fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ کسب و کار

نقش کارآفرینی در اشتغال

The-role-of-entrepreneurship-in-employment

نقش کارآفرینی در اشتغال

در عصری قرار داریم که اکثر کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه متوجه شده‌اند که کارآفرینی حتی در مقیاس کوچک، چه تأثیر بزرگی در اقتصاد کشورها دارد و نقش کارآفرینی در اشتغال به عنوان یک عنصر حیاتی تلقی می‌گردد. به عنوان مثال، کارآفرینان کوچک‌تر تمایل بیشتری به استخدام کارمندان با تحصیلات پایین‌تر یا بدون تحصیل دارند، بنابراین فرصت‌هایی را برای افراد از همه اقشار جامعه فراهم می‌کنند.

کارآفرینان همچنین تمایل به استخدام محلی دارند که باعث تقویت بافت اجتماعی جوامع اطراف آن‌ها می‌شود. بنابراین نقش کارآفرینی در اشتغال بر کسی پوشیده نیست. در همه دولت‌ها اشتغال جوانان یکی از مهم‌ترین مسائلیست که دغدغه همه جوانان است و از هر نظر زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در این مقاله قصد داریم نقش کارآفرینی در اشتغال را بررسی کنیم.

تقویت اقتصاد ملی یک کشور

تقویت اقتصاد ملی یک کشور

ایجاد اشتغال در سطح خرد کلید اقتصاد ملی در سطح کلان است که با نقش کارآفرینی در اشتغال گره خورده است. افراد شاغل، بیشتر از افراد معمولی هزینه می‌کنند، آن‌ها همچنین مالیات می‌پردازند و با این کار به تولید ملی کشور کمک می‌کنند. این افراد همچنین امکان بهتری برای پس‌انداز و سرمایه‌گذاری دارند.

افرادی که هوش مالی بالاتری دارند بهتر می‌توانند فرزندان خود را برای آینده تربیت کنند به این ترتیب باعث ایجاد زنجیره‌ای از بهبودهای نسلی در کیفیت زندگی می‌شوند. هر چه تعداد افرادی که شغل پیدا می‌کنند بیشتر باشد، طبقه متوسط کشور رشد می‌کند و آن را در مسیر گذار از یک کشور در حال توسعه به کشور توسعه‌یافته قرار می‌دهد.

کارآفرینی همچنین با گسترش عرضه و افزایش رقابت، نوآوری را به وجود می‌آورد، در نتیجه کارآفرینان را مجبور به توسعه و اتخاذ شیوه‌های جدید می‌کند که به آن‌ها امکان می‌دهد در تجارت باقی بمانند. کارآفرینان همیشه به دنبال کاهش هزینه‌ها و گسترش منابع خود هستند و اغلب شیوه‌های تجاری را توسعه می‌دهند که می‌تواند مزیت‌های رقابتی ارزشمندی را ارائه دهد. اگر ایده نابی دارید یا دوست دارید کارآفرین شوید، مقاله “چگونه کارآفرین شویم” را از دست ندهید.

تا اینجا با نقش کارآفرینی در اشتغال و اقتصاد ملی یک کشور آشنا شدیم. شرکت‌های بزرگ ممکن است ایده‌های جدید را به دلیل خطری که با اجرای آن‌ها همراه است، رد کنند، ریسکی که کارآفرینان اغلب مایل به پذیرش آن هستند. سرمایه‌گذاری‌های کارآفرینی همچنین می‌توانند در محیط کسب و کار زیرکانه و سریع‌العمل باشند.

ترویج تغییرات اجتماعی

کارآفرینی در ارتقای تغییرات اجتماعی نیز مؤثر است. اداره یک کسب و کار به مردم جهت می‌دهد، در حالی که اشتغال حاصل از ایجاد آن‌ها به افراد دیگر اجازه می‌دهد تا از خود و خانواده خود حمایت کنند، در نتیجه جرائم کوچک مرتبط با بیکاری را کاهش می‌دهد. کسب‌وکارهای کوچک نیز برای جوامع محلی حیاتی هستند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که «محله ایده‌آل» اغلب به عنوان محله‌ای با غلبه کسب‌وکارهای مستقل توصیف می‌شود. در اینجا نیز نقش کارآفرینی در اشتغال را در سطح محله‌ای شاهد هستیم.

کشورهایی که زیرساخت کارآفرینی خوبی دارند، مانند منابع مالی در دسترس، سیاست‌های مساعد دولتی و زیرساخت‌های صنعتی قوی، کیفیت زندگی و رفاه بهتری دارند. کارآفرینی نه‌تنها راه حلی برای بیکاری است، بلکه می‌تواند نقشه راهی برای زندگی بهتر باشد.

اشتغال‌زایی چیست؟ تفاوت آن با کارآفرینی

برای پاسخ به این سؤال باید ببینیم که اصلاً مشاغل چگونه و چرا ایجاد می‌شوند؟ همه مشاغل برای رفع یکی از نیازهای مردم ایجاد می‌شوند. در کل باید بدانید که کارآفرینی می‌تواند منجر به اشتغال‌زایی شود، اما این دو با هم تفاوت دارند. در زیر چند نمونه از تفاوت‌های اشتغال‌زایی و کارآفرینی را بخوانید تا همه‌چیز روشن شود:

  • زمانی که شما کارآفرینی می‌کنید در واقع یک شغل جدید می‌سازید. اما در اشتغال‌زایی شما جذب شغلی می‌شوید که از قبل ایجاد شده و اکنون نیاز بازار است.
  • در کارآفرینی شخص متوجه سود بسیار زیادی می‌شود در صورتی‌ که در اشتغال‌زایی سود متوجه جامعه است و منفعت شخصی ندارد.
  • زمانی که کارآفرینی می‌کنید منجر به خلق ایده‌ای نو، خدمت یا کالای جدیدی می‌شوید. در حالی ‌که در اشتغال‌زایی احتمال بسیار کمی برای نوآوری وجود دارد.

نقش کارآفرینی در اشتغال

  • کارآفرینان منجر به تولید ثروت می‌شوند، در حالی ‌که در اشتغال‌زایی از منابع ثروت‌های موجود استفاده می‌شود.
  • اشتغال‌زایی وظیفه دولت است، در حالی ‌که کارآفرینی به بخش خصوصی مرتبط می‌شود.
  • کارآفرینان منجر به اشتغال‌زایی می‌شوند، چرا که برای تحقق اهداف و ایده‌هایشان از نیروی انسانی کمک می‌گیرند. اما در واقع هدف اصلیشان اشتغال‌زایی نیست. می‌توانید درباره هزینه منابع انسانی بیشتر بخوانید.

تصور می‌کنم اکنون نقش کارآفرینی در اشتغال کاملاً مشخص شده است. در ادامه به تفاوت‌های کارآفرین و کارمند نیز می‌پردازیم.

کارآفرینی به عنوان یک راه حل بالقوه

من در بیشتر عمر کاری خود یک کارآفرین بوده‌ام. به این ترتیب، تعجب‌آور نیست که من به کارآفرینی به عنوان یک راه حل بالقوه برای مشکل نسبتاً بزرگ بیکاری جامعه نگاه می‌کنم. اما من همچنین می‌توانم به شما بگویم که بین خوداشتغالی و کارآفرین بودن تفاوت زیادی وجود دارد.

یعنی ما نمی‌توانیم به اهدافی که برای کسب‌وکارهای کوچک تعیین می‌کنیم، بدون عنصر کارآفرینی دست یابیم. برای من نقش کارآفرینی در اشتغال کاملاً واضح است. آنچه ما باید تسهیل کنیم فرهنگ کارآفرینی است. کارآفرینی واقعی و متحول کننده بازی. این چیزی نیست که یک شبه به دست آید. NDP پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۳۰، ۹۰ درصد مشاغل جدید از سوی شرکت‌های کوچک، متوسط و خرد (SMMEs) حاصل شود. این ادعا مستلزم توسعه برخی قابلیت‌های واقعی کارآفرینی است.

من معتقدم که ما باید از هر تلاشی که به دنبال تسهیل توسعه کارآفرینی است، حمایت کنیم. اگر قرار است ۹۰ درصد مشاغل جدید از سوی کارآفرینان ایجاد شود، بهتر است همه ما از توسعه آن‌ها حمایت کنیم.

چند تفاوت کلیدی بین کارمندان و کارآفرینان

۱. کارکنان به دنبال جهت هستند در حالی که کارآفرینان مسیری را ایجاد می‌کنند

تفاوت کارآفرینان و کارمندان

وقتی مشکلی در محل کار ایجاد می‌شود، کارکنان تمایل دارند به دنبال کمک باشند. کارآفرینان راه‌حل‌هایی را ایجاد می‌کنند که سازمان را به جلو نگه می‌دارد.

۲. کارمندان کارها را انجام می‌دهند در حالی که کارآفرینان گوش می‌دهند

این کارمندان هستند که بیشتر کار را در هر سازمانی انجام می‌دهند. اما برای اینکه آن‌ها بتوانند این کار را به خوبی انجام دهند، کارآفرین در رأس باید به نیازهای آن‌ها گوش دهد و اطمینان حاصل کند که محیط کاری سازنده و مثبت را برای کارکنان حفظ می‌کنند.

۳. در حالی که کارآفرینان ریسک زیادی را متحمل می‌شوند، کارمندان کمتر ریسک می‌کنند

انجام کارها به ایمن‌ترین راه می‌تواند برای یک سازمان خوب باشد، اما در وهله اول به یک کارآفرینی که ریسک‌پذیر باشد نیاز است که به آنچه در نظر دارد باور داشته باشد و سازمان را بسازد.

۴. کارمندان اغلب متخصص هستند در حالی که کارآفرینان الزاماً متخصص نیستند

در بررسی نقش کارآفرینی در اشتغال در نظز بگیریم که کارآفرینان باید کمی در مورد بسیاری از چیزها بدانند، تا بتوانند کارمندان متخصصی را که برای آن‌ها کار می‌کنند توانمند کنند. در واقع، یک مطالعه سوئیسی-آلمانی نشان داد که متخصصان تمایل دارند مادام‌العمر کارمند باشند و در واقع این نقش را ترجیح می‌دهند.

۵. کارمندان برای نقش خود دستمزد دریافت می‌کنند در حالی که کارآفرینان برای نتیجه دستمزد دریافت می‌کنند

گاهی اوقات کارآفرینان آخرین افرادی هستند که در یک شرکت درآمدشان را دریافت می‌کنند، زیرا پاداش آن‌ها مستقیماً با عملکرد و سود مرتبط است.

۶. کارمندان از اشتغال پایدار قدردانی می‌کنند در حالی که کارآفرینان بدون امنیت شغلی راحت هستند

همچنین نقش کارآفرینی در اشتغال را گفتیم و متوجه شدیم یک کارآفرین برای چندین کارمند اشتغال‌زایی می‌کند. کارآفرینان می‌دانند که ایجاد یک کسب و کار ریسک زیادی دارد و برای ساختن شرکت باید امنیت شغل ثابت را قربانی کنند.

۷. کارکنان از قوانین پیروی می‌کنند در حالی که کارآفرینان می‌توانند آن‌ها را زیر پا بگذارند

این یک پارادوکس عجیب است، اما برای ایجاد یک تجارت موفق، یک کارآفرین باید چیزی را مختل کند، مثلاً یک قانون را زیر پا بگذارد یا روتین را تغییر دهد. اما برای حفظ شرکت کارآفرین، کارکنان باید آنجا باشند تا وضعیت موجود جدید را حفظ کنند.

۸. کارمندان مسئول برخی تصمیمات هستند در حالی که کارآفرینان مسئول همه آن‌ها هستند

چه مثبت و چه منفی، کارآفرین در نهایت تحت تأثیر تمام سطوح سازمان تصمیم‌گیری می‌کند.

۹. کارکنان با برنامه‌ریزی کارآفرینان وظایف را انجام می‌دهند

یک کارمند می‌تواند هر روز بدون اینکه نیاز باشد به چیزی فکر کند، کار کند، در حالی که یک کارآفرین باید در نظر داشته باشد که وظایف نسبت به برنامه بلندمدت کسب و کار چقدر خوب انجام می‌شود.

۱۰. کارمندان ساختار را دوست دارند در حالی که کارآفرینان زیرساخت را دوست دارند

در حالی که کارمندان عموماً ترجیح می‌دهند که محدوده مشخصی از مسئولیت داشته باشند، کارآفرینان در نظر می‌گیرند که نقش هر فرد چگونه به کسب و کار و رشد آن به عنوان یک کل کمک می‌کند.

۱۱. کارمندان طبق یک برنامه کار می‌کنند در حالی که کارآفرینان برنامه خود را ایجاد می‌کنند

کارآفرینی در اشتغال

نتیجه‌گیری

حال که نقش کارآفرینی در اشتغال و رشد اقتصادی کشورها و ملت‌ها مشخص شده است، بهتر است بیشتر از کارآفرینان حمایت کنیم. بدین‌وسیله ضمن اشتغال‌زایی به نوآوری و پیشرفت کشورمان هم کمک کرده‌ایم. هرچند بهتر است با تلاش مسئولان شاهد حمایت دولت از کارآفرینان باشیم. همان‌طور که مطرح شد نقش کارآفرینی در اشتغال، هرچند که کارآفرینی در سطح خرد و محلی باشد، تفاوت‌های چشمگیر ایجاد می‌کند. اگر هنوز ایده‌ای ندارید نگران نباشید و به مقاله ایده‌های تولید ثروت مراجعه کنید.

در پایان می‌خواهم شما را با دوره‌ای آشنا کنم که می‌تواند سرنوشت خود و شاید کسان دیگر را تغییر دهد. دوره توسعه مالی، دوره‌ای است که تاکنون به بیش از ۱۰۰ هزار نفر کمک کرده است تا سرنوشتشان را به دست خودشان و با آگاهی تمام رقم بزنند. در این دوره شما هم زمینه‌های فردی خود را توسعه می‌دهید، هم با افزایش دانش و آگاهی مالی به تقویت هوش مالیتان می‌پردازید و بهترین تصمیم‌های مالی و سرمایه‌گذاری را می‌گیرید.

ضمن اینکه خودتان را برای راه‌اندازی کسب و کار مناسب خودتان می‌سنجید. در این دوره ابزارهایی هم برای کاربردی ساختن دوره مانند کتاب کار و کوچ شخصی برایتان در نظر گرفته شده است و این دوره را برایتان شخصی‌سازی می‌کنند. برای شرکت و دریافت این دوره جامع، فقط باید فرم زیر را کامل کنید.

  • شماره خود را با کیبورد انگلیسی وارد کنید
  • Hidden

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *