چطور بدهی هامون رو پرداخت کنیم؟

محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد
امتیاز دهید

بسیاری از افراد در طول زندگی خود اشتباهات اقتصادی بسیاری را انجام می‌دهند و به سبب این اشتباهات دچار مشکلات مالی می‌شوند. برای خارج شدن از این مشکلات نیاز به دریافت قرض است اما بعد از آن مشکل دیگر به وجود می‌آید و فرد خود را در بین انبوهی از طلبکاران مشاهده می‌کند. در اینجا این سؤال برایش پیش می‌آید که چطور می‌تواند بدهی‌های خود را پرداخت کند؟

بدهی چیست؟

در ابتدای امر بهتر است به تعریف مشخصَ، واضح و مشترک از بدهی یا دین یا قرض با هم برسیم. به طور کلی دین شامل دارایی یا مالی است که از فرد دیگری برای مدت محدودی دریافت کرده‌اید و لازم است در مدت زمان کوتاهی آن را به او پس دهید. در تعریف حسابداری نیز به میزان پولی که لازم است به فرد، سازمان یا نهادی پرداخت شود دین یا Liability گفته می‌شود. در این حالت شما بدهکار هستید و فرد یا نهاد طرف حساب شما طلبکار است.

انواع بدهی

انواع بدهی

قرض‌ها خود انواع مختلفی دارند و بسته به نوع آنها و میزان اهمیت آنها روش انتخابی پرداختی آن‌ها نیز می‌تواند متفاوت انتخاب شود. از انواع قرض‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرض‌های جاری
  • قرض‌های غیر جاری

از نظر زمانی نیز می‌توان آنها را به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد.

بدهی‌های جاری را می‌توان در دو گروه حساب‌های پرداختنی و هزینه‌های جمع آوری شده تقسیم کرد. حساب‌های پرداختنی شامل خریدهایی است که انجام داده‌اید و لازم است ظرف مدت کوتاهی حساب خود را پرداخت کنید. هزینه‌های جمع آوری شده شامل مواردی است که شما خدمتی را دریافت کرده‌اید اما تا پایان سال فرصت پرداخت آن را دارید.

قرض‌های غیر جاری نیز شامل اوراق پرداختی می‌شود. به عنوان مثال شما چکی را به کسی داده‌اید، یا پولی را از کسی قرض گرفته‌اید و لازم است در زمان مقرر شده آن را پرداخت کنید. البته این تعاریف مربوط به علم حسابداری است و معمولاً افراد در زندگی روزانه و معمولی خود بدهی‌های مشخصی دارند که شامل قرض نقد از افراد، وام و اقساط می‌شود.

بهترین راه پرداخت بدهی

اگر شما از جمله افرادی هستید که دارای قرض هستید و می‌خواهید دین خود را پرداخت کنید، بهتر است به سراغ بهترین راه پرداخت بروید. بودجه بندی بهترین راه پرداخت قرض‌ها است. شما باید یاد بگیرید بتوانید درآمد خود را مدیریت کنید و همچنین با دانش توسعه مالی آشنا شوید.

در ابتدا لازم است میزان درآمد خود را محاسبه و مشخص کنید. سپس هزینه‌های اصلی و ضروری زندگی‌تان را مشخص کنید و از درآمد خود کم کنید. مبلغ باقی مانده مبلغی است که شما می‌توانید با آن قرض‌هایتان را پرداخت کنید. می‌توانید قرض‌های خود را تکه تکه پرداخت کنید و یا مبلغ مشخصی را هر ماه کنار بگذارید تا در زمان مناسب کل مبلغ را پرداخت کنید. البته گاه میزان بدهی بالا است و نمی‌توان به این روش در زمان مناسب آن را پرداخت کرد. در این صورت نیاز است تا میزان درآمد خود را افزایش دهید.

در ادامه چند راه دیگر برای پرداخت بدی‌ها را بیان کرده‌ایم.

چطور بدهی‌هایم را پرداخت کنم؟

برای پرداخت قرض‌ها لازم است اوضاع مالی خود را سر و سامان بدهید. رسیدگی به اوضاع مالی نیاز به دانش و مهارت دارد و اگر این مهارت را ندارید لازم است آن را یاد بگیرید. در اولین قدم هزینه‌های خود را یادداشت کنید. شما باید بدانید در طول یک روز چه هزینه‌هایی دارید و پول خود را صرف چه چیزهایی می‌کنید. به این منظور لیستی تهیه کنید و تمامی هزینه‌های روزانه، هفتگی و ماهانه خود را یادداشت کنید. بعد از یادداشت کردن و مشخص شدن میزان هزینه شاید بتوانید بخشی از آنها را کاهش دهید.

در قدم دوم هزینه‌های اضافی و هزینه‌هایی که می‌توانید بخشی از آنها را کم کنید را حذف کنید. به این صورت مبلغی از حقوق ماهانه‌تان پس انداز می‌شود.

در قدم سوم بودجه بندی کنید. شما باید برای هر بخش از هزینه‌های خود مبلغ مشخصی را کنار بگذارید. با این کار آرام آرام یاد می‌گیرید که چطور درآمد خود را مدیریت کنید. اگر اهل خرید کردن‌های اعتباری هستید این کار را متوقف کنید. با خرید اعتباری شما فقط بر میزان بدهی‌های خود اضافه می‌کنید.

در قدم چهارم لیستی از قرض‌های خود بنویسید. آن‌ها را بر اساس نرخ بهره و میزان بازپرداخت مرتب کنید. مبلغ‌های سنگین را زودتر پرداخت کنید.

در قدم پنجم لیستی از وسایل غیر ضروری خود تهیه کنید و آنها را بفروشید تا بتوانید زودتر مبلغ مورد نظرتان را تهیه کنید. قدم آخر مهم‌ترین قدم است، به عهد و پیمانی که با خود بسته‌اید و قوانین وضع شده برای تغییر اوضاع مالی‌تان پایبند بمانید. روش‌های دیگری هم برای پرداخت قرض وجود دارد که می‌توانید در اینجا آن‌ها را مشاهده کنید.

چطور بدهی نداشته باشم؟

راه‌هایی که در بالا گفته شد به شما مدیریت مالی را یاد می‌دهد و کمک می‌کند تا از شر بدهکاری‌هایتان خلاص شوید. اما در کنار پرداخت قرض‌ها و وام‌ها شما باید یاد بگیرید شرایط مالی خود را مدیریت کنید و میزان درآمدتان را بیشتر از خرج‌تان کنید. به این منظور به سراغ راه‌های افزایش درآمد و مدیریت درآمد بروید. می‌توانید دوره‌های فروش و شخصیت شناسی در فروش را یاد بگیرید.

بدهی زیاد دارم

اگر میزان بدهی‌های شما زیاد است باید تغییرات زیادی در اوضاع مالی خود ایجاد کنید. نیاز است هم هزینه‌تان را کاهش دهید و هم میزان درآمدتان را افزایش دهید. می‌توانید از مشاوران مالی هم کمک بگیرید.

بدهی زیاد

با بدهی زیاد چه کنم؟

برای پرداخت قرض‌های زیاد لیستی از آنها تهیه کنید و با مدیریت درست از پس آنها برآیید. با مدیریت درست می‌توانید از مشکلات مالی نجات پیدا کنید. فقط کافی است دست به کار شوید و مطابق با اولویت‌ها بدهی‌تان را پرداخت کنید.

کلام آخر

بدهی بخشی از مشکلات افرادی است که نمی‌توانند شرایط مالی خود را مدیریت کنند. البته این شرایط ممکن است برای همه پیش بیاید اما اگر همیشگی است لازم است دست به کار شوید و شرایط مالی‌تان را تغییر دهید. با یادگیری توسعه مالی و مدیریت مالی شما می‌توانید این شرایط را تغییر دهید و دیگر بدهکار نباشید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید

اشتراک گذاری این مقاله
محتوایی که در اینجا مطالعه خواهید کرد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 14 =