برای انجام در نظر دارین رو کمتر کنین. برخلاف تصور خیلی از این دسته افراد کارآفرینان بزرگ و میلیاردر های خودساخته هیچ گاه ریسک های خطرناکی نکردن. در صورتی که اینطور نیست. در عوض اون ها ریسک رو کم میکنن. برای کم کردن این ریسک باید از تکنیک هایی مثل افزایش اطلاعات در کسب و کار خود استفاده کنین. اگر قصد راه اندازی هر کسب و کاری دارین در اون زمینه اطلاعاتتون رو کامل کنین. درباره کار خود از افراد حرفه ای که مشغول به شغل مورد نظر شما هستن پرس و جو کنین.

اگر اون ها به شما گفتن که کسب و کارشون شرایط خوبی نداره،  این حرفشون ممکنه کامل درست نباشه ولی شما فقط باید بیشتر برای کار زحمت بکشید. دلیلشون اینه که اون ها درآمد الانشون رو با گذشته پر رونق کاری مقایسه میکنن و اینکه هیچوقت کارشون رو گسترش ندادن. راهکار دیگر برای کمک به شما اینه که حتی اگر از لحاظ مالی مشکلی ندارین، برای راه اندازی کسب و کار تا جایی که ممکنه هزینه های رو کاهش بدین. ترس ها و تردیدها به شما خیانت میکنن. اجازه ندید ترس جلوی رشد و پیشرفت شما رو بگیره.

افراد با هوش مالی بالا

درآمد افرادی که هوش مالی بالایی دارن حدودا بین ۵ تا ۲۰ میلیونه. این دسته از افراد درآمد خوبی دارن و به طور متوسط دریافتی اون ها بین ۵ تا ۲۰ میلیون تومن هست. در هرم هوش مالی جایگاه مناسبی دارن و افراد خودساخته ای هستن. میزان درآمد اون ها بستگی زیادی به شرایط بازار داره. اگر این افراد تجربه زیادی داشته باشن، شرایط بهتری نسبت به تازه کارها خواهند داشت.

ویژگی افراد با هوش مالی بالا

  • ایده های مشخص دارن
  • سرمایه گذاری و پس انداز بخشی از درآمد
  • مخارج رو مدیریت میکنن
  • برنامه بلند مدت و کوتاه مدت دارن
  • بدهی ها رو تا جای ممکن کاهش میدن
  • با متخصصین در هر حوزه‌ای مشورت میکنن
  • به دنبال یادگیری مهارت ها برای کسب درآمد بیشتر هستن

 ۵ راهکار تقویت و بالا بردن هوش مالی

۵ راهکار تقویت و بالا بردن هوش مالی

۱. تغییر در طرز تفکر

تا وقتی که افکارتون رو در مورد پول تغییر ندین هیچ چیز تغییر نمیکنه. پس اولین راه این هست که تفکرات مثبتی نسبت به پول و افراد پولدار داشته باشید. هوش مالی یعنی هنر تفکر عاقلانه مالی؛ پس با نگرش جدید به مسائل مالی نگاه کنیم

۲. اهداف بلند مدت و کوتاه مدت تعیین کنین

برای رسیدن به اون ها برنامه ریزی هدفمند داشته باشین. باید جزئیات اهداف رو در نظر بگیرین. اینکه شما در اهداف کوتاه مدت موفق باشین مشوق خوبی برای پیمودن ادامه راه و رسیدن به اهداف بلند مدته.

۳. ارزش زمان رو در نظر بگیرین

برای همه لحظات زندگی ارزش قائل باشین و از اون ها نهایت استفاده رو ببرین. هوش مالی به تمرین و صرف زمان زیاد احتیاج داره تا به نتیجه دلخواه برسه و تنبلی، شما رو از اهدافتون دور میکنه.

۴. کنترل هزینه ها و مخارج

همین امروز شروع کنین و هزینه های اضافی رو پایین بیارین. برای خودتون لیست خرید تهیه کنین و طبق اون خرید رو انجام بدین.

۵. بالا بردن مطالعه و یادگیری

اینکه شما از تجربیات و آموزش های افراد موفق استفاده کنین تاثیر زیادی تو مسیر موفقیت شما داره. ایراد بزرگ سیستم آموزش ما این هست که دانش‌آموزان و دانشجویان رو برای زندگی کارمندی آماده کرده و توجه کمتری بحث کارآفرینی و کسب درآمد از این راه داره؛ اما خوشبختانه با گسترش فضاهای مجازی دوره های خیلی خوب و مفیدی که برای تقویت هوش مالی به وجود اومد، آرشیوها و روش های تقویت هوش مالی رو کاملا اصولی و عملی یاد میده.

به کمک این ۲ روش هوش مالیت رو میتونی تقویت کنی

۱. فعالیت کاریت رو افزایش بده

شغلتون منبع درآمد شماست؛ هرچقدر تو انجام کارهاتون دقیق تر و فعال تر باشین به همون میزان درآمدتون بیشتر میشه. اینجوری میتونین تغییر در زندگی رو ببینین. و همین بهتر شدن وضعیت مالی باعث تقویت هوش مالی میشه.

۲. آموزش ببین

آموزش بحث مهمی تو تقویت هوش مالی هست. پیدا کردن نحوه تغییر رفتار با پول خیلی مهمه. توجه کنین که چجوری با پولتون رفتار میکنین و چه تصمیماتی برای بهتر شدن شرایط مالی میگیرین. آموزش های موجود تو این حوزه رو نادیده نگیرین.

نتیجه گیری

افزایش هوش مالی برای همه افراد امکان پذیره و حتما لازم نیست تو دانشگاه های خیلی خفن درس خونده باشین؛ فقط کافیه ادبیات هوش های مالی رو یاد بگیرید و اصولش رو رعایت کنید.

پول به تنهایی مشکل مالی رو حل نمیکنه. تحصیلات و داشتن شغل هم مشکل مالی رو حل نمیکنه. پس چه چیزی برای حل مشکل مالی کمک میکنه؟ جواب این سوال هوش مالی هست. این یک واقعیته که پول تاثیر زیادی روی سبک زندگی و کیفیت زندگی داره. پول با خودش آسایش، آزادی زمانی و آزادی انتخاب میاره. ولی حتی اگر پول زیادی به دست بیاری اما هوش مالی نداشته باشی، این پول نمیتونه به ثروتمند شدنت کمک کنه. برای افزایش اطلاعات و دانش مالیت پیشنهاد میکنم حتما تو دوره رایگان توسعه مالی شرکت کن.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.

حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *