کارآفرین کیست؟ و کارآفرینی چیست؟
کارآفرین فردی است که یک کسبوکار جدید ایجاد میکند. کارآفرین ریسک میکند و بیشتر خطرات را متحمل میشود و در صورت موفقیت پاداش زیادی دریافت میکند. کارآفرینی چیست؟ فرآیند راهاندازی یک کسبوکار به عنوان کارآفرینی شناخته میشود. کارآفرین معمولاً به عنوان یک مبتکر، منبع ایدهها، کالاها، خدمات و کسبوکار یا رویههای جدید شناخته میشود. کارآفرینان با استفاده از مهارتها و ابتکار لازم برای پیشبینی نیازها و ارائه ایدههای خوب و جدید به بازار، نقش کلیدی در هر اقتصاد ایفا میکنند.
کارآفرینی چیست و چگونه به وجود میآید؟ (خلاصه نکات)
- فردی که ریسک راهاندازی یک کسبوکار جدید را به عهده میگیرد، کارآفرین نامیده میشود.
- یک کارآفرین شرکتی را برای تحقق ایده خود ایجاد میکند، که به عنوان کارآفرینی شناخته میشود، که سرمایه و نیروی کار را به منظور تولید کالا یا خدمات برای سود جمعآوری میکند.
- کارآفرینی بسیار پر ریسک است، اما همچنین میتواند بسیار با ارزش باشد، زیرا به تولید ثروت، رشد اقتصادی و نوآوری کمک میکند.
- نحوه تشکیل پرونده و پرداخت مالیات توسط کارآفرینان به نحوه راهاندازی کسبوکار از نظر ساختار بستگی دارد.
کارآفرینی چگونه کار میکند؟
کارآفرینی یکی از منابعی است که اقتصاددانان آن را جزء لاینفک تولید میدانند، سه منبع دیگر زمین (منابع طبیعی)، نیروی کار و سرمایه هستند. کارآفرین این سه مورد را برای تولید کالا یا ارائه خدمات ترکیب میکند. آنها معمولاً یک طرح تجاری ایجاد میکنند، نیروی کار را استخدام میکنند، منابع و منابع مالی را به دست میآورند و کسبوکار را مدیریت و رهبری میکنند. کارآفرینان معمولاً هنگام ساخت شرکت خود با موانع زیادی روبرو میشوند. سه موردی که بسیاری از آنها به عنوان چالشبرانگیزترین موارد ذکر میکنند به شرح زیر است:
- غلبه بر بوروکراسی
- استخدام افراد با استعداد
- تأمین مالی
معنای لغوی کارآفرینی چیست؟
اقتصاددانان هرگز جواب ثابتی برای سؤال “کارآفرین کیست” یا “کارآفرینی چیست” نداشتهاند (کلمه “کارآفرین” از فعل فرانسوی entreprendre به معنای “متعهد شدن” گرفته شده است).
اگرچه مفهوم کارآفرین برای قرنها وجود داشت و شناخته شده بود، اقتصاددانان کلاسیک و نئوکلاسیک کارآفرینان را از مدلهای رسمی خود کنار گذاشتند؛ تا اواسط قرن بیستم بود که اقتصاددانان به طور جدی تلاش کردند تا کارآفرینی را در مدلهای خود بگنجانند.
سه متفکر در شمول کارآفرینان نقش اساسی داشتند: جوزف شومپیتر، فرانک نایت و ایزرائل کرزنر.
چهارراه نقدینگی (cash flow quadrant)
برای اینکه بهتر درک کنید کارآفرینی چیست و شما در کجا قرار گرفتهاید بهتر است با چهارراه نقدینگی آشنا شوید. چهارراه نقدینگی را اولین بار آقای رابرت کیوساکی مطرح کرده است. آقای کیوساکی تمام مشاغل دنیا و زمینههایی را که میشود از آنها درآمد کسب کرد، در 4 ربع اصلی در چهارراه نقدینگی طبقهبندی کرده است.
ربع اول
ربع اول، ربع کارمندی میباشد (Employee). کارمندان چه ویژگی دارند؟ به دنبال امنیت شغلی هستند. یعنی چیزی که برایشان اهمیت دارد این است که بدانند یک کاری انجام میدهند و هر ماه مبلغ مشخصی (هرچند کم) حقوق میگیرند و از این بابت خیالشان راحت است. جنس درآمدشان از نوع زمان بر اساس پول است؛ یعنی به ازای زمانی که کار میکنند پول دریافت میکنند و اگر بخواهند پول بیشتری دریافت کنند باید زمان بیشتری بگذارند (مثل اضافهکاری یا دو شیفت کار کردن). متأسفانه این گروه از هیچ اهرمی برای پولشان استفاده نمیکنند.
ربع دوم
گروه دوم کسانی هستند که نسبت به گروه اول کمی ریسکپذیرتر هستند و میخواهند پول بیشتری درآورند. این گروه خود اشتغال یا خویشفرما (Self employ) هستند. این گروه هم همچنان از هیچ اهرمی برای پولشان استفاده نمیکنند. جنس درآمد این افراد هم مانند گروه قبل بر اساس زمان است. کسانی که صاحب مغازه یا فروشگاه هستند، پزشکان، وکلا، فریلنسرها و… .
ارزش اصلی این گروه استقلال است. گروه اول یک شغل دارند و این گروه یک شغل میسازند. جمله معروف این گروه این است که: “من آقا و نوکر خودم هستم” و معتقدند که اگر میخواهید کاری درست انجام شود، خودتان انجامش دهید.
ربع سوم
ربع سوم کارآفرینان (Business owner) هستند. این گروه کسانی هستند که به کار تیمی اعتقاد دارند. کارآفرینان میگویند: “اگر میخواهید کاری خوب انجام شود، یک تیم خوب جمعآوری کنید، سرمایه خوب تزریق کنید، به درستی مدیریتشان کنید تا هدفتان محقق شود.” اهرمی که این گروه استفاده میکنند، انسانها هستند. هرچقدر کاری که ارائه میدهید به تعداد آدمها ضرب شود، یعنی نیاز داشته باشید کارمندان بیشتری استخدام کنید، احتمالاً درآمد بیشتری هم خواهید داشت. زیرا به ازای ساعت کاری آنها، شما هم سود میبرید.
مثلاً اگر 80 کارمند دارید و این کارمندان 8 ساعت در روز برایتان کار میکنند، در واقع شما 640 ساعت در روز کار کردهاید. به همین دلیل است که درآمدتان زیاد میشود. جنس درآمد این افراد سیستم به ازای پول است. یعنی این سیستمی که ساختهاید برایتان پول میآورد. این گروه نه به دنبال امنیت و نه استقلال بلکه به دنبال آزادی هستند.
ربع چهارم
ربع چهارم هم مختص سرمایهگذاران (Investors) است. این گروه از اهرم پول استفاده میکنند. سیستم این گروه بر اساس پول در ازای پول است (حتماً شنیدهاید ک میگویند: “پول پول میآورد”) مثلاً پول را در بانک، بورس، کسبوکار، بنگاهها و بازارهای مالی و… میگذارند و سود برمیدارند. احتمالاً متوجه شدهاید که در این ربع، پول برای شما کار میکند. جنس درآمد در این ربع و ربع سوم از نوع درآمد غیرفعال است. به همین دلیل است که این دو گروه، درآمدهای خیلی بالایی دارند.
اما نکته بسیار جالب که میتواند شما را روشن کند این است که بدانید 95 درصد انسانها در دو ربع اول قرار گرفتهاند و فقط 5 درصد در ربع سوم و چهارم قرار گرفتهاند! فکر میکنم الان متوجه شدهاید که چرا 95 درصد ثروت دنیا در دست 5 درصد از افراد است. اینگونه است که شما میبینید عده کمی درآمدهای بسیار بالا دارند و عده زیادی درآمدهای بسیار کمی دارند که در برآورده کردن نیازهای روزمرهشان نیز ماندهاند.
بسیار مهم است که شما چهارراه نقدینگی را بشناسید و بدانید که شما در کدام ربع قرار گرفتهاید. پس از آن که جایگاهتان را شناختید، حالا باید جزء به جزء مسیرتان را برنامهریزی کنید تا به سمت ربع سوم یا چهارم حرکت کنید. برای این کار شما نیاز به یک استراتژی دقیق و مدون دارید.
منظور از تأمین امور مالی در کارآفرینی چیست؟
با توجه به مخاطرهآمیز بودن یک سرمایهگذاری جدید، بازدهی و دستیابی به سرمایه چالشبرانگیز است و بسیاری از کارآفرینان از طرق مختلف با آن مقابله میکنند: “تأمین مالی یک کسبوکار با استفاده از روشهایی مانند استفاده از پول خود، تأمین حقوق صاحبان سهام برای کاهش هزینههای نیروی کار، به حداقل رساندن موجودی، و فاکتورگیری از مطالبات.”
در حالی که برخی کارآفرینان در حال تلاش برای راهاندازی کسبوکارهای کوچک هستند، اما برخی دیگر با دسترسی بیشتر به سرمایه و منابع دیگر به شرکای خود دست مییابند. در این شرایط، شرکتهای جدید ممکن است از سرمایهگذاران خطرپذیر، صندوقهای تأمینی، تأمین مالی جمعی یا از طریق منابع سنتیتر مانند وامهای بانکی، تأمین مالی کنند.
منابع برای کارآفرینان
منابع مالی مختلفی برای کارآفرینانی که کسبوکار خود را راهاندازی میکنند وجود دارد. دریافت وام کسبوکار کوچک میتواند به کارآفرینان کمک کند تا با وامهای مقرونبهصرفه، کسبوکار خود را شروع کنند.
اگر کارآفرینان بخواهند بخشی از سهام خود را در کسبوکار خود رها کنند، ممکن است در قالب سرمایهگذاران فرشته و سرمایهگذاران خطرپذیر، تأمین مالی پیدا کنند. این نوع سرمایهگذاران علاوه بر صرف سرمایه، موجب راهنمایی، راهنمایی و ارتباطات نیز میشوند. تأمین مالی جمعی همچنین به روشی محبوب برای کارآفرینان برای افزایش سرمایه، تبدیل شده است.
7 ویژگی کارآفرینان
وجه اشتراک داستانهای کارآفرینی چیست؟ در همه آنها همیشه افراد سختکوشی را درگیر میکنند که به دنبال چیزهایی هستند که به طور طبیعی به آن علاقه دارند. مسلماً اشتیاق مهمترین مؤلفهای است که صاحبان کسبوکارهای نوپا باید داشته باشند و هر مزیتی که به شما در این راه کمک میکند.
در حالی که چشمانداز تبدیل شدن به رئیس خود و به دست آوردن ثروت برای رؤیاپردازان کارآفرین فریبنده است، جنبه منفی احتمالی نشدن و شکست خوردن هم بسیار زیاد است. چرا که درآمد تضمین نشده است، مزایای حمایتی کارفرما از بین میرود و زمانی که کسبوکارتان ضرر میکند، داراییهای شخصی شما از بین میرود، نه فقط نتیجه یک شرکت. اما پایبندی به چند اصل آزموده شده و واقعی میتواند تا حد زیادی در انتشار ریسک کمک کند. موارد زیر چند ویژگی لازم برای یک کارآفرین موفق است.
1. همهکاره باشید
هنگام شروع کار، ضروری است که هر زمان که ممکن است شخصاً فروش و سایر تعاملات با مشتری را مدیریت کنید. تماس مستقیم با مشتری روشنترین راه برای دریافت بازخورد صادقانه در مورد آنچه بازار هدف دوست دارد و آنچه میتوانید بهتر انجام دهید است. اگر همیشه برایتان امکانپذیر نیست که مستقیماً با مشتری در تماس باشید، بهتر است کارکنان خود را آموزش دهید تا آنها نظرات مشتریانتان را بپرسند.
این کار هم به مشتریانتان حس قدرت میدهد، هم باعث میشود آنها حس خوبی داشته باشند و کسبوکارتان را به دیگران معرفی کنند. بنابراین یکی از ویژگیهای ضروری برای کارآفرینی چیست؟ اینکه در همه بخشها حضور داشته باشید.
پاسخگویی شخصی به تلفن یکی از مهمترین مزیتهای رقابتی کارآفرینان خانگی نسبت به رقبای بزرگتر خود است. اگر توجه کرده باشید در بیشتر کسبوکارها پاسخهای خودکار برای مشتریان پخش میشود، در این شرایط اینکه مشتری بتواند صدای شما را بشنود و ارتباط برقرار کند، یک مزیت رقابتی بزرگ برایتان محسوب میشود و حس قدردانی برای مشتریان فعلیتان ایجاد میکند. این یک واقعیت مهم است که حدود 80٪ از کل تجارت از مشتریان تکراری ایجاد میشود.
برعکس میبینیم مشتریان با وجود اینکه برای یک تماس تلفنی خوب ارزش زیادی قائل هستند، انتظار یک سایت بسیار شیک و خوانا را هم دارند. حتی اگر کسبوکار شما در یک صنعت با فناوری پیشرفته نیست، کارآفرینان همچنان باید از فناوری اینترنت برای رساندن پیام خود استفاده کنند.
2. منعطف باشید
بسیار کم پیش میآید که بتوان یک آن به ایده خوبی دست یافت. برعکس ایدهها باید در طول زمان شکل بگیرند. چه تغییر در طراحی محصول، چه تغییر در اقلام غذایی منو یا هر چیز دیگری نیاز به آزمون و خطا دارد.
هاوارد شولتز، رئیس و مدیر عامل سابق استارباکس در ابتدا فکر میکرد که پخش موسیقی اپرای ایتالیایی از طریق بلندگوهای فروشگاه، تجربه قهوهخانه ایتالیایی را که او سعی در تکرار آن داشت، برای مشتریان ایجاد میکند. اما مشتریان چیزها را متفاوت میدیدند و به نظر نمیرسید که محیط را با اسپرسوهای خود دوست داشته باشند. در نتیجه، شولتز اپرا را رها کرد و به جای آن صندلیهای راحتی در محیط قرار داد.
3. هوش مالیتان را بالا ببرید
از طریق قلب هر کسبوکار موفق جدید، یک سرمایهگذاری رگ حیات جریان نقدی ثابت را میزند، که برای خرید موجودی، پرداخت اجاره، نگهداری تجهیزات و ارتقای کسبوکار ضروری است. برقراری تعادل میان درآمد و هزینه یکی از کلیدیترین عواملی است که یک کارآفرین باید بر آن مسلط باشد. از آنجایی که اکثر مشاغل جدید در سال اول سودی به دست نمیآورند، با کنار گذاشتن پول برای این احتمال، کارآفرینان میتوانند به کاهش خطر کمبود بودجه کمک کنند.
در رابطه با این موضوع، ضروری است که هزینههای شخصی و تجاری را جدا نگه دارید، و هرگز برای پوشش هزینههای زندگی روزانه از سرمایه تجاری استفاده نکنید. البته مهم است که به خودتان یک حقوق واقعگرایانه بدهید که به شما این امکان را میدهد که موارد ضروری را پوشش دهید، اما نه بیشتر؛ به خصوص جایی که سرمایهگذاران در آن درگیر هستند.
البته، چنین فداکاریهایی میتواند روابط را با عزیزانی که ممکن است نیاز به تطبیق با استانداردهای پایینتر زندگی و تحمل نگرانی در مورد به خطر انداختن داراییهای خانواده داشته باشند، تیره کند.به همین دلیل, کارآفرینان باید این مسائل را به خوبی پیش از زمان بیان کنند و اطمینان حاصل کنند که عزیزانشان از آنها حمایت خواهند کرد. اگر از من بپرسید که مهمترین عامل در موفقیت کارآفرینی چیست بدون شک هوش مالی را انتخاب میکنم.
4. پشتکار داشته باشید
راهاندازی کسبوکار خود بسیار دشوار است، به خصوص شروع کار از ابتدا. این کار نیاز به زمان، فداکاری و تحمل شکست زیادی دارد. یک کارآفرین موفق باید در برابر تمام مشکلات در مسیر پیش رو منعطف و با پشتکار باشد. یک کارآفرین باید زمانی که با رد یا شکست مواجه میشود ناامید نشده و با اطمینان به خود، ادامه دهد.
شروع کسبوکار شما یک فرآیند یادگیری است و هر فرآیند یادگیری با منحنی یادگیری همراه است که میتواند خستهکننده باشد، به خصوص زمانی که حرف پول درآوردن باشد. اگر میخواهید موفق شوید، مهم است که هرگز در زمانهای سخت تسلیم نشوید.
5. متمرکز کار کنید
مشابه تابآوری، یک کارآفرین موفق باید متمرکز بماند و سر و صدا و شک و تردیدهای ناشی از راهاندازی یک کسبوکار را از بین ببرد. سختیهای ابتدای راه کارآفرینی چیست؟ اینکه کارآفرین بتواند از مسیر اصلی خود منحرف نشود، سخنان بیهوده اطراف را جدی نگیرد، بر غرایز و ایدههای خود باور داشته باشد و تنها به هدف نهایی خود فکر کند. یک کارآفرین موفق همیشه باید به خاطر داشته باشد که چرا کسبوکار خود را راهاندازی کرده است و همچنان در مسیر موفقیت خود باقی بماند.
6. کسبوکارتان را هوشمند کنید
دانستن نحوه مدیریت پول و درک صورتهای مالی برای هر کسی که کسبوکار خود را اداره میکند بسیار مهم است. دانستن درآمدها، هزینههای خود و نحوه افزایش یا کاهش آنها به ترتیب مهم است. اجرای یک استراتژی کسبوکار صحیح، شناخت بازار هدف، رقبا، نقاط قوت و ضعف، به شما این امکان را میدهد که روی چشمانداز دشوار اداره کسبوکار خود مانور دهید.
7. ارتباطات مؤثر برقرار کنید
ارتباط موفق تقریباً در هر جنبهای از زندگی مهم است، صرف نظر از اینکه چه کاری انجام میدهید. همچنین در راهاندازی یک کسبوکار از اهمیت بالایی برخوردار است. از انتقال ایدهها و استراتژیهایتان به سرمایهگذاران بالقوه گرفته تا به اشتراک گذاشتن طرح کسبوکارتان با کارمندانتان تا مذاکره با تأمینکنندگان، همگی نیازمند ارتباط موفق هستند.
انواع کارآفرینان
همه کارآفرینان یکسان نیستند و همه اهداف یکسانی ندارند. در اینجا چند نوع کارآفرین آورده شده است:
1. سازنده
سازندگان به دنبال ایجاد مشاغل مقیاسپذیر در یک بازه زمانی کوتاه هستند. سازندگان معمولاً در دو تا چهار سال اول 5 میلیون دلار درآمد دارند و تا 100 میلیون دلار یا بیشتر به درآمد خود ادامه میدهند. این افراد با استخدام بهترین استعدادها و جستجوی بهترین سرمایهگذاران به دنبال ایجاد زیرساخت قوی هستند. (آمار درآمد مربوط به آمریکا میباشد)
2. فرصتطلب
کارآفرینان فرصتطلب، افرادی خوشبین هستند که میتوانند فرصتهای مالی را انتخاب کنند، در زمان مناسب وارد شوند، در طول زمان رشد خود را حفظ کنند و زمانی که یک کسبوکار به اوج خود میرسد، خارج میشوند.
3. مبتکر
نوآوران آن دسته از افراد کمیاب هستند که ایده یا محصولی عالی ارائه میدهند که هیچکس قبلاً به آن فکر نکرده است. مانند ادیسون، زاکربرگ و استیو جابز. این افراد روی چیزی که دوست داشتند کار کردند و از این طریق فرصتهای تجاری پیدا کردند.
4. متخصص
منظور از متخصص بودن در کارآفرینی چیست؟ این افراد تحلیلگر و ریسک گریز هستند. آنها دارای یک مجموعه مهارت قوی در زمینه خاصی هستند که از طریق آموزش یا کارآموزی به دست آمده است. یک کارآفرین متخصص، کسبوکار خود را از طریق شبکهسازی و ارجاعها ایجاد میکند و در نتیجه رشد کندتری نسبت به یک کارآفرین سازنده دارد.
4 نوع کارآفرینی
در ادامه 4 نوع کارآفرینی را معرفی میکنیم و اگر علاقهمند به کارآفرین شدن دارید، مقاله چگونه کارآفرین شویم را از دست ندهید.
1. کارآفرینی کسبوکارهای کوچک
کارآفرینی کسبوکارهای کوچک ایده افتتاح یک کسبوکار بدون تبدیل آن به یک شرکت بزرگ است. یک رستوران تک، یک فروشگاه مواد غذایی، یا یک مغازه خردهفروشی برای فروش کالاهای دستساز شما، همگی نمونهای از کارآفرینی در کسبوکارهای کوچک هستند. این افراد معمولاً پول خود را سرمایهگذاری میکنند، سرمایهگذار خارجی ندارند و تنها در صورتی وام میگیرند که به ادامه کسبوکار کمک کند.
2. راهاندازی مقیاسپذیر
مقیاسپذیری در کارآفرینی چیست و چه معنایی دارد؟ در واقع اینها شرکتهایی هستند که با یک ایده منحصربهفرد شروع میکنند. امید به نوآوری با یک محصول یا خدمات منحصربهفرد و ادامه رشد شرکت، به طور مداوم با گذشت زمان افزایش مییابد. این نوع شرکتها اغلب برای رشد ایده خود و دستیابی به بازارهای متعدد به سرمایهگذاران و مقادیر زیادی سرمایه نیاز دارند.
3. شرکت بزرگ
شرکت موجود ممکن است در موقعیت مناسبی برای انشعاب در بخشهای دیگر قرار داشته باشد یا ممکن است موقعیت خوبی برای مشارکت در فناوری جدید داشته باشد. مدیران عامل این شرکتها یا بازار جدیدی را برای شرکت پیشبینی میکنند یا افراد درون شرکت ایدههایی را که برای شروع فرآیند در درون شرکت فعلی به مدیریت ارشد میدهند.
4. کارآفرینی اجتماعی
هدف کارآفرینی اجتماعی ایجاد منفعت برای جامعه و نوع بشر است. آنها بر کمک به جوامع یا محیط زیست از طریق محصولات و خدمات خود تمرکز میکنند. مبنای کار آنها بیشتر از آنکه بر پایه سود مالی باشد، خدمترسانی است.
ارتباط بین اقتصاد و کارآفرینی چیست؟
پرورش کارآفرینی میتواند از چندین جهت بر اقتصاد و جامعه تأثیر مثبت بگذارد. برای شروع، کارآفرینان کسبوکارهای جدیدی ایجاد میکنند. آنها کالاها و خدمات را اختراع میکنند و در نتیجه اشتغال ایجاد میکنند (رابطه کارآفرینی با اشتغال) و اغلب یک اثر موجدار ایجاد میکنند و در نتیجه توسعه هر چه بیشتر میشود. به عنوان مثال، پس از شروع چند شرکت فناوری اطلاعات در هند در دهه 1990، مشاغل در صنایع مرتبط مانند عملیات مرکز تماس و ارائهدهندگان سختافزار نیز شروع به توسعه کردند و خدمات و محصولات پشتیبانی را ارائه کردند.
کارآفرینان به درآمد ناخالص ملی اضافه میکنند. کسبوکارهای موجود ممکن است محدود به بازارهای خود باقی بمانند و در نهایت به سقف درآمدی خود برسند. اما محصولات یا فناوریهای جدید بازارهای جدید و ثروت جدیدی ایجاد میکنند. و افزایش اشتغال و درآمد بیشتر به پایه مالیاتی کشور کمک میکند و امکان هزینههای بیشتر دولت را برای پروژههای عمومی فراهم میکند.
کارآفرینان تغییرات اجتماعی را ایجاد میکنند. آنها با اختراعات منحصربهفردی که وابستگی به روشها و سیستمهای موجود را کاهش میدهد، سنتشکنی میکنند و گاهی اوقات آنها را منسوخ میکند. برای مثال، گوشیهای هوشمند و اپلیکیشنهای آنها، کار و بازی را در سراسر جهان متحول کردهاند.
کارآفرینان در پروژههای اجتماعی سرمایهگذاری میکنند و به مؤسسات خیریه و سایر سازمانهای غیرانتفاعی کمک میکنند و از اهدافی فراتر از اهداف خود حمایت میکنند. به عنوان مثال، بیل گیتس از ثروت قابل توجه خود برای آموزش و ابتکارات بهداشت عمومی استفاده کرده است. حال که متوجه شدیم ارتباط اقتصاد و کارآفرینی چیست، بهتر است قدر کارآفرینان خلاق کشورمان را بیشتر بدانیم و حمایت بیشتری از آنها کنیم.
کلام آخر
نوآوران به جای تمرکز بر پول، بیشتر به تأثیر محصولات و خدماتشان بر جامعه اهمیت میدهند. در نهایت کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست؟ کارآفرین فردی است که ایده یا محصولی را انتخاب میکند و یک کسبوکار ایجاد میکند، فرآیندی که به عنوان کارآفرینی شناخته میشود. کارآفرینان، ریسکپذیرانی با انگیزه بالا هستند که چشمانداز دارند و برای رسیدن به آن چشمانداز زیادی فداکاری میکنند.
کارآفرینان وارد بازار میشوند زیرا عاشق کاری هستند که انجام میدهند، معتقدند محصولشان تأثیر مثبتی خواهد داشت و امیدوارند از تلاشهایشان سود ببرند. کارآفرین شدن مناسب همه افراد نیست. نمیتوان برای همه انسانها یک نسخه پیچید. من به شما پیشنهاد میکنم ابتدا با دوره رایگان توسعه مالی خودتان و جایگاهی را که میخواهید پیدا کنید. این دوره رایگان شامل مباحث توسعه فردی و توسعه مالی میشود که به نظر شخص بنده باید در مدارس تدریس میشد و همه افراد جامعه باید بر این مباحث مسلط باشند تا جامعهای بهتر بسازیم.
در این دوره یاد میگیرید که چگونه بودجهبندی کنید. چگونه از وام استفاده کنید، در کجا و چگونه سرمایهگذاری انجام بدهید و کلی مطالب مالی دیگر که حتماً باید بدانید، بنابراین وظیفه اجتماعی خود دانستم تا این دوره را به همراه فایل رایگان کتاب برای کاربردی شدن مطالب در اختیارتان قرار دهم. به این ترتیب ضمن رسیدن به خودشناسی و توسعه فردی بر افزایش دانش مالی و هوش مالی خود نیز کار کردهاید. امروز خود را خوب به خاطر بسپارید چرا که پس از پایان دوره متوجه تغییرات اساسی در خود خواهید شد!
برای ثبت نام، فرم زیر را پر کنید.
اوووپس! ما نمی توانیم فرم شما را پیدا کنیم. |
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.