در این مقاله قصد داریم در مورد تکنیک های جذب مشتری صحبت کنیم. تکنیکهایی که برای هر کسبوکاری ضروری است و بدون جذب مشتری در بسیاری از مشاغل با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. زیرا اگر در جلب مشتری جدید توانمند نباشید، کسبوکار شما پایدار نخواهد ماند.
محصول و خدمات شما تنها بخشی از فرایند است و اگر شما مشتریان را بشناسید و بتوانید آنها را برای خرید از خودتان متقاعد کنید، درآمد کسب خواهید کرد. اگر دلیل شکست کسبوکارها را از من بپرسید، میگویم که آنها به دلیل اینکه نمیتوانند مشتری مناسب پیدا و آنها را حفظ کنند، با مشکلات در روند کسبوکار روبهرو میشوند و در نهایت شکست میخورند.
بنابراین روش درستی که به شما بگوید چگونه باید مشتری جذب کنید، اهمیت پیدا میکند. پس تا آخر این مقاله همراه باشید و این تکنیکها را در کسبوکار خود استفاده کنید.
تکنیک های جذب مشتری
1. اهدافتان را برای جذب مشتری مشخص کنید
تعیین هدف در هر شغل و جایگاهی اهمیت دارد و مسیر کلی فعالیتها را مشخص میکند. برای تعیین هدف لازم است به یک سری نکات توجه داشته باشید که شامل:
- اهدافتان را بنویسید
- هر کدام از اهداف را تحلیل کنید و میزان موفقیت آن را ارزیابی کنید
- اهداف نوشتهشده را اولویتبندی کنید
- برای اهداف بازه زمانی مشخص کنید
2. شناسایی مشتریان هدف هر کسبوکار
یکی از تکنیک های جذب مشتری، شناسایی مشتریان هدف است. چون اگر شما ندانید مشتریان شما چه افرادی هستند در بازار موفق نخواهید بود. پس توصیه میشود شخصیت خریدار را بررسی کنید و مشخصات مشتری ایده آل را بنویسید و طبق آن برنامهها را پیش ببرید. شناسایی شخصیت خریدار به شما برای بهبود اهداف کسبوکار کمک میکند. برای داشتن اطاعات کامل در مورد شناسایی مشتری، مقاله پرسونای مخاطب را مطالعه کنید.
3. پیدا کردن کانالهای مناسب برای جذب مشتری
در مورد جذب مشتریان جدید تحقیق کرده و کانالهای مناسب برای این کار پیدا کنید و یا در صورت لزوم ایجاد کنید. این کانالها میتواند ایمیل، رسانههای اجتماعی و هر چیز دیگری باشد. میتوان برای جذب مشتری از چند کانال وارد عمل شد. این کانالها شامل:
- بازاریابی دهانبهدهان
- تبلیغات در رسانههای اجتماعی و تبلیغات آنلاین و … (برای آموزش انواع تبلیغات روی آن کلیک کنید)
- ایجاد نمایندگی فروش
- نمایشگاههای تجاری
- برگزاری همایشها
- فروش تلفنی
4. استخدام کردن کارمندان مناسب
چرا این نکته را مطرح میکنیم؟ چون استخدام کارمند مناسب یکی از تکنیک های جذب مشتری است. یک کارمند خوب میتواند تعداد مشتریهای شما را افزایش دهد و در مقابل، کارمند بد میتواند کاری کند که مشتریهایتان را از دست بدهید. شما به تنهایی نمیتوانید کارها را برای رسیدن به اهدافتان پیش ببرید و به یک تیم و افراد با مهارت، با تجربه و آموزشدیده نیاز دارید.
5. بالا بردن کیفیت وبسایت
داشتن یک وبسایت بهروز و با کیفیت به جذب مشتری کمک قابل توجهی میکند. اما چه مواردی را برای داشتن یک وبسایت خوب باید مد نظر داشته باشید؟ راحتی کاربران در استفاده از وبسایت شما، تصاویر، مناسب، هدفمندی در چیدمان قسمتهای مختلف وبسایت و…
هر چقدر وبسایت قابل دسترس تر باشد، تعامل بیشتری در آن انجام میشود. کاربران راحتتر میتوانند به سایت دسترسی داشته باشند و از آن خرید کنند. با داشتن وبسایت افراد راحتتر به کسبوکار شما اعتماد میکنند و همین موضوع عامل مهمی برای جذب مشتری و افزایش فروش است.
6. فعالیت در رسانههای اجتماعی
با وجود اینترنت، گوشیهای هوشمند و صرف زمان افراد در این فضا، در رسانههای اجتماعی هم مشتریان دائماً حضور دارند و فعالیت در آن یکی از مقرون بهصرفهترین راهها برای تأثیرگذاری بر مشتری و یکی از تکنیک های جذب مشتری به حساب میآید. با فعالیت در رسانههای اجتماعی در مدتزمان کوتاهی مخاطب زیادی پیدا میکنید و پروژههای بازاریابی و جذب مشتری با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.
با این روشها مشتریان را از راه رسانههای اجتماعی جذب کنید:
- در مورد رسانههای اجتماعی تحقیق کنید و بهترین رسانه را برای فعالیت خود انتخاب کنید
- برای کسبوکار خود، صفحه مناسبی در رسانههای اجتماعی ایجاد کنید
- محتوای جذاب در صفحه خود قرار دهید و از این راه مشتریها را جذب کنید
- از کلمات کلیدی مناسب در محتواهای خود استفاده کنید و از این راه مشتری جذب کنید
7. ایجاد محتوای قانعکننده
محتوای شما هر چقدر هم قوی و با مفهوم باشد، اگر با سلیقه مشتری مطابق نباشد به نتیجه دلخواه نخواهید رسید. باید خودتان را به عنوان یک متخصص در حوزه خود نشان دهید. در این صورت افراد به شما اعتماد کرده و جذب شما میشوند.
8. استفاده از مشتریان قبلی برای جذب مشتری جدید
مشتریان قبلی بهترین همراه برای شما هستند؛ چون مزایای شما را نسبت به بقیه میدانند و از خدمات شما رضایت دارند. به همین دلیل یکی از تکنیک های جذب مشتری جدید، استفاده از مشتریان قبلی است. اما چگونه؟ از مشتریهای قبلی بخواهید محتوای شما را با دوستانشان به اشتراک بگذارند و شما را به بقیه معرفی کنند؟
چون افراد معمولاً به دوستان خود اعتماد میکنند، پس این توصیه را قبول میکنند و به احتمال زیاد جزو مشتریان شما خواهند شد. شما هم در مقابل میتوانید برای مشتریهای قبلی در ازای معرفی به دوستان، پاداش و طرحهای تخفیفی در نظر بگیرید.
9. پیدا کردن مکان مناسب برای کسبوکار
یکی از نکات موفقیت و تکنیک های جذب مشتری، توجه به محلی است که در آن فعالیت دارید. جزئیاتی مانند اینکه در کدام محله شهر قرار دارید، در کدام سمت خیابان، در کنارتان چه فروشگاه و کاربریهایی وجود دارد، داشتن پارکینگ و… در جذب مشتری تأثیر زیادی دارد.
10. تأثیر اولین برخورد
اولین برخورد ماندگارترین تصویر در ذهن مخاطبهاست. پس باید در اولین برخورد اعتماد مشتری را جلب کنید، در هنگام خرید، زبان بدن مناسب داشته باشید، بهترین راهنمایی را انجام دهید و به این صورت با برخورد مناسب و با احترام، مشتریان زیادی جذب شما و کسبوکارتان خواهند شد. زبان بدن در فروش اهمیت زیادی دارد.
فروشندگان حرفهای و موفق میدانند که باید نسبت به محصول خود اشتیاق داشته باشند و همین اشتیاق را نیز به مشتری منتقل کنند. همچنین رعایت زبان بدن و لحن صحبت میتواند برای حفظ و جذب مشتری بسیار مؤثر باشد. بهترین کار این است که از تجربه مشتریان راضی و یا حتی خودتان در مورد استفاده محصول صحبت کنید. این کار حس اعتماد بیشتری برای مشتری ایجاد میکند.
11. آگاهی کامل از محصولات
همه کارمندان باید دانش کامل نسبت به محصولات و خدماتی که شرکت ارائه میکند داشته باشند. هیچ چیز بدتر از این نیست که وقتی سؤالی در مورد یک محصول یا خدمات از کارمند یک شرکت پرسیده میشود، نتواند پاسخگو باشد و از فرد دیگری کمک بگیرد. حتماً از افراد مطلع در مورد محصولات و خدمات در دسترس مشتری قرار دهید تا مشتری خود را حفظ کنید.
فراموش نکنید که یکی از اقدامات ضروری شما به عنوان صاحب کسبوکار، آموزش دادن به کارمندان خود است تا بتوانید مشتری را جذب و حفظ کنید.
12. تکنیک های جذب مشتری: تبلیغات
یکی از مهمترین تکنیک های جذب مشتری تبلیغ است. این تبلیغ میتواند در اینترنت، تبلیغات کلامی و … باشد. حتی میتوانید از یک سری از طرحها مثل حراج دو روزه یا بن تخفیف استفاده کنید که این کار باعث جلب توجه افراد میشود و اینگونه تعداد مشتریها بیشتر میشود و با دیدن کیفیت و قیمت مناسب و خدمات خوب به مشتری دائمی شما تبدیل میشوند.
13. تأکید بر مزایای محصول
یک فروشنده حرفهای ابتدا باید ویژگیها و مزایای محصول را برای خود تعریف کند و بعد برای مشتری از آن مزایا صحبت کند و مشتری را قانع کند که خرید این محصول چقدر میتواند برایش سودمند باشد. باید برای بهتر شدن روند کاری جواب این سؤالات را برای خود تعریف کند:
- چگونه این محصول زندگی افراد را سادهتر میکند؟
- آیا این محصول دوام و کارایی زیادی دارد؟
- آیا افراد زیادی به دنبال این محصول هستند و از آن سود میبرند؟
- و…
تمامی این سؤالات باعث میشوند ابتدا مزایا و ویژگیها برای فروشنده تعریف شوند و سپس برای مشتری بیان شوند.
14. توضیح کافی و درست در مورد محصول
یکی دیگر از تکنیک های جذب مشتری توضیح در مورد محصول است؛ چون ممکن است فروش شما به صورت مستقیم نباشد، پس در این شرایط بستهبندی محصول اهمیت مییابد. باید اطلاعات را از راه بستهبندی، استفاده از وسایل جانبی مثل پوستر، جعبههای تبلیغاتی و… به فروشندگان محصول بدهید.
در صورتی که محصول را به صورت مستقیم میفروشید با یک پیام تبلیغاتی جذاب و به نمایش گذاشتن آن میتوانید مشتریان را ترغیب به خرید کنید. اطلاعات باید مفید و درست باشد و به راحتی بتوان اطلاعات را خواند و درک کرد. برای رسیدن به این هدف رنگها، تصاویر، فونتها و… اهمیت دارد.
15. پیشبینی کردن سؤالات مشتری
قبل از اینکه مشتری از شما چیزی بپرسد باید سعی کنید مشتری را بشناسید و سؤالاتش را پیشبینی کنید. سعی کنید بفهمید افراد چه سبک زندگی دارند؟ چه قشری از جامعه طرفدار این محصول هستند؟ چگونه میشود انگیزه خرید ایجاد کرد؟ و… . در صورت دانستن این موارد خیلی راحتتر میتوانید مشتری جذب کنید و ارتباط بهتر و صمیمیتر برقرار کنید.
16. مهارت تبدیل انگیزه به ویژگی محصول
برای جذب مشتری و افزایش فروش باید فروشنده بتواند انگیزه مشتری را به یکی از ویژگیهای محصول ارتباط دهد. مثلاً مشتری برای خرید ماشین مراجعه میکند و شما از صحبتها متوجه میشوید که راحتی و جاداری برایش اولویت است. در ادامه مذاکره در صورتی که محصول این ویژگی را داشته باشد، شما هم تأکید بیشتری روی این ویژگی باید داشته باشید تا بتوانید او را جذب کنید.
برای موفق بودن در مذاکرهها نیاز به داشتن مهارتهایی دارید. ما پیشنهاد میکنیم مقاله 4 مهارت لازم برای مذاکره موفق را مطالعه کنید.
17. توجه به مشتری
توجه به مشتری یکی از تکنیک های جذب مشتری است. به این صورت که هنگام ورود مشتری به مغازه تمرکز کافی برای پاسخدهی داشته باشید. هنگام حضور مشتری مشغول کار دیگری نباشید و سعی کنید نشان دهید که اینجا حضور دارید تا برای خرید راهنماییاش کنید. چون در صورتی که مشتری احساس کند به او توجه ندارید، فکر میکند که برایش ارزش قائل نیستید. از طرف دیگر خیلی به مشتری نزدیک نشوید، اجازه بدهید با خیال راحت محصولات را ببیند و معذبش نکنید.
18. صداقت؛ یکی از تکنیک های جذب مشتری
این نکته را فراموش نکنید که با دروغ گفتن نمیتوانید مشتری جذب کنید. شاید یک بار از شما خرید کند ولی به هیچ عنوان مشتری دائم شما نمیشود. پس اگر احساس کردید محصولی برای مشتری مناسب نیست و کمکی به او نمیکند صادقانه به او بگویید و محصولی را معرفی کنید که به دردش بخورد و بتواند نیازش را برطرف کند.
این کار باعث میشود علاوه بر خریدهای فعلی، مشتری برای خریدهای بعدی نیز به شما مراجعه کند. پیشنهاد محصولات جایگزین هم میتواند در انتخاب مشتریان، تأثیرگذار و خوب باشد.
19. فرصت فکر کردن بدهید
تحمیل کردن چیزی باعث فرار مشتری میشود. گاهی مشتری نیاز دارد خودش تحقیق کند و بعد خرید را انجام دهد. بسیاری از مشتریها دوست دارند خودشان تصمیم بگیرند. پس بهتر است در زمان تصمیمگیری شما سکوت کنید و فقط وقتی مشتری نیاز به اطلاعات بیشتر داشت راهنماییاش کنید. حتماً راههای ارتباطی با خود را به مشتری بگویید تا برای خریدهای بعدی راحتتر بتواند اقدام کند.
20. قیمت پیشنهادی
یکی دیگر از تکنیک های جذب مشتری توجه به قیمت پیشنهادی است. قطعاً میدانید یک از فاکتورهایی که مشتری را جذب یک کسبوکار میکند قیمت مناسب آن است. یعنی باید بتوانید کیفیت خوب و با قیمت مناسب نسبت به بقیه رقبا ارائه دهید و از طرحهایی مثل حراج، یکی بخر دوتا ببر، بن تخفیف و… استفاده کنید. و در عوض سعی کنید محصولات بیشتری معرفی کنید تا از این راه سود کمتر را جبران کنید.
جمعبندی
در این مقاله در مورد تکنیک های جذب مشتری صحبت کردیم. چون همه ما میدانیم جذب مشتری و در نتیجه فروش بیشتر چه تأثیر مهمی در آینده، پیشرفت یا شکست کسبوکارها دارد. تکنیکهایی برای جذب مشتری مطرح شد که بعضی از آنها اولویتهای بالاتر و بعضی اولویتهای کمتری دارد؛ ولی در هر صورت اکثر این تکنیکها میتواند برای شما سودمند و اثرگذار باشد. پس در انجام کارهای مرتبط با فروش این تکنیکها را به کار بگیرید و از آنها استفاده کنید.
پیشنهاد میکنیم که دوره شخصیت شناسی در فروش را که برای شناخت مشتری، بسیار کمکتان میکند ببینید و از مطالب آن در روابطتان با مشتری استفاده کنید.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.