رفع موانع شروع کسب و کار و راهکارهای مقابله با آنها به عنوان مهمترین راه ارتقاء اقتصادی کشورها در دنیای پیشرفته امروز معرفی میشود. برای شروع یک کسب و کار جدید باید موانع و راهکارهای مقابله با آن را شناسایی کنید تا در کار خود موفق شوید. چالشها و شکستها عواملی هستند که یک کارآفرین موفق را میسازند. در ادامه این مطلب به بررسی موانعی که جزو عوامل شکست در کسب و کار هستند، میپردازیم.
بررسی موانع شروع کسب و کار (موانع درونی)
از مهمترین موانع شروع کسب و کار می توان به موانع درونی مانند استرس، ترس، عدم اعتماد به نفس و… اشاره کرد. لازم است بدانید که ۹۵ درصد از موانع موفقیت در این زمینه ناشی از موضوعات روحی-روانی است. شما باید بتوانید در مقابل برخی موانع ذهنی ایستادگی کنید تا بتوانید در مواجهه با آنها پیروز شوید. در ادامه این بخش به بررسی برخی از موانع درونی در این زمینه میپردازیم.
1. عدم اعتماد به خود در شروع یک کسب و کار
یکی از موانع شروع کسب و کار عدم اعتماد به خود است. هیچکس به طور دقیق نمیداند که موفق میشود یا خیر. اما همه برای رسیدن به موفقیت تلاش میکنند. هیچ خصوصیات و شرایط خاصی در اشخاص موفق در کسب و کار خود وجود ندارد آنها فقط تلاش کردهاند، به خود اعتماد داشتهاند و در مقابل موانع ایستادگی کردند تا موفق شدند. پس اگر گمان میکنید که کارآفرین خوبی نیستید نشان میدهد که نگرش شما به این موضوع کاملاً اشتباه است. شما نمیتوانید پیش از شروع هر کاری از خودتان سلب صلاحیت کنید و خود را بازنده از پیش تعیینشده در کسب و کار بدانید.
2. موانع شروع کسب و کار: عدم موفقیت در کار
اگر به آمار اعلامشده در خصوص راهاندازی کسب و کارها نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که گاهی ممکن است تمام تلاشها به ناامیدی در کار ختم شود. طبق گزارش یک مرکز معتبر رشد برای کسب و کارهای جدید، 93 درصد از این مشاغل با شکست مواجه شدند. اما شکست خوردن در کار نباید مانع رشد، پیشرفت و شروع مجدد برای شما شود. شکست خوردن و عدم موفقیت در کسب و کار امری شایع در بین کارآفرینان است. شکست هیچگاه مانع موفقیت شما نمیشود، بلکه این ترس از شکست است که مانع شما در رسیدن به موفقیت در کسب و کار میگردد.
3. سرمایه کم برای شروع کسب و کار
اغلب کارآفرینان خودشان را ارزان میفروشند، زیرا خود را دست کم میگیرند و اعتماد کافی به کار خود ندارند. افراد مبتدی در هر کاری ممکن است جاهطلبی برای ثروت نداشته باشند؛ اما یک کارآفرین برای داشتن کسب و کاری موفق نیاز دارد که به کار و تلاش خود اعتماد کند حتی با سرمایه اندک، تا نتیجه مثبت از صبر خود بگیرد. ممکن است فکر کنید حریص بودن در ابتدای کار به ضرر شما است. اما سخت در اشتباه هستید، زیرا ایرادی ندارد شما طبق شایستگیها و قابلیتهای خود قیمت کسب کار خود را گرانتر از بقیه تعیین کنید.
4. عدم اعتماد به خود در مدیریت
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که در رهبری و مدیریت کسب و کار به خود اعتماد کافی ندارید، باید بدانید که برای غلبه بر این دسته از موانع شروع کسب و کار، تنها لازم است مفهوم مدیریت را در ذهن خود تغییر دهید و به جای آن معنای مشابهش را در ذهن داشته باشید. این موضوع که شما خود را یک مدیر خوب بدانید تا بد تأثیر مثبتی در روند کسب و کار ندارد. آن چیزی که اهمیت دارد این است که بتوانید کسب و کاری را راهاندازی کنید و به خود اعتماد داشته باشید.
5. نداشتن تجربه کافی در کار
افراد معمولاً زمانی به نتیجه مثبت در کار میرسند که در معرض آن قرار گیرند. در حقیقت کسب تجربه و درس گرفتن از مشکلات زمانی میسر میشود که از مواجه با آنها نتیجه خاصی به دست آید. یکی از مهمترین راههای کسب تجربه، ریسکپذیری و اجرای طرحهای مختلف در کسب و کار است. بهترین راهکار برای رفع این مانع نیز انتخاب افراد موفق در این زمینه و مشورت با آنها است.
6. فقدان انگیزه و برنامهریزی در کار
مورد بعدی از موانع شروع کسب و کار، نداشتن انگیزه است. کسب موفقیت در هر کاری با انگیزه، هدفگذاری، برنامهریزی، تلاش و صبر میسر میشود. همیشه گزینههای بسیاری برای انتخاب کسب و کار وجود دارد؛ اما ارزیابی و انتخاب بهترینها به اولویتها و استعدادهای شما بستگی دارد. به همین دلیل باید کسب و کاری را انتخاب کنید که با خصوصیات و معیارهای شما منطبق باشد.
چگونه بر موانع شروع کسب و کار غلبه کنیم؟
تعداد بسیار زیادی از مردم آرزو دارند در کار و زندگی خود موفق باشند. آنها برای خود هدفگذاری کرده و برای رسیدن به آنها تلاش میکنند. اینگونه افراد با اعتماد به نفس به سوی اهداف خود قدم برمیدارند؛ اما پس از مدتی خود را در یک کار روتین و تکراری مییابند و زندگیشان دقیقاً برعکس چیزی که انتظار داشتند، میشود. در ادامه به معرفی برخی از عوامل مهم که تأثیر مثبت در رفع موانع شروع کسب و کار دارند اشاره میکنیم.
1. مدیریت زمان
اگر از زمان به درستی استفاده نکنید، دشمن شما خواهد شد. همه ما در روز فقط 24 ساعت برای انجام کارها وقت داریم. کمبود زمان به دلیل عدم اولویتبندی و برنامهریزی در کار است. شما باید هر روز یک لیست از کارهای خود تهیه کنید و سپس آنها را اولویتبندی کنید تا به تمام کارهای خود در روز برسید به این کار مدیریت زمان میگویند. مدیریت زمان تأثیر بسزایی در مقابله با موانع شروع یک کسب و کار دارد. با این کار شما قدم بزرگی برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار خود برمیدارید.
2. تمرکز داشتن
یکی از مهمترین موانع شروع کسب و کار جدید تمرکز نداشتن روی کارها است. شما باید توجه خود را به دستاوردهایتان متمرکز کنید. بسیاری از افراد برنامهها و اهداف خود را به وضوح مشخص میکنند اما پس از مدتی این وضوح از بین میرود و همه چیز تیره و تار میشود.
برای جلوگیری از این کار شما باید اهداف و برنامههایتان را مشخص و در جایی یادداشت کنید. سپس آنها را به دو دسته اهداف کوتاهمدت و بلندمدت تفکیک کنید. گاهی ممکن است اهداف و برنامههای شما در طی زمان تغییر کنند. پس باید مرتب آنها را بررسی کنید تا بتوانید بر موانع پیش روی خود در راهاندازی کسب و کار پیروز شوید.
3. تلاش کردن
اغلب ورزشکاران و قهرمانان پس از هر پیروزی، برای رسیدن به موفقیت بیشتر و بهتر تلاش میکنند و معمولاً در جایی موفق میشوند که انتظار ندارند. برای کسانی که در حوزه تجارت و کسب و کار فعالیت میکنند هم این موضوع صدق میکند.
افرادی که هیچوقت دست از تلاش برنمیدارند و ناامید نمیشوند، بهتر میتوانند از پس موانع و مشکلات شروع کسب و کار جدید بربیایند. گاهی ممکن است به آنچه میخواهید دست نیابید، اما سطح انتظارات خود را پایین نیاورید بلکه استانداردهای خود را بالا ببرید. تا در کسب و کار خود به موفقیت برسید.
4. نگرش مثبت
برای مقابله با موانع شروع کسب و کار باید از منفی گرایی و افراد منفینگر دوری کنید. افراد منفینگر انرژی شما را تخلیه میکنند، موفقیت و پیشرفت شما را به تأخیر میاندازند. نگرش منفی مانع رسیدن شما به اهدافتان میشود. اگر کارهایتان سخت و دشوار هستند، بیشتر کار کنید. اگر با شکست مواجه میشوید، از آنها درس بگیرید. اگر در مقابله با موانع شروع کسب و کار نگرش مثبت داشته باشید، حتماً در راهاندازی آن موفق میشوید.
5. عدم ترس در کار
ترس هم میتواند مانع پیشرفت شما در کسب و کار شود و هم میتواند یک ابزار انگیزهبخش برای شما باشد. ترس مواجه شدن با چالشها ممکن است مانع تلاش شما برای رسیدن به موفقیت در زندگی گردد. برای جلوگیری از این امر باید تمام مواردی که میتوانند نقاط قوت و ضعف شما را تقویت و اصلاح کنند، بررسی و شناسایی و از آنها برای مقابله با این مانع استفاده کنید. نیازی نیست در مسیر پیشرفت بیدلیل به یاد ترسهای خود بیافتید، زیرا این موضوع باعث کاهش اعتماد به نفس در شما میشود.
در نتیجه با تمرین و انجام تمام موارد ذکرشده در بالا شما میتوانید بر موانع شروع کسب و کار جدید خود غلبه کنید و در برابر آنها پیروز شوید. تنها در این صورت است که شما توانایی راهاندازی کسب و کاری موفق و پر سود را دارید.
جمعبندی
ما در این مقاله به بررسی موانع شروع کسب و کار پرداختیم و راهکارهایی برای مقابله و رفع آنها ارائه کردیم. همانطور که گفتیم موانع بسیاری بر سر راه کارآفرینان برای شروع یک کسب و کار جدید وجود دارد. این موانع به دو دسته، موانع بیرونی و درونی تقسیم میشوند. بزرگترین موانع و چالشها برای راهاندازی کسب و کار جدید موانع درونی هستند.
موانع درونی نیز مانند ترس از شکست، استرس برای شروع کار جدید، عدم اعتماد به نفس و… است. در نهایت شما برای رسیدن به موفقیت و عبور از موانع ذکرشده باید آموزشهایی ببینید مانند طراحی بوم مدل کسب و کار که ما این آموزش را تحت عنوان دوره سیر تا پیاز مدل کسب و کار در اختیار شما قرار میدهیم. با این دوره به راحتی میتوانید بوم مدل کسب و کار خود را با جزئیات طراحی کنید.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.