اینفلوئنسر مارکتینگ

محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد
5/5 - (1 امتیاز)

تبلیغات در فضای مجازی

در دنیای امروز که افراد بیشتر وقت خودشون رو تو فضای مجازی میگذرونن، تبلیغات اینترنتی تاثیرگذاری خیلی بیشتری داره. خوبی فضای مجازی اینه که شما میتونید خیلی راحت مخاطب هدف پیدا کنید؛ یعنی با توجه به محصولتون و حوزه کاریتون انتخاب میکنید به کدوم سایت ها و کانال ها و پیج ها و … تبلیغات بدید. بهتره یه سر به مقاله کسب درآمد اینترنتی و کسب درآمد از اینستاگرام بزنید. یکی از مطمئن ترین راه های تبلیغات،  اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیرگذار هست. چرا میگیم مطمئن؟ خب برای جواب این سوال ادامه این مقاله رو بخونید.

اینفلوئنسر کیست؟

اینفلوئنسر کیه؟

اصلا اینفلوئنسر چیه؟ کیه؟ تو اینستاگرام، یوتیوب و … بعضی از اکانت ها رو دیدید که توسط یک فرد اداره میشه و تعداد فالوور خیلی بالایی دارن؟ این افراد معمولا یه سری طرفدارهای خاص خودشون رو دارن. و البته مخالفانی هم دارن. بعضی از این افراد هیچ شغل خاصی ندارن و در واقع اینفلوئنسر مارکتینگ شغلشونه. با این چند تا جمله احتمالا اسم چند نفر به عنوان اینفلوئنسر به ذهنتون اومد. میتونیم اینجوری بگیم که این افراد، این شغل و روش درآمد رو مدیون شبکه های اجتماعی هستن.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از زیر شاخه های بازاریابیه. اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیرگذار برای تبلیغ همه ی انواع محصولات استفاده میشه و اصلا محدودیت نداره. حوزه بازاریابی تاثیرگذار خیلی گسترده ست. نمیتونیم یه تعریف مشخص براش ارائه بدیم. اینفلوئنسرها میتونن افرادی باشن که تو پیجشون نه محصولی به مخاطب ارائه میکنن نه محتوای آموزشی دارن. پیجشون کاملا شخصیه و از روزمرگی هاشون پست و استوری میذارن. با این حال تونستن فالوورهای زیادی جذب کنن که بیشترشون طرفدارشون هستن و به اسم بلاگر هم شناخته میشن.

اینفلوئنسری تنها محدود به بلاگرها نیست؛ ورزشکارها، بازیگرها، هنرمندها و … هم میتونن اینفلوئنسر باشن. نقطه مشترک این افراد چیه؟ تاثیرگذاری روی تعداد زیادی از افراد جامعه. چون هم تعداد زیادی از آدم ها میشناسنشون و خب یه تعدادی از این آدم ها هم طرفدارشون هستن. این طرفدار بودن هست که باعث میشه اینفلوئنسرها درآمد خوبی از اینفلوئنسر مارکتینگ داشته باشن.

اینفلوئنسر مارکتینگ

فرق اینفلوئنسرها با بقیه تو محبوب بودنشونه. وقتی یه اینفلوئنسر هر روز تو پست و استوری هاش از یه سری وسیله استفاده میکنه و بعد یه مدت اون وسیله رو تبلیغ میکنه، طرفدارهای اون شخص حتی اگه نیاز هم نداشته باشن دلشون میخواد از همون محصولی که اینفلوئنسر مورد علاقه شون استفاده میکنه خریداری کنن. یا مثلا تو همون رستورانی غذا بخورن که اون فرد به اون رستوران علاقه داره. گاهی وقت ها ما اون محصولاتی که شخص اینفلوئنسر میخواد تبلیغ کنه رو میشناسیم و بارها اسمش به گوشمون خورده؛ اما انگار نیاز به تایید یه نفر به غیر از فروشنده داریم تا اون محصول رو بخریم.

اعتمادسازی توسط اینفلوئنسرها

اعتمادسازی توسط اینفلوئنسرها

یکی از کارهایی که این اشخاص برای اعتمادسازی بیشتر انجام میدن اینه که وقتی محصولات رسید به دستشون، به فالوورهاشون اطلاع میدن. میگن که من این ها رو چند مدت استفاده میکنم؛ در صورت رضایت حتما به شما هم میگم؛ فالوورها اینجوری منتظر میمونن و با دقت بیشتری اون تبلیغ رو چک میکنن، همینطوری ازش رد نمیشن. بهترین کار اینه که وقتی یه مدتی از تبلیغ یه محصول توسط یه اینفلوئنسر میگذره، دوباره به همون اینفلوئنسر تبلیغ بدید؛ مدام اینفلوئنسرهای مختلف رو امتحان نکنین، پیج یه اینفلوئنسر رو بررسی کنید و تمرکزتون رو بذارید روی انتخاب مناسب ترین اینفلوئنسر که مربوط به محصولتون باشه.

یه موضوع جالب اینه که اینفلوئنسر مارکتینگ فقط برای تبلیغات محصولات و فروششون نیست؛ همونطور که گفتیم چون اینفلوئنسرها تاثیر زیادی رو تعداد بالایی از افراد جامعه میذارن، پس میتونن فرهنگ سازی انجام بدن؛ یعنی یه فرهنگی رو بین افراد رواج بدن. حالا این که این فرهنگ خوبه یا بد، بستگی به اون شخص داره؛ که البته همه اینفلوئنسرها سعی بر این دارن تا فرهنگ خوب رو رواج بدن.

اگه یادتون باشه تو دوران مدرسه یه حرفی رو اگه مدیر یا ناظممون میگفت اصلا دوست نداشتیم قبول کنیم؛ ولی بعضی وقت ها همون حرف رو از زبون معلم هنرمون که رابطمون باهاش خوب بود میشنیدیم برامون کاملا قابل قبول بود؛ اصلا هم ناراحت نمیشدیم؛ این کار هم یه نوع اینفلوئنسر مارکتینگ برای یک رفتار محسوب میشه.

یکی دیگه از راه هایی که اینفلوئنسرها برای ترغیب فالوورهاشون برای خرید محصولی که تبلیغش میکنن انجام میدن، کد تخفیفی هست. این کد تخفیف هم یه عبارت خیلی ساده ست که بیشتر مواقع اسم خود اون اینفلوئنسره. یعنی اگه فالوورها هنگام خرید از اون محصول بگن که از طرف فلان اینفلوئنسر با اونا آشنا شدن و کد تخفیفی رو بگن، یه مبلغی از هزینه محصول کسر میشه.

برای اینفلوئنسر شدن چه کار باید کرد؟

برای اینفلوئنسر شدن چه کار باید کرد؟

اگه میخواید از اینفلوئنسری و تبلیغات اینفلوئنسر در اینستاگرام کسب درآمد کنید ادامه این مقاله رو حتما بخونید. همونطور که گفتیم اینفلوئنسری نیاز به یک شغل خاص نداره. اما اگه شما بتونید تو صفحه تون برای مخاطبانتون یه سری مطالب آموزشی رو منتشر کنید یا یه خدماتی رو ارائه بدید، کارتون خیلی راحت تر میشه.

مواردی که باید برای اینفلوئنسر شدن رعایت کنید

  1. حتی اگه مهارتی برای آموزش به مخاطبانتون ندارید، یه کم با خودتون فکر کنید ببینید که به چه چیزی بیشتر از همه علاقه دارید. موضوع صفحه شما باید چیزی باشه که شما رو بعد یه مدت خسته نکنه.
  2. باید کاری کنید که به مرور زمان آدم های بیشتری به شما اعتماد کنن و علاقمند بشن.
  3. نیاز نیست تو همه شبکه های اجتماعی اکانت داشته باشید و تو همه شون اینفلوئنسر باشید؛ سعی کنید که تمرکزتون رو بذارید رو یه شبکه اجتماعی که بتونید به بهترین نحو تولید محتوا انجام بدید.
  4. از مخاطبانتون بپرسید که به چه موضوعاتی بیشر علاقمند هستن و تو اون زمینه محتوا منتشر کنید.
  5. تولید محتوای با کیفیت انجام بدید؛ تا جای ممکن برای این کار وقت بذارید و اگه نیاز بود هزینه هم بکنید.
  6. برای خودتون یه تقویم محتوا بسازید؛ سعی کنید برای یک یا دو ماه آینده تون برنامه ریزی داشته باشید و بدونید که چه محتوایی قراره منتشر کنید.

چند نکته دیگر برای اینفلوئنسر شدن

  • در نظر گرفتن یه تم مختص پیجتون میتونه به جذاب شدنش کمک کنه و باعث جلب توجه بشه.
  • یه مقدار سعی کنید خودمونی تر با مخطبانتون رفتار کنید؛ از داستان زندگیتون براشون تعریف کنید تا باهاتون احساس راحتی کنن.
  • تعامل با فالوورها یادتون نره؛ شروع کارتون که فالوورهای زیادی ندارید حتما به همه کامنت ها و پیام ها جواب بدید. همینطور بعد از بالا رفتن تعداد فالوورها هم یه زمانی رو برای این کار اختصاص بدید.
  • از اینفلوئنسرها و برندهای معروف استفاده کنید تا بیشتر شناخته بشید.
  • حتما هر روز محتوا منتشر کنید. اگه چند روز پست نذارید مطمئن باشید که فالوورهاتون کاهش پیدا میکنه.
  • و حتما توجه داشته باشید که اکانتتون نباید معمولی باشه. اکانتتون رو به بیزنس تغییر بدید تا بتونید بهتر با مخاطبانتون در ارتباط باشید.

مزایای استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ

  1. دسترسی به میلیون ها کاربر
  2. تبلیغات پربازده در زمان کم
  3. اعتماد مخاطبان به اینفلوئنسر و در نتیجه دستیابی به فروش بالا

معایب استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ

  1. پیدا کردن اینفلوئنسر مناسب
  2. نیاز به بودجه میلیونی
  3. امکان ایجاد ذهنیت نامناسب راجع به برند

یکی از موضوعاتی که تا اینجا بهش اشاره نکردیم تاثیرات بد تبلیغات اینفلوئنسر در اینستاگرام هست. همونطور که اینفلوئنسر مارکتینگ میتونه خیلی به برندینگ کمک کنه و تاثیرات مثبت زیادی داشته باشه، تاثیرات بد هم داره. اگر تو انتخاب اینفلوئنسر اشتباه کنید و یا روند تبلیغاتش رو بررسی نکنید کاملا برعکس عمل میکنه و اثر منفی ای خواهد داشت که ضربه بزرگی به کسب و کار و برند شما میزنه.

البته شاید اولش خیلی متوجه این تاثیرات بد نشید اما در بلند مدت کاملا قابل مشاهده میشه. از اونجایی هم که تبلیغات اینفلوئنسر در اینستاگرام نیاز به بودجه تقریبا زیادی داره اگر به مناسب بودن اون اینفلوئنسر توجه نشه ضرر زیادی بهتون وارد میشه.

اعتبار برند با اینفلوئنسر مارکتینگ

اعتبار برند با اینفلوئنسر مارکتینگ

گاهی اوقات بعضی از اینفلوئنسرها باعث بد نام شدن برند شما میشن. یعنی چی؟ مثلا تصور کنید شما یک برند معروف آنلاین شاپ هستید و خیلی ها محصولات شما رو میشناسن. بعد از مدتی یک محصول جدید تولید کردید و میخواید این محصول رو در کل ایران تبلیغ کنید. میخواید از همه قشرها این محصول شما رو ببینن. معلومه که باید تبلیغات گسترده ای انجام بدید؛ اما باید توجه داشته باشید که تبلیغ به هر قیمتی، ارزش نداره.

وقتی شما به یک اینفلوئنسری که خیلی محبوب نیست و فقط به خاطر حاشیه های زیادش فالوور بالایی داره تبلیغ میدید باید منتظر بد نام شدن برندتون باشید. چرا که وقتی یه شخصیت به اصطلاح منفور محصول شما رو تبلیغ میکنه آدم ها حس بدی پیدا میکنن. دقیقا مثل همون قضیه که بالاتر گفتیم؛ گفتیم افراد دوست دارن از وسایل شخصیت های محبوب استفاده کنن. اینجا برعکسش اتفاق میفته. آدم ها با خودشون جمله هایی مثل “ببین این برند به کجا رسیده که به این فرد تبلیغ داده” یا “آدم قحط بود مگه؟!” رو میگن. حتی مصمم تر میشن که دیگه از شما خرید نکنن.

با توجه به این مطالبی که گفتیم دیدید که اینفلوئنسر مارکتینگ و تبلیغات اینفلوئنسر در اینستاگرام هم راحتی ها و سختی های خودش رو داره و اینجوری نیست که بگیم این روش صد درصد جواب میده؛ اون جوابی که میگیرید کاملا بستگی به رعایت نکات گفته شده داره. امیدواریم این مقاله براتون مفید بوده باشه.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید

اشتراک گذاری این مقاله
محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 8 =