چگونه کارآفرین شویم؟

محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد
امتیاز دهید

کارآفرینان تأثیر مهمی بر اقتصاد جامعه دارند و برای موفق شدن در این حوزه، باید نسب به برخی مسائل آگاهی داشته باشید. برای دانستن این موضوع که چگونه کارآفرین شویم؟ لازم است تا نسبت به این شغل اطلاعات کافی و جامعی کسب کنید.

مقدمه چگونه کارآفرین شویم؟

کارآفرینی یکی از شغل‌های مؤثر بر اقتصاد جوامع مختلف است. کارآفرینان را به نوعی رهبر و هدایت‌کننده جامعه اقتصادی می‌دانند که موفقیت آن‌ها، به نفع جامعه است. اما برای موفق شدن در مسیر کارآفرینی لازم است تا دانش و اطلاعات کافی کسب کنید و از تجربیات افراد فعال در این عرصه استفاده کنید. اگر به کارآفرین شدن و قدم زدن در این مسیر پر پیچ و خم علاقه‌مندید، برای رسیدن به پاسخ پرسش‌هایی نظیر چگونه کارآفرین شویم؟ کارآفرین موفق کیست؟ و…، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

کارآفرین کیست؟

کارآفرین کیست؟

کارآفرینی یکی از نقش‌های کلیدی جامعه است که وجودش تأثیر مستقیمی بر کیفیت وضعیت اقتصادی جوامع خواهد گذاشت. کارآفرینان، از کسب‌وکارهای کوچک و نوپا گرفته تا برندها و شرکت‌های معتبر، به نوعی در زمینه اقتصادی پیشرو و رهبر به حساب می‌آیند و قادرند چرخه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ را هدایت کنند. خیلی از برندها و استارتاپ‌های مطرح جهان، مانند مک دونالد، اپل و…، نتیجه تلاش‌های یک کارآفرین موفق هستند.

بنابراین پیدا کردن نمونه‌های این چنینی در جامعه چندان سخت نیست. اما به خاطر داشته باشید که بر اساس آمار رسمی، همه کارآفرینان در مسیرشان موفق نخواهند شد و بسیاری از استارتاپ‌ها، با شکست روبه‌رو می‌شوند. بنابراین برای موفق شدن در این مسیر، لازم است تا علاوه بر داشتن دانش و اطلاعات کافی، برخی نکات ضروری را نیز فرابگیرید تا احتمال شکست خوردن شما کاهش پیدا کند.

اما برای رسیدن به پاسخ این سؤال که چگونه کارآفرین شویم؟ لازم است تا دقیقاً بدانیم واژه کارآفرین به چه افرادی اطلاق می‌شود. در نگاه اول شاید تصور کنید که صاحبان مشاغل مختلف، از رستوران‌دار گرفته تا یک عکاس مستقل، همگی کارآفرین به حساب می‌آیند. اما چند فاکتور مهم وجود دارد که تعیین می‌کند چه افرادی جزو کارآفرینان به حساب می‌آیند.

اولین و مهم‌ترین نکته برای شناسایی یک کارآفرین، این است که این افراد برای رسیدن به سود مالی، ریسک می‌کنند. درواقع ابتکار عمل داشتن و ریسک کردن در انتخاب مسیرهای جدید، یکی از خصایص اصلی کارآفرینان به حساب می‌آید. دیگر ویژگی مشترک میان کارآفرینان، ایجاد فضایی برای درآمدزایی ماندگار است. کارآفرین درواقع شغلی را ایجاد می‌کند که حتی در صورت عدم حضور خودشان، باز هم درآمدزایی داشته باشد و به سود برسد.

چگونه کارآفرین شویم؟

آیا کارآفرینی شغلی مناسب برای من به حساب می‌آید؟

در ادامه برای دستیابی به پاسخ این که چگونه کارآفرین شویم؟ به برخی از ویژگی‌های یک کارآفرین موفق می‌پردازیم. برای ورود به این حوزه، لازم است تا این ویژگی‌ها را در خودتان جست‌وجو و تقویت کنید تا فرد مناسبی برای شغل کارآفرینی به حساب بیایید.

استقلال برای کارآفرینان ارزشمند و با اهمیت است

در یک نگاه کلی، کارآفرینان درواقع افرادی هستند که ترجیح می‌دهند خودشان به صورت مستقل، بدون آن که تحت نظارت کارفرما باشند، کار کنند. کارآفرینان بیش از هر چیز به خودشان متکی هستند و مسئولیت موفقیت‌ها و شکست‌هایشان را بر عهده می‌گیرند. آن‌ها ترجیح می‌دهند برای پیشروی در مسیر شغلی خود، برنامه‌ریزی کرده و راه‌های مختلف را امتحان کنند. بنابراین برای دانستن این موضوع که چگونه کارآفرین شویم؟، پیش از هر چیز باید بدانید که استقلال مالی و فکری داشتن یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در موفقیت شما است. می‌توانید درس‌های موفقیت از ثروتمندان جهان را هم در این زمینه مطالعه کنید.

قدرت ریسک‌پذیری خود را بالا ببرید

باید بدانید که مسیر کارآفرینی تنها به موفقیت و سودهای کلان ختم نمی‌شود. این مسیر پرپیچ و خم سرشار از پستی و بلندی‌ها و شکست است که برای تحمل آن‌ها، باید قدرت ریسک‌پذیری خود را افزایش بدهید. ضمن اینکه باید بتوانید مصرف‌گرایی خود را کنترل کرده و به سمت پس‌انداز کردن پیش بروید.

کارآفرینی

چگونه کارآفرین شویم؟

پس از آشنایی کلی با مفهوم کارآفرینی و ویژگی‌های بارز این شغل، نوبت آن است که برای دستیابی به پاسخ پرسش چگونه کارآفرین شویم؟ به سراغ ترسیم مراحل پیش رویتان در این مسیر برویم. بدیهی است که کارآفرین شدن در هر حوزه‌ای، مسیر ویژه و اختصاصی خودش را دارد که با دیگر حوزه‌ها متفاوت است.

برای مثال کارآفرین شدن در حوزه صنعت ساختمان‌سازی، مسیری متفاوت از کارآفرینی در حوزه صنایع غذایی خواهد داشت. اما با این حال، در بین تمام حوزه‌های کاری مراحل مشترکی برای کارآفرین شدن وجود دارد که در ادامه به تفسیر و تعریف هرکدام خواهیم پرداخت.

1. موقعیت و صنعت مورد نظر خود را انتخاب کنید

اولین قدم برای ورود به حوزه کارآفرینی آن است که مشخص کنید دوست دارید در چه صنعت و موقعیتی کار کنید. بسیاری از افراد به کارآفرینی علاقه دارند اما در پیدا کردن حوزه موردنظرشان ناتوان مانده‌اند.

یکی از مهم‌ترین سرنخ‌ها برای پیدا کردن حوزه کاری مورد علاقتان، موقعیت و شغلی است که در حال حاضر به آن مشغولید. برای مثال اگر در حال حاضر به ساخت درب و پنجره ساختمانی می‌پردازید، ورود به حوزه مرمت و تعمیر ساختمان‌های قدیمی می‌تواند برای شما بسیار مناسب باشد. اگر سال‌ها در کافه یا رستوران کار کرده‌اید، کارآفرینی در حوزه صنایع غذایی می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

علاقه داشتن به موقعیت شغلی مورد نظر، تأثیر زیادی بر موفقیت شما خواهد داشت. کارآفرینی نیازمند کار کردن در ساعت‌های طولانی است و این مسئله بدون عشق و علاقه بسیار دشوار خواهد بود. لازم به ذکر است که برای موفقیت در کارآفرینی، صرفاً هدف مادی داشتن نمی‌تواند شما را به ادامه مسیر مشتاق کند. سعی کنید سود و کسب درآمد را در اولویت بعدیتان قرار بدهید.

2. چگونه کارآفرین شویم؟: در مورد بازار هدف خود تحقیق کنید

قبل از شروع به کار، باید در مورد بازار هدف خود به اندازه کافی تحقیق کنید. پس از تحلیل داده‌های موجود، باید دریابید که نیازهای جامعه هدف چیست و در چه زمینه‌ای می‌توانید به تقاضای آن‌ها پاسخ بدهید.

برای مثال اگر قصد دارید یک رستوران در محله‌ای افتتاح کنید، باید تحقیق کنید که افراد حاضر در محله چه نوع غذایی را ترجیح می‌دهند؟ رستوران‌های مشابه در محل وجود دارد؟ فاصله شما از رستوران بعدی چقدر خواهد بود؟ افراد محل تا چه اندازه برای خرید غذا هزینه می‌کنند و… . پاسخ دادن به این‌گونه سؤالات در روشن کردن مسیر پیش روی شما بسیار مؤثر خواهد بود و می‌تواند موفقیت شما را تا حد زیادی تضمین کند.

3. چگونه کارآفرین شویم؟: آموزش‌های لازم را دریافت کنید

مراحل این که چگونه کارآفرین شویم

در ادامه برای رسیدن به جواب سؤال چگونه کارآفرین شویم؟ به مبحث آموزش و یادگیری مهارت رسیدیم. باید بدانید که کارآفرینان موفق در هر حوزه‌ای، دارای اطلاعات مرتبط با موقعیت شغلی خود، مسائل مالی و کارآفرینی هستند. بدون داشتن پشتوانه علمی و تخصصی، پیشرفت و موفقیت در مسیر کارآفرینی دشوار خواهد بود.

شما در این مسیر از سه روش می‌توانید به کسب دانش و اطلاعات بپردازید:

  • اول این که در حوزه کاری خودتان، مهارت و دانش کافی کسب کنید. مثلاً اگر قصد دارید گلخانه افتتاح کنید، باید به اندازه کافی در مورد گیاهان مختلف، روش کشت و پرورش آن‌ها و تجهیزات موردنیازتان اطلاعات کسب کنید و برخی مهارت‌های لازم را نیز فرابگیرید.
  • می‌توانید در حوزه کارآفرینی به سراغ ورکشاپ‌ها، کلاس‌های آموزشی و کتب مرتبط بروید. سعی کنید از تجربیات کارآفرینان دیگر حتماً استفاده کرده و از دانش و مهارت آن‌ها استفاده کنید.
  • کسب اطلاعات و فراگیری علم در حوزه تجارت و اقتصاد نیز می‌تواند موفقیت شما را در کارآفرینی تضمین کند. آگاهی داشتن در این حوزه می‌تواند در افزایش سود، کاهش زیان و افزایش مشتریان شما تأثیر زیادی داشته باشد.

4. چگونه کارآفرین شویم: در هر زمان که می‌توانید کسب‌وکار خود را راه بیندازید

بسیاری از افراد تصور می‌کنند موفقیت کارآفرینان یک‌شبه اتفاق افتاده و در کوتاه‌ترین زمان قابل دستیابی است. اما خوب است بدانید که موفقیت در این حوزه نیازمند قدم‌هایی کوچک و آرام به سمت هدف است. شما در مقام یک کارآفرین تازه‌کار بهتر است در هر زمان که امکانش را دارید کسب‌وکار خود را، هرچند جزئی و کوچک، به راه بیندازید.

این کار به شما این فرصت را می‌دهد که بتوانید مسائل و مشکلات مربوط به کارآفرینی را به شکل مستقیم تجربه کنید. اطلاعاتی که در این مسیر به دست می‌آورید، در هیچ کتاب و کلاسی بیان نمی‌شود و تنها به تجربه شخصی شما از کسب‌وکار برمی‌گردد. شکست خوردن در اولین قدم‌ها می‌تواند تجربه‌ای باشد برای مابقی مسیر. این کسب‌وکارهای کوچک و جزئی می‌توانند ادامه مسیر را برای شما هموار کنند، بنابراین کمال‌گرایی را کنار بگذارید و هر زمان که آمادگی پیدا کردید، کارتان را شروع کنید.

با رعایت چه نکاتی می‌توانیم یک کارآفرین موفق شویم؟

کارآفرین موفق

علاوه بر مراحل ذکرشده، برای موفق شدن در حوزه کارآفرینی، لازم است تا برخی نکات را همواره در نظر داشته باشید.

  • برای مثال، برای موفقیت در کسب‌وکارتان باید مثبت نگر باشید. مثبت نگری در این زمینه بدین معنا است که باید در هنگام شکست و ناکامی، افکار خود را نقاط مثبت کار و پیشرفت‌هایتان متمرکز کنید. نگاه یک‌طرفه داشتن و توجه صرف به شکست‌ها، می‌تواند شما را از ادامه مسیر باز نگه دارد. بنابراین تلاش کنید با تفکری روشن و مثبت وارد حوزه کسب‌وکار شوید.
  • نکته دیگر این که، باید همواره در پی یادگیری مهارت‌های جدید و اطلاعات به‌روز باشید. به عنوان یک کارآفرین باید بتوانید مطابق با تکنیک‌ها و دانش روز دنیا در کسب‌وکار خود حرکت کنید. شما باید نسبت به پیشرفت‌های شخصی و حرفه‌ایتان حساس باشید و همواره در این مسیر حرکت کنید. فراگیری مهارت‌ها و اطلاعات جدید، شما را نسبت به نیاز روز جامعه نیز آگاه می‌کند.
  • سعی کنید افراد همدل، همراه و مسئولیت‌پذیر را به عنوان اطرافیان خود در مسیر کارآفرینی انتخاب کنید. داشتن یک تیم قوی و پشتیبان، در بسیاری از مواقع می‌تواند جبران‌کننده کمبودها و نقص‌های شما باشد. در این راستا و در پاسخ به این که چگونه کارآفرین شویم؟، داشتن یک تیم متمرکز و باتجربه را به شدت به شما پیشنهاد می‌کنیم.

برای موفق شدن در کارآفرینی از این مسائل اجتناب کنید

برخی کارها و رفتارها، طبق گفته و تجربه دیگر کارآفرینان، می‌توانند در مسیر کاری شما مشکل‌آفرین و مضر باشند. یکی از این مسائل که اتفاقاً اهمیت زیادی هم دارد، متمرکز کردن درآمدتان به مشتریان خاص است. یک کارآفرین موفق هیچ‌گاه عمده درآمد خود را به تعدادی مشتری خاص محدود نمی‌کند.

برای مثال اگر شما 30 درصد از درآمد خود را از یک مشتری خاص به دست بیاورید و برای سودآوری تنها به همان مشتری تکیه کنید، اگر به هر دلیلی مشتری با شما قطع ارتباط کند، درواقع شما 30 درصد از سود و درآمد خود را به راحتی از دست می‌دهید. این مسئله می‌تواند ضررهای زیادی به شما وارد کند، بنابراین هیچ‌گاه خود را محدود نکنید و سعی کنید درآمد غیرمتمرکز داشته باشید.

با وجود خطرات و ریسک بالا، چگونه کارآفرین شویم؟

همان‌طور که گفتیم مسیر کارآفرینی، یک مسیر پر از ریسک و خطر است نیازمند مهارت و دانش کافی است. اما این مسئله به معنی شکست قطعی و عدم موفقیت شما نیست.

شما با داشتن اطلاعات کافی، تجربه مناسب و هدف و علاقه، می‌توانید در این حوزه پیشرفت کرده و به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنید. از ریسک‌ها و خطرات احتمالی این حوزه نترسید و در این مسیر تلاش کنید. کارآفرینی نه‌تنها برای خودتان، که برای جامعه شما نیز مفید و ثمربخش خواهد بود. کارآفرینان به عنوان رهبرهای نوین اقتصادی قادرند جامعه خود را به سمت پیشرفت هدایت کنند.

با وجود خطرات و ریسک بالا، چگونه کارآفرین شویم؟

جمع‌بندی

در این مقاله با مفهوم کارآفرینی آشنا شدیم و سعی کردیم تعریفی جامع از حوزه به شما ارائه دهیم. سپس برای پاسخ دادن به پرسش چگونه کارآفرین شویم؟ مراحل دستیابی به موفقیت در این مسیر را توضیح دادیم و نکاتی را برای پیشرفت بیشتر متذکر شدیم. به یاد داشته باشید که موفقیت در حوزه کارآفرین نیازمند پذیرش خطرات و ریسک‌های احتمالی است و این مسئله به مهارت‌ها و دانش شخصی بستگی دارد. گردآوری یک تیم منسجم و قوی نیز می‌تواند در مراحل بعدی کارآفرینی به شما کمک ویژه‌ای بکند.

توصیه می‌کنیم از ورود به این حوزه نترسید و تلاش کنید به خلاقیت و ابتکار خود جامه عمل بپوشانید. با ورود به این حوزه می‌توانید برای بسیاری از افراد که دانش و تخصص کافی دارند اما به موقعیت شغلی مناسبی دست پیدا نکردند، شغل ایجاد کرده و درآمدزایی کنید. علاوه بر این، موقعیت‌های شغلی جزئی و فرعی زیادی نیز در حاشیه کسب‌وکار شما به وجود خواهد آمد که موجب بهبود وضعیت اقتصادی جامعه خواهد شد.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید

اشتراک گذاری این مقاله
محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *