در این مقاله میگوییم ابزارهای تولید محتوا چه چیزهایی هستند و هرکدام چه کاربردی دارند. شما باید بدانید در هر شرایطی طبق نیاز، از چه ابزارهایی میتوانید استفاده کنید.
ابزار تولید محتوا چیست؟
ابزار تولید محتوا، ابزاری است که به کمک آن میتوانید محتوایی را تولید کنید. این روزها ابزارهای آنلاین و آفلاین زیادی برای تولید محتوا وجود دارد.
مثلاً فتوشاپ یک ابزار افلاین است که روی ویندوز نصب میشود. اگر شما به لپتاپتان دسترسی نداشتید تا بتوانید از فتوشاپ استفاده کنید، میتوانید با استفاده از ابزار آنلاین Photopea، از امکانات فتوشاپ به صورت آنلاین نیز استفاده کنید. ابزارهای دیگری هم مانند برنامه اینشات وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید ویدیو بسازید و در صفحه اینستاگرام خود منتشر کنید.
اهمیت و ویژگی ابزارهای لازم برای تولید محتوا
امروزه این که بتوانید محتواهای خود را به بهترین نحو نمایش دهید به شما در پیشرفت کسبوکارتان بسیار کمک میکند. محتواهایی که تصاویر جذاب دارند و محتواهای ویدیویی تأثیر بیشتری روی مخاطب دارد و بازدید پیج را بالا میبرد.
زیرا محتوای ویدیویی، منظور خود را در کوتاهترین و سادهترین روش به مخاطب میرساند. پس اگر دوست دارید در دنیای تولید محتوا حرفی برای گفتن داشته باشید و روز به روز پیشرفت کنید، باید از تصاویر جذاب و محتوای ویدیویی استفاده کنید. حتماً فکر میکنید ویدیو مارکتینگ که کار سختی است و شما تجربه لازم برای این کار را ندارید. اما به شما میگوییم برای رسیدن به هدفتان، ابزارهایی وجود دارد که در کمترین زمان ممکن میتوانید جذابترین محتوا را بسازید.
در ادامه با ابزارهای لازم برای تولید محتوا آشنا خواهید شد. تمامی این ابزارها رایگان و به راحتی قابل دانلود هستند. پس میتوانید با صرف کمترین هزینه و زمان مشتریان خود را افزایش دهید.
ابزارهای لازم برای تولید محتوای صوتی
اگر شما هم به محتوای صوتی علاقه دارید و میخواهید محتوای صوتی یا پادکست تولید کنید، باید با این ابزارها برای تولید محتوای صوتی آشنا باشید.
1. نرمافزار Adobe Audition
یکی از بهترین ابزارهای لازم برای تولید محتوای صوتی، Adobe Audition است. این نرمافزار تمام قابلیتهای تولید محتوای صوتی را دارد. این نرمافزار قابلیتهایی چون ضبط صدا، میکس صدا، حذف noise، افکتهای صوتی و … را دارد.
2. نرمافزار Audacity
اگر استفاده از نرمافزارهایی مانند Adobe Audition برایتان سخت است، بهترین جایگزین نرمافزار Audacity است. زیرا این نرمافزار علاوه بر اینکه کار با آن بسیار ساده است، امکانات بسیار زیادی دارد. این نرمافزار این قابلیتها را دارد: ضبط صدا، ویرایش صدا، حذف صداهای اضافی و…
3. اپلیکیشن Speaker Studio
از دیگر ابزارهای لازم برای تولید محتوای صوتی، اپلیکیشن Speaker Studio است که دارای امکانات و قابلیتهای بسیار خوبی است. این اپلیکیشن مخصوص ساخت پادکست و فایل صوتی است اما باید اشاره کرد که مخصوص دستگاههای اندرویدی است و کاملاً رایگان در اختیار کاربران قرار دارد. همچنین با استفاده از این ابزار، میتوانید به صورت زنده نیز پادکستتان را منتشر کنید.
ابزارهای لازم برای تولید محتوا به منظور ویرایش تصاویر
برای اینکه بتوانید تصاویر جذابی داشته باشید، لازم است که با ابزارهایی به منظور ویرایش تصاویر آشنا شوید. البته اگر بتوانید روی یکی از این ابزارها مسلط شوید، میتوانید کارتان را به خوبی انجام دهید و در ادامه در صورت نیاز میتوانید سایر ابزارها را یاد بگیرید.
1. نرمافزار Adobe Photoshop
یکی از بهترین ابزارهای لازم برای تولید محتوا، نرمافزار Adobe Photoshop است. زیرا این نرمافزار قابلیتهای بینظیری دارد. بسیاری از تصاویری که این روزها میبینیم با این نرمافزار تولید یا ویرایش شدهاند. از قابلیتهای این نرمافزار میتوان به ایجاد و ساخت تصاویر، روتوشهای حرفهای، افکتهای جذاب، محیط کاربران آسان، پشتیبانی از زبان فارسی و… اشاره کرد.
در ادامه باید بگویم همانطور که میدانید فرمتهای متفاوتی برای تصاویر وجود دارد. اما چند فرمت رایج مانند PNG یا JPG یا GIF وجود دارد که برای ساخت تصاویر با این فرمتهای رایج، احتمالاً Adobe Photoshop بهترین گزینه است.
کار با این نرمافزار شاید در ابتدا کمی مشکل به نظر برسد، اما کمی که با آن کار کنید، خواهید دید که چندان هم سخت نیست.Adobe Photoshop را به عنوان یکی از بهترین ابزارهای لازم برای تولید محتوا پیشنهاد میکنم.
2. ابزار آنلاین کنوا (Canva)
این ابزار، یکی از کاملترین ابزارهای لازم برای تولید محتوا به صورت آنلاین است. این ابزار مخصوص ساخت و ویرایش تصویر است و امکانات ویژهای دارد که کاملاً رایگان در اختیار کاربر قرار گرفته است. کنوا با فایلهای آمادهای که دارد، به شما کمک میکند خیلی سریع تصاویر دلخواهتان را طراحی کنید.
با کمک کنوا میتوانید برای شبکههای اجتماعی خود محتواهای تصویری جذاب تولید کنید. قابلیتهای دیگر این نرمافزار شامل: تغییر حجم عکسها، ساخت لوگو، ساخت اینفوگرافیهای عالی و… است.
3. اپلیکیشن PicsArt یکی از ابزارهای لازم برای تولید محتوا در موبایل
یکی از بهترین و کاملترین اپلیکیشن های ویرایش تصویر PicsArt است. با نصب اپلیکیشن PicsArt ، میتوانید بهترین و جذابترین تصاویر را با استفاده از این اپلیکیشن تولید کنید.
قابلیتهای این ابزار شامل: ابزارهای چرخاندن، برش تصاویر، تغییر اندازه، افزودن متن به تصاویر، افزودن فونت دلخواه، دارا بودن قابهای جذاب، داشتن افکتهای بسیار جذاب، امکان افزودن تصاویر دیگر و… است. این برنامه دو نسخه رایگان و پولی دارد که یک سری از امکاناتی که در نسخه پولی وجود دارد، در نسخه رایگان نیست.
4. اپلیکیشن VSCO
در کنار اپلیکیشن های دیگری که تا اینجا معرفی کردیم VSCO نیز جزو بهترین اپلیکیشن های ادیت عکس است و برای ویرایش عکس در موبایل، امکانات ویژهای دارد. البته باید گفت که این اپلیکیشن، بیشتر برای قرار دادن افکتهای جذاب بر روی تصاویر کاربرد دارد. اما از امکانات آن میتوان به دارا بودن ابزارهای پیشرفته برای ویرایش تصاویر، مقایسه تصاویر در حالت قبل و بعد از ویرایش، خرید افکتهای جذاب از سایت سازنده و… اشاره کرد.
ابزارهای لازم برای تولید محتوای ویدیویی
در مورد تأثیر ویدیو در بازاریابی و فروش در مقالهای مجزا صحبت کردهایم. اما در این مقاله ابزارهای لازم برای تولید محتوای ویدیویی را معرفی خواهیم کرد. برخی از این ابزارها مختص ویندوز و برخی دیگر قابل استفاده در موبایل هستند.
1. نرمافزار Adobe Premier از بهترین ابزارهای تولید محتوای ویدیویی
بیشک یکی از ابزارهای لازم برای تولید محتوای ویدیویی نرمافزار Adobe Premier است. حتماً از تماشای ویدیوهای حرفهای لذت بردهاید. باید بگویم که بسیاری از این ویدیوها با استفاده از این نرمافزار ساخته و تدوین شده است.
شرکت ادوبی را همیشه به ساخت و ارائه نرمافزارهای قدرتمند و باکیفیت میشناسیم که محصول Adobe Premier نیز یکی از آنهاست. امکانات این نرمافزار شامل: پشتیبانی از اکثر فرمتهای ویدیویی، قابلیت Import کردن انواع فرمت، ساخت ویدیوهای با کیفیت، ایجاد افکتهای جذاب، سازگاری با دوربینهای دیجیتالی و… است.
2. نرمافزار Adobe After Effect
از این نرمافزار معمولاً برای ایجاد افکتهای جذاب روی ویدیو استفاده میکنند. ویدیوهایی که در آن موزیک به صورت ثانیهشمار پخش میشود با این نرمافزار ساخته شده است. قبلاً در مورد ادوبی پریمیر صحبت کردیم که یک نرمافزار عالی برای ویرایش ویدیوها است، پس باید بدانید که این نرمافزار مخصوص افکت گذاری به صورت حرفهای تولید شده است.
قابلیتهای این نرمافزار شامل: امکان ایجاد جلوههای بصری متحرک، وجود افکتهای زیاد برای استفاده، لایهبندی کارها مانند فتوشاپ، وجود افکتهای شبیهسازی، نهایت کیفیت در ذخیرهسازی، متحرکسازی اشیا و… است.
3. نرمافزار Camtasia Studio
از این نرمافزار بیشتر برای ضبط ویدیو از صفحه نمایش استفاده میشود. لذا اکثر ویدیوهایی که در سایت، کانال آپارات، یوتیوب و… منتشر میشود، با این نرمافزار ساخته شده است.
گرچه این نرمافزار بیشتر به منظور ضبط ویدیو از صفحه نمایش تولید شده، اما میتوان از آن برای ویرایش ویدیوها نیز استفاده کرد. البته که این برنامه قدرت نرمافزارهای شرکت ادوبی مانند پریمیر یا افتر افکت را ندارد، اما با محیط جذاب و آسانی که دارد، توانسته کاربران زیادی را جذب خود کند.
اما اگر قصد دارید موضوعی را آموزش دهید یا به کمک پاورپوینت محتوایی رو ضبط و ویرایش کنید، این نرمافزار بسیار کمککننده خواهد بود. قابلیتهای نرمافزار شامل: امکان ضبط تصاویر، ضبط تمامی حرکات انجامشده در سیستم، ضبط صدا با کیفیت بالا، امکان حذف نویزهای اضافی، افزودن متن و افکت به ویدیو، قابلیت Zoom بسیار خوب، قابلیت چسباندن و بریدن و میکس ویدیو، پشتیبانی از فرمتهای رایج صوتی و ویدیویی، خروجی ویدیوها با کیفیت بالا و…
4. نرمافزار Corel VideoStudio
این نرمافزار که مختص کامپیوتر است به دلیل اینکه محیط کاربری سادهای دارد و به راحتی قابل استفاده است بسیار مورد توجه است. قابلیتهای این نرمافزار شامل ضبط ویدیو از صفحه نمایش، افکتهای حرفهای، ویرایش آسان و… است.
به طور کلی نرمافزار Corel VideoStudio به عنوان یک ابزار تولید محتوا امکاناتی مانند پشتیبانی از انواع فرمتهای رایج صوتی و تصویری، داشتن افکتهای متنوع، ضبط صدا با فرمتهای مختلف، ویرایش حرفهای صدا، دارا بودن طرحهای آماده و متنوع، امکان ساخت ویدیوهای سهبعدی و… را در خود دارد.
5. اپلیکیشن KineMaster
برنامه KineMaster به عنوان یکی از ابزارهای لازم برای تولید محتوا در موبایل است که بیشتر برای ساخت ویدیوهای جذاب و با کیفیت بین کاربران شناختهشده است. کاین مستر یک اپلیکیشن ادیت فیلم به صورت حرفهای است. قابلیتهای این اپلیکیشن شامل: امکان اضافه کردن جلوههای بصری متنوع، در دسترس بودن چندین تم جذاب، امکان اضافه کردن زیرنویس به ویدیوها و… است.
به طور کلی برنامه KineMaster، امکاناتی مانند لایهبندی کارها مانند فتوشاپ، ویرایش بسیار دقیق ویدیو، امکان دانلود جلوههای بیشتر، فیلترهای صوتی، کنترل سرعت ویدیو، افکتهای جذاب و… را داراست.
6. اپلیکیشن InShot
یکی از بهترین برنامههای ادیت ویدیو برنامه اینشات است که هم دارای نسخه اندروید و هم ios است. به کمک این نرمافزار علاوه بر ادیت ویدیو، میتوانید تصاویر را هم ویرایش کنید. این اپلیکیشن برای ادیت ویدیو در شبکههای اجتماعی بسیار مناسب است. اکثر ویدیوهایی که در اینستاگرام میبینید توسط این نرمافزار ساخته شده اند. به همین دلیل میگوییم اینشات یکی از ابزارهای لازم برای تولید محتوا به حساب میآید.
شما با استفاده از اینشات، میتوانید خیلی راحت صدای خود را به ویدیوها اضافه کنید و همچنین از تمهای آمادهای که دارد نیز استفاده کنید. قابلیتهای اینشات شامل: ابزارهای حرفهای برای برش، امکان افزودن نوشته، افزودن موسیقی، برش لبههای زائد تصاویر، فشردهسازی آسان ویدئوها، محیط کاربری آسان و… است.
برای مطالعه تکمیلی در مورد برنامه ویرایش و تدوین ویدیو، مقاله معرفی 6 برنامه ادیت ویدیو برای آیفون و اندروید را حتما بخوانید.
جمعبندی
در این مقاله در مورد ابزارهای لازم برای تولید محتوا صحبت کردیم. این ابزارها را در حوزههای متفاوت شامل تولید محتوای صوتی، تصویری و ویدیویی بررسی کردیم. حالا شما میتوانید حوزه فعالیت خود را مشخص کنید. مانند محتوای ویدیویی، تصویری و…؛ در ادامه طبق گفتههای این مقاله ابزارهای مختلف را امتحان یا در مورد آنها تحقیق کرده و به کمک آنها به تولید محتوا بپردازید.
اگر میخواهید کاملاً حرفهای و اصولی تولید محتوا در اینستاگرام را آموزش ببینید، ما یک پیشنهاد ویژه برایتان داریم که به هیچ وجه نباید از دست دهید. دوره گرگ اینستاگرام کامل و جامعترین دوره آموزشی در این زمینه است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره فقط کافیست فرم زیر را پر کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند و به صورت رایگان هر سوالی داشته باشید را بپرسید.
برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.
حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.