سرمایه گذاری در کسب و کار

محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد
1/5 - (1 امتیاز)

یکی از روش‌های مطمئن در ایجاد بیزینس پر‌سود، سرمایه گذاری در کسب و کار است. در صورتی که این روش به شکل اصولی و علمی انجام شود می‌تواند درآمدی بالا برای سرمایه‌گذار به همراه داشته باشد. سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارد و زمینه‌های گوناگونی را شامل می‌شود که باعث می‌شود با هر میزانی از سرمایه بتوان به آن ورود کرد.

سرمایه گذاری در کسب و کار به چه معنا است؟

سرمایه گذاری در کسب و کار به چه معنا است؟

هر فعالیت اقتصادی به طور کلی شامل دو جز‌ء می‌شود. بخش اول شامل تأمین منابع مالی و سرمایه اولیه و بخش دوم در برگیرنده فعالیت اقتصادی است. در بسیاری از موارد هر دو بخش توسط یک شخص یا نهاد انجام می‌شود؛ اما در موارد زیادی هم بنا به ملاحظاتی بخش سرمایه‌گذاری از کار اقتصادی جدا می‌گردد. نحوه تعامل این دو جزء به صورت یک توافق و در قالب یک قرارداد مشخص می‌شود. در این قرارداد وظایف هر بخش و نحوه تقسیم سود و زیان مشخص می‌شود.

سرمایه‌گذاری همان‌طور که از نام آن پیدا است به معنای تأمین مالی یک فعالیت اقتصادی است. این تأمین مالی می‌تواند توسط یک فرد و یا به صورت اشتراکی توسط مجموعه‌ای از افراد انجام شود. ما در این مقاله قصد داریم به تفصیل به معرفی انواع سرمایه گذاری در کسب و کار، اصول سرمایه‌گذاری موفق  و شرایط آن بپردازیم.

اصول سرمایه گذاری موفق

شاید در اطرافتان کسانی را دیده باشید یا حداقل درباره آن شنیده باشید که افرادی در یک کسب و کار سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما موفق نبوده‌اند. این اتفاق به این دلیل است که افراد قبل از ورود به بازار سرمایه‌گذاری با راه‌های سرمایه گذاری درست آشنا نبوده‌اند. سرمایه‌گذاری امروزه یک حرفه تخصصی است و بدون دانش و بررسی لازم نمی‌توان به آن ورود کرد.

افراد شناخته‌شده‌ای در جهان هستند که فقط با سرمایه‌‌گذاری توانسته‌اند گام به گام تا دستیابی به یک ثروت بزرگ جلو بروند. «وارن بافت» یکی از این نمونه‌ها است که سرگذشت کاری او در کتابی با عنوان «گلوله برفی» چاپ شده است. در ادامه مهم‌ترین اصول سرمایه گذاری در کسب و کار را به طور مفصل شرح خواهیم داد.

آموزش درباره کسب و کارهای پولساز جدید

آموزش درباره کسب و کارهای پولساز جدید

قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری باید با انواع کسب و کارهای پولساز آشنا شوید. این بازارها همیشه یکسان نیستند و بنا به شرایط زمانی تغییر می‌کنند. کسی که می‌خواهد به حوزه سرمایه‌گذاری ورود کند باید به دقت کسب و کارهای جدید را رصد کند. این کسب و کارها را می‌توان با اندازه‌گیری میزان تقاضا در بازار شناسایی کرد.

آشنایی با انواع روش‌های سرمایه گذاری در کسب و کار

سرمایه‌گذاری همیشه به یک شکل نیست. شما باید با انواع بازارهای مالی و نحوه ورود سرمایه به آن‌ها آشنا شوید. بعضی مشاغل و بازارها به صورت سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت هستند و سود شما خیلی زود برمی‌گردد. بعضی مشاغل دیگر به شکل سرمایه‌گذاری بلندمدت هستند و برای دستیابی به سود قابل توجه نیاز به صبر بیشتری دارند. قبل از ورود به بازار باید میزان انتظار خود از زمان برگشت سود و میزان آن را مشخص کنید.

دریافت مشاوره از کارشناسان

همان‌طور که گفتیم سرمایه‌گذاری یک شغل بسیار تخصصی است. هیچ کس در لحظه ورود به این حوزه بی‌نیاز از مشورت و راهنمایی نیست. از یک مشاور حرفه‌ای برای شروع کار خود کمک بگیرید و مطمئن باشید هر چقدر برای مشاوره صحیح هزینه کنید ضرر نخواهید کرد.

برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت داشته باشید

بهترین روش برای تشخیص موفق بودن سرمایه گذاری در کسب و کار این است که اهداف خود را به کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم کنید. روی کاغذ بنویسید که انتظار شما از نتیجه سرمایه‌گذاری در یک کسب و کار تا پایان ماه یا سال چقدر است و با مجموع شرایط غیر قابل پیش‌بینی چقدر از آن قابل چشم‌پوشی است. تعیین حد ضرر در ابتدای کار باعث می‌شود بیش از حد در ضرر فرو نروید.

معرفی انواع کسب و کار قابل سرمایه‌گذاری

زمینه‌های فراوانی برای کسب و کار وجود دارد که در صورت شناخت صحیح می‌توانید درآمد زیادی از آن کسب کنید. انتخاب حوزه مناسب سرمایه‌گذاری متناسب با میزان سرمایه شما، انتظار شما از میزان و زمان سودآوری و دانش شما بستگی دارد.

1. سرمایه‌گذاری در حوزه ملک

سرمایه‌گذاری در حوزه ملک

یکی از حوزه‌های بسیار سودآور سرمایه‌گذاری در ایران حوزه املاک و مستغلات است. با توجه به اقتصاد تورمی ایران سرمایه‌گذاری روی املاک باعث جهش پول شما در کوتاه‌مدت خواهد شد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که قیمت مسکن در کلان‌شهری مثل تهران هر سه سال دو برابر می‌شود.

یکی از مزیت‌های مهم سرمایه گذاری در املاک این است که معمولا نیازی به سرکشی دائمی و بررسی شرایط ندارد. اما عیب بزرگ آن این است که بدون در دست داشتن یک سرمایه قابل توجه امکان ورود به این بازار وجود ندارد.

در بعضی کشورها خرید ملک با مالیات زیادی همراه خواهد بود که عملا استفاده از ملک به عنوان یک کالای سرمایه‌گذاری را بی‌فایده کرده است. اما در ایران علی‌رغم تصویب بعضی از قوانین همچنان می‌توان گفت ملک و مستغلات بسیار سودآور است.

2. سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار

یکی از انواع سرمایه گذاری در کسب و کار که در سال‌های گذشته بسیاری از افراد را به سودهای بزرگی رسانده است سرمایه‌گذاری در بازار بورس است. اما باید توجه داشت که این بازار بسیار تخصصی است و ورد به آن بدون دانش لازم می‌تواند ریسک بسیار خطرناکی باشد. بنابراین اگر قصد ورود به این بازار را دارید ابتدا به خوبی آموزش ببینید و در مراحل اول با سرمایه کم وارد شوید. یکی از مزایای این بازار همین است که با هر مقدار سرمایه‌ای می‌توان به آن ورود کرد.

بورس اوراق بهادار

3. سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک

راه‌اندازی یک بیزینس کوچک همواره یکی از مدل‌های رایج و محبوب سرمایه‌گذاری بوده است. این ممکن است شامل تأسیس یک فروشگاه کوچک یا یک کارگاه تولیدی باشد. شما می‌توانید کسب و کار خودتان را راه‌اندازی کنید و با سرمایه خود کار کنید؛ یا اینکه می‌توانید صرفاً به عنوان سرمایه‌گذار اقدام کنید.

بسیاری از افراد هستند که برای راه‌اندازی شغل خود به منابع مالی نیاز دارند. این فرصت‌ها را شناسایی کنید و از معتبر بودن شرایط مطمئن شوید. سپس یک قرارداد واضح زیر نظر یک مشاور حقوقی تنظیم کنید که میزان شراکت در سود و ضرر را مشخص کند.

4. سرمایه گذاری در کسب و کار اینترنتی

راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی یک فرصت جدید برای سرمایه‌گذاری است که در صورت شناسایی ظرفیت‌های مناسب بسیار سود‌آور است. در ادامه مقاله توضیحات بیشتری در مورد این شیوه سرمایه‌گذاری ارائه خواهیم کرد.

چه انتظاری از سرمایه گذاری در کسب و کار دارید؟

برای یک سرمایه‌گذاری موفق باید در ابتدا بدانید از این سرمایه‌گذاری چه انتظاری دارید. این باعث می‌شود که در انتخاب بازار مورد نظر خود درست عمل کنید. سؤال‌های مهمی وجود دارد که پاسخ آن‌ها انتظار شما از میزان و مدت سودآوری را دقیق می‌کند شامل موارد زیر است:

  1. انتظار دارید سرمایه‌گذاری به عنوان شغل و درآمد اول شما قرار گیرد؟
  2. میزان سرمایه شما چقدر است؟
  3. انتظار شما از سود مورد نظر کوتاه‌مدت است یا بلندمدت؟
  4. آیا می‌توانید خودتان هم در انجام فعالیت اقتصادی وقت صرف کنید یا فقط قصد دارید سرمایه‌گذار باشید؟
  5. چند درصد سود برای شما قانع‌کننده است؟
  6. به کار تولیدی علاقه‌مند هستید یا کار تجاری؟
  7. آیا قصد دارید مجدداً به سرمایه خود پول اضافه کنید یا خیر؟

آشنایی با سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی

آشنایی با سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی

بازارهای مالی به بازارهایی گفته می‌شود که سهام شرکت‌ها و اوراق قرضه در آن به فروش می‌رسد. بازار بورس یکی از این نمونه‌ها است اما در سالیان اخیر با گسترش اینترنت امکان فعالیت در سایر بازارهای جهانی نیز برای سرمایه‌گذاران فراهم گشته است. یکی از این بازار‌های پرطرفدار فارکس است که به نوعی مشابه بازار بورس ایران است.

سرمایه‌‌گذاری در فارکس به دلیل ارزش بالای معاملات ارزی، سودآوری شرکت‌های بین‌المللی، ثبات اقتصادی و قوانین شفاف بسیار سودآور است. اما این بازار نیز مانند همه بازارهای مالی نیاز به آموزش خاص خود دارد و ورود به آن بدون آگاهی از قواعد آن توصیه نمی‌شود. بازارهای مالی در مجموع به دو نوع بازارهای سنتی و بازارهای مدرن تقسیم می‌شوند.

سرمایه گذاری در کسب و کار: بازارهای مالی سنتی

بیشتر بازارهای بورس دنیا و بازارهای اوراق بهادار در این دسته قرار می‌گیرند. این‌ها بازارهایی هستند که بزرگ‌ترین شرکت‌های هر کشور در آن عرضه می‌شوند و بیشترین معاملات سهام در آن انجام می‌گیرد.

بازارهای مالی مدرن

بازارهایی مثل فارکس شناخته‌شده‌ترین انواع بازارهای مدرن هستند. بازار ارزهای دیجیتال و فضای متاورس نیز از این دسته بازارها به شمار می‌آیند.

پیش‌بینی ضرر سرمایه گذاری در کسب و کار

پیش‌بینی ضرر سرمایه گذاری در کسب و کار

نباید تصور کنید که سرمایه‌گذاری باید همواره در شرایط سودآوری قرار داشته باشد. بلکه آنچه مهم است تحقق اهدافی که برای آن تعیین کرده‌اید و در این بین ممکن است به دلیل شرایط پیش‌بینی‌نشده دچار میزانی از ضرر نیز بشوید.

آنچه در سرمایه اهمیت دارد این است که برای کار خود استراتژی تهیه کرده باشید. تهیه استراتژی به این معنی است که شما می‌دانید چه انتظاری از کسب درآمد از این سرمایه‌گذاری دارید و این روند چگونه باید طی شود. یکی از نکات مهم در تهیه استراتژی تعیین حد ضرر است. شما باید بر اساس پیش‌بینی که از روند حرکت این بازار دارید برای خود یک حد ضرر احتمالی تهیه کنید.

فعال شدن حد ضرر به این معنی است که شناخت شما از بازار اشتباه بوده است و شاید لازم باشد برای ادامه مسیر تجدید نظر کنید. متعهد ماندن به استراتژی بسیار ضروری است. اگر به حد ضرر خود پایبند نباشید ممکن باعث خسارت‌های سنگین به اصل سرمایه شما شود.

سرمایه گذاری در کسب و کار اینترنتی

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم کسب و کار‌های اینترنتی در سال‌های اخیر فرصت بسیار فوق‌العاده‌ای برای سرمایه‌گذاری به وجود آورده است. کسب و کارهای اینترنتی بسیاری از محدودیت‌های کسب و کارهای فیزیکی را ندارند. مهم‌ترین مزیت آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • شبانه‌روزی بودن
  • در دسترس بودن
  • شبکه گسترده
  • معرفی بهتر محصولات
  • عدم نیاز به فروشنده

این مزایا باعث می‌شود که سرمایه گذاری در کسب و کار اینترنتی بسیار جذاب باشد. اگر قصد سرمایه‌گذاری دارید این زمینه می‌تواند سود بالایی برای شما به ارمغان بیاورد. راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی، عرضه خدمات آموزشی، سایت مشاوره و استفاده از ظرفیت‌های اینستاگرام می‌تواند روش برای ایجاد این کسب و کارها باشد.

مزیت این مشاغل این است که غالباً به سرمایه کمتری از نمونه‌های فیزیکی آن نیاز دارند. با یک سرمایه کم نیز می‌توانید این کسب و کارها را شروع کنید یا به عنوان سرمایه‌گذار به کسی در راه‌اندازی این مشاغل کمک کنید.

سرمایه‌گذاری در طلا

طلا

سرمایه‌گذاری با خرید طلا معمولا به دو صورت انجام می‌شود. یکی با خرید و فروش کوتاه‌مدت و گرفتن نوسان‌ها موجود در بازار است که نیاز به رصد کردن مداوم بازار و خرید و فروش دائمی طلا دارد. این روش نیاز به دانش لازم در خصوص تحلیل‌های بنیادین و تکنیکال دارد که بتواند تغییرات قیمت طلا را پیش‌بینی کند. این مدل می‌تواند درصدی از ریسک ناشی از تحلیل اشتباه را نیز به همراه داشته باشد.

علاوه بر روش فوق سرمایه‌گذاری بلندمدت طلا نیز بسیار رایج و مرسوم است. این روش برای کسانی که با تحلیل بازار آشنا نیستند مناسب‌تر است. زیرا با توجه به اقتصاد تورمی ایران خرید طلا در درازمدت همواره با سود همراه است.

افزودن سود به سرمایه اولیه

یکی از راه‌هایی که می‌تواند به شما کمک کند خیلی سریع‌تر در کسب سود پیشرفت کنید اضافه کردن درصدی از سود به سرمایه است. برای مثال هر بار (یا مثلاً مجموع سود هر بازه شش‌ماهه) ۳۰ درصد از سود خود را به سرمایه اولیه اضافه کنید. همان‌طور که می‌دانید در سرمایه‌گذاری آنچه به عنوان عامل اساسی نقش دارد میزان سرمایه است و افزایش مداوم سرمایه باعث می‌شود که به صورت تصاعدی در کار خود پیشرفت کنید. این راهکار به ویژه در مشاغلی که با سرمایه اولیه کم آغاز شده‌اند بسیار کارآمد است.

سرمایه گذاری در کسب و کارهای چندگانه

یکی از روش‌هایی که باعث می‌شود احتمال ضرر کردن و از دست رفتن سرمایه شما پایین بیاید این است که سرمایه خود را به چند قسمت تقسیم کنید و در چند حوزه سرمایه گذاری کنید. در این صورت اگر یک حوزه خارج از پیش‌بینی شما با نزول زیاد مواجه شود سرمایه شما به کل نابود نخواهد شد. به طور کلی پیشنهاد می‌شود که سرمایه خود را به سه قسمت ۳۰ درصدی تقسیم کرده و وارد حوزه سرمایه گذاری کنید و ۱۰ درصد از سرمایه را نیز برای موارد اضطراری پیش خود نگه دارید.

سرمایه گذاری در کسب و کارهای خانگی

یکی از ایده‌های خوب برای سرمایه‌گذاری ورود به حوزه مشاغل خانگی است. مشاغل خانگی بسیاری از محدودیت‌های سایر کسب و کارها را ندارند. یکی از مزیت‌های آن‌ها این است که در اغلب موارد نیازی به بسیاری از مجوز‌های قانونی ندارند. علاوه بر آن به سرمایه گذاری در کسب و کارهای خانگی مالیاتی تعلق نمی‌گیرد و این باعث می‌شود که حاشیه سود بالاتری داشته باشید. مشاغل خانگی می‌تواند از سرمایه‌های کم تا سرمایه‌ها بالا را در بر بگیرد. بعضی از پرسودترین مشاغل خانگی که می‌توانید در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید شامل موارد زیر است:

1. سرمایه‌گذاری در تولید مواد غذایی

سرمایه‌گذاری در تولید مواد غذایی

بسیاری از مشاغل خانگی حول مواد غذایی ایجاد شده‌اند. این می‌تواند شامل تولید شیرینی‌جات، انواع ترشی و سبزیجات باشد. برای فروش آن می‌توانید به فروشگاه‌های محلی یا عرضه آن در شبکه‌های مجازی مثل اینستاگرام اقدام کنید.

2. سرمایه‌گذاری در تولید لوازم تزئینی

برای مشاغل خانگی می‌توانید روی تولید لوازم تزئینی سرمایه‌گذاری کنید. تولید لوازم تزئینی غالباً با آموزش‌های ساده امکان‌پذیر است و سرمایه زیادی نیاز ندارد.

3. سرمایه گذاری در صنعت بسته‌بندی خانگی

بسته‌بندی لزوماً یک کار صنعتی و کارگاهی نیست. بلکه در بسیاری از موارد در خانه انجام می‌شود. بسته‌بندی حبوبات، سبزیجات، زعفران و ادویه در بسیاری موارد در دسته مشاغل خانگی قرار می‌گیرد. با استخدام چند نیروی کار و یک سرمایه کم می‌توانید به این حوزه ورود کنید.

سرمایه‌گذاری در کشاورزی نوین

اگرچه کشور ما در ناحیه خشک جغرافیایی قرار گرفته است و معمولا در بیشتر نقاط آن با محدودیت منابع آبی روبرو است، اما اگر سرمایه گذاری در کسب و کارهای کشاورزی به روش نوین و استفاده از آبیاری‌های مدرن و قطره‌ای انجام شود می‌تواند به کسب درآمد قابل توجهی منجر شود.

محصولات بسیاری هستند که تولید آن‌ها با آب کم امکان‌پذیر است ولی قیمت بسیار بالایی دارند. بعضی از این موارد به گلخانه نیاز دارند و بعضی نیز در فضای باز قابل تولید هستند. بعضی از نمونه‌های پردرآمد آن شامل موارد زیر است:

۱- سرمایه گذاری در تولید توت‌فرنگی

سرمایه گذاری در تولید توت‌فرنگی

توت‌فرنگی از محصولاتی است که برای تولید در اغلب نواحی ایران به فضای گلخانه‌ای نیاز دارد. اما با توجه به اینکه این محصول سابقه طولانی در کشاورزی ایران ندارد هنوز فضای بسیار زیادی برای کار دارد. علت بالا بودن قیمت آن نیز همین محدود بودن تولیدکنندگان آن در داخل کشور است. بنابراین تا زمانی که بازار آن اشباع نشده است این گزینه می‌تواند یک سرمایه‌گذاری بسیار سودآور باشد.

۲- تولید آلوئه ورا

این محصول هم استفاده خوراکی دارد و هم برای تولید محصولات آرایشی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین بازار فروش گسترده‌ای در مقابل آن قرار دارد. این محصول به آب بسیار کمی نیاز دارد و یک گیاه ۲۰ ساله است. سرمایه‌گذاری در کاشت آلوئه ورا بسیار سودآور است.

۳- سرمایه گذاری در تولید غلات

سرمایه گذاری در کسب و کار‌های مربوط به مواد غذایی اساسی همیشه قابل اطمینان است. یکی از مزایایی که تولید گندم و جو دارد این است که خرید آن از سوی دولت تضمینی است و نیاز نیست برای فروش آن دنبال بازار بگردید. شرایط جهانی و مشکلات کشت و حمل و نقل گندم در سال جاری باعث می‌شود که قیمت این محصول افزایش یابد و به یک گزینه جذاب تبدیل شود.

سرمایه گذاری در کسب و کارهای دانش بنیان

در جهان جدید بسیاری از روش‌های تولید ثروت به وجود آمده است که نیاز به تخصص‌های دانشگاهی دارد و انجام آن برای هر کسی ممکن نیست. از طرفی بسیاری از افرادی که دانش لازم برای انجام چنین فعالیتی را دارند با محدودیت منابع مالی روبرو هستند. در صورتی که شما سرمایه‌ای دارید که نمی‌دانید در چه کسب و کاری از آن استفاده کنید، سرمایه گذاری در کسب و کارهای دانش بنیان می‌تواند مناسب باشد. از آنجا که اجرای این ایده‌ها به دانش تخصصی نیاز دارد هر کسی نتوانسته به آن ورود کند و در اغلب موارد بکر و اشباع نشده هستند. بعضی از زمینه‌های پولساز دانش بنیان شامل موارد زیر است:

1. سرمایه گذاری در برنامه‌نویسی کامپیوتر

سرمایه گذاری در برنامه‌نویسی کامپیوتر

استفاده از کامپیوتر و آی‌تی روز به روز گسترده‌تر می‌شود و نیاز به این مشاغل هر روز بیشتر احساس می‌شود. مزیت این گرایش این است که به زیرساخت زیادی نیاز ندارد و با سرمایه محدودی می‌توان به ثبت شرکت این‌چنینی اقدام کرد.

2. سرمایه گذاری در ثبت شرکت‌ها دارویی

خوشبختانه ایران در زمینه تولید علم داروسازی در جایگاه مناسبی قرار دارد. با توجه به نیاز کشور و محدودیت ورود بعضی داروهای خارجی، سرمایه گذاری در کسب و کارهای دارویی برای تولید بعضی اقلام دارویی می‌تواند بسیار سودآور باشد.

3. سرمایه گذاری در شرکت‌های مهندسی

اغلب صنایع بزرگ برای رفع بعضی از نیازهای خود به شرکت‌های کوچ مهندسی نیاز دارند. این می‌تواند از نیاز به بعضی نقشه‌های صنعتی تا تولید قطعات صنعتی و یا حتی سفارش و خرید آن‌ها باشد. با یک سرمایه اندک و گرد آوردن تعدادی از مهندسین توانا می‌توانید سود خوبی از این شرکت‌ها به دست آورید.

جمع‌بندی

سرمایه‌گذاری یکی از روش‌هایی است که برای کسب درآمد نسبتاً کم دغدغه از آن استفاده می‌شود. سرمایه‌گذاری می‌تواند انواع گوناگونی داشته باشد و با انواع سرمایه‌های کم و زیاد انجام شود. سرمایه‌گذاری می‌تواند در انواع کوتاه‌مدت و بلندمدت انجام شود و در صورتی که روش‌های سرمایه‌گذاری صحیح را زیر نظر یک مشاور حرفه‌ای بیاموزید قطعاً سودآوری بالایی خواهد داشت.

ما در این مقاله سعی کردیم به معرفی انواع سرمایه‌گذاری، ویژگی‌های یک سرمایه‌گذاری موفق، سرمایه گذاری در کسب و کارهای مختلف و شرایط آن‌ها بپردازیم. در صورتی که قصد آموزش کاربردی و‌ تخصصی در زمینه مدیریت سرمایه و دانش مالی دارید پیشنهاد ما به شما دوره کامل و جامع دوره توسعه مالی است. در این دوره شما باید به مدت 30 روز، روزی یک فایل 20 دقیقه‌ای را آموزش ببینید. با پر کردن فرم زیر می‌توانید همین حالا در این دوره رایگان شرکت کنید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید

اشتراک گذاری این مقاله
محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *