fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ کسب و کار

دلایل شکست کسب و کار

Reasons-for-business-failure

دلایل شکست کسب و کار

آیا می‌خواهید کسب‌وکاری راه‌اندازی کنید اما از شکست کسب‌وکار می‌ترسید؟ آیا در گذشته کسب‌وکاری را شروع کرده‌اید اما به دلایلی که تاکنون برایتان مشخص نیست شکست خورده‌اید؟ ما شما را با مهم‌ترین دلایل شکست کسب و کار و نحوه جلوگیری از آن‌ها آشنا خواهم کرد.

اهمیت شناخت دلایل شکست کسب و کار

راه‌اندازی یک تجارت کار آسانی نیست و شکست کسب‌وکار بسیار رایج است. حدود ۲۵ درصد از کسب‌وکارهای کوچک جدید در سال اول شکست می‌خورند، و ۹۶ درصد از کسب‌وکارها طی ۵ تا ۱۰ سال شکست می‌خورند. در مورد ۴ درصد باقی‌مانده باید گفت، آن‌ها واقعاً موفق نمی‌شوند، فقط زنده می‌مانند.

دلایل زیادی برای شکست کسب‌وکارها وجود دارد و همه آن‌ها به ترکیبی از آمادگی، استراتژی‌ها و دانش مربوط می‌شوند. برخی از اصلی‌ترین دلایل شکست کسب و کارها عبارت‌اند از: موانع تأمین مالی، مدیریت ناکافی، برنامه‌ریزی ناکارآمد کسب‌وکار و مشکلات بازاریابی. عوامل خاصی می‌توانند باعث شکست کسب‌وکار شوند. عدم تحقیق مناسب برای یک بازار سودآور قبل از سرمایه‌گذاری، یکی از دلایل اصلی شکست کسب‌وکار است.

مهم‌ترین دلایل شکست کسب و کار

مهم‌ترین دلایل شکست کسب و کار

مهم نیست که چقدر به یک ایده یا نوع خاصی از کسب‌وکار علاقه دارید، باید در مورد کسب‌وکار تحقیق کنید تا مطمئن شوید که آیا چنین نوع کسب‌وکاری در شرایط شما سودآور است یا خیر. اشتیاق کلید موفقیت در تجارت است اما نمی‌تواند سودآوری را تضمین کند.

اگر به چیزی علاقه دارید، اما نمی‌توانید از آن درآمد کسب کنید، و با این ‌وجود، در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، پس بیشتر یک سازمان خیریه هستید که خدماتی را بدون پاداش یا حداقل پاداش ارائه می‌دهد. لازم است که برای جلوگیری از ورشکستگی کسب و کار، تحقیقات بازار کاملی انجام دهید و قبل از اینکه وارد هر کسب‌وکاری شوید، مشورت کنید. خلاصه‌ای از شایع‌ترین علل شکست کسب‌وکار در ادامه آمده است:

  • به دنبال مشاوره حرفه‌ای نیستید
  • عدم مراقبت خوب از مشتری
  • کپی کردن از دیگران
  • عدم تجربه
  • عدم پاسخگویی
  • عدم رشد شخصی
  • موقعیت مکانی ضعیف یکی از مهم‌ترین دلایل شکست کسب و کار
  • عدم تمرکز
  • انتظارات اشتباه
  • ترک زودهنگام کسب‌وکار
  • عدم برنامه‌ریزی یکی از دلایل شکست کسب و کار
  • شکست رهبری
  • عدم تمایز
  • ناتوانی در درس گرفتن از شکست
  • کمبود سرمایه
  • مدیریت مالی ضعیف
  • گسترش بیش از حد
  • شریک اشتباه

۱. به دنبال مشاوره حرفه‌ای نیستید

به دنبال مشاوره حرفه‌ای نیستید

مهم نیست که چقدر آگاه هستید، زمانی که می‌خواهید یک کسب‌وکار راه‌اندازی کنید، ضروری است که به دنبال مشاوره حرفه‌ای باشید. این به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که آیا کسب‌وکار همان‌طور که فکر می‌کردید سودآور است یا خیر.

اغلب اوقات، کارآفرینان یک کسب‌وکار راه‌اندازی می‌کنند، زیرا می‌بینند که دیگران آن کار را انجام می‌دهند و سود می‌برند. بله، آن‌ها ممکن است از همان تجارت سود ببرند، اما ممکن است رازی پشت این موفقیت باشد. ممکن است موقعیت مکانی، خدمات خوب به مشتریان، دانستن منبع مناسب برای دریافت مواد خام و غیره باشد.

خوب است که یک مربی داشته باشید تا همیشه شما را برای جلوگیری از اشتباهات احمقانه راهنمایی کند. مزیت دیگر جستجوی مشاوره حرفه‌ای این است که با افرادی ملاقات می‌کنید که قبلاً کار را انجام داده‌اند و آن‌ها اشتباهات را مرتکب شده‌اند و بهترین روش انجام آن را می‌شناسند.

افرادی مانند بیل گیتس و سر ریچارد برانسون به ترتیب وارن بافت و سر فردی لیکر را به‌ عنوان مربیان خود دارند. اگر آن‌ها مربی داشتند، چرا شما نباید داشته باشید؟ یکی از بهترین توصیه‌هایی که می‌توان به هرکسی در کسب‌وکار کرد این است که هرگز از یادگیری دست نکشید.

هرگز از یادگیری دست نکشید

در مورد بازاریابی بخوانید و یاد بگیرید؛ نه فقط در مورد صنعت خود، بلکه در مورد اینکه چگونه صنایع دیگر محصولات و خدمات را می‌خرند و می‌فروشند و چگونه می‌توانید کارها را بهتر انجام دهید. دلایل شکست کسب و کار را بشناسید.

۲. عدم مراقبت خوب از مشتری یکی از دلایل شکست کسب و کار

بسیار ضروری و مهم است که مراقبت از مشتریان خود را در اولویت اصلی قرار دهید. یک تجارت با مراقبت خوب از مشتری رشد می‌کند. مراقبت خوب از مشتری، مشتریان بازگشتی را به ارمغان می‌آورد و مشتریان بازگشتی، مشتریان ارجاعی را به ارمغان می‌آورند. اگر با مشتری خود خوب رفتار نکنید، آن‌ها به سراغ رقبای شما می‌روند.

یاد بگیرید به مشتریان خود نشان دهید که از آن‌ها قدردانی می‌کنید. همیشه از آن‌ها در مورد محصول سؤال بپرسید و زمانی که محصول شما را بررسی می‌کنند (نظر مثبت یا منفی) درصدی را به آن‌ها پیشنهاد دهید. اگر به مشتریان خود نزدیک نیستید، اگر با آن‌ها مانند هر فروشنده دیگری رفتار کنید، فقط زمانی می‌آیند که گزینه دیگری وجود نداشته باشد. مراقبت بد از مشتری باعث مرگ بسیاری از مشاغل شده است. واحد مراقبت از مشتری نام تجاری شما را تعریف می‌کند. پس یکی از دلایل شکست کسب و کار عدم مراقبت خوب از مشتری است.

۳. کپی کردن از دیگران یکی از دلایل شکست کسب و کار

چیزی که برای آقای x جواب داد نباید برای آقای y کار کند. بسیاری از مردم به دلیل اینکه دیگران را در حال انجام آن می‌بینند و فکر می‌کنند اگر تلاش کنند می‌توانند در این کار موفق باشند، وارد تجارت شده‌اند یا یک انتخاب تجاری انجام داده‌اند. خوب است پس از مشورت مناسب ایده خود را اضافه کنید تا شما را از دیگران متمایز کند. کپی بدون مشورت به بن‌بست می‌انجامد.

۴. فقدان تجربه

فقدان تجربه

عدم تجربه یکی از دلایل شکست کسب‌وکار است. اگر بی‌تجربه هستید یا مدیریت شما از افراد تازه‌کار تشکیل شده است، پس کسب‌وکار شما مرده است. هنگام راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید، علاوه بر شناخت دلایل شکست کسب و کار ، توصیه می‌شود از خدمات افراد با تجربه در آن زمینه استفاده کنید. آن‌ها می‌توانند شرکای شما یا کارمند شما باشند. بازاریابان با تجربه و پرسنل آموزش‌دیده را جذب کنید. همچنین با مقایسه کسب وکارهای زیان ده و سودده به تجربه بالاتری دست پیدا کنید.

۵. عدم پاسخگویی

شما باید در قبال هر سکه‌ای که کسب‌وکارتان به دست می‌آورد پاسخگو باشید. اغلب اوقات، بسیاری از کارآفرینان نمی‌توانند فروش روزانه خود را محاسبه کنند. هنگامی که یک فروش وجود دارد، آن‌ها پول را صرف نیازهای شخصی خود می‌کنند و معتقدند که فروش دیگری انجام خواهند داد.

اگر می‌خواهید در تجارت موفق شوید، باید در قبال هر سکه‌ای که به دست می‌آورید پاسخگو باشید. مطمئن شوید که هزینه‌های خود را برنامه‌ریزی کرده‌اید. برای کسب‌وکاری که قصد دارید رشد کنید، ۶۰ درصد سود شما باید به کسب‌وکار برگردد.

۶. فقدان رشد شخصی

دلایل شکست کسب و کار همیشه بیرونی نیست. بسیاری از کارآفرینان روی خود سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. آن‌ها می‌خواهند عالی باشند، اما نه مطالعه می‌کنند، نه تحقیق می‌کنند، نه در سمینارها و کارگاه‌هایی شرکت می‌کنند که بتواند پایگاه دانش آن‌ها را افزایش دهد.

توسعه شخصی نگرش و مهارت‌های ارتباطی شما ضروری است. کار سختی است و نظم و انضباط می‌خواهد. بدون محافظت و کار کردن بر روی نگرش خود، برای موفقیت بسیار مشکل خواهید داشت. هیچ‌کس بدون ساختن خود با دانش جدید در زندگی جلوتر نمی‌رود. هرگز یادگیری را متوقف نکنید.

فقدان رشد شخصی

۷. مکان ضعیف

یک کارآفرین بود که یک کافی‌شاپ در یک منطقه محلی داشت. قهوه‌هایش خوب و مقرون‌به‌صرفه بود. او با مشتریانش ارتباط بسیار خوبی داشت. اما با گذشت سال‌ها، کافی‌شاپ او رشد نمی‌کرد و او به‌سختی می‌توانست در آن مکان رشد کند، بنابراین تصمیم گرفت مغازه را بفروشد. این موضوع به یکی از دلایل شکست کسب و کار اشاره دارد.

یک کارآفرین ۲۹ساله دیگر با سرمایه کافی احساس کرد که می‌تواند با تزریق پول نقد به کسب‌وکار و طبقه‌بندی آن، کافی‌شاپ را سودآور کند. او هم نتوانست تجارت قهوه را سودآور کند. چرا؟ به دلیل محل کسب‌وکار. شما نمی‌توانید کسب‌وکاری را راه‌اندازی کنید که خدمات آن، موردنیاز نیست. باکلاس ساختن آن باعث نمی‌شود که مردم از شما حمایت کنند. قبل از انتخاب محل کسب‌وکار، یک بررسی بازار خوب لازم است. مکان ضعیف برابر است با کاهش حمایت.

۸. عدم تمرکز

کارآفرینان به‌ راحتی می‌توانند با کارهای جزئی بسیار از موضوع اصلی پرت شوند. هر روز که تمرکز آن‌ها تغییر می‌کند، تفکر آن‌ها کاهش می‌یابد. یک کارآفرین یا تاجر خوب هرگز تمرکز خود را بر آنچه مهم است از دست نمی‌دهد. نقطه ‌ضعف زمانی است که در کارهایی که می‌توان و باید به دیگران واگذار کرد، گرفتار کمال‌گرایی بی‌اهمیت می‌شوند. کارآفرینان باید یاد بگیرند که وظایف را محول کنند. پرمشغله بودن به معنای مولد بودن نیست.

۹. انتظارات نادرست

انتظارات نادرست

برخی از استارت‌آپ‌ها با این ایده شروع می‌شدند که تنها کاری که باید انجام دهند این است که وارد تجارت شوند و پول بدون انجام کاری شروع به چرخش کند. گاهی اوقات تقصیر خود شخص است زیرا او فقط چیزی را می‌شنود که می‌خواهد بشنود یا فکر می‌کند بهتر است. ساختن یک کسب‌وکار یک ماراتن است. اگر نمی‌خواهید در فقر بمیرید یا کسب‌وکارتان در حال فروپاشی است، پس باید کوشا باشید. انتظار چیزی را نداشته باشید که برای آن کار نکرده‌اید.

۱۰. ترک زودهنگام کسب‌وکار

این بزرگ‌ترین دلیل شکست بسیاری از مشاغل است. اگر پشتکار نداشته باشید، تحقیق نکنید، شکست نخورید و دوباره تلاش نکنید، ممکن است در تجارت موفق نباشید. ابتدا باید بدانید که هر کسب‌وکاری که در نیمه راه رها شود هرگز نمی‌تواند موفقیت‌آمیز باشد.

یکی دیگر از دلایل شکست کسب و کار که بسیاری از کسب‌وکارها را تقریباً به ‌محض شروع به کار بسته است، بودجه ناکافی یا کمبود بودجه است. بسیاری از کارآفرینان این اشتباه مهلک را مرتکب می‌شوند که با بودجه عملیاتی ناکافی شروع به کسب‌وکار می‌کنند. چنین کسب‌وکارهایی دوام نمی‌آورند زیرا آغازگرها به‌راحتی دلسرد می‌شوند، به‌خصوص زمانی که رقبای بزرگی وجود داشته باشند.

توصیه می‌کنم قبل از شروع هر کسب‌وکاری این ذهنیت را داشته باشید که من برای موفقیت، هر کاری (مثبت) انجام می‌دهم، این به‌تنهایی آغاز موفقیت شماست. استارت‌آپ‌ها باید ذهنیت مثبتی را ایجاد کنند. این طرز فکر به شما کمک می‌کند تا دامنه کسب‌وکار خود را گسترش دهید. سعی و تلاش کنید تا زمانی که موفق شوید، هرگز تسلیم نشوید.

۱۱. عدم برنامه‌ریزی

عدم برنامه‌ریزی از دلایل شکست کسب و کار

کسب‌وکارها به دلیل عدم برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و بلندمدت شکست می‌خورند. برنامه شما باید شامل وضعیت کسب‌وکار شما در چند ماه آینده تا چند سال آینده باشد؛ شامل اهداف و نتایج قابل‌اندازه‌گیری باشد. برنامه درست شامل لیست کارهای خاص با تاریخ و مهلت است. عدم برنامه‌ریزی از دلایل شکست کسب و کار است.

۱۲. شکست رهبری

کسب‌وکارها به دلیل رهبری ضعیف شکست می‌خورند. رهبری باید بتواند در بیشتر مواقع تصمیمات درست بگیرد. از مدیریت مالی گرفته تا مدیریت کارکنان، شکست‌های رهبری به تمام جنبه‌های کسب‌وکار شما سرازیر می‌شود. موفق‌ترین کارآفرینان یاد می‌گیرند، مطالعه می‌کنند و برای بهبود مهارت‌های رهبری خود با مربیان ارتباط برقرار می‌کنند.

۱۳. عدم تمایز یکی از دلایل شکست کسب و کار

داشتن یک محصول عالی کافی نیست. شما همچنین باید یک ارزش منحصربه‌فرد ایجاد کنید، بدون اینکه در میان رقبا گم شوید. چه چیزی کسب‌وکار شما را از رقبا متمایز می‌کند؟ چه چیزی تجارت شما را خاص می‌سازد؟ این مهم است که بدانید رقبای شما چه کاری را بهتر از شما انجام می‌دهند.

۱۴. ناتوانی در درس گرفتن از شکست

تجربه نگرفتن یکی از دلایل شکست کسب و کار است. همه ما می‌دانیم که شکست معمولاً بد است، اما به‌ ندرت پیش می‌آید که کسب‌وکارها از شکست درس بگیرند. در واقع، کسب‌وکارهایی که شکست می‌خورند، به دلایل متعددی شکست می‌خورند. اغلب کارآفرینان از اشتباهات خود غافل هستند. درس گرفتن از شکست‌ها دشوار است.

۱۵. کمبود سرمایه یکی از دلایل شکست کسب و کار

کمبود سرمایه یکی از دلایل شکست کسب و کار

این مورد یکی از موانع شروع کسب و کار است. کمبود سرمایه می‌تواند منجر به ناتوانی در جذب سرمایه‌گذار شود و یک علامت هشداردهنده است. این نشان می‌دهد که یک کسب‌وکار ممکن است نتواند صورت‌حساب‌ها، وام‌ها و سایر تعهدات مالی خود را بپردازد. کمبود سرمایه رشد کسب‌وکار را دشوار می‌کند و ممکن است فعالیت‌های روزمره را به خطر بیندازد.

۱۶. مدیریت مالی ضعیف

یکی از دلایل شکست کسب و کار مدیریت مالی ضعیف است. از نرم‌افزار حسابداری حرفه‌ای به‌روز استفاده کنید. تمام سوابق مالی را ثبت کنید و همیشه بر اساس اطلاعاتی که از داده‌های واقعی به دست می‌آورید تصمیم بگیرید. بدانید که همیشه کجا ایستاده‌اید. اگر درک اعداد و ارقام در تخصص شما نیست، یک متخصص مالی استخدام کنید تا به شما توضیح دهد و حداقل اصول اولیه را به شما آموزش دهد.

۱۷. گسترش بیش از حد یکی از دلایل شکست کسب و کار

به ‌راحتی مرتکب این اشتباه می‌شوید که کسب‌وکار خود را به چندین بخش عمودی گسترش دهید. قبل از ورود به بازارهای جدید مطمئن شوید که بازار موجود خود را به رشد حداکثر می‌رسانید.

۱۸. شریک اشتباه

بر کسی پوشیده نیست که موفقیت در تجارت با شرکای مناسب آسان‌تر است. شریک تجاری اشتباه، حداقل به شرکت شما آسیب می‌رساند، یا در بدترین حالت، شرکت شما را نابود می‌کند. پس شریک نامناسب می‌تواند یکی از دلایل شکست کسب و کار شما باشد.

کلام آخر

عوامل یا دلایل دیگری وجود دارد که ممکن است یک کارآفرین شکست کسب‌وکار را تجربه کند، برای مثال رابطه تورم و کسب و کار. اما موارد فوق از مهم‌ترین دلایل شکست کسب و کار هستند. اگر بتوانید بر دلایل ذکرشده غلبه کنید، تا رسیدن به موفقیت در هیچ زمینه‌ای در کسب‌وکار فاصله چندانی ندارید. همان‌طور که برای شما آرزوی موفقیت در تجارت خود را داریم، شرکت در دوره سیر تا پیاز بوم مدل کسب‌وکار را نیز به شما پیشنهاد می‌دهیم تا بتوانید با طراحی بوم مدل کسب و کارتان اصولی پیش بروید و از شکست بیزینستان جلوگیری کنید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *