fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

آموزش فروش بلاگ

ارتباط موثر در فروش

what-is-Effective-communication-in-sales

ارتباط موثر در فروش

بسیاری از صاحبان کسب‌وکار به دنبال راهکارهای جدیدی هستند تا از آن‌ها برای افزایش درآمد خود استفاده کنند. یکی از مسائل مهمی که باعث افزایش درآمد و همچنین تعداد مشتریان کسب‌وکارهای مختلف می‌شود، ارتباط موثر در فروش است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

ارتباط موثر در زمینه کسب‌وکار به شما به عنوان صاحب آن کسب‌وکار یاد می‌دهد که برای افزایش سود و مشتریان خود با چه افرادی و از چه طریقی ارتباط داشته باشید. شما بدون یک ارتباط خوب و نادیده گرفتن نقش مهارت‌های ارتباطی در کسب‌وکار، هرگز نخواهید توانست که در کار خود موفق شوید. در ادامه این مطلب راجع به نقش ارتباط موثر در فروش و اهمیت آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

منظور از ارتباط موثر در فروش چیست؟

منظور از ارتباط موثر در فروش چیست؟

فرض کنید شما فروشنده یک محصول هستید. برای این که بتوانید محصول خودتان را به مشتری بفروشید آیا راهی جز برقراری یک ارتباط موثر با او دارید؟ مسلماً خیر. ارتباط موثر یکی از عوامل مهمی است که در افزایش درآمد و مشتریان شما تأثیر مستقیمی دارد و به نوعی می‌توان از آن به عنوان اولین و حتی مهم‌ترین عوامل چرخه فروش یاد کرد.

شاید برای خودتان هم پیش آمده که برای خرید یک محصول چندین مغازه را گشته‌اید و در نهایت محصول و کالای مد نظرتان را از یک مغازه گران‌تر که فروشنده آن توضیحات کافی به شما داده است، خریده‌اید. به این ترتیب نقش ارتباط موثر در فروش بسیار مهم است و شما به عنوان یک صاحب کسب‌وکار تا با مشتری خود یک ارتباط قوی و مؤثر ایجاد نکنید قادر به فروش محصول و کالای خود نخواهید بود.

شما برای فهماندن منظور خودتان به دیگران راهی به جز برقراری ارتباط با آن‌ها ندارید و به این ترتیب منظور از ارتباط موثر، صرفاً ارتباط کلامی نیست بلکه تمامی راه‌های ارتباطی از طریق نوشتن و تلفن است. این یعنی شما برای فروش محصولات خود از روش‌های مختلف برقراری ارتباط موثر کمک می‌گیرید و با این کار علاوه بر ایجاد حس خوب در مشتری، او را مجاب به خرید محصول خودتان می‌کنید.

ارتباط موثر چه ویژگی‌هایی دارد؟

خب حالا که متوجه شدیم نقش ارتباط موثر در فروش چه اندازه مهم است، باید بدانیم که یک ارتباط موثر چه ویژگی‌هایی دارد. به طور کلی ارتباط موثر ارتباطی است که ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • اطلاعات مورد نظر شما به عنوان فروشنده و صاحب کسب‌وکار را به مخاطب به خوبی منتقل کند.
  • ارتباط موثر باید با دقت انجام شود و باعث جلب توجه مشتریان شود.
  • اطلاعات مد نظر مشتری را شامل شود و او را مجاب به خرید محصول و کالای شما کند.

شما با برقراری یک ارتباط موثر می‌توانید الگو و طرح مد نظر خودتان برای فروش محصول و کالایی که دارید به مشتری، به خوبی ارائه دهید. در صورتی که مشتری‌یابی، معرفی درست محصول و همچنین نقش ارتباط موثر در فروش به خوبی انجام شود، خواهید دید که فروش شما تا چه اندازه افزایش خواهد یافت.

نقش ارتباط موثر در فروش و در محل کار

نقش ارتباط موثر در فروش و در محل کار

امروزه اهمیت نقش ارتباط موثر بسیار زیاد است و تا حدود زیادی تمام جوانب زندگی را به خود معطوف کرده است برای مثال شما علاوه بر ارتباط موثر در خانه و خانواده، باید در محل کار نیز با سایر همکارانتان یک ارتباط موثر برقرار کنید. همچنین برقراری یک ارتباط موثر به خصوص بین مدیر و کارمندان یک مجموعه اهمیت دارد زیرا ارتباط موثر مدیر و کارمندان باعث ایجاد انگیزه کافی در کارمندان می‌شود و به این ترتیب می‌تواند شما را چند پله به موفقیت نزدیک‌تر کند. از جمله نکاتی که برای برقراری ارتباط موثر در محل کار باید رعایت کنید عبارت است از:

  • صبوری
  • دوری از خشونت و تندی
  • اجتناب از لجبازی و یک‌دندگی
  • قابل اعتماد بودن

اگر در برقراری ارتباطات خود به این نکات دقت کنید، تأثیر آن را در بهبود فضای کار و همچنین افزایش درآمد خود خواهید دید.

مهارت‌های برقراری ارتباط موثر کدام‌اند؟

با توجه به نقش ارتباط موثر در فروش و اهمیت آن، شما به عنوان صاحب یک کسب‌وکار باید مهارت‌های برقراری ارتباط موثر با مشتریان را بلد باشید. از جمله مهارت‌های ارتباط موثر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مهارت سخنوری

صحبت کردن با مشتری بیشترین تأثیر را در او می‌گذارد، به این ترتیب اگر شما مهارت سخنوری را بلد نباشید هرگز نمی‌توانید با مشتری خود یک ارتباط خوب و مؤثر برقرار کرده و او را به خرید محصول خود مجاب کنید.

مدارا و صبوری

از دیگر مهارت‌هایی که در برقراری ارتباط موثر نقش دارد، مدارا با دیگران است. مدارا یکی از مهارت‌هایی است که در میزان فروش شما تأثیر زیادی می‌گذارد و اگر به آن توجه نکنید در فروش محصول خود موفق نخواهید بود.

اعتماد کردن

اعتماد کردن

همان‌طور که می‌دانید برای پیشرفت در کار خود، باید به دیگران اعتماد کنید. همچنین برای افزایش درآمد و بهبود میزان فروش محصول خود باید طوری رفتار کنید که مشتری به شما اعتماد کند. زمانی که اعتماد مشتری را جلب کنید، می‌توانید او را به خرید محصول خود مجاب کنید.

اگر بهترین راه‌های کسب درآمد در ایران را انجام دهید ولی توانایی ارتباط موثر با مشتری را نداشته باشید، احتمال موفقیت شما تقریباً صفر است. از گذشته تا همین الان افراد از کسانی خرید می‌کردند که این سه ویژگی را داشته باشند، برای مثال هیچ کس دوست ندارد از فروشنده عجول و بی‌حوصله‌ای که به زور حرف می‌زند خرید کند. فروشندگانی که با خنده با مشتری حرف می‌زنند، با او مهربان هستند و در او حس مزاحمت ایجاد نمی‌کنند، باعث می‌شوند که مشتری برای خرید کالا اقدام کند. علاوه بر این سه مهارت داشتن مهارت‌های زیر نیز برای برقراری ارتباط موثر در فروش و کلاً برای ارتباط خوب لازم است:

  • شنونده خوبی باشید
  • به موقع با فرد همدلی کنید
  • به مخاطب خود توجه کنید و به او بفهمانید برای شما مهم است
  • انعطاف‌پذیر باشید
  • درست قضاوت کنید
  • مذاکره کردن را بلد باشید
  • شوخ‌طبعی را فراموش نکنید
  • سعی کنید مخاطب و مشتری و نیاز او را بشناسید
  • روشن‌فکر باشید و در برابر فکرها و ایده‌های دیگران گارد نگیرید
  • صادق و راست‌گو باشید
  • از تکنیک‌های زبان بدن استفاده کنید
  • در برقراری ارتباط موثر در فروش، رفتار خوب با مشتری را از یاد نبرید

شما با توجه به این نکات می‌توانید در همه زمینه‌ها مهارت ارتباطی خود را قوی کنید. همان‌طور که می‌دانید نقش ارتباط موثر در فروش بسیار مهم است و شما بدون دانستن مهارت‌های برقراری ارتباط موثر نمی‌توانید مشتریان بالفعل را به مشتریان بالقوه و خریدار تبدیل کنید.

مهارت های برقراری ارتباط موثر

تکنیک‌های ارتباط موثر در فروش کدام‌اند؟

تا اینجا با نقش ارتباط موثر در فروش و همچنین مهارت‌های برقراری ارتباط موثر آشنا شدیم. علاوه بر این موارد شما برای فروش محصول و کالای خود باید تکنیک‌های برقراری ارتباط موثر در فروش را نیز بلد باشید. این تکنیک‌ها عبارتند از:

  • به مشتری فرصت تصمیم‌گیری بدهید.
  • حس خوب در مشتری ایجاد کنید، او را معذب نکنید.
  • به مشتری خوب گوش بدهید و به او نشان دهید که تمام تلاشتان را می‌کنید تا نیازش برطرف شود.

برقراری ارتباط موثر در فروش چه مزایایی دارد؟

شما نه‌تنها در زمینه کاری، بلکه در تمام زمینه‌های زندگی خود به برقراری ارتباط موثر نیاز دارید. برقراری یک ارتباط موثر در فروش محصول مزایای زیادی دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  1. با برقراری یک ارتباط موثر می‌توانید کسب‌وکار خود را گسترش بدهید
  2. با بهره گرفتن از ارتباط موثر، مشتریان شما را به عنوان یک مدیر و فروشنده موفق می‌شناسند
  3. می‌توانید مشتریان ثابت را به کسب‌وکار خودتان جذب کنید
  4. علاوه بر مشتریان، می‌توانید با سایر افراد و همکاران خود نیز ارتباط خوبی برقرار کنید
  5. اگر مهارت ارتباط موثر را بلد باشید، مشتریان شما به عنوان مبلغ کسب‌وکارتان عمل خواهند کرد
  6. افزایش فروش و درآمد

به این ترتیب و با توجه به مزایای زیادی که نقش ارتباط موثر در فروش و برای کسب‌وکار شما دارد، بهتر است مهارت‌های برقراری یک ارتباط خوب را یاد بگیرید. همان‌طور که می‌دانید هر کاری شیوه و مهارت خاص خود را دارد. برای مثال شما برای فروش محصولات خود در دنیای امروزی، نمی‌توانید به روش‌های بازاریان ۵۰ سال پیش عمل کنید، شما باید روش‌های فروش جدید را یاد بگیرید و از آن‌ها در راستای افزایش درآمد خود استفاده کنید. یکی از منابع خوبی که به شما در افزایش فروش و برقراری ارتباط موثر کمک زیادی می‌کند، کتاب فروش به توان دو است که خواندن و عمل کردن به نکات آن تأثیر مهمی در افزایش فروش شما خواهد داشت.

جمع‌بندی

امروزه می‌توان گفت همه چیز حول محور ارتباط می‌چرخد، این یعنی اقتصاد و افزایش درآمد هم تا حدود زیادی به برقراری یک ارتباط موثر با مشتریان بستگی دارد. شما به عنوان یک صاحب کسب‌وکار باید نقش ارتباط موثر در فروش را بدانید و با یاد گرفتن مهارت‌های ارتباط موثر از آن‌ها در جهت افزایش فروش و درآمد خود استفاده کنید.

اگر می‌خواهید فروش محصولات خود را در عرض چند ماه چندین برابر افزایش دهید، توصیه می‌کنیم از کتاب فروش به توان دو غافل نشوید. این کتاب نوشته خود من بوده و دارای ۱۳ فصل است که صفر تا صد فروش محصول را به شما می‌آموزد. با این کتاب خواهید توانست که ارتباط خود را با مشتریانتان مستحکم‌تر کرده و آن‌ها را مجاب به خریدن محصول خود کنید. امیدواریم که نقش ارتباط موثر در فروش را یاد گرفته باشید.

برای دریافت مطالب جدید در پیج اینستاگرام و کانال تلگرام جاوید مقدم عضو شوید.

حتما نظراتتان را زیر این مطلب بنویسید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *