ویژگی های فروشنده موفق چیست؟

محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد
امتیاز دهید

بخش مهمی از درآمد خیلی از سازمان‌ها از راه فروش تأمین میشه. برای داشتن فروش خوب باید با اصول فروشندگی آشنا بشین. پس امروز تو این مقاله قصد داریم در مورد ویژگی های فروشنده موفق و راه‌هایی که شما رو تبدیل به یه فروشنده موفق میکنه آشناتون کنیم. پس توصیه می‌کنم این مقاله رو به هیچ عنوان از دست ندین، تا آخر این مقاله رو مطالعه کنین و نظراتتون رو زیر همین مطلب برامون بنویسین.

از مهم‌ترین عواملی که تقریباً تو همه حوزه‌ها مطرح هست مهارت فروشندگی و فروشه. تو نگاه کلی‌تر، هر حرفه‌ای به نوعی با فروش درگیره. مثلاً یه استاد، علم خودش رو، مغازه‌دار محصولش رو و یه مهندس سازه طراحی هاش رو می‌فروشه. شاید براتون سؤال پیش بیاد که من فروش بلد نیستم. آیا نمی‌تونم موفق بشم؟ خوشبختانه باید بهتون بگم که فروش یه مهارت اکتسابیه و می‌تونین اون رو یاد بگیرین. ولی باید دقت کنین که آموزش فروشندگی صرفاً تئوری نیست و شما نیاز به کار عملی دارین. فروشنده حرفه‌ای کسی نیست که صرفاً تو این حوزه تحصیل کرده باشه یا سابقه کاری طولانی داشته باشه.

3 عامل تو فروش تأثیر داره

  • دانش کافی در مورد محصول
  • علاقه داشتن به فروش
  • ارائه درست و حرفه‌ای محصول

ویژگی های فروشنده موفق

1. وجدان

نتیجه تحقیقات نشون میده که یکی از مهم‌ترین ویژگی های فروشنده موفق با وجدان بودن هست. افرادی که به کارشون علاقمند باشن، منظم باشن و کارایی خوبی داشته باشن جزو فروشندگان با وجدان هستن. وجدان کاری یعنی ادامه دادن کار بدون وارد شدن دخالت اطرافیان. فروشنده حرفه‌ای و با وجدان، کارایی‌هایی از خودش نشون میده که نظر کارفرما و مشتری‌ها رو به خودش جلب میکنه. این جلب اعتماد باعث میشه بهش اطمینان کنن و قطعاً فروشش هم افزایش پیدا می‌کنه.

2. ادب؛ یکی از ویژگی های فروشنده موفق

ادب؛ یکی از ویژگی های فروشنده موفق

یکی از بهترین ویژگی های فروشنده موفق اینه که بیشترین احترام رو برای زمان مشتری قائل هستن. زمان فروشنده برای مشتری باید کافی و برنامه ریزی شده باشه. باید کمبود زمان مشتری رو درک کرد. ادب مهم‌ترین ویژگی یه مشتری خوبه. فردی که ادب داره مشتری قطعاً ارتباط بهتری باهاش برقرار می‌کنه و اعتماد مشتری رو جلب می‌کنه.

3. داشتن ابتکار عمل

از ویژگی های فروشنده موفق اینه که منتظر رسیدن دستور خاصی نیست. اون خودش مصمم و علاقمند به فروشه. فروشنده باید در مورد فروش محصولاتش از ابتکار و نبوغ استفاده کنه. فروشنده‌ای که برای فروشش از روش‌های روتین استفاده کنه هیچوقت رشد نمی‌کنه.

4. ویژگی های فروشنده موفق: گوش کردن به صحبت مشتری

بهترین فروشنده‌ها افرادی هستن که از مشتری سؤال میپرسن و به صحبت‌های مشتری گوش می‌کنن، اجازه میدن تا مشتری دغدغه و صحبت‌هاش رو مطرح کنه. چون شما وقتی به مشتری گوش میکنین میتونین نیازها و خواسته مشتری رو درست تشخیص بدین و تشخیص درست باعث میشه راهکار مناسب ارائه بدین.

5. داشتن صبر

یکی دیگه از ویژگی های فروشنده موفق صبر هست. چون فروشنده باید به شنیدن کلمه نه عادت کنه. پس باید اعتماد به نفس و ایستادگی بالایی داشته باشه.

6. ویژگی های فروشنده موفق: شاداب بودن

همه افراد ترجیح میدن از فروشنده خوش‌بین و شاداب خرید کنن، نه از فروشنده بداخلاق و افسرده.

7. باهوش بودن

یه فروشنده حرفه‌ای باید توانایی این رو داشته باشه وقتی که با جواب منفی رو به رو میشه، با کمک خلاقیت خودش، مسیر هوشمندانه دیگه‌ای رو برای فروش در پیش بگیره. فروشنده باید زبان بدن مشتری رو بشناسه و قبل از گرفتن جواب نامناسب، استراتژی فروشش رو تغییر بده.

8. ویژگی های فروشنده موفق: داشتن اشتیاق

یکی دیگه از ویژگی های فروشنده موفق اینه که از فروشش لذت ببره. مهم‌ترین مسئله اینه که فروشنده باید اشتیاق و تعصب کافی در مورد محصولش داشته باشه. چون این اشتیاق فروشنده به مشتری هم منتقل میشه و انگیزه خرید در اون ایجاد می‌کنه.

فروشندگان موفق چه عاداتی دارن؟

۱. روی شخصیت خریدار تمرکز می‌کنن

 تعریف دقیق و روشن ویژگی‌های شخصیت خریدار (Buyer Persona) از مراحل مهم و حیاتی در فروش موفق هست. اما اصلاً شخصیت خریدار چیه؟ شخصیت خریدار همون ویژگی‌هایی هست که برای مشتری ایده‌آل در نظر میگیرین. فروشنده موفق تو فرایند فروش خودش به دنبال مخاطب هدف هست و به دنبال مخاطب‌هایی با شخصیت مورد نظره. در مقابل این روش، تعدادی از فروشنده‌ها هستن که از روش تبلیغات گسترده به امید پیدا کردن مشتریان هدف و خریداران ایده‌آل هستن. فروشندگان با این روش موفقیت کمتری نسبت به فروشندگانی که شخصیت خریدار رو در نظر میگیرن، به دست میارن.

یک فروشنده موفق، ویژگی‌های مشتریان ایده‌آل رو به دقت بررسی و بر شخصیت خریدار ایده‌آل تمرکز می‌کنه. تو این حالت، نماینده فروش به خوبی می‌دونه که محصول رو چرا و به چه کسی می‌تونه بفروشه.

۲. از قبل برنامه ریزی و خودشون رو آماده می‌کنن

ویژگی های فروشنده موفق

از ویژگی های فروشنده موفق اینه که قبل از برقراری ارتباط با مشتری، آماده می‌شن. اون‌ها در مورد انواع مشتری تحقیق میکنن و همه اطلاعات لازم رو قبل از ملاقات با مشتری جمع میکنن. فروشندگان موفق هیچوقت بدون تحقیق و آمادگی قبلی فعالیتی رو شروع نمی‌کنن. اون‌ها حتماً از قبل چالش‌ها و سؤال‌های احتمالی رو پیش بینی و جواب‌های مناسب برای شرایط مختلفی که ممکنه باهاش مواجه بشن آماده میکنن. اینجوری احتمال از دست رفتن مشتری خیلی کمتر میشه.

۳. برای فرآیند جذب مخاطب مراحل در نظر می‌گیرن

یک فرآیند عالی و بی‌نقص به اقدامات کوچک‌تر و قابل اندازه‌گیری تقسیم میشه. یک فروشنده موفق با بررسی هر مرحله از این فرایند می‌تونه نقطه ضعف خودش رو پیدا کنه و نقاط ضعف رو از بین ببره و نقاط قوتش رو تقویت کنه.

مثلاً، فروشنده‌ای رو در نظر بگیرین که میتونه تعداد زیادی از مشتریان بالقوه رو به مشتریان راغب (lead) تبدیل و توجه اون‌ها رو به محصول جلب کنه، اما تو ادامه مسیر یعنی تشویق اون‌ها به خرید و در نهایت فروش بیشتر، موفق نیست. تو این مواقع با بررسی همه مراحلی که طی کرده، این فروشنده می‌تونه نقاط ضعفش رو پیدا و سعی کنه اون‌ها رو رفع کنه. بعد از بررسی این موارد، فروشنده از نحوه عملکردش آگاهی کامل پیدا می‌کنه و می‌دونه که باید روی کدام مرحله بیشتر تمرکز کنه.

۴. یک فروشنده خوب محصولش رو به طور کامل می‌شناسه

توانایی فروش یک محصول نصف راهه؛ شناخت کامل محصولی که قراره به فروش برسه ادامه راه هست. یک فروشنده خوب باید ویژگی های محصول، مزایا در مقابل محصولات مشابه، ویژگی های ظاهری و عملکردی، شرایط نگهداری، خدمات پس از فروش و… اطلاعات کاملی داشته باشه. چون با دونستن این اطلاعات هست که میتونه محصول رو به بهترین شکل ارائه بده و نظر مشتری رو برای خرید جلب کنه.

۵. یک فروشنده موفق شرایط رو بر اساس واقعیت‌ها مدیریت می‌کنه

 یکی از ویژگی های فروشنده موفق اینه که نمیذاره که احساساتش بر عملکردش تأثیر بذاره. اون‌ها خودشون رو از درگیری‌های احساسی دور میکنن. این مورد باعث میشه وقتی با شرایط مختلف و چالش‌ها رو‌به‌رو میشن عملکرد عاقلانه‌تر و درست‌تری داشته باشن.

۶. روابط و شبکه ارتباط گسترده دارن

روابط و شبکه ارتباط گسترده دارن

فروشندگان موفق می‌دونن که برقراری ارتباط صحیح، یکی از زیربناهای فروش موفقه. فروشندگان موفق و تأثیرگذار، دائماً به دنبال برقراری ارتباط‌های جدید هستن و روابطی که براشون فایده و مزایا داره به خوبی حفظ میکنن. تمرکزشون روی برقراری ارتباطات جدید، و گسترش شبکه ارتباطی با فروشندگان دیگه هست.

۷. شرایط رو از زاویه دید مشتری بررسی می‌کنن

فروشندگان موفق، به خوبی می‌دونن که برای داشتن فروش موفق، نباید فقط به پول و حقوق فکر کنن. اون‌ها خودشون رو به عنوان دوست مشتری میبینن و به یک رابطه برد برد فکر میکنن. به جای این که از خود بپرسن “چطور می‌تونم این محصول رو بفروشم؟”، این سؤال رو مطرح میکنن: “چطور می‌تونم به این مشتری کمک کنم؟”

۸. فروشندگان موفق با علاقه کار می‌کنن

 از جمله ویژگی های فروشنده موفق اینه که از روی بی‌علاقگی و صرفاً برای انجام وظیفه و رفع تکلیف کار نمی‌کنن. اون‌ها با تمام وجود برای رسیدن به هدفشون تلاش میکنن. انقدر تو این راه تلاش میکنن تا بالاخره موفق بشن. تو حالت کلی یا کاری رو شروع نمیکنن و یا اگر کاری رو شروع کردن تا آخر مسیر رو میرن تا به نتیجه‌ای که میخوان برسن.

فروشندگان موفق تلاش می‌کنن تا جای ممکن مشتریان بالقوه و نیازهای اون‌ها رو بشناسن. همینطور با گوش دادن به حرف‌های مشتریان و پرسیدن سؤال از اون‌ها، تلاش می‌کنن درک بهتری از درخواست‌های مشتریان داشته باشن.

9. به اندازه کافی استراحت می‌کنن

 فروشندگان موفق میدونن که استراحت نکردن باعث بی حوصلگی و نداشتن نشاط اون‌ها میشه. فروشندگان خسته نمیتونن بهترین عملکرد خودشون رو نشون بدن. اون‌ها به انداره کافی میخوابن و استراحت میکنن تا در برخورد با مشتری‌هاشون انرژی خوبی داشته باشن و بهتر بتونن محصول و خدماتشون رو معرفی کنن.

۱0. به چیزی که می‌فروشن اطمینان دارن

فروختن محصولی که به اون اعتماد دارین و از کیفیتش مطمئن هستین، خیلی راحت‌تره. از ویژگی های فروشندگان موفق اینه که از محصولات خود استفاده می‌کنن و به ارزش‌های اون اطمینان کامل دارن. تنها تو این شرایط می‌تونن با اطمینان کامل، بقیه رو به خرید اون محصول تشویق کنن.

۱1. هدفمند هستن

پول و به دست آوردن درآمد میتونه محرک خوبی باشه که افراد تلاش کنن. اما هدفمندی محرک قوی‌تری هست. یه فروشنده موفق میدونه که محصول یا خدماتی که داره میفروشه میتونه تاثیرات مثبت بر زندگی افراد داشته باشه. این انگیزه باعث میشه تلاش هدفمندتری داشته باشن.

ویژگی های فروشنده موفق

ولی با این وجود، پول یا به عبارت درست‌تر امکاناتی که پول در اختیار افراد میذاره، عاملی مهم و تأثیرگذار برای هدفمندی فروشندگانه. با کمک پول، فروشندگان می‌تونن شرایط بهتری برای تحصیل فرزندانشون فراهم کنن. به خواسته‌های روزمرشون برسن، به اهداف بزرگترشون دست پیدا کنن.

۱2. پیشنهادهاشون رو پیگیری می‌کنن

خیلی از فروشندگان وقتی که باید برای پیگیری پیشنهادات اختصاص بدن، درست عمل نمیکنن. یعنی بعد از معرفی محصول و پیشنهاد اون، عکس العمل مشتری و قدم بعدی رو پیگیری نمیکنن. انگار صرفاً یه پیشنهادی دادن و تمام. ولی یک فروشنده موفق نتیجه تلاش‌ها و پیشنهاداتش رو بررسی میکنه و اون رو به حال خود رها نمی‌کنه.

۱3. پیام‌هاشون رو نسبت به هر مشتری شخصی‌سازی می‌کنن

از ویژگی های فروشنده موفق اینه که به جای اینکه از یک الگوی ثابت و پیام‌های یکسان برای برقراری ارتباط با مشتریان مختلف استفاده کنن، برای هر مشتری و هر فرد روشی متفاوت رو به کار میبرن. در واقع اون‌ها زمان زیادی رو برای شناخت مشتریان بالقوه صرف می‌کنن تا متناسب با شخصیت هر فرد، پیام مناسبی رو ارسال کنن. این فروشندگان، مشکلات هر مشتری رو به طور جداگانه بررسی می‌کنن و به دنبال راه‌حلی برای اون‌ها هستن.

۱4. برای مشتری ارزش خلق می‌کنن

فروشندگان موفق به جای فرستادن ایمیل‌های بی‌معنا و بی ارزش، در هر بار ارتباط با مشتری براش ارزش ایجاد میکنن. در واقع ویژگی های فروشنده موفق اینه که با هر محتوایی که ارائه میده و تو هر برخورد با مشتری اطلاعات جدیدی به مشتری میده.

۱5. انواع مشتری رو از هم تفکیک می‌کنن

 همه مشتری‌ها ویژگی های یکسانی ندارن. فروشندگانی که برای تفکیک کردن مشتریان مطلوب از خریداران بدقلق وقت میذارن معمولاً نتیجه بهتری میگیرن. مشتریانی که تو دسته اول قرار میگیرن معمولاً وفادارتر هستن و اگر اون‌ها راضی باشن برای برند شما بازاریابی دهان به دهان میکنن در واقع از رضایتشون برای دیگران تعریف و بدون هیچ هزینه‌ای برای شما بازاریابی می‌کنن. این تبلیغ، یکی از مؤثرترین شیوه‌های تبلیغه که فقط با جلب رضایت مشتری به دست میاد.

۱6. برنامه مشخص دارن

برنامه مشخص دارن

ممکنه شما فردی با نفوذ و دقیق باشین؛ اما این ویژگی‌ها به تنهایی و بدون داشتن یک ساختار سازمانی، موجب موفقیت شما نمیشه. از ویژگی های فروشنده موفق اینه که برای بخش‌های مختلف وظایف خود به دقت برنامه‌ریزی می‌کنن، هر روز وظایفشون رو مشخص می‌کنن و تصمیم می‌گیرن که کدوم قسمت و کدوم رفتار رو بهبود بدن. اون‌ها حتی برای تماس‌های تلفنی و ملاقات با مخاطبان، به دقت برنامه‌ریزی می‌کنن. با داشتن یک برنامه‌ریزی مشخص روزانه، وظایفشون رو با سرعت بیشتر و هدفمندتر انجام میدن.

۱7. مشتریان بالقوه رو به چالش می‌کشن

فروشندگان موفق میدونن هر نکته‌ای که مشتری میگه قبول کنین و از جواب دادن به سؤالات فرار کنین نمیتونه اون‌ها رو به سمت فروش موفق سوق بده. اگه فروشنده‌ای میخواد که به مشتری کمک کنه و از طرفی با کمک به اون کسب و کار خودش هم رشد بده، باید مورد اطمینان باشه. نباید با همه انتقادات و نکاتی که مطرح میکنن موافقت کنین. انتقادات درست رو قبول کنین ولی جایی که حق با شماست باید مشتری رو قانع کنین. اینجوری باعث میشه خیلی تو نظر مشتری قابل اعتمادتر باشین. از کاوش در صحبت‌های مشتریان نترسین و اگر گفته‌های اون‌ها قابل جمع‌بندی نیست، با پرسیدن سؤال‌های بیشتر، اون‌ها رو به چالش بکشین.

چگونه یک فروشنده موفق شویم؟

یه فروشنده موفق فاکتورهای متنوعی داره و نیاز داره تو حوزه‌های مختلف آموزش ببینه. تو ادامه بهتون آموزش‌هایی که یه فروشنده موفق لازم داره رو میگم:

1) فن بیان مناسب

فن بیان مناسب از کلیدی‌ترین ویژگی های فروشنده موفق هست. آموزش ارتباط برقرار کردن با مشتری یکی از تکنیک‌های فروشندگی به حساب میاد. چرا؟ چون کسی که با لحن مناسب صحبت نمیکنه مثلاً با تن بلند، آروم یا خشن صحبت میکنه. با وجود اینکه بقیه مهارت‌های فروشندگی رو داشته باشه بازم نمیتونه منظور و پیامش رو به خوبی به مشتری انتقال بده. از طرفی لحن کلام هم تو جذابیت کلامی و جذابیت فردی فروشنده خیلی مؤثره.

مهارت فن بیان برای فروشندگان تلفنی اهمیتش دو برابر میشه. چون تو این نوع فروش راه ارتباط با مشتری فقط از راه صداست. حالا برای تقویت فن بیان این تمرین هارو انجام بدین:

  • برای جمع دوستاتون صحبت کنین و از اون‌ها بخواین در مورد لحن صدا و سرعت کلامتون نظر بدن
  • صحبت کردن جلوی آینه و دیدن حرکت بدن خود
  • صداتون رو ضبط کنین و به اون گوش کنین و خودتون تن صدا، لحن کلام و سرعت بیان جمله‌ها رو بسنجین

2) از محصول اطلاعات و شناخت کافی به دست بیارین

شاید یکی از مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین نکاتی که تو آموزش فروشندگی باید فروشندگان بدونن، داشتن اطلاعات کافی و شناخت کافی از محصول و خدماتیه که به عنوان یک فروشنده قصد دارن اون رو به مشتری ارائه بدن. اطلاعات، در حکم منابعی هستن که باید به مشتری ارائه بدین. مثلاً اگه شما دانش و علم در مورد موضوعی نداشته باشین نمیتونین اون رو به اطرافیان هم آموزش بدین. حالا این موضوع تو آموزش فروشندگی و فروش محصول هم وجود داره یعنی شما تا نتونین خدمات و محصول خودتون رو 100 درصد بشناسین قطعاً نمیتونین اون رو به دیگران توصیه کنین و پیشنهاد بدین. تا نتونین پیشنهاد فروشتون رو مطرح کنین هیچ فروشی هم ندارین.

داشتن اطلاعات و شناخت کافی از محصول

شاید یکی از مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین نکاتی که تو آموزش فروشندگی باید فروشندگان بدونن، داشتن اطلاعات کافی و شناخت کافی از محصول و خدماتیه که به عنوان یک فروشنده قصد دارن اون رو به مشتری ارائه بدن. اطلاعات، در حکم منابعی هستن که باید به مشتری ارائه بدین. مثلاً اگه شما دانش و علم در مورد موضوعی نداشته باشین نمیتونین اون رو به اطرافیان هم آموزش بدین. حالا این موضوع تو آموزش فروشندگی و فروش محصول هم وجود داره یعنی شما تا نتونین خدمات و محصول خودتون رو 100 درصد بشناسین قطعاً نمیتونین اون رو به دیگران توصیه کنین و پیشنهاد بدین. تا نتونین پیشنهاد فروشتون رو مطرح کنین هیچ فروشی هم ندارین.

3) داشتن دید مثبت

از ویژگی های فروشنده موفق داشتن نگرش مثبته. تو خیلی از مقالات فروش اینجوری تعریف میشه که فروش یعنی تغییر دیدگاه مشتری و نگاه کردن مشتری به محصول با دریچه‌ای که شما به عنوان فروشنده اون رو برای مشتری باز می‌کنین. اگر شما نگرش منفی در فروش داشته باشین هیچوقت نمی‌تونین به میزان فروشی که مد نظرتون هست برسین. با داشتن این نگرش مثبت هست که شما می‌تونین عاملی که برای مشتری جذابه رو پیدا کنین و اون رو در مقابل مشتری جلوه بدین و تاکید کنین.

این کار شما باعث میشه مشتری تصمیم بگیره کالایی رو بخره یا نخره. حتماً برای شمام پیش اومده به محصولی نیاز داشتین ولی چون مشتری بی‌حوصله بوده و نگرش منفی داشته از خریدتون منصرف شدین. یا موقعیتی بوده که جدا از مشخصات محصول به خاطر اینکه فروشنده نگرش مثبتی در شما ایجاد کرده ازش خریدین.

4) نه نشنیدن رو به عنوان یک اصل بشناسین

 شاید بشه گفت که قدرت تحمل نه شنیدن بزرگ‌ترین تفاوت میان فروشندگان حرفه‌ای با فروشندگان تازه‌کار و کم‌تجربست. محاله که یک فروشنده بزرگ و موفق در طول فعالیتش نه نشنیده باشه. این موضوع یه اتفاق بدیهی تو فروشندگیه. ولی سؤال اینه که شما به عنوان یه فروشنده بعد از نه شنیدن چقدر استمرار دارین. اکثر فروشندگان وقتی تو شروع کارشون هستن وقتی نه میشنون ناامید میشن و فکر می‌کنن که توانایی فروش ندارن و به خاطر همین اعتماد به نفسشون رو از دست میدن. در صورتی که مشتری برای این نه گفتن ممکنه دلایل مختلفی داشته باشه و شما با یاد گرفتن تکنیک‌های مختلف میتونی این بهونه‌ها رو از بین ببرین.

بهونه هایی مثل:

  • پول ندارم
  • اولویت‌های دیگه‌ای دارم
  •  وقت ندارم

5) خوب گوش کردن یکی از آموزش‌های ضروریه

یکی از مواردی که فروشندگان معمولاً بهش توجه نمیکنن هنر خوب گوش کردنه. شاید فکر کنین که یه فروشنده خوب کسی هست که خوب حرف میزنه. اما باید بدونین که تنها خوب حرف زدن باعث فروش نمیشه و یه فروشنده خوب باید بتونه خوب گوش کنه. چرا این حرف رو می‌زنم؟ چون با خوب گوش کردنه که فروشنده میتونه نیازهای مشتری رو متوجه بشه و دغدغش رو بفهمه. تا وقتی مشتری قانع نشه که با خرید اون کالا دغدغه و نیازش رفع میشه، خرید نمی‌کنه. در فروشندگی گوش دادن باید به صورت مستمر، فعالانه، همراه با تأیید و همواره با تماس چشمی انجام بشه.

6) ایجاد کردن مشتری ثابت

از جمله مواردی که تو آموزش فروشندگان بهش تاکید میشه، ایجاد یک مشتری ثابت به جای در نظر گرفتن سود لحظه‌ای فروشه. یک مشتری ثابت می‌تونه چندین مشتری‌ رو به شما معرفی کنه و شما بدون اینکه زمان زیادی صرف کنین فروش صورت می‌گیره. تو این حالت در واقع شما به پدیده فروش به عنوان یک پدیده بلندمدت نگاه کردین. اما اگه شما به فکر اهداف کوتاه‌مدت و سودآوری لحظه‌ای باشین دیدتون به مشتری مثل ظرف یکبار مصرفه. مشتریان کسانی هستن که باید مدام تکرار بشن و این در یک دید بلندمدت امکان پذیره.

7) لبخند زدن

لبخند زدن از جمله تکنیک‌های فروشه. با وجود اینکه اکثر فروشندگان اون رو می‌دونن ولی کمتر افرادی هستن که بهش توجه کنن. می‌دونین که لبخند زدن مهمه و تو فروش اغلب لبخند می‌زنین ولی اگه لبخندتون مصنوعی باشه برعکس اثر منفی می‌ذاره و ممکنه حس تمسخر و خودشیفتگی به مشتری القا کنه. مهم‌تر از ظاهر لبخند، انرژی مثبتی هست که از شما به مشتری منتقل میشه.

آراستگی ظاهر

آراستگی ظاهر، یکی از ویژگی های فروشنده موفق

نکته‌ای که معمولاً بهش اشاره و تأکید میشه اینه که از ویژگی های فروشنده موفق ویژگی‌های ظاهری مناسب و مرتب بودنه و باید این موارد رو رعایت کنن.

  • ظاهر و لباس مناسب
  • بوی ادکلن مناسب
  • موهای مناسب
  •  کفش واکس زده شده و تمیز

تجربه‌ای که اکثر فروشنده‌ها در این مورد داشتن اینه که وقتی با ظاهر نامناسب جلوی مشتری ظاهر میشن نه تنها خود فروشنده اعتماد به نفس کمتری داره نسبت به وقتی که با ظاهر تمیز و بوی خوب در مقابل مشتری قرار میگیره بلکه تو ضمیر ناخودآگاه تأثیر منفی رو عملکرد فروش میذاره.

با این حال خیلی‌ها به این نکات ریز توجه نمی‌کنن و لباسی اتونشده و یا کفش‌های کثیف و موهای نامرتب دارن. همونطور که می‌دونین قبل از اینکه مشتری جذب کالا، نیازها و دغدغه‌های خود بشه جذب فروشنده میشه و همچنین مشخصه که ظاهر مرتب و زیبا در ارتباطات اهمیت داره.

به دنبال ارتباطات طولانی باشین

بهترین متخصصین فروش صرفاً به انجام لحظه‌ای فروش توجه نمی‌کنن، اون‌ها به دنبال روابط طولانی‌مدت هستن. شما می‌خواین مخاطبان و مشتریان بهتون اعتماد کنن و بارها و بارها به شما مراجعه کنن. با مشتریان بیشتر همراه بشین. مثلاً بعد از فروش پیگیری کنین تا مطمئن بشین اون‌ها از محصول و خدماتی که دریافت کردن راضی هستن یا نه. پیگیری فروش یکی از مراحل مهم بازاریابی شرکت‌هاست و یکی از مواردیه که خیلی از فروشندگان اون رو در نظر نمیگیرن و انجام دادن اون می‌تونه شما رو متفاوت کنه. تو این حالت کمترین مزایایی که بهش میرسین اینه که مشتریان شما رو به دیگران توصیه می‌کنن. پس فکر کردن و داشتن دیدگاه بلندمدت در مورد ایجاد روابط شما رو برای رسیدن به موفقیت طولانی‌مدت آماده می‌کنه.

جمع بندی

تو این مقاله در مورد ویژگی های فروشنده موفق صحبت شد و گفتیم که جدا از بحث محصول اینکه فروشنده توانمند باشه و بتونه مراحل مختلف فروش رو انجام بده و مشتری رو تو یه خط مستقیم به انتهای مسیر برسونه خیلی اهمیت داره. گفتیم که چجوری میتونین به یه فروشنده موفق تبدیل بشین و تو فروشتون تحول ایجاد کنین. و با ویژگی های فروشنده موفق آشنا شدین و میتونین بررسی کنین به عنوان یه فروشنده کدوم یک از این ویژگی ها رو دارین که اون رو تقویت کنین و کدوم رو ندارین که به دنبال ایجاد این ویژگی‌ها تو خودتون باشین. ویژگی‌هایی مثل آراستگی ظاهری، شناخت کامل محصول، پر انرژی بودن و … . در آخر هم بهتون پیشنهاد میکنم حتما نحوه برخورد با مشتری و نحوه برخورد با مشتری ناراضی رو بخونید تا بتونید ارتباط بهتری با مشتری برقرار کنید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.

حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.

 

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید

اشتراک گذاری این مقاله
محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *