همونطور که میدونین بازار فریلنسرها این روزها داغِ داغه. خیلی از نوجوونها و جوونها به دنبال فریلنسری و کسب درآمد دلاری هستن. یکی از دغدغههای این روزها برای فریلنسرها اینه که نمیدونن چطوری باید با مشتری مذاکره کنن و اصلاً با اصول مذاکره برای فریلنسرها آشنا نیستن. اگه شما هم علاقه دارین وارد این حوزه بشین و بتونین برای خودتون کار کنین، درآمد دلاری هم داشته باشین به هیچ عنوان این مقاله رو از دست ندین.
مراحل اصول مذاکره برای فریلنسرها
حتماً دیدین بعضی فریلنسرها با وجود قیمت بالایی که برای پروژه هاشون در نظر میگیرن، باز هم پروژههای زیادی رو به دست میارن؛ اما افرادی رو هم داریم که با وجود قیمت مناسبتر، نمیتونن پروژه بگیرن. فن مذاکره برای فریلنسرها میتونه تأثیر مستقیمی روی تعداد پروژههایی که میگیرن داشته باشه. اگه براتون سواله که چطور این اتفاق میوفته، باید خدمتتون بگم که خیلی سادست. چون اونها اصول مذاکره برای فریلنسرها رو میدونن و ازش استفاده میکنن.
حالا با این تفاسیر حتماً متوجه شدین که میخوایم تو این مقاله راهنماییتون کنیم که به عنوان یه فریلنسر چطور باید مذاکرتون رو پیش ببرین که بتونین پروژه دریافت کنین.
1. صمیمانه از علایقتون صحبت کنین
بهتره که از همون ابتدا مکالمتون رو صمیمانه و دوستانه پیش ببرین. برای باز کردن سر صحبت درباره چیزی که بهش باور و علاقه دارین صحبت کنین. از اشتیاقتون با شور و شوق تعریف کنین. اینطوری انرژیتون رو به کارفرما هم منتقل کردین.
حس صمیمیت هم روابط رو راحتتر پیش میبره و هم اعتماد ایجاد میکنه. شما به کسی که باهاتون صمیمانهتر برخورد میکنه، راحتتر اعتماد میکنین تا کسی که خشک و جدی به نظر میرسه.
2. داستان وارد شدنتون به این حرفه رو بگین
برای اینکه بتونین اعتمادسازی کنین، میتونین از وارد شدنتون به این حوزه تعریف کنین. تجربیات کاریتون رو بگین. نکته مهمی که تو تعریفهاتون باید رعایت کنین، اینه که نه خیلی مبالغه کنین و نه خیلی متواضع برخورد کنین. خیلی ساده و شفاف توضیحاتتون رو ارائه بدین. این یکی از نکات مهم در اصول مذاکره برای فریلنسرها هست.
3. اعتمادبهنفس داشته باشین
داشتن اعتمادبهنفس نسبت به مهارتی که دارین و کاری که قراره انجام بدین خیال کارفرما رو هم نسبت به پروژهای که قراره انجام بدین راحت میکنه. چه چیزی بیشتر از اینکه خیال کارفرما از بابت کارش راحت باشه میتونه کار رو به دست شما بسپره؟
4. خیال کارفرما رو از تحویل به موقع پروژه راحت کنین
اینکه شما بتونین کیفیت بالا رو در مدتزمان کوتاه ارائه بدین، هم برای خودتون و هم برای کارفرما ایده آله. این میتونه جزو برتریهای شما باشه که به راحتی شما رو چندین پله از رقبا بالاتر نگه میداره. حالا نکته مهم اینه که شما باید بتونین به عنوان یه حرفهای در رشته کاریتون در مذاکره با کارفرما نشون بدین که سرعت عمل دارین.
مثلاً میتونین روند کاریتون رو به صورتی که برای کارفرما ساده و قابل فهم باشه، در طی جلسات مذاکرتون بیان کنین. به این ترتیب میتونین نشون بدین که قابلیت انجام چه کارهایی رو در چه بازه زمانی دارین. البته حواستون باشه طرحی رو بچینین و ارائه بدین که قابلیت اجرای خوب و با کیفیت رو داشته باشه.
5. قبل از اینکه پیشنهادی رو بپذیرید درباره کارفرما یا سازمان مربوطه تحقیق کنین
خیلی مهمه که در مورد شرکت یا سازمانی که قرار هست باهاش همکاری کنین، شناخت پیدا کنین. زمانی که خوب شناخت پیدا میکنین میتونین بسنجین که چقدر پروژه فوریت داره و چه حداقلهایی رو برای کیفیت کارتون در ارائه باید در نظر بگیرید. این مسئله برای مذاکراتتون هم میتونه خوب باشه. اینکه شما در هنگام مذاکره نشون بدین که این سازمان رو به خوبی شناختین و میدونین چه کیفیتی باید ارائه بشه و خیال کارفرما رو از این بابت راحت کنین. به این ترتیب کارفرما هم بهتون اعتماد و علاقه پیدا میکنه.
6. ارزشهاتون رو بالا ببرین و این رو به کارفرما نشون بدین
اگر شما واقعاً کسی هستین که در حرفه تون حرفی برای گفتن دارین، از موضع قدرت مذاکرتون رو ادامه بدین. اصول مذاکره برای فریلنسرها میگه زمانی که نشون بدین از بهترینهای حوزه کارتون هستین و قصد دارین پروژه رو به بهترین شکل ممکن انجام بدین میتونین شانستون رو برای عقد قرارداد تا حد زیادی بالا ببرین.
7. کیفیت کارتون رو بالا ببرین
کیفیت کار شما تأثیر مستقیمی روی دریافتی شما داره. به عنوان یه فریلنسر حرفهای شما باید بدونین که پروژهای که مسئولیتش رو به عهده میگیرین و انجام میدین چه تأثیری در رشد و پیشرفت سازمان داره. معمولاً این پروژهها فوری هستن. اینجاست که شما باید بتونین با اصول مذاکره برای فریلنسرها، قیمت بالاتون رو به دلیل تجربه، کیفیت و سرعت بالا توجیه کنین. این رو یادتون باشه که در اینجا به همون اندازهای که شما به انجام اون پروژه نیاز دارین، اونها هم به شما و تخصص و مهارتتون نیاز دارن.
8. هدفتون رو که بشناسین میدونین تا کجا میتونین کوتاه بیاین
زمانی که شما برای خودتون استانداردهایی رو در نظر گرفته باشین، میدونین که طبق اصول مذاکره برای فریلنسرها تا کجا میتونین با کارفرماتون کنار بیاین.
9. ارتباط سازی و اهداف بلندمدت رو در اصول مذاکره برای فریلنسرها جدی بگیرین
فراموش نکنین شما در پی هر پروژه با آدمهای جدیدی آشنا میشین و ارتباط سازی میکنین. میدونین که همونطوری که مشتری، مشتری میاره، در دنیای فریلنسری هم این قانون وجود داره. حتی کارفرمایی که امروز پروژش رو انجام میدین، در صورت رضایت برای پروژههای بعدیش هم روی شما حساب میکنه.
10. برندسازی کنین
کمکم کارتون رو پیش ببرین. با هر تجربهای که به دست میارین، پیشرفت میکنین. بهتره که از همون ابتدا حرفهای کارتون رو شروع کنین. با یه اسم و لوگوی مخصوص شروع کنین. با پروژههای موفق رزومتون رو تقویت کنین. وقتی به همین ترتیب ادامه بدین، کمکم برند خودتون رو میسازین. اینطوری میتونین اصول مذاکره برای فریلنسرها رو قویتر پیش ببرین. برای آموزش مذاکره موفق، پیشنهاد میشه مقاله اصول و فنون مذاکره رو بخونین.
تخفیف به چه قیمتی؟!
فرقی نمیکنه شما دستمزدتون رو ساعتی یا پروژهای نظر بگیرین، در هر صورت پایین آوردن مبلغ برای به دست آوردن پروژه نباید به قیمت پایین آوردن ارزش کارتون باشه. مثلاً اگه شما ساعتی 100 دلار کار میکنین و برای به دست آوردن پروژه اون رو به 80 دلار کاهش میدین، ارزش کارتون پایین میاد. از طرفی هم چون تمام این آمار در رزومه شما ثبت میشه، نمیتونین به مرور زمان قیمتهاتون رو افزایش بدین؛ بنابراین در یه چرخه معیوب میوفتین که هر روز ارزش کارتون پایینتر میاد.
البته در اینجا با شرکتهای بزرگ کاری نداریم که به دلیل اینکه به رقبا غلبه کنن و بازار رو به دست بگیرن ممکنه تخفیفهای زیادی رو بدن که توجیه قیمت هاشون هم بسیار سخت به نظر میرسه؛ اما چون کارهای بزرگ و در سطح گستردهای کار انجام میدن این ضررها رو جبران میکنن.
به جای تخفیف این کار رو کنین
بهتره که به عنوان یه فریلنسر حرفهای نرخ ثابتی رو برای خودتون به صورت ساعتی یا پروژهای در نظر بگیرین. اینطوری مشتری هم میتونه انتظار به جا و به اندازهای ازتون داشته باشه و اصول مذاکره برای فریلنسرها رو با فشار کمتری پیش میبرین.
چطوری قیمتهامون رو افزایش بدیم؟
همیشه برای کارتون روند و مراحل کار رو در نظر داشته باشین و بر طبق اون قیمت پایه رو اعلام کنین. اگه در حین پروژه مجبور به اضافه کردن مرحله و کار بیشتری شدین، جایز هستین که هزینه اضافی هم دریافت کنین؛ اما این قضیه مستلزم اینه که موارد رو با کارفرما قبل از شروع پروژه مطرح کنین؛ بنابراین خیلی مهمه که اصول مذاکره برای فریلنسرها رو به درستی پیش ببرین.
تخفیف به اندازه:
تخفیف باید محدود به موارد خاص باشه. چرا؟ چون در این صورته که تخفیف ارزش کار شما رو پایین نمیاره و به مخاطب ارزش میده. مثلاً شما میتونین برای اولین مشتری یا برای مشتریانی که شما رو به دیگران معرفی میکنن، تخفیف در نظر بگیرین. یا برای مناسبتهای مختلف و در بازه زمانی محدود تخفیف در نظر بگیرین.
با چه کسانی مذاکره نکنیم؟
خیلی مهمه بتونین تشخیص بدین با چه کسانی نباید وارد مذاکره بشین. یا اگه وارد مذاکره شدین ادامه ندین و وقتتون رو تلف نکنین. چرا که هر کارفرمایی ارزش وقت گذاشتن نداره. خیلی وقتها کارفرما زمان زیادی رو با شما مذاکره میکنه اما اصلاً قصد دادن پروژه رو بهتون نداره. البته که وقتی اصول مذاکره برای فریلنسرها رو بدونین میتونین سرنوشت مذاکره رو تغییر بدین. اصول مذاکره برای فریلنسرها میتونه کمکتون کنه که تشخیص بدین مذاکره رو ادامه بدین یا نه.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم نکاتی که باید برای اصول مذاکره در فریلنسرها بدونین و رعایت کنین رو براتون بگیم. اصول مذاکره و متقاعدسازی صرفاً مختص فروشندهها یا فریلنسرها نیست و هر کسی باید با این اصول آشنا باشه. همینطور برای افزایش قیمت و نحوه تخفیف هم صحبت کردیم. واضحه که موفقیت یک فریلنسر در گرو مذاکراتیست که انجام میده؛ بنابراین اگر فریلنسر هستین، حتماً به مهارت مذاکره و متقاعدسازی نیاز دارین. امیدوارم اگه فریلنسر هستین این مقاله براتون مفید بوده باشه و برای دوستان فریلنسرتون هم بفرستین.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شید.
حتما نظراتتون رو زیر این مطلب برامون بنویسید.