fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ کسب و کار

بیزینس کوچینگ چیست؟

کاور

بیزینس کوچینگ چیست؟

در این مقاله قصد داریم در مورد بیزینس کوچ (Business Coach) یا همون مربی کسب و کار باهاتون صحبت کنیم. نکته مهمی که در همین ابتدا باید بهش اشاره کنم اینه که بیزینس کوچ با مشاور، منتور و معلم فرق میکنه. البته نگران نباشید در ادامه مقاله حتما به تفاوت های اون ها میپردازم. چیزی که اهمیت داره اینه که فرقی نمیکنه شما بیزینس کوچیکی دارین که به تازگی راه انداختین، یا شرکت بزرگی دارید؛ در هر صورت شما برای ادامه کارتون به یه بیزینس کوچ نیاز دارید. چرا که کوچینگ کسب و کار میتونه کسب و کارتون رو به وسیله خودتون رشد بده. کوچینگ کسب و کار در ایران هم وجود داره و شرکت هایی وجود دارن که خدمات کوچینگ کسب و کار رو ارائه میدن. همراهمون باشید تا همه چیز رو درباره بیزینس کوچ بهتون بگم و در پایان هم یه پیشنهاد ویژه براتون دارم.

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ یا مربی گری کسب‌ و کار به یک کار مشترک و مهم برای مدیرعاملان و صاحبان کسب ‌و کارهای کوچیک و بزرگ تبدیل شده ‌که می‌خوان خودشون و شرکتشون رو ارتقا بدن. به طور خلاصه، آموزش کسب‌ و کار یک رابطه مشارکتی بین صاحب کسب ‌و کار یا مدیر عامل و یک مربی حرفه ایه. هدف بیزینس کوچینگ توسعه استراتژیک فرد و کسب و کاره.

به گفته برایان تریسی، قدرت بیزینس کوچینگ غیرقابل انکاره. گاهی وقت ها فکر می‌کنیم اداره کسب و کار یه فرآیند انفرادیه. اما درست مثل اغلب مراحل زندگی، وجود یه منتور با تجربه که بتونی بهش تکیه کنی، یکی از ارزشمندترین منابعیه که صاحبان کسب و کارها میتونن از اون بهره ببرن. به همین دلیله که ۲۰ الی ۳۰ درصد مدیران ارشد در شرکت های بزرگ بیزینس کوچ هایی رو استخدام می‌کنن و مبالغ هنگفتی رو به اون ها می‌پردازن.

بیزینس کوچینگ از کی مد شد؟

بیزینس کوچینگ از کی مد شد؟

خب خیلی خلاصه و مفید بدونید که فردی به اسم تیموتی گالوی در دهه ۷۰ میلادی بیزینس کوچینگ رو برای ورزش هایی مثل تنیس و اسکی و موسیقی و حرفه های دیگه در کتابی به اسم سری درونیinner series مطرح کرده بود. مدل گالوی انقدر مشهور میشه که برای حرفه های دیگه هم استفاده میشه و در آمریکا محبوبیت زیادی پیدا می‌کنه. در ادامه متفکران زیادی در این زمینه کار کردن. خصوصا جان ویتمور در نهایت در زمینه کسب و کار از این آموزه ها استفاده کرد.

انواع مختلف کوچینگ

انواع مختلف کوچینگ وجود داره که ما در اینجا به بررسی و اهمیت بیزینس کوچینگ میپردازیم. اما برای آشنایی بیشتر انواع مختلف کوچینگ رو براتون نام بردیم.

2 1

  1. بیزینس کوچینگ business coaching
  2. کوچینگ تیمی team coaching
  3. کوچینگ رهبری leadership coaching
  4. کوچینگ شغلی career coaching
  5. کوچینگ زندگی life coaching
  6. کوچینگ فردی personal coaching

بیزینس کوچ دقیقا چیکار میکنه؟

  • دیگه برای همه واضح و مبرهنه که اگه هدفی نداشته باشیم به چیزی هم نمیرسیم. بیزینس کوچ به شما کمک میکنه که اهدافتون رو مشخص و دقیق کنین. اهدافی که واقع بینانه و قابل دستیابی هستن.
  • بیزینس کوچ ها مدیر نیستن اما، به جای یه مدیر فکر می‌کنن. بیزینس کوچ ها کارمند هم نیستن اما در مقام کارمند هم فکر می‌کنن و نیازهای اون ها رو پیدا می‌کنن.
  • بیزینس کوچ ها هم از درون و هم از بیرون کسب و کارها رو می‌بینن و بررسی میکنن. اینطوریه که می‌تونن نیازهای مخاطبان رو هم بررسی کنن. در عین حال که حرکت رقیبان رو هم زیر نظر دارن.
  • اگه بخوام یه مثال بزنم که بیزینس کوچ رو درک کنین، میتونم بگم کوچ های ورزشی رو تصور کنین که چطور در بیرون مسابقه هستن و از بیرون شرایط مسابقه رو به خوبی درک می‌کنن و می‌تونن بهترین کمک رو به شما بکنن. چرا که در طول مسیر هم همراهتون بودن با توانایی ها و مهارت های شما آشنا هستن و طبق شرایط مسابقه میتونن بهترین کمک و راهنمایی رو به شما بکنن.
  • کوچینگ کسب و کار دید کامل تری از کسب و کار رو به مدیران کسب و کار میده.
  • بیزینس کوچینگ باعث میشه هر کسب و کاری بتونه حداکثر استفاده رو از پتانسیل ها و قابلیت های خودش بکنه. بنابراین به بیشترین سود خودش می‌رسه.
  • بیزینس کوچینگ مشکلات و راه حل های اون ها رو از دل مجموعه بیرون میکشه و حل میکنه.

3 1

بیزینس کوچینگ و کوچینگ کسب و کار در ایران

استفاده از بیزینس کوچینگ برای کسب و کارها در دنیای امروزی بدیهی و ضروریه. شرکت های بزرگی که به موفقیت های بزرگ رسیدن هم موفقیتشون رو مدیون بیزینس کوچ های قویشون می‌دونن. شرکت هایی مثل گوگل، ماکروسافت، اپل و انسان های موفقی مثل اپرا، دیکاپریو، اوباما و کلی شرکت و آدم های دیگه از بیزینس کوچ استفاده میکنن.

اما در ایران استفاده از بیزینس کوچ سابقه چندانی نداره و فقط چند ساله که از کوچینگ کسب و کار استفاده میشه. تعداد کسانی هم که در این زمینه قوی کار میکنن بسیار کمه. اما نکته خیلی مهمی که در این زمینه وجود داره اینه که بیزینس کوچینگ در آینده به یکی از مهم ترین مشاغل در ایران تبدیل خواهد شد. در حال حاضر هم مراکزی در ایران وجود دارن که خدمات بیزینس کوچینگ و کوچینگ کسب و کار ارائه میدن. برخی از مراکز خارجی هم هستن که در ایران نمایندگی دارن.

 بیزینس کوچ رو با مشاور اشتباه نگیر

اینو بدونین که بیزینس کوچ، منتور و مشاور هیچکدوم به اون یکی برتری ندارن؛ یعنی شما باید بتونین با توجه به موقعیتی که دارین بهترین گزینه رو برای خودتون انتخاب کنین. تنها راه اینکه بتونین درست انتخاب کنین، اینه که تعریف و تفاوت اون ها رو با هم بدونین. مشاور کسیه که فقط راهنماییتون می‌کنه؛ در بیشتر موارد هم ممکنه خودش تجربه مستقیمی در اون زمینه نداشته باشه. مشاور کسیه که با صحبت های شما و از بیرون به قضیه نگاه میکنه و راهکارهای پیشنهادی بهتون ارائه میده. اما بیزینس کوچ کسیه که به شخصیت و درون شما توجه میکنه و با پی بردن به مهارت ها و استعدادهای شما، سوالات خوبی ازتون میپرسه که شما رو به راهکار مختص خودتون برسونه.

بیزینس کوچینگ

افزایش استفاده از بیزینس کوچینگ و کوچینگ کسب و کار در جهان

در انگلستان, چهار سال پیش فقط چهار درصد از تجارت‌های کوچیک از کوچینگ کسب و کار استفاده می‌کردن. در حال حاضر ۲۰ درصد از شرکت‌ های کوچیک تجاری از کوچینگ کسب و کار به عنوان بخشی از استراتژی رشد خودشون استفاده می‌کنن. در یک مطالعه بین‌المللی دیگه، ۷۹ درصد از کسب و کارهای متوسط و بزرگ در بریتانیا استفاده از کوچینگ کسب و کار رو گزارش دادن. در ایالات ‌متحده، در یک نمونه از ۱۰۱ شرکت ۵۸ درصد اونها شرکت های کوچیک و متوسط، آژانس های دولتی و غیرانتفایی بودن.

نتایج مطالعات انجام شده در زمینه داشتن بیزینس کوچینگ

شواهد زیادی وجود داره که کوچینگ یکی از قوی‌ترین شیوه‌های توسعه افراد و بالا بردن عملکرد کسب ‌و کار خط پایین هست. یک مطالعه از ۱۰۰۰ شرکت با استفاده از کوچینگ نشون داد که مدیران اجرایی اون ها تونستن نتایج زیر رو به دست بیارن:

نتیجه استفاده از بیزینس کوچینگ

  • بالا بردن تولید (تا ۵۳ درصد)
  • بالا بردن ارائه خدمت به مشتریان (تا ۳۹ درصد)
  • بیشتر موندن افراد ارشد در سیستم (تا ۳۲ درصد)
  • کاهش هزینه ها (تا ۲۳ درصد)
  • افزایش سودآوری خط پایین (تا۲۲ درصد)

همون نظرسنجی گزارش داد که افرادی که از بیزینس کوچ استفاده کردن در زمینه های زیر هم پیشرفت کردن:

  • روابط کاری با گزارش‌های مستقیم آن‌ها
  • روابط کاری با مدیر
  • کار تیمی
  • کاهش تنش ها و مشاجره ها
  • روابط کاری با مشتریان

اهمیت داشتن کوچینگ کسب و کار

بعضی از مدیران سعی می‌کنن هزینه‌ها رو با محدود کردن هزینه‌ها در زمینه آموزش صرفه‌جویی کنن؛ چون احساس می‌کنن که آموزش و پرورش نتیجه مستقیم کمی رو ایجاد می‌کنه. با وجود اینکه سرمایه گذاری در آموزش می‌تونه منجر به نتایج مثبت و قابل توجه بشه. در اینجا دو مطالعه وجود داره که این حرف رو تایید میکنه:

  • شرکت زیراکس Xerox متوجه شد که تاثیر استفاده از کوچینگ همراه آموزش باعث افزایش ۸۷ درصدی اثربخشی آموزش در مقایسه با آموزش تنها میشه.
  • انجمن بین‌المللی مدیریت شخصی این داده ها رو تایید کرد. تحقیقات اون‌ها نشون داد که آموزش عملکرد تیم‌های اون‌ها رو تا ۲۲ درصد بالاتر برده. زمانی که کوچینگ به برنامه آموزشی اضافه شد، عملکرد کاری روز ۸۸% بیشتر شد.

هر کسب و کاری خصوصیت ها و ویژگی های خاص خودش رو داره و برای همه کسب و کارها نمیشه یه نسخه پیچید. بنابراین، داشتن بیزینس کوچ می‌تونه کمک کنه که بهترین تصمیم ها رو برای بیزینس شخصی خودتون داشته باشین.

فواید داشتن بیزینس کوچینگ برای نیروی کار

جامعه صنعتی از شرکت‌ها پرسید که فایده مهم فراهم کردن بیزینس کوچینگ برای نیروی کار چیه؟ این شرکت‌ها نتایج مستقیم مربیگری در حوزه‌های عملکرد کلیدی زیر رو گزارش کردن (یافته‌های مشابهی در سال ۲۰۰۵ از گزارش صنعت کوچینگ در سال ۲۰۰۵ گزارش شد).

  • تولید
  • کیفیت
  • قدرت سازمان
  • خدمات به مشتریان
  • کاهش شکایات مشتریان
  • کاهش هزینه ها
  • پایین آوردن خط سودآوری

کوچینگ کسب و کار به شدت مورد استفاده قرار می‌گیره که دلایلش رو در ادامه بهتون میگم.

دلایل استفاده از کوچینگ کسب و کار

کسب و کارهای کوچیک می‌تونن منجر به تربیت مدیرانی بشن که از حمایت و چالش فردی خارج از محیط کاری خودشون استقبال می‌کنن؛ به خصوص اگه کوچینگ و کوچینگ رهبری در دسترس نباشه. در کل روز، حضور در دوره‌های آموزشی چند روزه یا چند روز می‌تونه در برنامه زمانبندی شلوغ غیر ممکن به نظر برسه و شامل هزینه‌های سفر قابل‌توجه باشه. جلسات با مربیان کسب ‌و کار اغلب از طریق تلفن انجام میشه که می‌تونه حول سایر تعهدات باشه.

همونطور که سازمان‌ها با کارکنان “ضعیف” کار می‌کنن، کمبود زمان و افزایش فشار برای اجرا همیشه وجود داره و آموزش درست و به موقع، کمک و یادگیری فردی و پشتیبانی ارائه میده. بیزینس کوچینگ یک “شریک فکری” رو برای کمک به مدیر اجرایی یا مدیر در تصمیم‌گیری‌های مهم به شیوه‌ای پیشرفته ارائه می‌کنه.

شریک فکری

سرمایه‌گذاری برای کوچینگ کسب ‌و کار می‌تونه چندین بار تکرار بشه و به شما کمک کنه که با اشتیاق دوباره به کار خودتون ادامه بدین؛ و با هوشمندتر شدن و احیای زندگی خودتون با مشخص کردن قدم بعدیتون تعادل رو به زندگی و زندگی کاری میاره. قدم بعدی شما برای شروع کار با یه بیزینس کوچ چیه؟

تفاوت کوچ، مشاور و منتور

کوچ، مشاور و منتور تفاوت های زیادی با هم دارن. اما با یه مثال ساده میخوام تفاوتش رو بهتون نشون بدم. تصور کنین که قراره برید کوهنوردی و قله ای رو فتح کنین. ترجیح میدین یه نفر از پایین کوه راهنماییتون کنه؟ یا یه نفر از قله کوه کمکتون کنه؟ یا یه نفر در طول مسیر کوه همراهتون باشه و کمکتون کنه؟

کسی که داره از پایین کوه کمکتون میکنه، همون مشاوره. این مشاور ممکنه خودش تجربه بالا رفتن از کوه رو هم نداشته باشه. اما دانش و اطلاعات زیادی داره و خطرات احتمالی رو بهتون میگه. کسی که از قله کوه کمکتون میکنه همون منتوره. این منتور خودش قبلا این راه رو رفته و تجربش رو داره. کسی هم که در طول مسیر همراه شماست همون کوچه. این کوچ در طول مسیر کنار شماست و در شرایط مختلف کمکتون میکنه. در چالش هایی که طول مسیر براتون پیش میاد با شماست. باعث میشه بهترین تصمیم ها رو بگیرین و بهترین راه رو با توجه به مسیری که طی کردین بگیرین.

دوباره تاکید میکنم که هیچکدوم از این تعاریف نباید باعث بشه که فکر کنین یکی از این ها به اون یکی برتری داره. تنها نکته مهم اینه که شما با توجه به شرایطی که در اون قرار دارین باید بتونین بهترین تصمیم رو برای خودتون بگیرین. یعنی باید بتونین تشخیص بدین با توجه به شرایط شما کدوم یک از این ها میتونه به شما کمک بیشتری کنه.

از کوچینگ کسب و کار چه زمانی استفاده میشه؟

  • زمانی که نیاز هست کارمندان در زمینه خاصی مهارتشون رو توسعه بدن.
  • زمانی که شرکت و کارمندان پتانسیل خوبی برای رشد دارن اما از این پتانسیل ها و استعدادها به درستی استفاده نمیشه.
  • وقتی شرکت سیستم خودش رو تغییر میده.
  • موقعی که مدیران و یا گروهی از کارمندان نیاز دارن که در زمینه خاصی شایستگیشون رو بالا ببرن.
  • زمانی که می‌خواین افزایش درآمد در سیستمتون داشته باشین.

پیشنهاد ویژه

دوره رایگان توسعه مالی + کوچ

چی بهتر از یه دوره کاملا رایگان که بتونه در زمینه توسعه فردی و توسعه مالی رشدت بده و کوچ هم داشته. این دوره ۳۰ روزه فقط روزانه ۲۰ دقیقه ازت زمان میگیره که در مقابل وقت های پرت و تلف شده روزانه نه تنها عددی نیست بلکه یه چیزیم داره بهت یاد میده. بعد از گذروندن این دوره همراه یه کوچ حرفه ای و کاربلد نگاهتون نسبت به زندگی و مسائل مالی کاملا تغییر میکنه. حتی شما می‌تونین دوره رو همین الان از طریق لینک زیر دریافت کنین و کوچ هم نداشته باشین، اما با توجه به اهمیت کوچ و بازدهی ۳۰۰ برابری دوره همراه کوچ بهتره که از این خدمات هم استفاده کنین. اطلاعات بیشتر دوره و سرفصل ها رو می‌تونین از طریق لینک زیر ببینین.

ثبت نام در دوره رایگان توسعه مالی

دریافت خدمات کوچینگ

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم دید کلی و مناسب از بیزینس کوچ و کوچینگ کسب و کار ارائه بدیم. امیدوارم بعد از خوندن این مقاله بتونین به درستی تصمیم بگیرین که چه چیزی برای شخص شما یا سیستمون مناسبه. یه کوچ خوب میتونه زمان رسیدن به اهدافتون رو کوتاه تر کنه؛ مهارت ها و استعدادهای شما رو به موقع به کار بگیره. نکته بسیار مثبتی که در مورد کوچ وجود داره اینه که با سوال های هوشمندانه شما رو به سمت تصمیم گیری درست هدایت میکنه. بنابراین در پایان، وقتی به موفقیت رسیدین، حس خوب به دست آوردن موفقیت رو دارین و کسی این موفقیت رو بهتون نداده، بلکه خودتون تونستین بهش برسین. امیدواریم این مقاله تونسته باشه بهتون کمک کنه.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.

حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *