زبان بدن در فروش و اهمیت آن

محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد
امتیاز دهید

همه ما انسان‌ها به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه، با بدن و حرکات صورتمون صحبت می‌کنیم. تمام چیزی که می‌خوایم بگیم رو علاوه بر زبان گفتاری با زبان بدن هم منتقل می‌کنیم. به یه نوزاد توجه کنین، نوزاد قادر به صحبت کردن نیست اما با تمام بدن خودش با شما ارتباط برقرار می‌کنه. وقتی خوشحاله می‌خنده و لبخند میزنه. وقتی ناراحته و نیازی داره مثلاً گرسنست گریه می‌کنه. در واقع از زبان بدن در فروش استفاده می‌کنه و گریش رو به والدینش می‌فروشه تا نیازش رو برطرف کنه.

همه ما به صورت خودآگاه و ناخودآگاه از زبان بدن در فروش استفاده می‌کنیم. با دونستن ترفندهای زبان بدن در فروش می‌تونیم تغییرات زیادی رو در مذاکراتمون ایجاد کنیم. حتماً براتون سؤال شده که چطور ممکنه؟ در ادامه همراهمون باشین.

چرا زبان بدن در فروش اهمیت داره؟

گاهی از تکون دادن سرمون به نشانه تأیید استفاده می‌کنیم. گاهی هم با دست زدن دیگری رو تشویق می‌کنیم. خب تا اینجا از زبان بدنی صحبت کردم که براتون ملموس بوده و ازش آگاهی داشتین. می‌خوام بهتون بگم نشانه‌های زیادی وجود داره که شما با توجه کردن به اون‌ها در مخاطبتون می‌تونین متوجه بشین که خوشحاله یا ناراحت؟ علاقه‌مند به صحبت با شما هست یا نه؟ موضوعی که راجع بهش صحبت می‌کنین براش جذابه یا انقدر براش کسل‌کننده هست که می‌خواد زودتر ترکتون کنه؟

زبان بدن در فروش

نکته خیلی خیلی مهم از فهمیدن این اطلاعات چیه؟ اینه که با استفاده از ترفندهای زبان بدن در فروش شما به راحتی می‌تونی متوجه بشین که کدوم قسمت صحبت‌هاتون برای مخاطبتون جذابه و کدوم قسمت نیست. پس می‌تونین بیشتر تمرکز کنین رو قسمتی که براش جذابه و مثل قایق یدک‌کش عمل کنین و بحث رو برسونین به هدف اصلیتون که فروشه. جذاب‌ترین قسمت ماجرا هم اینجاست که شما هم در فروش حضوری و هم در مصاحبه‌ها و ویدیو کال‌ها می‌تونین از این تکنیک‌های زبان بدن استفاده کنین. در ادامه بیشتر براتون توضیح میدم. در یه جمله فقط بدونین که ترفندهای زبان بدن در فروش می‌تونه معجزه کنه.

زبان بدن در فروش آنلاین

زبان بدن در فروش

با افزایش مدت استفاده از دیجیتال مارکتینگ، دیگه مذاکرات رودررو تنها معیار فروش ما نیستن. چرا؟ چون امروزه می‌تونیم با مشتری‌ها ویدیوکال هم داشته باشیم. بنابراین به صورت رودررو می‌تونیم در ویدیوکال باز هم تأثیرگذار باشیم. بنابراین زمان خیلی خوبیه که ترفندهای زبان بدن در فروش رو در مذاکرات وارد کنیم چه مذاکرات حضوری و چه ویدیوکال‌ها.

فرقی نمی‌کنه شما چه محصول یا خدمتی رو می‌فروشید؛ مهم اینه که شما بدونین زبان بدن در فروش خیلی بیشتر از کلام شما در فروش تاثیرگذاره. در اینجا باید یاد بگیرید که راحت باشید، اعتمادبه‌نفس داشته باشید و به مدیریت نشانه‌های غیرکلامی خودتون اعتماد داشته باشید. پس بهتره که ادامه مطلب رو بخونین تا ترفندهای زبان بدن در فروش رو بررسی کنیم. آموزش برخورد با مشتری رو هم از دست ندین.

ارتباط کلامی یا غیرکلامی؟

درباره مقایسه ارتباط کلامی و غیرکلامی یا همون زبان بدن در فروش بحث‌هایی وجود داره. زبان بدن به وسیله آلبرت محرابیان انجام شده. مطالعات اخیر نشون میده واکنش‌های احساسی افراد بیشتر از ارتباط کلامی تحت تأثیر ارتباط غیرکلامیه. در اصل این نظریه به این صورته که وقتی با کسی صحبتی می‌کنیم، طرف مقابل همیشه یه واکنش احساسی نشون میده. عشق، نفرت، اعتماد، بدبینی، تحسین و عصبانیت و در کل هر حسی که مشتری به شما برمی‌گردونه به سه نوع ارتباط با اون فرد برمی‌گرده:

  1. کلمات
  2. تن صدا و لحن
  3. زبان بدن

بر اساس مطالعاتی که محرابیان انجام داده، زبان بدن به مراتب تأثیر بسیار بیشتری از ارتباط کلامی داره. نتایج مطالعاتش رو می‌تونین در شکل زیر ببینین:

ارتباط کلامی یا غیرکلامی؟

بر اساس این نموداری که دیدین کلام 7 درصد، تن صدا 38 درصد و زبان بدن 55 درصد در ارتباطات و ایجاد اعتماد تأثیر داره. اجازه بدین براتون یه مثال بزنم. مثلاً علی نماینده فروشه و بنیامین مشتری احتمالی اون؛

علی: “ما سریع‌ترین سرویس پاسخگویی به مشتریان رو داریم.” بنیامین در مورد ایده داشتن یه تیم پشتیبانی اختصاصی در حال حاضر هیجان‌زدست، اما مطمئن نیست که علی واقعاً به چیزی که خودش میگه باور داره و یا به چیزی که میگه باور نداره و فقط می‌خواد بفروشه. علتش هم حالتیه که علی موقع گفتن پیشنهادش داشت. چه حالت‌هایی؟ حالت‌های زیر:

  • موقع صحبت چند باری چشمش به گوشیش میوفتاد موقع حرف زدن.
  • تن صداش یکنواخت بود، انگار داشت از روی یه متن براش می‌خوند.

به خاطر اینکه زبان و لحن صدای علی با کلماتش مغایرت داشتن. به احتمال زیاد بنیامین نتونست به این موضوع اعتماد کنه. حتی ممکنه کلماتی که علی می‌گفت همون کلماتی باشن که بنیامین می‌خواسته بشنوه، اما به خاطر زبان بدن و لحن صدای نامناسب نتونسته بود اعتماد بنیامین رو جلب کنه. پس می‌بینید که زبان بدن در فروش چقدر می‌تونه تأثیرگذار باشه. یه سر به ویژگی‌های فروشنده موفق هم بزنین.

ترفندهای زبان بدن در فروش که در جلساتتون باید رعایت کنید

زمانی که جلسات رودررو با مشتریان یا حتی مشتریان احتمالی دارین، باید بر روی چیزی که می‌خواین بگین تمرکز کنین. اما همونطور که از تحقیقات بالا می‌تونین ببینین، زبان بدن در فروش چه در مکالمه تلفنی یا آنلاین و چه در فروش حضوری نقش بزرگی ایفا می‌کنه. یه نگاهی به بعضی تکنیک‌های زبان بدن در فروش که می‌تونین از اون‌ها استفاده کنین (یا ببینید) بندازین تا تعداد فروشتون رو افزایش بدین.

1. صاف و صادق باشید

مشتریان دوست دارن از برندی خرید کنن که صادقانه برخورد کنه و اعتماد لازم رو ایجاد کنه. درسته که وقتی شما یه برند خاصی رو خریداری می‌کنین، برای اون برند تعهدات و تضمین‌های خاصی رو ایجاد می‌کنه اما زبان بدن در فروش هیچوقت نمی‌تونه دروغ بگه. بنابراین وقتی صحبت می‌کنین، بدنتون کاملاً نشون میده که شما راست میگید یا دروغ. زمانی که مذاکره رودررو دارین باید در پوزیشن راحتی قرار بگیرین و اعتمادبه‌نفس داشته باشین. پس به عنوان اولین قدم:

  • صاف بایستین و صاف بشینین: این تکنیک به شما اجازه میده که راحت نفس بکشید و هر تنش و استرسی که در بدن شما وجود داشته باشه رو کاهش میده و پنهان می‌کنه.
  • برای انتقال صداقت و صراحت بدن شما باید با کلامتون هماهنگ باشه: بنابراین مراقب حرکات اضافه دست و پا یا گذاشتن دست‌ها توی جیب باشین که این حرکت‌ها بی‌اعتمادی ایجاد می‌کنن. Chris lema یکی از افرادیه که زبان بدن بسیار خوبی داره و پیشنهاد می‌کنم حتماً زبان بدنش رو تحلیل کنین.

Chris lema

همونطور که در عکس هم مشاهده می‌کنین، کف دست‌هاش رو به بالا قرار گرفته، دست‌ها رو به سینه نچسبونده. در طول سخنرانیش روی سن راه میره، قوز نمی‌کنه و صاف می‌ایسته.

2. روی بدن و صداتون تسلط داشته باشین

یکی از راه‌هایی که می‌تونه نشون بده شما اعتمادبه‌نفس کمی دارین، اضطرابیه که در صدا و حرکات بدنتون وجود داره. مثلاً عصبی شدن زمانی که در ابتدای کار هستین طبیعیه، ولی به عنوان شخص حرفه‌ای و کاربلد باید بتونین روی خودتون و بدنتون مسلط باشین:

  • با صورت، گردن و دست‌ها بازی نکنین.
  • دائم موها و لباس‌هاتون رو درست نکنین.
  • پاهاتون رو تکون ندین (تاب ندین).
  • با وسایلی که جلوتون یا روی میز قرار داره بازی نکنین.
  • و به جای همه این رفتارهای اشتباه سعی کنین نفس عمیق بکشین و به خودتون مسلط باشین.
  • از طرفی حالا از اونور بوم هم نیوفتین و مثل مجسمه نایستین. با اعتمادبه‌نفس راحت و طبیعی بایستین.

چند نکته ریز

  • در مصاحبه حضوری اگه مصاحب کننده بهتون آب تعارف کرد، یا اگه مصاحبه آنلاین دارین و روی میزتون آب قرار داره، به عنوان یه بهانه ازش استفاده کنین تا بتونین به خودتون مسلط بشین.
  • فقط اینکه توجه کنین اجازه ندین که سکوت بر جلسه حاکم بشه. به جاش می‌تونین با پرسیدن سؤالات هوشمندانه اجازه بدین توضیح بدن تا شما به خودتون بیاین.

ترفندهای زبان بدن در فروش

با این روش می‌تونین نفسی تازه کنین و کنترل اوضاع رو دوباره به دست بگیرین. همچنین این روش باعث میشه مصاحبه‌کننده هم کمی به مطالبی که شما گفتین و صحبت کردین توجه کنه و بهتر می‌تونه باهاتون ارتباط برقرار کنه. توجه کنین که ترفندهای زبان بدن در فروش چقدر خوب می‌تونه فضا رو برای فروش آماده کنه بدون اینکه فشاری روی دو طرف وارد کنه.

3. پاهاتون رو به سمت مصاحبه‌کننده تراز کنین

آخرین باری که با کسی صحبت می‌کردید و شخص مقابل به سمت دیگه‌ای چرخیده بود و با شما صحبت می‌کرد فکر کنید… چه حسی داشتید؟ زمانی که با کسی شروع به صحبت می‌کنین اما، بدنتون هم‌جهت با شخص مقابل نیست، باعث حواس‌پرتی خودتون و شخص مقابل میشه و نمی‌تونین ارتباط لازم رو برقرار کنین. مثل زمانی که شخصی در حال انجام کاریه و شما یه سؤال ازش می‌پرسین، اون شخص با یه جواب کوتاه دوباره برمی‌گرده سر کاری که انجام می‌داده و اصلاً توجهی به شما نشون نمی‌ده.

بنابراین نکته بسیار مهم اینه که ترفندهای زبان بدن در فروش میگه این هم‌جهت نبودن و مستقیم مخاطب قرار ندادن مشتری باعث میشه که مشتریتون به سادگی بتونه از بحث خارج بشه. بنابراین شاید تا الان کمتر به پاها توجه می‌کردین اما، در مبحث زبان بدن در فروش پاها می‌تونن نقش مهمی در سرنوشت اون فروش داشته باشن.

برای اینکه به راحتی بتونین خودتون رو با شخص مقابل هم‌تراز کنین و کنترل کامل روی بحث داشته باشین و توجه کامل رو از طرف مقابل بگیرین، بهترین راه اینه که پاهاتون رو به سمت طرف مقابل قرار بدین. به این ترتیب، بدنتون هم‌جهت با مخاطبتون قرار می‌گیره و ارتباط قوی‌تری با مشتریتون برقرار می‌کنین. چون مشتری متوجه میشه بهش اهمیت میدین.

مثال: Susan Cain در برنامه تاک شو که مصاحبه‌ای رو انجام میده

Susan Cain

توجه کنین که چطور بدنش رو کامل به سمت مصاحبه‌شونده چرخونده. حتی بدنش رو کمی به سمتش خم کرده. هر دوی این‌ها نشونه‌هایی از فعال نشون دادن خودش در گفتگو و درگیر شدنش با موضوع هستن. همینطور توجه کنین که چطور از دست‌هاش در زمان گفت‌وگو استفاده می‌کنه. این حرکات کمک می‌کنه که شنونده (مشتری شما) به خوبی با موضوع درگیر بشه.

  • ترفندهای زبان بدن در فروش میگه توجه کنین زمانی که مشتریتون به سمت شما نمی‌ایسته (پاهاش به سمت شما نیست)، این رو نشون میده که نسبت به پیشنهادی که بهش دادین اعتماد نداره و مسائلی وجود داره که هنوز براش حل نشده. در این موارد باید سعی کنین که با پرسیدن سؤال کشف نیاز کنین و آبجکشن اصلی ذهن مشتریتون رو پیدا کنین که بتونین رفعش کنین.
  • زمانی هم که متوجه شدین مشتریتون پاهاش رو دائماً تکون میده، در واقع با اینکه با زبان چیزی نگفته اما زبان بدنش نشون میده که خسته شده یا زمان زیادیه که شما صحبت کردین و باید بهش فرصت صحبت کردن بدین. زبان بدن در فروش داره با شما صحبت می‌کنه فقط کافیه که بهش توجه کنین.

4. از چشم‌هاتون استفاده کنین

بیشتر افراد وقتی شروع به صحبت می‌کنن، اولین چیزی که در مخاطبشون توجه می‌کنن چشم‌هاست. قبلاً هم شنیدیم که گفتن چشم‌ها دریچه روح هستن. یا شنیدین که میگن چشم‌ها هیچوقت نمی‌تونن دروغ بگن، تا حالا فکر کردین چرا؟ چون زبان بدن در فروش میگه شما نمی‌تونین مردمک چشمتون رو کنترل کنین. یعنی وقتی شما از چیزی خوشتون بیاد مردمک چشمتون بزرگ میشه و وقتی مردمک چشم باریک میشه نگرانی و ناراحتی رو نشون میده و کنترل این موضوع دست شما نیست. پس زمانی که دیدین:

  • مردمک چشم مشتریتون بزرگ شد موضوع رو ادامه بدین و وقتی کوچیک شد یا موضوع رو عوض کنین و از در دیگه‌ای وارد شین یا با پرسیدن سؤالات هوشمندانه سعی کنین متوجه علت ناراحتیش بشین.
  • توجه کنین که چشم مشتریتون داره می‌چرخه یا روی چیزی ثابت مونده. زمانی که روی چیزی ثابت شد یعنی داره به اون چیز فکر می‌کنه. در این زمان زبان بدن در فروش میگه حتماً به مشتریتون فضا و زمان کافی رو بدین که فکر کنه.
  • زمانی هم که مشتری سؤالی پرسید و مذاکرتون شروع شد 60 الی 70 درصد از زمان رو حتماً به چشم‌هاش نگاه کنین و ارتباط چشمی برقرار کنین. یه مستطیل فرضی هم اطراف صورت مشتری در نظر بگیرید که 30 درصد دیگه زمانتون رو در اون ناحیه باشین.
  • نکته خیلی خیلی مهم در ارتباط چشمی اینه که گفتیم به چشم‌ها نگاه کنین اما با خیره شدن اشتباه نگیرین. خیره شدن زمانی اتفاق میوفته که شما بیشتر از 80 درصد زمان مذاکرتون رو به چشم‌های طرف نگاه کنین.

چشم، ابزاری قوی

چشم‌هاتون یه ابزار خیلی قوی در برقرار کردن ارتباط هستن و در زبان بدن در فروش بسیار تأثیرگذار هستن. اما حواستون رو خوب جمع کنین:

  • اگه خیلی کم ارتباط چشمی برقرار کنین، یا روی چیزهایی که در اطرافتون هست توجه کنین، خیلی ساده باعث قطع ارتباطتون با مخاطب میشین. در حالی که بیش از حد ارتباط چشمی برقرار کردن هم می‌تونه اغواکننده باشه و نتیجه عکس بده.
  • زمانی که کارتون رو به خوبی انجام دادین، چشم‌هاتون تیر نهایی رو میزنن و به راحتی می‌تونن حس کلماتی رو که می‌گین منتقل کنن. به عنوان مثال:

زمانی که موضوعی بیان میشه، بالا انداختن ابرو برای نشون دادن اینکه موضوع رو درک کردین و متوجه شدین می‌تونه کمکتون کنه. این حرکت باعث میشه حس آشنایی و صمیمیت بینتون ایجاد شه حتی اگه اولین باری باشه که همدیگه رو می‌بینید.

البته این نکته آخر به این معنا نیست که شما نمی‌تونین به اسکریپت فروشتون (متن فروش) نگاه کنین و یا به هنگام ارائه پاورپوینت یا سخنرانی، به چیزی که ارائه میدین نگاه کنین. هیچ ایرادی نداره که برای لحظه‌ای چشم‌هاتون رو بچرخونین و روی چیزی که باید بگین تمرکز کنین. کافیه حدود نگاه کردن به متن فروشتون رو کنترل کنین. بهتره که روی متنتون تسلط کافی رو داشته باشین تا یه نگاه گذری هنگام مذاکره براتون کفایت کنه.

5. لبخند و خنده

همونطور که در ابتدای بحث هم گفتیم لبخند یکی از اولین زبان‌های بدنیه که ما آدم‌ها از کودکی یاد می‌گیریم و ازش برای نشون دادن حس خوشحالی و رضایتمون استفاده می‌کنیم. روانشناسی میگه 5 نوع خنده وجود داره. اما در ارتباط‌های چهره به چهره تنها باید از یک مدل استفاده کنید که در ناخودآگاه مخاطب تأثیرگذار باشه.

Duchenne smile این مدل خنده به این صورت تعریف میشه: خنده‌ای که کاملاً طبیعیه و باعث میشه گوشه چشم شما خط خنده یا به اصلاح خطوط پنجه کلاغی ظاهر بشه. زبان بدن در فروش هم میگه اگه موضوع خنده‌داری پیش اومد جلوی خودتون رو نگیرید و بخندید. فقط به خاطر اینکه در یه موقعیت حرفه‌ای قرار گرفتین دلیل نمیشه که خشک و جدی برخورد کنین. بهتره که احساساتتون رو بابت اتفاق خنده‌داری که افتاد یا حرف بامزه‌ای که زده شد نشون بدید. تصویری از Alexa von Tobel رو آوردیم که ببینید برای مصاحبه ویدیویی از چه زبان بدنی استفاده می‌کنه:

لبخند و خنده

با تکون دادن دست و لبخندی که میزنه در ابتدای مصاحبه جو خوبی رو برای مصاحبه فراهم می‌کنه. با این کار باعث میشه مصاحبه‌شونده هم مثل آیینه حرکت دست تکون دادن رو تکرار کنه و این برای ایجاد صمیمیت با کسی که برای اولین بار با اون مصاحبه می‌کنین ایده خیلی خوبیه.

6. دست‌ها

یکی از اندام‌های دیگه‌ای که به صورت ناخودآگاه زمان صحبت کردن شروع به تأیید یا عدم تأیید صحبت‌های ما می‌کنه دست‌ها هستن. درست خوندید تأیید یا عدم تأیید! یعنی ممکنه شما دروغی رو با زبانتون بگین اما دست‌هاتون طوری حرکت می‌کنن که صحبتتون رو تأیید نمی‌کنن. و برعکس زمانی که شما صادقانه موضوعی رو بیان می‌کنین دست‌هاتون هم شما رو تأیید می‌کنن و این حس اعتماد رو در مخاطبتون به وجود میارن. حالا چند مورد از این حالت‌های دست رو بهتون توضیح میدم تا ترفندهای زبان بدن در فروش رو در قسمت دست‌ها بررسی کنیم:

1) زمانی که با دست‌ها چیزی رو لمس می‌کنیم:

  • لمس کردن کامل با کف دست یعنی علاقه، محبت، صمیمیت و آشنایی
  • زمانی که از دست‌ها کامل استفاده نمی‌کنیم و فقط از نوک انگشتان استفاده می‌کنیم یعنی بی‌علاقگی و یا حتی ناراحتی و رنجش. بنابراین زمانی که چیزی رو به مشتری نشون میدین و فقط نوک انگشتانش رو درگیر لمس اون کرده، زبان بدن در فروش میگه خیلی علاقه‌مند به چیزی که نشون دادین نشده و بهتره گزینه دیگه‌ای رو پیشنهاد بدین. یا بهتره سؤالی بپرسین تا متوجه نیازش بشین و بتونین پیشنهاد بهتری بدین.
  • دستان گرم نشون‌دهنده آرامش و راحتی و دستان سرد و مرطوب فرد آشفته و عصبی هستن. البته ممکنه این حالات به خاطر شخص شما نباشه و محیط باعث این حالت دست‌ها بشه.

2) زمانی که کف دست‌ها رو به بالا قرار می‌گیرن:

  • ترفندهای زبان بدن در فروش میگه از این حرکت در کل می‌تونین زیاد استفاده کنین؛ چون تأثیر مثبت زیادی روی افراد میذاره و حس اطمینان رو به خوبی منتقل می‌کنه.
  • زمانی که کف دست‌ها رو به بالا و بازوها هم باز و کشیده باشن، صراحت و اعتماد رو نشون میدن.
  • حالا اگه این کف دست رو به بالا رو با بالا انداختن شونه‌ها همراه کنیم، نشون دهنده اینه که نظری نداریم یا از موضوعی بی‌اطلاع هستیم.

3) زمانی که کف دست رو به پایین قرار می‌گیره:

  • زبان بدن در فروش میگه این حرکت معمولاً توسط افرادی استفاده میشه که انعطاف‌پذیری کمی در برخوردهاشون دارن.
  • نشون‌دهنده اعتمادبه‌نفس و کاربلد بودن هم هست. در واقع فردی قدرتمند، مبارزه‌طلب و سلطه‌جو رو نشون میده.
  • ترکیب کف دست رو به پایین همراه با ضربه زدن، فردی رو نشون میده که از تصمیمش نمی‌خواد برگرده. پس برای کنار اومدن باهاش باید سازش کنین. در واقع با این حرکت بدنش مخالفت شدیدش رو داره اعلام می‌کنه.

زبان بدن در فروش: زمانی که کف دست رو به پایین قرار می‌گیره

4) زمانی که دست‌ها بر روی قفسه سینه قرار می‌گیره:

  • زمانی که دست‌ها بر روی قفسه سینه قرار می‌گیره، نشون دهنده اینه که فرد تمایل داره باورش کنین.
  • در این حالت فرد با بدن صمیمیت خودش رو با شما اعلام می‌کنه و درخواست می‌کنه که صرف‌نظر از حقیقت ماجرا، اون رو باور کنین. بله! یعنی ممکنه حرفش راست نباشه اما همچنان با این زبان بدن از شما درخواست کنه که حرفش رو باور کنین.

5) زمانی که دست‌ها رو مشت می‌کنین:

  • ترفندهای زبان بدن در فروش میگه زمانی که دست‌ها رو به صورت مشت کرده قرار میدین، حس سرکشی، عزم و اراده رو منتقل می‌کنین که بعضاً با کمی خشم همراهه.
  • زمانی که دست‌ها رو مشت می‌کنین و انگشت شست داخل مشت قرار می‌گیره، تشویش و اضطراب فرد رو می‌رسونه که در این حالت شخص می‌خواد خشن به نظر برسه.

6) زمانی که دست‌ها در پشت قرار می‌گیره:

  • فردی که از این زبان بدن استفاده می‌کنه اعتمادبه‌نفس خوبی داره.
  • این زبان بدن بیشتر توسط مردان استفاده میشه.
  • نکته مهمی که ترفندهای زبان بدن در فروش درباره این حالت میگه اینه که در این حالت ممکنه نگاه کردن به این زبان بدن حس خوبی رو به بعضی از آدم‌ها منتقل نکنه. بنابراین بهتره که برای نشون دادن اعتمادبه‌نفستون از پوزیشن‌های دیگه استفاده کنین.

7) زمانی که دست‌ها رو به شکل ساطور حرکت میدین:

  • فردی که از این زبان بدن استفاده می‌کنه، حالت تحکم‌آمیز و دستوری داره.
  • از این حالت برای نشون دادن دو مقوله جدا استفاده میشه.
  • ممکنه در استفاده از این روش خشن به نظر برسین، پس حواستون رو جمع کنین.

8) زمانی که دست‌ها رو به هم می‌مالید:

  • در کل از حرکات مالشی برای از بین بردن هیجان و استرس استفاده میشه.
  • زمانی که فردی از این حرکت استفاده می‌کنه به صورت ناخودآگاه داره به وقوع پیوستن چیزی رو پیش‌بینی می‌کنه، که این نوعی استرس مثبت محسوب میشه.

9) زمانی که فردی دست‌هاش رو محکم می‌گیره و به هم فشار میده:

  • ترفندهای زبان بدن در فروش میگه زمانی که فردی ناراحت و عصبیه یا ترسیده از این حرکات برای تسکین خودش استفاده می‌کنه. این حرکات در واقع خود تسکین‌دهنده هستن.
  • در واقع بدن از حرکات خود تسکین‌دهنده برای آروم کردن خودش و دادن اطمینان و اعتماد به اینکه همه چیز خوب پیش خواهد رفت استفاده می‌کنه.
  • زمانی که فرد از مچ و دستانش به صورت قلاب شده برای مالش استفاده می‌کنه، درموندگی و اضطرابش رو نشون میده که دید مثبتی نداره و فکر می‌کنه اوضاع خوب پیش نخواهد رفت.

10) زمانی که فردی با انگشت اشاره می‌کنه:

  • این زبان بدنیه که فکر می‌کنم بیشتر دیده باشین، مثل زمانی که والدین از این حالت برای نشون دادن ابهت به بچه‌هاشون استفاده می‌کنن. یه جورایی عصبانیت فرد رو نشون میده.
  • این زبان بدن در فروش، دیکتاتوری و تحکم آمیزه و در واقع فردی رو نشون میده که از موضع خودش کوتاه نمیاد.
  • اگر این حالت به همراه شوخی و با چشمک استفاده بشه، جنبه تصدیق و تأیید صحبت طرف مقابل رو داره.
  • در کل اشاره کردن با انگشت به طرف مقابل جنبه توهین و تحقیر می‌تونه داشته باشه.
  • اگه از این حالت برای فردی که هم سن و سال خودتونه استفاده کنین، غرور و تکبرتون رو نشون میده. می‌تونه تهاجمی و توهین‌آمیز هم قلمداد شه.
  • زمانی که در بین صحبت‌هاتون به هوا اشاره‌ای می‌کنین، می‌تونه میزان اهمیت جملات و تاکیدتون روی نکات رو نشون بده.

11) زمانی که فردی دست‌به‌کمر می‌ایسته:

  • زمانی که فردی از این حالت استفاده می‌کنه می‌تونه نشون دهنده قدرت، برتری و آمادگی فرد باشه. مثل ژست افراد ورزشکار.
  • یه یه مثال دیگه می‌تونین به خوبی اقتدار و قاطعیت این حالت رو در نیروهای نظامی ببینین.
  • توجه داشته باشین که این حرکت گاهی غیردوستانه تلقی میشه و صمیمانه نیست.

12) زمانی که دست‌ها رو در جیب قرار میدین:

  • زمانی که فردی از این زبان بدن در فروش استفاده می‌کنه، به صورت ناخودآگاه نشون میده که بی‌اعتماد و بی‌تمایله. بنابراین حتی اگه بخواد در پشت واژه‌ها عدم اعتماد و بی‌میلیش رو پنهان کنه، زبان بدنش اون رو لو خواهد داد. بنابراین زمانی که شما به این حالت‌ها آگاه باشین می‌تونین کنترل اوضاع رو در دست داشته باشین و اوضاع مذاکره رو به سمت دیگه‌ای متمایل کنین.

13) زمانی که نوک انگشتانتون رو بر روی هم قرار میدین:

  • زمانی که فردی از این زبان بدن در فروش استفاده می‌کنه می‌تونه نشون دهنده استواری، تسلط بر اوضاع و اعتمادبه‌نفس کامل فرد باشه.
  • این حالت به این صورته که نوک انگشتان طوری به هم می‌رسن که مناره‌ای رو تشکیل میدن.
  • این حرکت بیشتر در بازیکنان شطرنج یا توسط وکلا در دادگاه استفاده میشه.
  • استفاده بیش‌ازحد از این حالت نشون دهنده تحکمه و پیشنهاد نمیشه.

14) نشون دادن عدد هنگام صحبت:

  • این ساده‌ترین حالتیست که در هنگام استفاده از زبان بدن دست‌ها میشه استفاده کرد.
  • با این حالت گرمی و صمیمیت رو منتقل می‌کنین و فهم اون چه که میگین برای مخاطب آسون‌تر میشه و مطلب بهتر جا میوفته.

15) دو انگشت شست رو به بالا:

  • این حالت هم زمانی استفاده میشه که فرد از شرایط و موقعیت کاملاً خوشحاله و رضایت کامل داره.

16) زمانی که دو دست رو از دو طرف به سمت هم حرکت میدین:

  • این حالت از زبان بدن دست‌ها دو مفهوم می‌تونه داشته باشه:
  1. زمانی که می‌خواین مجموع چیزی رو نشون بدین: مجموع ایده‌ها
  2. زمانی که می‌خواین به شروع جدید و دور ریختن گذشته‌ها اشاره کنین، یا چیزی رو از سر راهتون بردارین.

7. فاصله مناسب با افراد

یکی از موردهای حساسی که با توجه به فرهنگ مردم ما ایرانیان باید مورد توجه قرار بگیره، حفظ فاصله مناسب با افراده. قبل از هر چیزی سعی کنید به زبان بدن مخاطبتون توجه کنین تا بتونین فاصله مناسب رو تشخیص بدین. زبان بدن در فروش هم میگه به همون اندازه که مخاطبتون احساس راحتی می‌کنه بهش نزدیک بشین و فاصلتون رو باهاش حفظ کنین.

کلام آخر

همونطور که در این مقاله بررسی کردیم، زبان بدن ما همراه زبانی که در دهان ما قرار داره شروع به صحبت و بیان حس و حالات درونی ما می‌کنه. کافیه با زبان بدن بیشتر آشنا بشین تا بتونین مخاطبتون رو پیش‌بینی کنین. زمانی که با مشتری در حال مذاکره هستین، ترفندهای زبان بدن در فروش می‌تونه مذاکره شما رو به سمت دلخواه شما و هدایت مشتری به مرحله فروش برسونه. زبان بدن در فروش چیزیه که فروشنده‌های حرفه‌ای همواره به دنبالش هستن و دائماً در حال تحلیل زبان بدن در فروش می‌باشند. امیدوارم که در این مقاله متوجه اهمیت بالای زبان بدن در فروش و یادگیری ترفندهای زبان بدن در فروش شده باشین. پیشنهاد می‌کنم مراحل قدم‌به‌قدم خرید مشتری رو هم مطالعه کنین.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.

حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.

 

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید

اشتراک گذاری این مقاله
محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *