fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ توسعه فردی

ایجاد عادت های خوب

Create-good-habits

ایجاد عادت های خوب

آیا شما هم به دنبال ایجاد عادت های خوب در زندگیتان هستید؟ در این مقاله نکات زیادی برای ایجاد عادت های خوب، برای داشتن زندگی بی‌دردسر آورده‌ایم. این مبحث، از مباحث توسعه فردی است. چک‌لیست توسعه فردی را مرور کنید تا با مباحث توسعه فردی بیشتر آشنا شوید.

وقتی در مورد عادات صحبت می‌کنیم، یک چیز کاملاً واضح است که همه عادات خوب نیستند و بالعکس. اما آن عادات بد این پتانسیل را دارند که به طور قابل توجهی بر زندگی ما تأثیر منفی بگذارند. از سوی دیگر، عادت های خوب مختلف این پتانسیل را دارند که ما را در کوتاه‌مدت و درازمدت به سمت یک زندگی موفق سوق دهند.

فرض کنید شخصی عاشق نوشیدن الکل بعد از کار هر روز است. وقتی او این کار را به طور مداوم انجام می‌دهد، تبدیل به یک عادت بد می‌شود که قطعاً ترک آن سخت خواهد بود. علاوه بر این، احتمال افزایش مصرف در طول زمان نیز زیاد است.

از سوی دیگر، اگر فردی عادت روزانه به باشگاه رفتن بعد از کار داشته باشد، مطمئناً این عادت خوبی است زیرا نه‌تنها تناسب اندام فرد را تضمین می‌کند، بلکه او را از استرس که برای بهره‌وری در کار بسیار ضروری است دور می‌کند.

در هر دو مثال یکی از اهداف اساسی و مهم این عادت‌ها، رهایی از استرس کاری است. در صورتی که صرف نظر از تأثیر آن‌ها در کاهش استرس، یکی از این عادت‌ها مفید و یکی مخرب است. بنابراین، سؤال کلیدی این است که ایجاد عادت های خوب چگونه ممکن است؟ چگونه یک عادت خوب ایجاد کنیم و چگونه آن‌ها را با برخی از عادت‌های بد جایگزین کنیم؟

تغییر عادت ها

برای کمک به شما در این زمینه، ما تمام نکاتی را که می‌توانند به شما در ایجاد عادت های خوب کمک کنند جمع‌آوری کرده‌ایم و تأثیر آن‌ها مطمئناً به شما کمک می‌کند تا آن‌ها را با عادت‌های بد جایگزین کنید. همان‌طور که مشاهده می‌کنید نقش و اهمیت توسعه فردی در زندگی افراد بسیار پررنگ است.

۱۵ نکته کلیدی برای ایجاد عادت های خوب و مؤثر

۱. با چیزهای کوچک شروع کنید

متأسفانه اکثر مردم می‌خواهند یک روزه به همه‌ چیز برسند، در نهایت هم چیزی به دست نمی‌آورند. به جای اینکه همه چیز را در مدت زمان کمی درست کنید، بهتر است کارهای کوچک و در عین حال مؤثری انجام دهید تا ذهن شما بتواند این تغییرات مثبت تدریجی را به روشی مناسب مدیریت کند.

به عنوان مثال اگر می‌خواهید وزن کم کنید، با یک روز رژیم غذایی سالم و یا از دست دادن وزن زیاد در مدت زمان کم نمی‌توانید به نتیجه دلخواهتان برسید، چرا که سلامتتان هم در کنار عوارض دیگر آن به خطر می‌افتد. دلیل این امر آن است که برای ایجاد عادت های خوب و جدید نیاز به عزم و اراده، استمرار، علاقه، دانش و تمرین دارید. اگر منتظر نتیجه گرفتن یک شبه باشید، ناامید خواهید شد و نتیجه‌ای نخواهید گرفت. اما اگر تمام تلاش خود را کنید و از عادت‌های کوچک شروع کنید حتماً به نتیجه مطلوب و رضایت‌بخش خواهید رسید.

۲. مثبت اندیش باشید

هر زمان که تصمیم به ایجاد عادت های خوب در زندگی خود کردید بدانید، یکی از عناصر کلیدی این است که خوش‌بین باشید. مثبت اندیشی نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا بر احساسات منفی غلبه کنید، بلکه شما را قادر می‌سازد تا با مسائل مربوط به استرس به شیوه‌ای مؤثر کنار بیایید. مثبت اندیشی به معنای نادیده گرفتن همه چیز و ادامه فعالیت‌های روزانه نیست، بلکه به معنای واکنش مثبت به همه چیزهای ناخوشایند است.

مثبت اندیش باشید

اگر افکار شما عمدتاً در مورد تغییر عادات منفی است، آنگاه پذیرش تغییر خوب جدید در زندگی شما بسیار دشوار خواهد بود. در حالی که اگر افکار شما نسبت به آن مثبت باشد، پذیرش آن برای ذهن شما آسان می‌شود. پس مثبت باشید و افکار منفی را رها کنید. شما می‌توانید هر کاری انجام دهید اگر ذهن خود را به انجام آن اختصاص دهید!

۳. هنگامی که تصمیمی گرفتید، به آن متعهد شوید

خب، ممکن است انجام کار برای اکثر افراد آسان به نظر برسد، اما در واقع آن‌طور که به نظر می‌رسد آسان نیست. تعهد نه‌تنها قولی است که به خود می‌دهید تا به چیزی برسید، بلکه این است که وقت و انرژی خود را با اشتیاق به یک کار خاص اختصاص دهید. اگر متعهد به انجام و ایجاد عادت های خوب بمانید، شانس موفقیتتان تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

البته این‌طور نیست که با هیچ مانع و چالشی روبرو نشوید. آن‌ها می‌آیند و می‌روند، اما شما باید مصمم بمانید و همه چالش‌ها را با نگرش مثبت مدیریت کنید. تمرکز خود را روی هدف اصلی خود نگه دارید و ایجاد عادت های خوب را به بخشی از زندگی خود تبدیل کنید.

۴. تمام محرک‌ها و موانع خود را شناسایی کنید

برای ایجاد عادت های خوب، باید ایده روشنی در مورد تمام محرک‌ها و موانع داشته باشید. اگر این کار را نکنید، احتمالاً با شکست مواجه خواهید شد. وقتی شروع به ایجاد یک عادت خوب کردید، مطمئناً روزهای بد زیادی وجود خواهد داشت که با موانع سختی‌ها برای انجام آن عادت جدید روبرو می‌شوید، اما این بدان معنا نیست که برای مقابله با آن‌ها باید به عادت‌های بد قدیمی بازگردید.

برای مثال، اگر می‌خواهید الکل را ترک کنید، اما روز بدی را در محل کار سپری کرده‌اید، نباید شما را مجبور به دست زدن به الکل فقط برای غلبه بر آن روز بد کند. چرا که این می‌تواند تمام تلاش‌هایی را که تاکنون برای رهایی از آن عادت بد انجام داده‌اید از بین ببرد. به جای این، سعی کنید راه بهتری برای کاهش استرس مانند ورزش، مدیتیشن، یا چیزی سازنده داشته باشید که به کاهش استرس کمک می‌کند و شما را شاد می‌کند.

تمام محرک‌ها و موانع خود را شناسایی کنید

۵. زمانی را به فکر کردن در مورد آنچه شما را عقب می‌اندازد اختصاص دهید

گاهی اوقات، ایجاد عادت های خوب نیست که یک چالش است، بلکه همه چیزهایی است که به آن متصل است که باعث می‌شود شما را از انجام آن عادت خوب بازدارد. وقتی چیزهایی را که شما را عقب نگه می‌دارند شناسایی کردید، پیدا کردن یک راه‌حل عالی برای غلبه بر این مشکلات آسان می‌شود.

فرض کنید، شما می‌خواهید ورزش کنید زیرا فوایدی را که برای سلامتی شما به همراه دارد را می‌دانید، اما باشگاه بسیار دور از خانه شما است. در چنین شرایطی شما می‌توانید در مورد دوری باشگاه و مقدور نبودن برای رفتن به آن غر بزنید، یا می‌توانید فکر کنید که چطور می‌توان ورزش کرد. مثلاً برخی وسایل اولیه که می‌شود با آن‌ها ورزش کرد را تهیه کنید و در خانه تمرین کنید. از تمرینات و مربیان به صورت آنلاین کمک بگیرید. یا حتی می‌توانید یک باشگاه نزدیک‌تر پیدا کنید.

۶. برنامه‌ای برای موفقیت با در نظر گرفتن شکست ایجاد کنید

وقتی برای ایجاد یک عادت جدید تلاش می‌کنید، انتظار نداشته باشید که فقط در چند روز بدون هیچ زحمتی موفق شوید. در واقع، ممکن است قبل از اینکه با موفقیت به ایجاد عادت های خوب عادت کنید، بارها با شکست مواجه شوید.

اگر در مورد شکست خود احساس گناه می‌کنید، ممکن است در نهایت این عادت خوب را کنار بگذارید و ناامید شوید. با این حال، اگر یک برنامه محکم دارید، می‌توانید به سرعت به مسیر خود بازگردید.

به یاد داشته باشید که از دست دادن یک عادت خوب طبیعی است، نه یک شکست. آنچه تفاوت واقعی بین افرادی که عادات خوب را اتخاذ می‌کنند و کسانی که دست از کار می‌کشند، ایجاد می‌کند، یک برنامه خوب برای مقابله با شکست است. بنابراین، مطمئن شوید که ایجاد عادت های خوب را بدون برنامه شروع نکنید.

۷. از دوستان و خانواده خود حمایت دریافت کنید

دوستان و خانواده شما نقش زیادی در تغییر عادات شما و ایجاد عادت های خوب دارند. اگر به آن‌ها بگویید که کدام عادت را می‌خواهید ایجاد کنید، قطعاً به شما کمک می‌کنند که کار را برای شما آسان‌تر کنند.

به این ترتیب، فرض کنید می‌خواهید قند را از زندگی خود حذف کنید، زیرا متوجه تأثیر آن بر چربی شکم خود شده‌اید. اگر به دوستان و خانواده خود در مورد آن بگویید، آن‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا شما را از تمام غذاهای وسوسه‌انگیزی که میل شما به قند را افزایش می‌دهد دور نگه دارند. این نه‌تنها فرآیند ایجاد عادت های خوب را آسان می‌کند، بلکه اعتماد به نفس شما را نیز افزایش می‌دهد، به لطف حمایت اخلاقی آن‌ها، دستیابی به هدف شما برای ایجاد یک عادت خوب تسهیل می‌شود.

۸. پیروزی‌های کوچک خود را جشن بگیرید

پیروزی‌های کوچک خود را جشن بگیرید

جشن گرفتن بردهای کوچک انگیزه دستیابی به چیزی بزرگ‌تر را برای شما به ارمغان می‌آورد. این نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا شانس بازگشت به عادت قبلی را به حداقل برسانید، بلکه شما را به سمت تبدیل کردن یک عادت خوب به بخشی از زندگی خود سوق می‌دهد. وقتی برای پیشرفت به خود پاداش می‌دهید، مدار پاداش مغزتان را تحریک می‌کنید که به شما حس موفقیت می‌دهد و به شما انگیزه می‌دهد که حتی بهتر عمل کنید. به این ترتیب ایجاد عادت های خوب را به روتین زندگی تبدیل می‌کنید.

بنابراین، این تمرین خوبی است که پس از هر قدم موفقیت‌آمیز به سمت پیروزی به خود پاداش دهید، زیرا این کار قدرت و انگیزه شما را افزایش می‌دهد تا حتی غیرممکن‌ها را نیز ممکن کنید.

۹. روی محیط خود کار کنید

شما هرگز نمی‌توانید اهمیت محیط را در ایجاد عادت های خوب انکار کنید. فرض کنید تصمیم گرفته‌اید غذای سالم بخورید، اما وقتی در یخچال خود را باز می‌کنید، تمام مواد غذایی ناسالم را در آن پیدا می‌کنید. مقاومت در برابر این همه غذای ناسالم و خوشمزه برای شما چقدر سخت خواهد بود؟

اگر روی تغییر محیط خود تمرکز نمی‌کنید، در این صورت خلاص شدن از شر عادات بد خود و جایگزینی آن‌ها با عادات بهتر می‌تواند کمی چالش‌برانگیز باشد. پس بهتر است تغییرات مناسبی در محیط خود ایجاد کنید که با اهداف شما همخوانی داشته باشد. همچنین بهتر است در مورد مهارت نه گفتن بیشتر بیاموزید تا کنترل بیشتری بر روی افراد محیط خود نیز داشته باشید.

۱۰. روی ایجاد یک روال تمرکز کنید

اگر می‌خواهید یک عادت خوب را به زندگی خود اضافه کنید، پس باید روی انجام آن به صورت روزانه تمرکز کنید. زیرا زمانی که این کار را به طور منظم انجام دهید، نه‌تنها قادر خواهید بود آن عادت را بیشتر انجام دهید، بلکه بخشی از برنامه روزانه‌تان خواهد شد.

چارلز دوهیگ، نویسنده، می‌گوید: “کلید پیروزی ایجاد روال‌های درست است.” اجازه بدهید برایتان یک مثال بزنم: فرض کنید می‌خواهید سیگار را ترک کنید. دلیل اصلی دشوار بودن آن برای بسیاری این واقعیت است که بخشی ذاتی از روال روزانه آن‌هاست. برای ترک این عادت، باید برنامه روزانه خود را شکل دهید و چیز بهتری را جایگزین این عادت کنید.

۱۱. لیستی از عادات خوب و اشتباهات خود بسازید

لیستی از عادات خوب و اشتباهات

نوشتن لیست معمولاً یک عادت خوب در نظر گرفته می‌شود، زیرا نه‌تنها به شما کمک می‌کند از پیروزی‌ها و اشتباهات کل روز خود مطلع شوید، بلکه به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را برای ایجاد عادت های خوب خود بهبود بخشید.

هر زمان که یک عادت خوب را در زندگی خود شروع کنید، به احتمال زیاد به پیروزی‌های بسیاری در مسیر همراه با برخی اشتباهات دست خواهید یافت. اگر یک ژورنال بسازید و همه عادات خوب و اشتباهات خود را به طور جداگانه فهرست کنید، می‌توانید به راحتی در یک نگاه به همه اشتباهات نگاه کنید که با استراتژی شما برای ایجاد یک عادت خاص مطابقت نداشت.

در مرحله بعد، این کار می‌تواند به شما کمک کند تا این اشتباهات را به حداقل برسانید، بنابراین می‌توانید موانع ایجاد عادت های خوب را از بین ببرید.

۱۲. وضوح بیشتری داشته باشید

قبل از اینکه تصمیم بگیرید یک عادت خوب را در زندگی خود بگنجانید، باید روشن باشید که چرا می‌خواهید این عادت را اتخاذ کنید، چه اهمیتی در زندگی شما دارد و چگونه به شما در دستیابی به اهدافتان کمک می‌کند.

اگر در ذهن خود شفافیت ندارید، به راحتی گیج می‌شوید و استرس می‌گیرید. وقتی نیت شما در رابطه با یک عادت در ذهن شما روشن باشد، می‌توانید هر چیزی را برای ایجاد آن عادت خوب قربانی کنید، زیرا از نتایجی که در صورت موفقیت‌آمیز انجام دادن آن به زندگی شما خواهد رسید، به خوبی آگاه هستید.

۱۳. با خودتان مهربان باشید

ایجاد عادت های خوب: با خودتان مهربان باشید

اگر از همان ابتدا که قصد ایجاد عادت های خوب را دارید به خودتان بگویید که این کار سخت است و موفق به انجام آن نمی‌شوید، مطمئن باشید که حق با شماست و هرگز موفق نخواهید شد. به جای اینکه خودتان را قضاوت کنید، بهتر است با نگرش توانا به خودتان انگیزه بدهید تا آن را انجام دهید، حتی اگر برایتان سخت باشد.

دلیل آن این است که وقتی روی پدیده خود قضاوتی کار می‌کنید، مسئولیت اشتباهات مختلف را بر دوش خود می‌گیرید که باعث ایجاد احساس گناه و شرمساری می‌شود. این احساسات معمولاً پیامدهای منفی دارند.

به همین دلیل است که بهتر است به جای خود قضاوتی به یک عادت خوب با شفقت به خود فکر کنید تا بتوانید کمی همدلی و عشق به خود بدهید که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید ایجاد عادت های خوب را بخشی از زندگی خود کنید.

۱۴. به خودتان زمان بدهید

ایجاد عادت های خوب و جدید فرآیندی زمان‌بر است. اگر انتظار دارید که وقتی شروع به کار روی یک عادت خوب می‌کنید، روز یا هفته بعد به راحتی با شما سازگار شود، همین حالا باید رؤیاپردازی را متوقف کنید زیرا این هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

دلیل این امر این است که شکل‌گیری عادت یک فرآیند طولانی‌مدت است که باید زمان کافی را به بدن و ذهن خود اختصاص دهید تا به آن عادت کند. شما باید صبور باشید و زمانی که این کار به یک فعالیت عادی زندگی شما تبدیل شد به انجام آن ادامه دهید، در غیر این صورت. شما نمی‌توانید عادت‌های خوب ایجاد کنید.

۱۵. روی یک عادت خوب تمرکز کنید

زمانی که شما تصمیم به ایجاد عادت های خوب گرفته‌اید و لیستی از عادات خوب برای اتخاذ کردن دارید. نکته این است که باید بدانید رسیدن به همه این عادات به یک‌باره ممکن نیست و اگر چنین ذهنیتی دارید باید خود را برای شکست آماده کنید.

کلام آخر

برای ایجاد عادت های خوب باید آن‌ها را کم‌کم انتخاب و در برنامه روزانه خود بگنجانید تا به عادت تبدیل شوند. ممکن است از کسی شنیده باشید که ایجاد یک عادت حدود ۲۱ روز طول می‌کشد، اما در واقعیت، این‌طور نیست. برای ایجاد یک عادت خوب، به برنامه، انگیزه و روال عالی نیاز دارید. در غیر این صورت، در دنیای واقعی ایجاد عادت های خوب تقریباً غیرممکن است.

تنها با روزی یک درصد بهتر شدن نسبت به دیروز است که می‌توانید در طی یک سال نتایج شگفت‌انگیز خلق کنید. روزی یک درصد نسبت به دیروز کاملاً معقول و منطقی است و انجام آن کاملاً عملی است و به سختی هم نخواهید افتاد.

وقتی عادتی را برای مدت طولانی تکرار می‌کنید، خود به خود تبدیل به عادت می‌شود. برای ایجاد عادت های خوب در زندگی خود نیازی به تلاش زیاد ندارید. این فقط مرحله شروع است که نیاز به توجه زیادی دارد. بنابراین، کمی وقت بگذارید و روی این نکات کار کنید و شروع به اضافه کردن عادت‌های خوب به زندگی خود کنید تا از آن نهایت استفاده را ببرید.

ایجاد عادت های خوب

همه ما برای موفقیت در زندگی فردی و مالی خود نیازمند دانستن حداقل‌هایی هستیم که بهتر بود در مدرسه آموزش داده می‌شد. برای اینکه بتوانیم هدف خود را در زندگی پیدا کنیم، عادت‌های درست را در خود پرورش دهیم، روتین زندگی مناسبی داشته باشیم و در زندگی خود تصمیمات مالی درستی بگیریم، باید زودتر از این‌ها آموزش می‌دیدیم.

نگران نباشید، چرا که در دوره توسعه مالی در ۱۳ قسمت اول ابتدا به مباحث توسعه فردی پرداخته شده و هر آنچه شما در این زمینه نیاز دارید را بهتان آموزش می‌دهیم. این دوره جامع که به همراه کتاب کار و کوچ شخصی برایتان آماده شده است، مطالب دوره را به صورت کاربردی و شخصی‌سازی‌شده در زندگیتان پیاده می‌کند.

فرم ثبت نام در دوره توسعه فردی و مالی

  • شماره خود را با کیبورد انگلیسی وارد کنید
  • Hidden

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *