راههای کسب درآمد در روستا
متأسفانه اکثر جوانان روستایی تصور میکنند که برای داشتن یک شغل پردرآمد باید به شهر نقل مکان کنند. بسیاری از مردم به دنبال راههای کسب درآمد روستایی هستند. بنابراین اگر میخواهید در روستا درآمد کسب کنید، نگران نباشید. زیرا ما در مورد برخی از این روشها اطلاعاتی در اختیار شما قرار میدهیم که به کمک آنها میتوانید در خود روستا نشسته و کسب درآمد کنید. به طور کلی از 2 طریق میتوانید در روستا کسب و کار روستایی داشته باشید:
- کسب درآمد در روستا به صورت آفلاین
- کسب درآمد در روستا به صورت آنلاین
وقتی صحبت از کسب و کار روستایی به میان میآید تصوری که اغلب مردم در ذهن دارند، کشاورزی، دامداری، خردهفروشی و… است. درست است که همه اینها جزو مشاغل و کسب و کارهای روستایی هستند، اما اینها مشاغلی هستند که از گذشته وجود داشتهاند و به صورت آفلاین اداره میشوند.
در حالی که در روستاها میتوان کسب و کارهای آنلاین را نیز شروع و اداره کرد. همچنین از پلتفرمهایی مثل یوتیوب، دیجیکالا و پلتفرمهای فروش مشابه آن، اینستاگرام و… نیز میتوان در کسب و کار روستایی نیز استفاده کرد. اما چگونه؟
چگونه در روستا کسب درآمد کنیم؟
راههای زیادی برای کار در روستا وجود دارد. با مشاغلی که در ادامه معرفی میکنیم و برخی از آنها را بیشتر توضیح میدهیم، میتوانید کسب و کار روستایی خود را راهاندازی کنید. قبل از هر چیز راجع به مشاغلی که مرتبط هستند و مایل هستید در آنها فعالیت کنید خوب فکر کنید و منابع لازم برای آنها را یادداشت کنید.
چگونه در سال 2022 در روستا، کسب و کار روستایی داشته باشیم؟
شما میتوانید در روستا از راههای مختلفی کسب درآمد کنید. این را در ابتدای کار بدانید که قطعاً این راه هم سختیهای خودش را دارد و باید برای به ثمر نشستن آن تلاش کنید.
1. چایخانه کنار جادهای
چایخانههای کنار جادهای در شهرهای بزرگ وجود دارند که هر روز صدها مشتری را میبینند. روستاها هنوز چنین فضایی را برای متمرکز شدن و چای خوردن ندارند. راهاندازی یک تجارت چای نیاز به سرمایهگذاری زیادی ندارد. حتی بسته به اقلیمی که در آن زندگی میکنید ممکن است بتوانید این کار را در فضای باز انجام دهید. مطمئن شوید که مکان خود را عاقلانه انتخاب کردهاید، در حالت ایدهآل ایستگاههای اتوبوس یا درختی که مردم زیر آن جمع میشوند پاتوقهای مناسبی برای این کسب و کار روستایی هستند.
2. آسیاب آرد
یک کارخانه آرد را میتوان با سرمایهگذاری کم راهاندازی کرد و میتواند بسیار سودآور باشد. زیرا مردم روستاها آرد بستهبندی شده را ترجیح نمیدهند. با خدمات خوب، میتوان آن را برای کسب و کار بیشتر، از روستاهای مجاور نیز گسترش داد.
3. تأمین لبنیات
شما میتوانید با تأمین شیر تولیدشده در روستای خود به شرکتهای شیر در شهرها، کسب و کار تأمین لبنیات را در شهر خود راهاندازی کنید. وامهای زیادی برای راهاندازی این کسب و کار روستایی وجود دارد و شما به سرعت این پول را از کارتان به دست میآورید. زیرا این یک کار بسیار سودآور است و سرمایهگذاری اولیه آن زیاد نیست.
4. داروخانه
داروخانه یکی از مشاغل مورد تقاضا در روستاها است. زیرا در بسیاری از روستاها دسترسی به دارو واقعاً وجود ندارد. این کار نیاز به کمی سرمایهگذاری دارد، اما پس از تسویه حساب، میتواند منبع درآمد مطمئن و ثابتی باشد.
5. فروشگاه خردهفروشی
هر نوع خردهفروشی، از شیرینی فروشی گرفته تا فروشگاههای عمومی، در روستاها به خوبی کار میکنند. سرمایهگذاری اولیه این کسب و کار روستایی برای سالهای آینده شما مفید خواهد بود.
6. مرغداری
پرورش طیور را میتوان در مقیاس بسیار کوچک آغاز کرد و سپس میتوان دامپروری را نیز توسعه داد. این یکی از بهترین ایدههای کسب و کار روستایی است که به حداقل سرمایه و نیروی کار نیاز دارد.
7. پرورش مروارید
پرورش مروارید یک ایده تجاری بسیار منحصربهفرد است که میتوان آن را در یک حوضچه کوچک با سرمایهگذاری کم شروع کرد. پس از کسب تخصص در زمینه پرورش مروارید، میتوانید حتی به دلار درآمد کسب کنید.
8. آسیاب روغن
مانند آسیاب آرد، آسیاب روغن نیز میتواند در روستاها برای استخراج روغن سویا، بادام زمینی و خردل ایجاد شود. سرمایهگذاری اولیه را میتوان با وام پوشش داد، که با سود بالای این کسب و کار روستایی به راحتی به دست میآید.
9. ساخت سینی تخممرغ
این یکی دیگر از ایدههای کسب و کار منحصربهفرد است که برای ایجاد یک واحد تولید سینی تخم مرغ تنها به زمینی به مساحت 40 مترمربع نیاز دارد. سینیهای تخممرغ از خمیر کاغذ باطله ساخته میشوند، بنابراین به غیر از پولی که در تأسیس واحد هزینه میشود، سرمایهگذاری کمی باقی میماند. در روستاها زمین با قیمت مناسبتر و بیشتری برای کسب و کار روستایی در دسترستان است.
مشاغل متناسب با پیشرفت تکنولوژی در کسب و کار روستایی
از منظر کسب و کار که به قضیه نگاه کنیم متوجه میشویم که روستاها به لحاظ موقعیت مکانی پتانسیل بیشتری برای راهاندازی کسب و کار دارند. همانطور که روزانه متوجه پیشرفت تکنولوژی هستیم، شکاف بین شهر و روستا نیز کمتر و کمتر میشود. بنابراین بسیاری از مردم روستا نیز به دنبال راههایی به غیر از کشاورزی و دامپروری برای کسب و کار روستایی هستند.
البته در این بین مشاغلی وجود دارند که شما تنها با دسترسی به اینترنت میتوانید آنها را انجام دهید و فرقی نمیکند کجا باشید. در ادامه ایدههایی را برایتان آوردهایم، اما برای راهنمایی مفصلتر، ایدههای کسب و کار اینترنتی را بخوانید.
1- کافینت
درست است که دسترسی به اینترنت در همه روستاها هنوز در کشور عادی نشده است، با این وجود مشاغلی هستند که میتوانید روی آنها حساب کنید. مثلاً یک کافینت راهاندازی کنید که در آن بتوانید در هر ساعت از کاربران هزینه دریافت کنید. این کار نیاز به حداقل سرمایهگذاری دارد و میتواند درآمد ثابتی برایتان ایجاد کند.
2- پروفایل شخصیتان را بسازید
وقتی صحبت از کسب و کار روستایی یا بهترین راه برای کسب درآمد در روستا میشود، داشتن صفحه شخصی همیشه در ذهن ما نقش میبندد، زیرا شما میتوانید از هر کجا که هستید، تنها با یک موبایل صفحه شخصیتان را اداره کنید. در اینجا میتوانید از راههای مختلفی کسب درآمد کنید. بلاگری کنید و در روستا فعالیتها و جاهای مختلف را نشان دهید، یا هر خلاقیت دیگری که خودتان در نظر دارید.
3- با باز کردن کانال یوتیوب در روستا درآمد کسب کنید
امروزه همه درباره YouTube میدانند، زیرا میلیونها نفر روزانه از یوتیوب برای تماشای محتوا استفاده میکنند. اما میتوانید با تبدیل شدن به یک تولیدکننده محتوا در یوتیوب درآمد کسب کنید و میتوانید با کسب درآمد از کانال یوتیوب، درآمد دلاری را تجربه کنید. برحسب میزان بازدیدتان درآمد شما در کانال یوتیوبتان متفاوت است. تنها با دو سه ساعت کار در روز و انتشار 3 الی 4 ویدیو در ماه، میتوانید به درآمد خوبی برسید.
سپس زمانی که کانال شما به درآمدزایی رسید، از طریق روشهایی مانند Google Adsense، ویدیوهای تبلیغاتی، ارسال ویدیوهای کوتاه، بازاریابی وابسته و… درآمد کسب کنید.
به طور کلی کسب درآمد در روستا از طریق:
- بازاریابی وابسته
- ساخت وبسایت
- تولید محتوا در شبکههای مجازی
- طراحی اپلیکیشن
- افتتاح مدرسه
- سرمایهگذاری در سهام
چرا در خود روستا تجارت کنید؟
بسیاری از مردمی که در روستاها زندگی میکنند به شهر میآیند و به دنبال کسب و کار هستند به امید آنکه میلیونها تومان درآمد ماهانه کسب کنند. اما غافل از اینکه قادر به توسعه کسب و کار روستایی در روستا و بهبود زندگی مردم روستا هستند. بنابراین، اگر به این فکر میکردید که چگونه در روستا کسب درآمد کنید، پس باید با اقامت در خود روستا به تجارت بپردازید. به این ترتیب افراد دیگری که در کنار شما در روستا زندگی میکنند نیز از مزایای کسب و کار شما بهرهمند میشوند و آنها نیز میتوانند زندگی بهتری داشته باشند.
چگونه یک کسب و کار کوچک در روستا راهاندازی کنیم؟
شما میتوانید انواع مختلفی از مشاغل کوچک را در روستا انجام دهید. قبلاً درباره کسب و کارهای کوچک به طور کامل صحبت کردهایم. بسیاری از مشاغلی که معرفی شد هم در دسته کسب و کارهای کوچک بودند، که شما به تنهایی قادر به انجام آنها بودید و به منابع و سرمایه زیادی هم نیاز نداشتند.
چگونه میتوانیم از زمین خالی استفاده کنیم تا بتوانیم درآمد خوبی داشته باشیم؟
- با کاشت بذر در زمین خود میتوانید انواع سبزیجات و چیزهای مختلف را پرورش دهید.
- شما همچنین میتوانید با فروش یا اجاره زمین خود به شخص دیگری درآمد کسب کنید.
- شما همچنین میتوانید با اجاره زمین خود به دیگری بگویید که بخشی از سود را پس از فروش محصول رشد یافته آنها خواهید گرفت.
با این کار، میتوانید با دادن سریعتر زمین خود به دیگران، سود کسب کنید، همچنین میتوانید با باز کردن چیزهایی مانند مدرسه، خواروبارفروشی، کافه و… در آن زمین درآمد کسب کنید. در کل اگر به دنبال ایدههای کسب و کار با سرمایه کم هستید بهتر است این مقاله را بخوانید.
کلام آخر
نتیجه اینکه اگر صلاح روستایتان را میخواهید و مایلید که از کسب و کار روستایی خود درآمد خوبی داشته باشید، بهتر است که با ماندن خود در روستا به کسب درآمد روستایی بپردازید و همانطور که اشاره شد، کسب و کارهای زیادی وجود دارد که شما از هرکجای دنیا که باشید میتوانید آنها را انجام دهید. زمانی که شما کسب و کار روستایی خود را راه میاندازید، فرصت بهبود زندگی را برای سایر روستاییان نیز فراهم میکنید و فرصت شغلی به وجود میآورید.
میخواهم به شما دورهای را معرفی کنم که شما را از صفر تا صد راهاندازی کسب و کارتان راهنمایی میکند. همانطور که برای خواندن و نوشتن باید الفبا را یاد بگیرید، این دوره هم در واقع الفبای هر کسب و کاری است. نام این دوره سیر تا پیاز بوم مدل کسب و کار میباشد. در این دوره شما یاد میگیرید که خودتان مدل کسب و کارتان را بنویسید. در این دوره شما ساختار هزینهای و درآمدی کسب و کارتان را مشخص میکنید، بنابراین کنترل کامل کسب و کارتان را در دست میگیرید.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.