fav-logo

جاوید مقدم

Search
Close this search box.

وبلاگ

بلاگ کسب و کار

کسب و کار اینترنتی | راهنمای جامع ۰ تا ۱۰۰ راه اندازی و توسعه

online-business-thumbnail

کسب و کار اینترنتی | راهنمای جامع ۰ تا ۱۰۰ راه اندازی و توسعه

کسب و کار اینترنتی چی نیست؟

کسب و کار اینترنتی یک پیج اینستاگرام نیست. کسب و کار اینترنتی پست گذاشتن نیست. کسب و کار اینترنتی الگوریتم نیست. کسب و کار اینترنتی موضوع بسیار بزرگ تری است. پیش از آنکه بگوییم کسب و کار اینترنتی چیست، بهتر است در مورد اینکه چه چیزی نیست صحبت کنیم.

کسب و کار اینترنتی را نباید معادل موارد سطحی که این روزها در شبکه های اجتماعی مطرح می شود دانست. شما برای داشتن کسب و کار اینترنتی باید تمام اجزای آن را کنار هم فراهم کنید. می توان با یک پیج اینستاگرام شروع کرد. اما مسیر کسب و کار بلند تر و گسترده تر است. توصیه می کنیم اگر به دنبال راه اندازی یا توسعه کسب و کار اینترنتی تان به معنای واقعی هستید،‌ با ما در این نوشته همراه باشید و از هدایای ما شامل دوره رایگان آموزشی، لیست ایده ها و کتاب الکترونیکی غافل نشوید.

کسب و کار اینترنتی چیست ؟

کسب و کار اینترنتی هر نوع فعالیت تجاری است که از طریق اینترنت انجام می‌شود. راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی می‌تواند شامل خرید و فروش آنلاین یا ارائه خدمات آنلاین باشد. پیشرفت اینترنت، رویه کسب‌وکار را به‌کلی تغییر داده است. امروزه می توان با روش های مختلف به کسب درآمد اینترنتی مشغول شد.

کسب و کار اینترنتی

در حال حاضر چندین صنعت مانند سینما، تئاتر، حمل‌ونقل و پزشکی از کسب‌وکارهای آنلاین برای دستیابی به مشتریان خود استفاده می‌کنند. امروزه کسب‌وکارهای متعددی وجود دارند که به فضای آنلاین وابسته هستند. اگرچه یک کسب و کار اینترنتی مشابه یک کسب‌وکار سنتی عمل می‌کند، اما مزایا و معایب مشخصی دارد. این مزایا و معایب باید قبل از راه‌اندازی یک کسب‌وکار آنلاین در نظر گرفته شود.

چرا کسب و کار اینترنتی؟

سوال اولی که مردم باید از خود بپرسند، اما معمولا نمیپرسند این است که پیش از هر چیز، اصلا چرا کسب و کار اینترنتی؟

دنیای سریع امروزی و رشد کسب و کار ها فرصت فوق العاده ای را برای کسب و کارها ایجاد کرده که تا کنون هرگز وجود نداشته است. در این فضا راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی از همیشه بیشتر است . چرا که با مزایایی که این رشد تکنولوژی افزایش سرعت ایجاد کرده جذابیت این مدل کسب و کار ها از همیشه بیشتر شده است. پتانسیل مقیاس پذیری و توسعه، انعطاف پذیری، هزینه های پایین و امکان رشد فوق العاده و استفاده از اتوماتیک سازی بدون هزینه های سرسام آور فقط چند مورد محدود از ویژگیها و دلایل ایجاد یک کسب و کار اینترنتی است. با استفاده از استراتژی های درست، ابزارهای مناسب و طرز فکر متناسب این فضا شما هم می توانید کسب و کار اینترنتی موفق و پردرآمد ایجاد کنید.

مزایای کسب و کار اینترنتی

راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی دارای مزایای متعددی است. در اینجا به مهم‌ترین مزایا اشاره می‌کنیم:

۱. کسب و کار اینترنتی نسبتاً ارزان است

خیلی‌ها مایل به راه‌اندازی یک کسب‌وکار هستند اما به دلیل سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای راه‌اندازی آن منصرف می‌شوند. شما باید بابت اجاره‌نامه، خرید محصول و حقوق کارمندان پول بپردازید. اگر این ‌همه پول را در کسب‌وکار خود سرمایه‌گذاری کنید اما به نتیجه نرسید چه؟ این می‌تواند شما را از نظر مالی با مشکل روبه‌رو کند.

با این ‌حال، با یک تجارت آنلاین، تنها چیزی که نیاز دارید معمولاً یک کامپیوتر و یک دستگاه تلفن هوشمند است. به ‌طور کلی، کسب و کار اینترنتی در مقایسه با کسب‌وکارهای سنتی هزینه عملیاتی بسیار پایین‌تری دارند. یک کسب و کار اینترنتی نیاز به فضای اداری بسیار کوچک دارد یا اصلاً نیازی به فضای اداری نیست.

کم هزینه

از این‌ رو، مشاغل آنلاین می‌توانند هزینه‌های اجاره اماکن فیزیکی را حذف کنند. علاوه بر این، اگر محل فیزیکی تجاری وجود نداشته باشد، در نهایت هزینه‌های استخدام کارمندان نیز کاهش می‌یابد. البته، هرچه پول شروع بیشتری داشته باشید، ایده‌های کسب‌وکار آنلاین بیشتری را می‌توانید دنبال کنید. اما نکته اینجاست که برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین لازم نیست پس‌انداز زندگی خود را به خطر بیندازید.

۲. کسب و کار اینترنتی پتانسیل بالایی برای رشد دارد

کسب و کار اینترنتی پتانسیل بالایی برای رشد دارد

وقتی یک تجارت غیر اینترنتی دارید، باید با محدودیت‌های «دنیای واقعی» کنار بیایید. مثلاً اجاره گران است، برخی روزها مشتری کافی وجود ندارد و جمعیت محلی همیشه به وسایل نیاز ندارند. اما وقتی یک کسب و کار اینترنتی دارید، هیچ یک از این محدودیت‌ها اعمال نمی‌شود. شما می‌توانید به هرکسی بفروشید، مهم نیست کجا زندگی می‌کند.

هر سال که می‌گذرد، مجموعه مشتریان بالقوه شما افزایش می‌یابد زیرا افراد بیشتری با ایده خرید آنلاین به ‌راحتی می‌رسند. تا سال ۲۰۲۳، تجارت الکترونیک ۲۲ درصد از خرده‌فروشی جهانی را به خود اختصاص خواهد داد. علاوه بر این، جمعیت جهانی کاربران اینترنت نیز در حال افزایش است.

۳. کسب و کار اینترنتی می‌تواند شبانه‌روزی اجرا شود

مزیت دیگری که کسب‌وکارهای آنلاین نسبت به کسب‌وکارهای حضوری دارند این است که می‌توانند شبانه‌روزی باز بمانند (حتی در قرنطینه). هنگامی که وب‌سایت کسب و کار اینترنتی شما فعال باشد، ‌ همیشه در حال فروش هستید. خریداران می‌توانند در هر زمان از شما سفارش محصول دهند. از آنجایی‌که برای فروش نیازی به حضور فیزیکی ندارید، کسب‌وکار شما می‌تواند با مشارکت کمتر روزانه درآمدزایی کند.

۴. سفارشی‌سازی

سطح رضایت ارائه‌شده توسط یک کسب و کار اینترنتی در مقایسه با یک تجارت اداری سنتی بسیار بیشتر است. در واقع، هیچ نوع کسب‌وکار دیگری وجود ندارد که سطح سفارشی‌سازی را به‌ عنوان یک تجارت آنلاین ارائه دهد. در یک کسب و کار اینترنتی و آنلاین، گزینه‌های سفارشی‌سازی مختلفی برای مشتری وجود دارد. مشتری باید یکی از آن‌ها را انتخاب کند و سفارش دهد. با این روش ساده، تجربه کاربری برای مشتری افزایش می‌یابد.

۵. داده‌های مشتری

بخش مهمی از هر فرایند تجاری، جمع‌آوری داده‌های مشتری است. کسب‌وکارهای آنلاین به شما امکان می‌دهند داده‌ها و رفتار مشتری را جمع‌آوری کنید؛ آن هم با حداقل تلاش. با استفاده از این اطلاعات، کسب‌وکار می‌تواند اقدامات لازم را برای افزایش تجربه بازدیدکنندگان انجام دهد. به ‌عنوان ‌مثال، یک کسب‌وکار مجهز به سایت تجارت الکترونیکی، می‌تواند تجزیه‌وتحلیل کند که مشتریان بیشتر به چه محصولی علاقه‌مند هستند، از کدام کشور بیشترین فروش انجام می‌شود و ترجیح‌داده‌شده‌ترین روش پرداخت کدام است.

۶. دسترسی به مشتری در کسب و کار اینترنتی امکان‌پذیر است

دسترسی به مشتری در کسب و کار اینترنتی امکان‌پذیر است

کسب‌وکارهای آنلاین عاری از محدودیت‌های جغرافیایی هستند. مشتری می‌تواند از هر نقطه‌ای از جهان سفارش دهد؛ اما به‌ شرط دسترسی به اینترنت. این یکی از دلایلی است که سازمان‌ها استراتژی‌های کسب و کار اینترنتی را برای هدف قرار دادن مشتریان بین‌المللی ترجیح می‌دهند.

با یک کسب و کار اینترنتی، امکان دسترسی به مشتریان در نقاط مختلف جهان وجود دارد. هر بازدیدکننده‌ای که از هر مکان خاصی می‌آید تمایل دارد که مشتری کسب‌وکار شما شود. حتی کوچک‌ترین واحدهای تجاری نیز فرصتی برای دستیابی به مشتریان بین‌المللی دارند. در نهایت، این می‌تواند حداکثر فروش را هدف قرار دهد که به‌راحتی در تجارت آفلاین قابل دستیابی نیست.

معایب کسب و کار اینترنتی

با وجود مزایایی که برای کسب‌وکارهای آنلاین برشمردیم؛ معایبی نیز وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید:

۱. هزینه راه‌اندازی

اگرچه کسب و کار اینترنتی با صرفه‌جویی در هزینه‌های طولانی‌مدت همراه است؛ اما همیشه این‌طور نیست. برخی از کسب‌وکارها باید آماده مدیریت هزینه‌های هنگفت راه‌اندازی باشند زیرا وب‌سایت باید توسط یک فرد حرفه‌ای طراحی و نگهداری شود. علاوه ‌بر آن، هزینه‌هایی نیز برای میزبانی و بهینه‌سازی موتورهای جستجو درخواست می‌شود که می‌تواند هزینه‌های کلی را افزایش دهد.

۲. امنیت

همه مردم برای انجام معاملات با تجارت آنلاین راحت نیستند. ظهور اینترنت توجه هکرها را به خود جلب کرده است. موارد کلاهبرداری زیادی در سراسر جهان گزارش شده است که در آن مشاغل جعلی از جزئیات مالی سوءاستفاده می‌کنند. به همین دلیل، مشتریان تمایلی به ارائه اطلاعات حساس آنلاین ندارند.

۳. رقابت

به دلیل رقابت در دنیای اینترنت، راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی فرایند آسانی نیست. همیشه شرکت‌های بزرگ، تبلیغات بهتر و حتی محصولات ارزان‌تری عرضه می‌کنند که این می‌تواند سود را از کسب‌وکار شما دور کند. اگر استراتژی کسب‌وکار صحیح اجرا نشود، کسب‌وکار ممکن است با زیان‌های قابل‌توجهی روبرو شود.

۴. اعتماد کنید

کسب‌وکار آنلاین کاملاً یک فرایند اینترنتی است و هیچ‌گونه تعامل انسانی را شامل نمی‌شود. جلب اعتماد مشتری در اینجا بسیار مشکل است؛ به‌خصوص، برای کسب‌وکارهای بدون نام تجاری قابل‌اعتماد. مدتی طول می‌کشد تا شرکت‌ها ثابت کنند که قانونی و قابل‌اعتماد هستند.

۵. رضایت مشتری

رضایت مشتری 2

بدیهی است که در تجارت آنلاین مانند سایت‌های تجارت الکترونیک، امکان تعامل فیزیکی با محصولات برای مشتریان فراهم نمی‌شود. پس از تحویل محصولات به مشتری، هیچ تضمینی وجود ندارد که از آن راضی باشد. اگر مشتری آنچه را که انتظار داشت دریافت نکند، ممکن است آن را بازگرداند.

۶. مشکلات فنی

برای هر وب‌سایتی عادی است که دچار خرابی شود. به همین ترتیب، اگر سایت کسب و کار اینترنتی شما با چنین مشکلاتی روبرو شود، مشتریان با یک پیام خطا روبه‌رو می‌شوند. اگر خطا برطرف نشد، مشکل برای چند روز ادامه پیدا می‌کند. این در نهایت می‌تواند مشتریان را از انجام هرگونه تراکنش تجاری یا حتی بازدید از سایت شما باز دارد.

۷. پشتیبانی مشتری

برخلاف یک تجارت سنتی، یک کسب و کار اینترنتی کاملاً فاقد تعاملات چهره‌به‌چهره است. اکنون این یک نگرانی بزرگ برای مشتریان است زیرا بیشتر آن‌ها ارتباط مستقیم را ترجیح می‌دهند. حتی اگر برخی از کسب‌وکارهای آنلاین گزینه ایمیل، چت یا تماس تلفنی را برای پشتیبانی مشتری ارائه می‌دهند، باز هم نمی‌تواند با سطح پشتیبانی ارائه‌شده از طریق یک ارتباط رودررو مطابقت داشته باشد.

این راهنمای جامع قرار است به شما کمک کند که یک مسیر مشخص و شفاف برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود داشته باشید و یک دید کلی در تمام زمینه های مربوط به کسب و کارتان به شما خواهد داد. از درک مدل های مختلف کسب و کار آنلاین تا برنامه ریزی، بازاریابی، پشتیبانی مشتریان و اطلاع از روندها و ترندهای صنعت شما را در این راهنما پوشش خواهیم داد. چه کارآفرینی باشیند که به دنبال توسعه کسب و کار فیزیکی فعلی به فضای آنلاین و ایجاد نسخه اینترنتی کسب و کار فعلی خود باشید و چه بخواهید همه چیز را از صفر شروع کنید، این راهنما برای شما اطلاعات ضروری و مراحل عملی برای ایجاد، راه اندازی و توسعه کسب و کار اینترنتی شما را در اختیار شما قرار خواهد داد. مستقیما به اصل مطلب می پردازیم.

آشنایی با مدل کسب و کار اینترنتی

برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی موفق، ابتدا باید تعیین کنید از چه مدل کسب و کاری استفاده خواهید کرد. زمانی که مدل های کسب و کار موجود را بشناسید، بهتر درک خواهید کرد که بر اساس توانمندی ها، مهارت ها، منابع و امکانات و اهدافتان از چه مدل کسب و کاری در کسب و کار خود استفاده خواهید کرد.

مدل کسب و کار

چند مدل از مدل کسب و کارهای استاندارد و رایج کسب و کار اینترنتی را برایتان معرفی می کنیم:

تجارت الکترونیک

در واقع کسب و کارهای تجارت الکترونیک مدلی از کسب و کار هستند که بر مبنای فروش کالای فیزیکی شکل می گیرند. در این مدل شما وبسایت یا بستری ایجاد می کنید که در آن محصولات فیزیکی را معرفی می کنید و به فروش می رسانید. این مدل شبیه به یک مدل فروشگاهی است که در فضای آنلاین طراحی شده است. شما با معرفی محصولات برای آنها مشتری پیدا می کنید و با استفاده از انواع محتوا مثل متن، تصویر، ویدیو و صوت می توانید اطلاعات بیشتر و دقیق تری به مشتری بدهید و او را برای خرید مشتاق تر کنید.

مزیت اساسی مدل تجارت الکترونیک نسبت به مدل فروشگاه فیزیکی حذف محدودیت مکانی، ارائه محصول به یک جامعه هدف بزرگتر و هزینه های بسیار پایین تر است که فرصت های زیادی را برای صاحب کسب و کار ایجاد می کند.

معروف ترین مثال برای این مدل در دنیا فروشگاه اینترنتی آمازون و در ایران دیجیکالا است که با ارائه اطلاعات و محتوای مربوط به محصولات آنها را در اختیار مشتریان قرار می دهد و از فروش تعداد بسیار زیادی از این محصولات کسب درآمد می کند.

تجارت الکترونیک

مدل تجارت الکترونیک می تواند چند حالت را در خود داشته باشد:

مدل B2C :‌ کسب و کار به مشتری که در واقع مشتریان کسب و کار مصرف کننده های نهایی محصولات هستند و برای مصرف شخصی خرید می کنند و فروشنده نیز خود کسب و کار است.

مدل B2B : مدل کسب و کار به کسب و کار که در این مدل هم فروشنده و هم خریداران محصولات کسب و کار ها هستند. به طور مثال اگر شما فروشگاه اینترنتی در حوزه فروش مواد اولیه تولیدی کارخانه ها راه اندازی کنید مشتریان شما کسب و کارهایی خواهند بود که از شما محصول را می خرند که در کسب و کار خود استفاده کنند و این مواد اولیه را به محصول دیگری تبدیل کنند یا در بخشی از فرایند تولید مورد استفاده قرار دهند. شما نیز به عنوان فروشنده کسب و کاری هستید که این مواد اولیه را برای آنها مهیا می کنید. در حقیقت این مدل از خرید و فروش بین دو کسب و کار شکل می گیرد.

مدل C2C : در این مدل از کسب و کار اینترنتی فروشنده ها و خریداران هر دو مصرف کننده هستند. در حقیقت کسب و کار اصلی در این مدل نقش ایجاد بستری برای معاملات بین خریداران و فروشندگان را بازی می کنند. معروفترین کسب و کارهایی که از این مدل استفاده می کنند، در دنیا ebay و cragslist و در ایران divar و basalam هستند. که در این مدل در واقع مصرف کننده ها با هم ارتباط برقرار می کنند و محصولات مصرفی خودشان را به فروش می رسانند.

در کل مدل کسب و کار تجارت الکترونیک یک فرایند اصلی چند مرحله ای دارد که شامل مراحل زیر است:

۱. انتخاب پلتفرم یا بستر مناسب برای تجارت الکترونیک:

یکی از مهم ترین و تعیین کننده ترین فاکتور های موفقیت یک فروشگاه اینترنتی انتخاب پلتفرم یا در حقیقت فروشگاه ساز برای ارائه خدمات است. این پلتفرم باید تجربه کاربری خوبی داشته باشد، استفاده از آن راحت باشد، قابل توسعه باشد و امکان یکپارچگی با سیستم های مورد نیاز شما را داشته باشد. برای مثال پلتفرم هایی مثل ووکامرس، مجنتو، اوپن کارت و شاپیفای نمونه هایی از این پلتفرم ها هستند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. شما باید با توجه به بودجه، مهارت، میزان نیاز به شخصی سازی و نکات مهم دیگر مورد نظرتان یک پلتفرم مناسب انتخاب کنید که نیازهای شما و کاربرانتان را پوشش دهد.

۲. تامین محصول و مدیریت انبار

برای تامین نیازها و تقاضای مشتریان باید یک سیستم مدیریت انبار و سیستم تامین دقیق طراحی کنید. تامین کننده خوب و روند تامین درست می تواند برای شما مزیت ایجاد کند و از طرفی مدیریت اصولی انبار به شما امکان مدیریت بودجه و سرمایه و همچنین مدیریت موجودی را به شما خواهد داد که با مشکلات پایان موجودی یا دپوی محصول بیش از حد مواجه نشوید. نرم افزارهای مدیریت انبار می تواند در انجام درست فرایند مدیریت انبار به شما کمک کند و جلوی اشتباهات را تا حد زیادی بگیرد.

۳. ایجاد طبقه بندی محصولات جذاب

شما میتوانید با طبقه بندی جذاب و تولید محتوای مرتبط و ارزشمند در مورد محصولات مشتریان را به سمت فروشگاه خود جذب کنید و نرخ تبدیل و خرید خود را افزایش دهید. می توانید با ارائه اطلاعات دقیق و کامل در مورد محصولات، عکاسی با کیفیت و تولید ویدیو و فرمت های محتوایی دیگر به مشتریان در تصمیم گیری کمک کنید. از طرفی با قیمت گذاری رقابتی و ارائه تخفیف و پیشنهادات خاص خرید، شانش گرفتن مشتریان بیشتر و همچنین خرید مشتری را افزایش دهید.

۴. بهینه سازی فرایند خرید:

بهینه سازی

تعداد زیادی از خرید ها به دلیل فرایند خرید پیچیده و سخت انجام نمی شوند. تعداد زیادی از سبد های خرید در سایت ها پیش از پرداخت رها می شوند و علت این موضوع عدم طراحی درست و عدم بهینه سازی فرایند خرید است. با بهینه سازی فرایند خرید می توانید مشتریان بیشتری بدست آورید و نرخ خرید را افزایش داده و نرخ سبد های رها شده را به حداقل برسانید. سعی کنید کمترین تعداد مراحل را برای خرید مشتریان در نظر بگیرید. تا جای ممکن از گرفتن اطلاعات غیر ضروری بپرهیزید  و فقط مواردی که واقعا به آن ها نیاز دارید را بگیرید. از طرفی می تواند با افزایش گزینه ها برای پرداخت و حمل و نقل احتمال تصمیم گیری را برای خرید افزایش دهید. بهینه سازی فرایند خرید به شما کمک می کند که سود کسب و کارتان را افزایش دهید.

۵. اجرای استراتژی های بازاریابی تجارت الکترونیک

با استفاده از انواع روشهای بازاریابی اینترنتی، باید برای وبسایت خود ورودی و ترافیک ایجاد کنید. برای انجام این کار می تواند از روش های مختلفی از جمله بهینه سازی محتوای وبسایت برای موتور های جستجو، برای ایجاد ورودی مرتبط به سایت خود استفاده کنید. با بازاریابی در شبکه های اجتماعی برند خود را بیشتر بشناسانید و آگاهی از برند ایجاد کنید و با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنید. با استفاده از ایمیل مارکتینگ سرنخ های فروش را حفظ کرده و پرورش دهید و مشتریانتان را در جریان تخفیف ها و پروموشن های فروش خود نگاه دارید.

علاوه بر این سعی کنید از روش های غیر رایگان از جمله تبلیغات در گوگل و سایر روش های تبلیغات اینترنتی برای افزایش ترافیک و بزرگ تر کردن حجم بازار نیز استفاده کنید.

۶. فراهم کردن خدمات مشتریان عالی

خدمات عالی پیش نیاز اصلی یک تجربه عالی در یک کسب و کار اینترنتی است. اکثر صاحبان کسب و کار اینترنتی تا مرحله تحویل محصول را برنامه ریزی می کنند. اما برای خدمات و نیازهای دیگر مشتریان برنامه ریزی نمی کنند. صرف انرژی و برنامه ریزی روی این مورد می تواند تبدیل به مزیت اصلی برای یک کسب و کار اینترنتی باشد. اکثر صاحبان کسب و کار به محصول اصلی توجه می کنند اما خدمات می تواند برای شما تفاوت هایی ایجاد کند که جایگاه خود را در ذهن مشتری تثبیت کنید.

همکاری در فروش

یکی از دغدغه های مهم برای شروع کسب و کار برای اکثر افراد،‌ سرمایه اولیه برای شروع است. اکثر افراد برای تامین محصول و انبارداری و سیستم ارسال و تحویل محصول مشکل دارند. همکاری در فروش راهکاری است که شما را از تمام این هزینه ها خلاص می کند. شما می توانید با کسب و کاری وارد مذاکره شوید و از سرمایه، امکانات، سیستم و انبارهای آنها بهره ببرید. فقط فعالیت های بازاریابی و فروش محصول را انجام دهید و تمام فرایند ارسال و تحویل و … را کسب و کار دیگر بر عهده بگیرد. با توجه به اینکه در کسب و کار اینترنتی لزومی برای دپوی محصول و ارائه فیزیکی آن وجود ندارد، می توانید از این روش حتی برای ارتباط با تعداد زیادی کسب و کار استفاده کنید و کسب و کار بزرگی بسازید که در چند صنعت فعال است.

همکاری در فروش

البته مدل دیگری از همکاری در فروش هست که حتی نیازی به مذاکره با تامین کننده و باقی موارد نیز وجود ندارد. شما می توانید از خدمات سایتهایی مثل آمازون و دیجیکالا برای همکاری در فروش استفاده کنید. این وبسایت ها حتی ترافیک را هم در اختیار شما قرار می دهند و مهم ترین نقش شما در این مدل کسب و کارها انتخاب درست محصول و تولید محتوای جذاب و مرتبط به محصول است.

نکات مهمی که باید در این مدل در نظر بگیرید،‌انتخاب دسته خاصی از مشتریان و تولید محتوا و پیام های تخصصی مرتبط به محصول و ایجاد ارتباط بین محصول و مخاطب است. هر چقدر بازار شما تخصصی تر انتخاب شود، پیام های تخصصی تر تولید کنید و بهتر ارتباط ایجاد کنید،‌ به همان نسبت احتمال فروش و موفقیت را بالا می برید.

این روش می تواند برای شما، فرصت درآمد غیرفعال ایجاد کند و بدون اینکه درگیری با ارسال، تامین یا حتی مدیریت وبسایت داشته باشید، برای خود درآمد ایجاد کنید.  تنها کافیست برای محصول محتوای ارزشمند تولید کنید و مخاطبان خود را بسازید.

فروش محصولات دیجیتال

در مقابل محصولات فیزیکی که دردسر های تامین و انبارداری، عکاسی و فیلمبرداری و حتی ارسال را دارند، محصولات دیجیتالی مثل کتاب های الکترونیکی، دوره های آنلاین، نرم افزارها، اپلیکیشن های موبایل و حتی فایلهای گرافیکی و صوتی می تواند بدون این دردسر ها برای شما درآمد های فوق العاده ایجاد کند.

محصولات دیجیتال

از طرفی چون هزینه های مشابه محصولات فیزیکی را ندارند، حاشیه سود و فرصت درآمدی فوق العاده برای شما خواهند داشت. از طرفی به سادگی می توانید این کسب و کار را توسعه دهید. چرا که نیاز به ایجاد انبار و سیستم ارسال و موارد مربوط به کالاهای فیزیکی را نخواهید داشت.

در این مدل کسب و کار خودتان می توانید تولید کننده محصولات دیجیتالی باشید یا بستری برای فروش محصولات دیگران ایجاد کنید. از نمونه های موفق این مدل کسب و کار در دنیا سایت envato elements و shutterstock و … هستند. با بررسی عملکرد این کسب و کار ها هم می توانید آشنایی بیشتری با این مدل کسب و کار بدست بیاورید.

مشاوره و خدمات

خدمات شاخه دیگری است که فرصت های درآمدی فوق العاده و متنوعی برای شما ایجاد می کند. از طرفی چون توجه کمتری به این حوزه شده است، رقبای کمتری دارید و می توانید سریع تر رشد کنید. مثال این مدل کسب و کار، ارائه خدمات طراحی وبسایت، طراحی گرافیکی،‌کپی رایتنیگ،‌ایجاد کمپین های بازاریابی یا حتی مشاوره و بیزینس کوچینگ است.

مشاوره

مزیت اصلی خدمات آنلاین، انعطاف پذیری بیشتر محل کار و حتی دورکاری است. انعطاف زمانی و ایجاد درآمدهای تکرار شونده است. از طرفی سرمایه اولیه مورد نیاز محدود به دانش شما و بودجه اندکی برای بازاریابی خواهد بود.

روش دیگر که می توان از خدمات برای ایجاد کسب و کار استفاده کرد، ایجاد کسب و کار بر اساس خدمات دیگران است. یعنی ساخت بستری برای ارائه خدمات. وبسایتهای مثل Upwork و freelancer بر این اساس ساخته شده اند که بستری ایجاد کرده اند برای انجام خدمات. از نمونه های ایرانی این کسب و کارها می تواند به وبسایت پونیشا و انجام میدم اشاره کرد.

بهترین ایده‌های کسب و کار اینترنتی

در ادامه، چند ایده جالب کسب و کار اینترنتی را برای شما آورده‌ایم:

۱. ادمین رسانه‌های اجتماعی

ادمین رسانه‌های اجتماعی

آیا با رسانه‌های اجتماعی راحت هستید و فکر می‌کنید خلاق هستید؟ مسئولیت‌های ادمین رسانه‌های اجتماعی معمولاً شامل موارد زیر است:

  • تولید محتوا
  • طراحی گرافیک
  • پست‌های برنامه‌ریزی‌شده
  • مدیریت تبلیغات
  • پاسخگویی به نظرات یا سؤالات مشتریان

تنها چیزی که برای انجام این نوع کارها نیاز دارید یک دستگاه تلفن همراه و یک کامپیوتر است. ابزارهایی که می‌توانند به ویرایشگرها در مدیریت وب‌سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی کمک کنند، اغلب در نسخه‌های رایگان و پولی موجود هستند؛ به صورتی که می‌توانند در مرورگر باز شده یا روی دستگاه نصب شوند.

۲. تولید محتوا، ترجمه و ویرایش

تولید محتوا

کپی‌رایتینگ یک صنعت واقعاً بزرگ است. در کنار نویسندگانی که از راه دور، در دفاتر، در آژانس‌های محتوا یا به‌ عنوان فریلنسر کار می‌کنند، می‌توان به تولیدکنندگان شعارهای تبلیغاتی و توضیحات محصول، نویسندگان پست‌ها و مقالات وبلاگ، نویسندگان محتوای تخصصی برای اهداف سئو و بسیاری دیگر اشاره کرد. برخی از کپی‌رایترها با کسب و کار اینترنتی خود به ‌عنوان منبع اصلی درآمد رفتار می‌کنند و برخی دیگر از این طریق درآمد اضافی کسب می‌کنند.

در میان کپی‌رایترها، می‌توانید افرادی را بیابید که ابتدا شروع به نوشتن کرده‌اند و اکنون آژانس‌های بزرگی را اداره می‌کنند، نویسندگانی را استخدام کرده و به‌جای نوشتن، خودشان کار را مدیریت می‌کنند. این نوع تجارت می‌تواند کاملاً از راه دور باشد.

برخی از نویسندگان پس از راه‌اندازی کسب‌وکار خود، در یک وب‌سایت سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ جایی که مشتریان می‌توانند سفارش دهند. برخی دیگر تصمیم می‌گیرند از پلتفرم‌هایی استفاده کنند که به‌عنوان واسطه بین نویسندگان و مشتریان عمل می‌کنند. هر دو فرایند سفارش و ارسال متن را می‌توان به طور کامل آنلاین (از طریق ایمیل یا یک پلت فرم خاص مانند Trello) انجام داد. اگر وب‌سایت خود را دارید، می‌توانید از شرکت‌های باتجربه الگوبرداری کنید و نمونه‌هایی از پروژه‌ها یا نظرات مشتریان خود را درج کنید.

۳. اجرای یک پلتفرم آموزش آنلاین

مردم در طول زندگی خود چیزهای جدیدی یاد می‌گیرند و این موضوع، ایجاد یک پلتفرم آموزش آنلاین را به یک ایده تجاری ارزشمند تبدیل می‌کند. هر روز افراد زیادی تصمیم می‌گیرند دوره‌های زبان را بگذرانند، چیز جدیدی در رشته خود بیاموزند یا تحصیلات تکمیلی را شروع کنند. دوره‌های آنلاین معمولاً نسبت به دوره‌های حضوری که در مراکز آموزشی و مدارس تدریس می‌شوند، هزینه کمتری دارند؛ زیرا هیچ هزینه‌ای برای اجاره و مدیریت کلاس‌های درس وجود ندارد.

اجرای یک پلتفرم آموزش آنلاین

برگزاری کلاس‌های آموزشی آنلاین به معنای کاهش هزینه‌ها است؛ هم برای کارآفرین و هم برای مشتری. آن‌ها مجبور نیستند بین کلاس‌ها رفت‌وآمد کنند یا حتی برای ناهار در رستوران هزینه کنند. برای بسیاری از دانش‌آموزان، شرکت در کلاس‌های آنلاین بسیار راحت‌تر است و به آن‌ها اجازه می‌دهد در هر مکان و در هر زمان یاد بگیرند. مزایای این کسب و کار اینترنتی و در دسترس‌ بودن گسترده آموزش آنلاین، آن را به یک جایگزین محبوب برای دوره‌های حضوری تبدیل کرده است.

شما می‌توانید از راه‌های مختلف از آموزش الکترونیکی کسب درآمد کنید. علاوه بر راه‌اندازی کلاس‌های پخش زنده با استفاده از وب‌کم و برنامه‌های ویدئوکنفرانس محبوب، می‌توانید محصولات دیجیتال (کتاب الکترونیک، کتاب صوتی، ویدئو) را همراه با دوره‌های خود از طریق وب‌سایت خود بفروشید. راه جالب دیگر برای انجام آن، ساختن یک پلتفرم آموزش الکترونیکی تعاملی است که به شما این فرصت را می‌دهد تا کلاس‌ها، تست‌ها و بازی‌های آموزشی جذابی ایجاد کنید و آن‌ها را در نسخه‌های رایگان و پولی در دسترس قرار دهید.

۴. افتتاح فروشگاه اینترنتی

شما می‌توانید تقریباً هر چیزی را به ‌صورت آنلاین بفروشید؛ هم محصولات و هم خدمات. شما می‌توانید روی راه‌اندازی فروشگاهی با محصولات فیزیکی برند خودتان یا کالاهای ساخته‌شده توسط تولیدکنندگان دیگر تمرکز کنید. با این‌ حال، باید در نظر داشته باشید که به ‌عنوان یک خرده‌فروش، مسئولیت تصویر کسب‌وکار و همچنین تبلیغات آن بر عهده شماست. شما می‌توانید سه نوع اصلی از محصولات را به‌صورت آنلاین بفروشید. هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند:

افتتاح فروشگاه اینترنتی

  1. کالاهای فیزیکی: همان‌طور که از نام آن پیداست، این‌ها اشیای مادی هستند که باید ساخته شوند، در انبار نگهداری شوند و برای مشتریان ارسال شوند. فروش کالاهای فیزیکی می‌تواند سودآور باشد، اما اگر هزینه‌های عملیاتی خود را به‌خوبی مدیریت نکنید، حاشیه سود می‌تواند کم باشد.
  2. کالاهای دیجیتال: شما همچنین می‌توانید محصولات دیجیتال را بفروشید؛ هر چیزی که مشتری می‌تواند در دستگاه خود بارگیری کند، مانند کتاب‌های الکترونیکی، دوره‌های صوتی، دوره‌های آنلاین و غیره. محصولات دیجیتال حاشیه سود بیشتری دارند. اما قیمت‌گذاری آن‌ها می‌تواند دشوار باشد زیرا افراد ارزش کمتری نسبت به محصولات فیزیکی برای آن‌ها قائل هستند.
  3. خدمات: فروش خدمات سریع‌ترین راه برای راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی (و کسب سود) است. اما این یک مدل کسب‌وکار است که در آن زمان خود را می‌فروشید. این به این معنی است که پتانسیل درآمد شما محدود است زیرا تعداد ساعات محدودی در روز دارید.

۵. راه‌اندازی پلتفرم بازار

پلتفرم بازار راه حلی برای افرادی است که می‌خواهند از فروش سود ببرند، اما نمی‌خواهند مستقیماً در این فرایند شرکت کنند. صاحب چنین پلتفرمی از ارائه یک فضای آنلاین به تولیدکنندگان و سایر کارآفرینان سود می‌برد (مانند پلتفرم دیجی‌کالا).

شرکت‌ها محصولات خود را از طریق چنین وب‌سایتی به فروش می‌رسانند، و صاحب بازار از فروش کمیسیون دریافت می‌کند یا بابت استفاده از پلتفرم، هزینه‌ای را دریافت می‌کند. راه‌اندازی بازار نیاز به سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی دارد. قبل از اینکه بتوانید درآمد کسب کنید، باید یک پلتفرم یا سایت فروشگاهی کاربردی بسازید و فروشندگان را به آن علاقه‌مند کنید.

۶. ساخت اپلیکیشن موبایل

ساخت اپلیکیشن موبایل

اپلیکیشن‌ها می‌توانند درآمد زیادی برای سازندگان خود به ارمغان بیاورند، زیرا بسیاری از افراد حاضرند هزینه زیادی بپردازند تا بتوانند زندگی خود را با استفاده از گوشی‌های هوشمند سازمان‌دهی کنند. صاحب برنامه می‌تواند با اجازه دادن به برندهای مختلف برای تبلیغ در نسخه رایگان برنامه یا با راه‌اندازی نسخه پولی، درآمد کسب کند.

آیا ایده جالبی دارید و می‌دانید چگونه کدنویسی کنید؟ اگر چنین است، می‌توانید کل برنامه را خودتان بسازید. همچنین می‌توانید به برنامه‌نویسان مراجعه کنید. آن‌ها به شما کمک می‌کنند یک برنامه شگفت‌انگیز ایجاد کنید. مهم‌ترین چیز این است که ویژگی‌های جالبی داشته باشد و به کاربران در رسیدن به اهدافشان کمک کند.

۷. راه‌اندازی یک آژانس بازاریابی آنلاین

با توجه‌ به رقابت فعلی در بازار، دستیابی به موفقیت در کسب و کار اینترنتی بدون تبلیغات مؤثر دشوار است؛ حتی اگر محصول یا خدمات جالبی داشته باشید. کانال‌های ارتباطی زیادی وجود دارد. انتخاب ابزارهای بازاریابی مناسب برای یک برند می‌تواند کاری دشوار باشد؛ مگر اینکه با فعالیت‌های بازاریابی منظم همگام شود. شما می‌توانید آژانس خود را راه‌اندازی کنید و از شرکت‌ها در زمینه بازاریابی حمایت کنید. تبلیغات آنلاین ابعاد مختلفی دارد:

  • اجرای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی
  • ایجاد کمپین در یوتیوب
  • انجام بازاریابی محتوا
  • انجام سئو برای وب‌سایت‌ها
  • طراحی گرافیک برای شرکت‌ها

اگر می‌خواهید خودتان کمپین‌های تبلیغاتی را برنامه‌ریزی و ایجاد کنید، بهتر است از برندهای کوچک شروع کنید و با کسب تجربه بیشتر به سراغ برندهای بزرگ‌تر بروید. برخی از آژانس‌های تبلیغاتی به‌ شدت تخصصی هستند؛ مثلاً ممکن است فقط با شبکه‌های اجتماعی سروکار داشته باشند، در حالی‌ که برخی دیگر استراتژی‌های بازاریابی جامعی ایجاد کنند. شما می‌توانید تیمی از متخصصان را استخدام کنید و جنبه بازاریابی کارها را به آن‌ها بسپارید و چیزهایی که در آن‌ها بهتر هستید، مانند مدیریت تجاری یا امور مالی خودتان انجام دهید.

۸. ایجاد مجلات آنلاین، پورتال‌های خبری و وبلاگ‌ها

ایجاد مجلات آنلاین، پورتال‌های خبری و وبلاگ‌ها

وب‌سایت‌های زیادی حاوی اخبار یا اطلاعات مربوط به صنایع خاص وجود دارند. سردبیران مجلات آنلاین ممکن است از تبلیغات نمایش‌داده‌شده در بخش‌های خاص و از انتشار مقالات حمایت‌شده (که برای تبلیغ یک برند خاص نوشته شده‌اند) درآمد کسب کنند.

اگر رؤیای مدیریت مجله خود را دارید، اولین سرمایه‌گذاری که باید انجام دهید، ساخت یک وب‌سایت و ایجاد محتوا برای انتشار است. در ابتدا، وب‌سایت ممکن است ساده باشد و چند بخش بیشتر نداشته باشد. شما می‌توانید خودتان مقاله بسازید یا روزنامه‌نگاران آنلاین و کارشناسان صنعت را استخدام کنید.

همچنین، شما می‌توانید از نویسندگان ساده دعوت کنید تا برای شما تولید محتوا کنند. به‌این‌ترتیب، وب‌سایت و در نتیجه کسب و کار اینترنتی شما در طول زمان رشد خواهد کرد. چیزی که باید در نظر داشته باشید تبلیغات مؤثر است؛ این همان چیزی است که ترافیک و کلیک‌ها را به سمت وب‌سایت شما هدایت می‌کند.

۹. اداره یک آژانس تحقیقاتی

اگر نمی‌خواهید محصول شخص دیگری را بسازید یا بفروشید یا ایجاد یک اپلیکیشن یا وب‌سایت خبری به نظر یک سرمایه‌گذاری بسیار بزرگ به نظر می‌رسد، می‌توانید به سمت تکنیک‌ها و ابزارهای داده‌کاوی و جمع‌آوری داده رو بیاورید.

بسیاری از شرکت‌ها تحقیقات بازار را برای توسعه کسب‌وکار خود سفارش می‌دهند. همچنین، تحقیقات خاص می‌تواند مشتریان بالقوه را متقاعد کند که به خدمات یک شرکت خاص نیاز دارند. به‌ عنوان ‌مثال، تحقیق در مورد امنیت وب یک شرکت فناوری اطلاعات که تعداد جرائم سایبری را گزارش می‌کند، می‌تواند سازمان مورد نظر را متقاعد کند که به اقدامات امنیتی بیشتری نیاز دارد.

شما می‌توانید با انجام نظرسنجی‌های آنلاین، با استفاده از پرسش‌نامه‌های از پیش‌ ساخته‌شده یا با صحبت مستقیم با پاسخ‌دهندگان، از کسب‌وکارها حمایت کنید. شما همچنین باید به ارائه تجزیه‌وتحلیل نتایج توجه کنید. این به شما امکان می‌دهد گزارش‌های دقیق و کاملی برای مشتریان خود ایجاد کنید.

۱۰. دستیار مجازی

شغل دستیار مجازی در سال‌های اخیر در میان کارآفرینان، مشاغل آزاد، هنرمندان و مدیران ارشد رایج بوده است. یک دستیار مجازی نیازی به دفتر ندارد. تنها چیزی که آن‌ها نیاز دارند ابزارها و نرم‌افزارهایی است که انجام کارهای روزمره را آسان‌تر می‌کنند. مسئولیت‌های دستیار مجازی می‌تواند واقعاً گسترده باشد. آن‌ها می‌توانند:

  • به مشتریان خود در مورد قرارها و وظایف خود یادآوری کنند.
  • در رابطه ‌با جلسات و ترتیبات سفر به مشتری کمک کنند.
  • از جلسات رونوشت و یادداشت تهیه کنید.
  • سازمان‌دهی و تصحیح اسناد را انجام دهند.

۱۱. کوچینگ کسب‌وکار

کسب و کار اینترنتی: کوچینگ کسب‌وکار

کوچینگ یک کسب و کار اینترنتی جدید است؛ حرفه‌ای که راه خود را به اینترنت بازکرده است. اگر دانش و تجربه قابل‌توجهی در کسب‌وکار دارید، می‌توانید مشاوره، مربیگری و اطلاعات انگیزشی را از طریق چت ویدئویی و حتی ایمیل ساده و یا دیگر کانال‌های ارتباطی دیجیتال موجود ارائه دهید.

برنامه ریزی و اتخاذ استراتژی برای کسب و کار اینترنتی

برای موفقیت بلندمدت در فضای کسب و کار باید یک برنامه فکر شده و دقیق برای بلندمدت برنامه ریزی کنید، با شناسایی موقعیت رقبا و مشتریانتان استراتژی درست اتخاذ کنید و به صورت بلندمدت آن را اجرا کنید. بخشی از مواردی که برای ایجاد این برنامه باید در نظر بگیرید:

شناخت بازار هدف

قدم اول بازاریابی برای هر کسب و کاری شناخت بازار هدف و نحوه ارتباط با بازار هدف است. با شناخت درست و دقیق بازار نتایج تلاش های مربوط به بازاریابی را چند برابر می کنید. می توانید محصولات را مرتبط تر با بازار در نظر بگیرید. ارتباط بین ویژگی های محصول و بازار هدف را دقیق تر برقرار کنید. در زمان تولید پیام های بازاریابی، پیام های شخصی سازی شده با ویژگی های بازار هدف را برای جلب توجه بیشتر تولید کنید. همچنین می توانید رسانه های دقیق تری را برای دسترسی به این بازار هدف در نظر بگیرید و در بودجه بازاریابی خود به شدت صرفه جویی کنید. در حقیقت شناسایی و تعیین دقیق بازار هدف به شما کمک می کند. در حقیقت این کار به شما کمک می کند روی بازارهایی که پتانسیل بیشتری دارند تمرکز کنید و سرمایه گذاری هایتان را در جایی که بیشترین سود را برای شما ایجاد می کند انجام دهید.

بازار هدف

یکی از کارهایی که برای اطمینان از نتایج بازاریابی باید انجام دهید، تحقیقات بازاریابی است. برای تحقیقات بازاریابی باید ویژگی های بازار، محصول شما، رقبای شما و روندها و ترندهای صنعتتان را بشناسید. اگر بازار هدف خود را مشخص نکنید، هزینه های شما برای تحقیقات بازاریابی افزایش پیدا خواهد کرد. در بخشی از تحقیقات بازاریابی باید با مشتریان مصاحبه کنید. با شناخت دقیق تر مخاطب می توانید مخاطب واقعی را برای پرسیدن سوالات خود پیدا کنید.

به عنوان یک پیشنهاد بهتر است بازار هدف خود را تا حد امکان برای خود کوچک و دقیق کنید. شناسایی و تصویر سازی کنید که در زمان ایده پردازی مرتبط تر عمل کنید.

ساخت پرسونای مخاطب، به شما کمک می کند به درک عمیق تری از مخاطب تان برسید. پرسونای مخاطب یک شناسنامه یا پروفایل فرضی است که ویژگیهای رفتاری مخاطب را بررسی می کند. از جمله اهداف، سبک زندگی، ویژگی های شخصی، رسانه های مورد استفاده، اولویت ها، چالش ها، نقاط درد، رهبران ایده و گروه های مرجع و تمام مواردی که به شما کمک می کند به درک عمیق تری از مخاطب خود برسید. هنگامی که به چنین درکی می رسید، می توانید دقیقا بفهمید مخاطب کیست؟ چه می خواهد؟ کجا باید دنبالش بگردید؟ چه پیشنهادی بدهید؟ در نهایت به شما نقشه دقیقی برای شناسایی و ارتباط با مخاطب به شما خواهد داد. هر چقدر درک عمیق تری از نیازها و نقاط درد مخاطب داشته باشید، احتمال موفقیت شما بالاتر خواهد رفت.

اهداف هوشمندانه (SMART)

برای اینکه آرزوهایتان در کسب و کار تبدیل به واقعیت شود، ابتدا باید در قالب هدف آنها را روی کاغذ بیاورید. اهداف به شما کمک می کند که نقش راه مشخصی برای عملکرد و تلاش هایتان داشته باشید. اهداف به شما کمک می کند جهت حرکت را مشخص کنید. اهداف به شما کمک می کنند، تلاش هایتان را ارزیابی کنید و بررسی کنید که چقدر در جهت آنها حرکت کرده اید؟‌ آیا تلاش های شما کافی بوده؟ آیا مسیر را درست طی می کنید؟

برای اینکه اهدافتان کاربردی و مفید باشد، باید طوری هدفگذاری کنید که بتوانید بر اساس آن حرکت کنید، با تیم خود آنها را در میان بگذارید، تلاش هایتان را اندازه گیری کنید و با مرز زمانی آنها را کنترل کنید که در زمان مناسب به آنها برسید.

اهداف smart هوشمند

برای آنکه در کسب و کار اینترنتی خود اهداف مفید و دقیق داشته باشیم، از شیوه هدفگذاری SMART استفاده می کنیم. این شیوه که مخفف ۵ کلمه : specific, measurable, achievable, relevant, time-bounded به معنی خاص و مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و دارای مرز زمانی است. این ۵ کلمه ویژگی های مورد نیاز هدف مفید را برای شما شفاف می کند:

خاص و مشخص (Specific): هدف شما باید کاملا خاص و مشخص باشد به طوری که بتوان در مورد آن با تیمی از افراد صحبت کرد و همه درک یکسانی داشته باشند. به طور مثال افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت در یک کسب و کار اینترنتی کاملا خاص و مشخص است.

قابل اندازه گیری‌ (Measurable): اینکه فقط مشخص کنید چه می خواهید کافی نیست. باید هدف شما قابل اندازه گیری و سنجش باشد. چرا که ممکن است شما در مسیر تلاش هایتان نیاز داشته باشید، میزان دستیابی و موارد دیگر را بسنجید. به طور مثال زمانی که از افزایش بازدید کنندگان صحبت می کنیم، اگر بگوییم هدف ما افزایش بازدید کنندگان سایت به میزان ۲۰ درصد یا ۵۹۹ نفر در روز است، هدفمان را قابل اندازه گیری کرده ایم. پس از آنکه برای این هدف تلاش کردیم نیز می توانیم مشخص کنیم تا چه میزان به این هدف دست پیدا کرده ایم. ممکن است هدف به طور کامل محقق نشده باشد، اما قسمت بزرگی از آن مثلا روزانه ۴۵۰ نفر افزایش محقق شده باشد. در این حالت ما در میابیم که مسیر ما درست است، اما شاید به اندازه کافی تلاش نکرده ایم یا از ابزارهای کافی استفاده نکرده ایم. پس می توانیم فقط قسمتی که نیاز به اصلاح دارد را اصلاح کنیم.

قابل دستیابی (Achievable): هدف شما نباید از واقعیت دور باشد یا امکان دسترسی به آن وجود نداشته باشد. باید هدفی که تعیین می کنید را با منابع خود مقایسه کنید و هدفی را در نظر بگیرید که امکان دستیابی به آن وجود داشته باشد.

مرتبط (Relevant) : هدف شما باید مرتبط به شما کسب و کار آنلاین شما و مسیر رویاهای شما باشد. باید تک تک اهداف به دیگر اهداف مرتبط باشند و در طول یکدیگر قرار بگیرند. این پیوستگی به شما اطمینان می دهد که به تمام اهداف برسید.

دارای مرز زمانی (Time-bounded) : با مشخص کردن مرز زمانی شما می توانید پیشرفتتان را نسبت به زمان در نظر بگیرید و بر اساس آن استراتژی رسیدن به اهدافتان را تعریف کنید. می توانید اقدامات جبرانی برای عقب ماندن از برنامه را اعمال کنید و در نهایت به اهداف خود برسید. در زیر چند نمونه هدف اسمارت در مورد کسب و کار اینترنتی را آورده ایم:

  1. هدف: افزایش ترافیک وب سایت
    افزایش ۲۰٪ ترافیک وب سایت در ۱۲ ماه با بهبود سئو و تبلیغات دیجیتال
  2. هدف: افزایش فروش محصولات
    افزایش ۱۵٪ فروش محصولات در ۶ ماه با بهبود تبلیغات دیجیتال، افزایش تبدیل وب سایت و بهبود تجربه مشتری از طریق وبسایت
  3. هدف: افزایش تعداد مشتریان جدید
    جذب ۱۵۰۰ مشتری جدید در ۶ ماه با بهبود تبلیغات دیجیتال، ارائه ارزش افزوده به مشتریان و بهبود تجربه مشتری
  4. هدف: افزایش شناخت برند
    افزایش ۲۰٪ شناخت برند در ۹ ماه با بهبود تبلیغات دیجیتال، استفاده از رسانه های اجتماعی و ارتباط با مشتریان به صورت فعال
  5. هدف: افزایش رضایت مشتری
    افزایش ۱۵٪ رضایت مشتری در ۳ ماه با بهبود تجربه مشتری، ارائه خدمات بهتر و بهبود ارتباط با مشتریان.

در هر کدام از این نمونه های اهداف می توانید با ارزیابی و اندازه گیری پیشرفت در طول زمان اقدامات جایگزین برای بهبود یا نتیجه گیری بهتر را انجام دهید. این به شما کمک می کند یک برنامه عملی و قابل اندازه گیری برای رسیدن به اهدافتان داشته باشید.

ساخت یک برنامه کسب و کار اینترنتی (Business Plan)

برنامه طرح کسب و کار

راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و رسیدن به موفقیت در آن و کسب درآمد اینترنتی بسیار زیاد جذاب است. اما فاصله بین این آرزو تا رسیدن به آن یک مسیر طولانی است که فقط با داشتن یک نقشه راه دقیق و موشکافانه ممکن است. این نقشه راه برنامه کسب و کار شماست. برنامه ریزی پیش از اجرا اهمیت بسیار زیادی دارد. فرماندهان بزرگ وارد جنگی نمی شوند، مگر آنکه روی کاغذ در این جنگ پیروز شده باشند. جمله ای هست که این مفهوم را دقیق تر روشن می کند:

« اگر در برنامه ریزی شکست بخوری،‌ در حقیقت برای شکست برنامه ریزی کرده ای»

برنامه کسب و کار شما شامل موارد زیادی است و منافع زیادی برای شما دارد:

اولین نکته اینکه در مسیر کسب و کار شما، نقاط زیادی وجود خواهد داشت که سردرگم می  شوید و نمی دانید چه کنید. برنامه کسب و کار شما به شما کمک می کند در این مواقع سردرگم نشوید و مسیر خود را پیدا کنید. مزیت بعدی این است که با ارائه این برنامه کسب و کار اینترنتی به سرمایه گذار می توانید جذب سرمایه داشته باشید و مزیت دیگر این است که با وجود یک برنامه دقیق می توانید پیشرفت خود و کسب و کارتان را ارزیابی کنید.

اجزای اصلی برنامه کسب و کار:

برای آنکه برای کسب و کار اینترنتی خود یک برنامه کسب و کار داشته باشید باید اجزای زیر را درون برنامه خود در نظر بگیرید از جمله:

  1. محصول یا خدمات: محصولات و خدماتی که کسب و کار اینترنتی شما ارائه می دهد.
  2. بازار هدف: گروه مشتریانی که کسب و کار اینترنتی به آنها خدمات یا محصولات خود را ارائه می دهد.
  3. رقابت: شناخت رقبا و تحلیل رقابت در بازار. اینکه دقیقا چه افرادی به مشتریان شما خدمات ارائه می کنند یا محصول جایگزین محصول شما را به بازار هدف شما ارائه می دهند.
  4. استراتژی بازاریابی: روش هایی که برای جذب مشتریان و افزایش فروش استفاده می شود. این موارد باید به صورت دقیق و قابل اجرا شرح داده شود به طوری که برنامه کسب و کار شما یک سند مکتوب از برنامه هایی باشد که در دنیای واقعی قرار است اجرا شود.
  5. ساختار سازمانی: ساختار داخلی کسب و کار و تعیین نقش وظیفه هر بخش. این بخش باید به صورت خلاصه باشد و دید کلی از اجزای ساختار سازمانی کسب و کار شما بدهد.
  6. فرآیند های عملیاتی: فرآیندهایی که کسب و کار برای تولید و ارائه محصولات یا خدمات خود به کار می برد. این شامل اجزا و توالی عملکرد های اجزای کسب و کار اینترنتی برای انجام یک وظیفه خاص است.
  7. سیستم های IT: سیستم هایی که برای پشتیبانی از عملیات کسب و کار و ارتباط با مشتریان استفاده می شود. نحوه استفاده از این سیستم ها و نحوه ارتباط سیستم ها با یکدیگر و مسئول های آنها باید شرح داده شود.
  8. مالی:  مهم ترین قسمت هر برنامه کسب و کار برنامه های مالی است که برای مدیریت درآمد، هزینه ها و سود کسب و کار استفاده می شود. این قسمت توضیح می دهد که ساختار هزینه و درآمد به چه شکل است و چطور قرار است کسب و کار به سود برسد. اینکه چه هزینه های تبلیغاتی خواهید داشت و نحوه بازگشت سرمایه به چه شکل خواهد بود.
  9. منابع انسانی: مدیریت منابع انسانی و جذب، حفظ و توسعه نیروهای کاری. نقش های سازمانی و وظایف هر کدام و نحوه ایجاد درآمد ها در کسب و کار اینترنتی.
  10. استراتژی رشد: برنامه هایی که برای گسترش کسب و کار و افزایش سهم بازار استفاده می شود. از جمله برنامه های بازاریابی، تبلیغات و نحوه اجرای هر کدام در این بخش مشخص می شود.

توصیه هایی برای یک برنامه کسب و کار اینترنتی اثربخش

پیش از نگارش برنامه بازاریابی حتما در مورد کسب و کار اینترنتی مورد نظرتان، مشتریان هدف، رقبایتان در آن صنعت و تمام موارد مورد نیاز برای نگارش برنامه بازاریابی تحقیق کافی کنید.

اهداف و انتظاراتتان را واقع بینانه در نظر بگیرید و با رشد و تغییر کسب و کارتان برنامه های کسب و کار را نیز تغییر دهید .

توسعه یک پیشنهاد ویژه فروش (USP)

یکی دیگر از مواردی که مهم است در یک کسب و کار آنلاین داشته باشید،‌ USP یا unique selling proposition به معنی پیشنهاد منحصر بفرد فروش است. همانطور که از اسم آن مشخص است از پیشنهادی تشکیل می شود که برای شما فروش ایجاد می کند و کاری میکند که از رقیب متمایز شده و به پیشنهاد خود شناخته شوید. مثلا فلان فروشگاهی که یکی بخر دو تا ببر را به عنوان پیشنهاد در نظر میگیرد.

پیشنهاد منحصر بفرد فروش

برای طراحی یک پیشنهاد مناسب باید با نیازها و ويژگی های مخاطبتان، رقبایتان و پیشنهادات آنها بررسی و برنامه ریزی کنید. تعیین کنید کدام ویژگی یا چه پیشنهادی می تواند محصول یا خدمات شما را از محصولات و خدمات رقبا متمایز کند. داشتن این پیشنهاد باعث می شود شما از رقبا متمایز شوید.

باید دقت داشته باشید که مشتری باید پیشنهاد شما را به طور کامل درک کند. به همین دلیل باید از بیان ساده ای استفاده کنید و مواردی را مطرح کنید که به خاطر می مانند. برای این کار می توانید شعار برندتان را ساده در نظر بگیرید. بهتر است روی منافع مشتریان تمرکز کنید و طوری پیشنهادتان را طراحی کنید که به سادگی قابل درک باشد و مشتری احساس ارتباط و نزدیکی با منافعش را به وضوح ببیند.

حضور آنلاین قدرتمند بسازید

زمانی که در مورد کسب و کار فیزیکی صحبت می کنیم، حضور به معنی محلی فیزیکی برای مواجهه با مشتریان، در معرض مشتریان قرار گرفتن، دیده شدن و ایجاد تعامل با مشتریان است. به طور مثال خیابان های شلوغ یا مناطق پر رفت و آمد و پر ترافیک فضای خوبی برای حضور است که می تواند به کسب و کارهای فیزیکی امکان مواجهه با مشتری، جلب توجه و تعامل را می دهد.

حضور آنلاین

در کسب و کارهای اینترنتی نیز مهم است که حضور موثر و قدرتمند آنلاین داشته باشید. فرقی نمیکند شما در چه بستری کسب و کارتان را اداره می کنید. مواجهه با مشتریان و حضور داشتن در فضایی که آنها حضور دارند جزئی از اجزای اصلی کسب و کار اینترنتی شماست. چند نکته برای حضور موثر آنلاین را با شما در میان خواهیم گذاشت:

۱. پلتفرم درست را انتخاب کنید

مهم است که کسب و کارتان را در چه پلتفرمی راه اندازی می کنید. امروز اکثر افراد فکر میکنند که یک صفحه اینستاگرام به آنها یک کسب و کار آنلاین می دهد. در صورتی که اینستاگرام فقط بخشی از چیزی که کسب و کارها نیاز دارند را به آنها می دهد، نه همه آن را. شما به عنوان صاحب کسب و کار اینترنتی باید بسنجید که در پلتفرم ارتباط با مشتریان به چه مواردی نیاز دارید؟

نیازهای مخاطبتان چیست؟

چه خدماتی را ارائه خواهید داد؟

چقدر مهارت و توانایی دارید؟

چقدر نیاز دارید شخصی سازی کنید؟

بر اساس این سوالات بهتر می توانید پلتفرم آنلاین خود را برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی انتخاب کنید.

پیشنهاد من این است که حتما برای یک کسب و کار آنلاین سایت داشته باشید، چرا که تنها چیزی است که کنترل و اختیار آن به صورت کامل در دستان شماست و به شما امکان ارتباط با مخاطبان را به شکلی که میخواهید می دهد. از هر نوع فرمت محتوایی می توانید در آن استفاده کنید و در نهایت طراحی و گرافیک و هویت بصری برند شما را منعکس می کند.

برای انتخاب پلتفرم وبسایت باید به چند مورد از جمله میزان دانش فنی تان، نیازهایتان و بودجه شما برای راه اندازی پلتفرم نگاهی داشته باشید:

ممکن است برای بعضی از افراد و کسب و کارهای بسیار کوچک وبسایتی که با یک سایت ساز ساخته شده مشکل را حل کند.

سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس برای طیف بزرگی از کسب و کارها از کسب و کارهای کوچک تا کسب و کارهای بزرگ مفید خواهد بود و احتمالا همه نیازهای لازم را برطرف خواهد کرد.

مگر آنکه نیاز به امکانات یا ويژگی های بسیار خاصی داشته باشید که وردپرس در این زمینه شما را محدود کند. اما در غیر اینصورت می توانید از وردپرس استفاده کنید و مطمئن باشید که تقریبا تمام نیازهای شما را برطرف خواهد کرد.

چیزی که در انتخاب پلتفرم مهم است این است که کاربری ساده و جذابی داشته باشد، قابل گسترش باشد و امکان یکپارچه سازی با سرویس های دیگر را داشته باشد که وردپرس تا حد زیادی این امکان را برای شما فراهم می کند.

۲. ایجاد یک وبسایت کاربر پسند

وبسایت

در نظر بگیرید که در فضای کسب و کار اینترنتی تجربه کاربری حدودا همه چیز است. زمانی که از کسب و کار اینترنتی صحبت می کنیم، ناخودآگاه در مورد وبسایت شما حرف می زنیم. چرا که حدودا نهایت تمام خدمات و تمام ارتباطات به وبسایت شما منتهی خواهد شد.

مخاطبین شما به دلایل مختلف و با نیازهای مختلف به سایت شما مراجعه می کنند. از جمله اینکه می خواهند اطلاعات بگیرند. به دنبال دسترسی به خدمات خاصی هستند یا اصلا می خواهند خرید کنند. مهم است که تجربه کاربری خوبی برای آنها بسازید. درصد زیادی از وبسایت ها در ثانیه های اول رها می شوند و این یعنی باید روی تجربه کاربری در وبسایت خود تمرکز کنید.

باید مخاطبان شما ارتباط بهتر و راحت تری با شما برقرار کنند. این موضوع باعث افزایش نرخ تبدیل در مراحل مختلف خواهد شد. سبدهای خرید کمتری توسط مشتریانتان رها خواهد شد و تصویر برند بهتری برای شما بسازد. که این در نهایت از چند جهت به افزایش درآمد و رشد کسب و کار شما کمک می کند.

المان های اصلی که سایت را کاربر پسند می کند، راحتی پیمایش صفحات،‌ طراحی واکنشگرا، سرعت بالا، استفاده از گرافیک چشم نواز و طراحی بر اساس رفتار کاربر است. در نظر بگیرید که امروزه بسیاری از کاربران وبسایت شما، با موبایل از سایت شما بازدید می کنند. پس حتما سایت شما باید برای موبایل بهینه سازی شده باشد.

سعی کنید تا حد امکان المان های مورد استفاده را جلوی چشم و قابل کلیک در نظر بگیرید. دعوت به اقدام های واضح طراحی کنید و چندین بار سایت خود را روی دستگاه های مختلف از جمله موبایل چک کنید که از عدم وجود باگ و کارکرد صحیح وبسایت مطمئن شوید.

۳. بهینه سازی موتورهای جستجو

سئو

بعد از اینکه یک وبسایت کاربر پسند طراحی کردیم مهم است که سایت را برای موتور های جستجو بهینه کنیم. چرا؟ چون امروزه همه افراد پیش از آنکه سوالاتشان را از دوستان و خانواده بگیرند، در اینترنت سرچ می کنند. کسب و کار اینترنتی که در نتایج اول جستجو حضور نداشته باشند، انگار اصلا وجود ندارند. در مقابل کسب و کارهایی که نتایج اول جستجوهای گوگل و دیگر موتور های جستجو هستند، ترافیک و بازدید مرتبط مفید می گیرند. افرادی که همین الان که وارد سایت شما شدند، به خدمات یا محصول شما فکر یا احساس نیاز می کنند. این گروه مرتبط ترین و دقیق ترین مخاطب هدف شما هستند. از طرفی دقیقا زمانی که به کالا یا خدمات شما نیاز پیدا کرده اند، به آنها نمایش داده شده اید. پس ارزش بسیار بالایی دارند.

نکاتی در مورد بهینه سازی وجود دارد که به صورت خلاصه با شما مطرح خواهیم کرد. این موارد بسیار گسترده است . ما در مقاله ای به صورت کامل به این مفهوم خواهیم پرداخت. اما تا همینجا توصیه می کنیم که حداقل به صورت خلاصه با این موارد آشنا شوید.

پیش از آنکه تولید محتوا برای سایت را آغاز کنید، توصیه می کنیم که تحقیق کلمات کلیدی کنید. سرویس هایی هستند که به شما کمک می کنند،‌ موضوع کسب و کار خود را جستجو کنید و ببینید در دسته محصولی یا خدمات شما افراد با چه کلماتی به دنبال نیاز خود می گردند و چه عباراتی را جستجو می کنند. چه حجم جستجویی دارند و در کنار چه کلماتی جستجو می شوند. این به شما کمک می کند، تشخیص دهید که در مورد کدام یک از این کلمات یا عبارات بنویسید. صفحات سایت را برای موتور های جستجو بهینه (سئو) کنید و اجزا آن را مطابق با الگوریتم های موتور جستجو طراحی کنید.

به خاطر داشته باشید هسته مرکزی برای پیشرفت سایت شما، محتواست. روی محتوای خود کار کنید و مطمئن باشید که در کنار تمام موارد مربوط به الگوریتم و بهینه سازی افراد دنبال سوالاتشان هستند و باید بتوانید به این سوالات پاسخ درست، سریع و جامع بدهید.

ساختار و زیر ساخت برنامه نویسی سایت را بهبود دهید و سرعت سایت را بالا ببرید و در نهایت با آخرین تغییرات الگوریتم های موتور های جستجو منطبق باشید.

به خاطر داشته باشید که تا ۹۵٪ کلیک ها روی لینک های اول تا سوم گوگل انجام می شود، پس علاوه بر آنکه باید در صفحه اول گوگل باشید، مهم است که رتبه خود را به رتبه اول تا سوم ارتقا دهید.

۴. ساخت یک هویت برند قدرتمند

هویت برند

برای اینکه در کسب و کار اینترنتی نتیجه ادامه دار و فوق العاده بگیرید باید یک هویت برند قدرتمند بسازید. اهمیت این موضوع کی برای شما مشخص می شود؟ جایی که مخاطب شما باید بین شما و رقبای شما انتخاب کند و محصول یکی را بخرد. از طرفی هویت برند قدرتمند باعث وفاداری مشتریان می شود و به شما کمک می کند از خرید های تکراری مشتریانتان سود ببرید.

زمانی که مخاطب قرار است بین شما و رقیب شما یکی را انتخاب کند، برنده کسی است که هویت برند قدرتمند تری دارد. چند المان کلیدی به شما کمک خواهد کرد که هویت برند قوی تری بسازد:

لوگوی شما

تم رنگی (کالر پلت شما)

فونت و تایپوگرافی شما

صدای برند شما (brand voice)

سعی کنید این موارد را در تمام کانال های بازاریابی خود یکسان سازی کنید. برای آنکه هویت برند ماندگار و به یادماندنی داشته باشید باید بتوانید ارتباط عمیق تری با مخاطب بسازید. درک عمیق تری از نیاز های مخاطب داشته باشید. برای برند خود یک داستان تاثیر گذار بسازید. به خاطر داشته باشید که تجربه مخاطب باید در طول تمام کانال های بازاریابی شما حفظ شود.

بازاریابی کسب و کار اینترنتی شما

بازاریابی کسب و کار اینترنتی

بازاریابی موثر کسب و کار اینترنتی شما یک اصل اساسی برای جذب مشتری و ایجاد فروش است. موارد و روش هایی در بازاریابی اینترنتی و اصول خلاصه ای از آن را با شما مطرح می کنیم که دید بهتری داشته باشید:

بازاریابی محتوایی

همانطور که قبلا هم در مورد بازاریابی محتوایی برای کسب و کار اینترنتی گفتیم، برای رشد کسب و کار شما بسیار مهم است. می تواند برای شما اعتماد، سرنخ های فروش و بهبود وبسایت و صفحات شما برای موتورهای جستجو را ایجاد کند. با استفاده از بازاریابی محتوایی در نتایج و رتبه های بالاتر و بهتر طبقه بندی می شوید.

بازاریابی محتوایی به این دلیل اهمیت بسیار بالا دارد که امروزه مخاطب شما، بیش از آنکه به دنبال محصول شما باشد، تحت تاثیر و به دنبال محتوای مربوط به شماست. البته که بازاریابی محتوایی نیز مانند موارد دیگر در این مقاله مفهوم گسترده ای است اما چند نمونه از انواع روش های انجام بازاریابی محتوایی را با شما مطرح خواهیم کرد:

پست های بلاگ در سایت شما

اینفوگرافیک

محتواهای مفید ویدیویی

ایجاد یک پادکست تخصصی در مورد محصول شما

تمام این موارد می تواند مشتری را در مورد محصولات و خدمات شما آموزش دهد و در ذهن مشتری شما نسبت به شما اعتماد ایجاد کند. به شما کمک می کند مشتری های بیشتری ایجاد کند.

بازاریابی محتوایی

نکاتی را در مورد بازاریابی محتوایی و ایجاد یک استراتژی محتوایی با شما در میان میگذاریم:

هدف گذاری برای محتوا و استراتژی شما بسیار مهم است. پیش تر در همین مقاله در مورد اهداف smart صحبت کردیم و یک بار دیگر یادآوری میکنیم که اگر اهداف درست و منطبق با استراتژی خود داشته باشید، دسترسی به آن هدف ها را بسیار آسان کرده اید. باید هدف گذاری کنید و پیشرفت خود را اندازه گیری کنید. به خاطر داشته باشید که حتما باید یک تقویم محتوایی داشته باشید که شما را در تولید و انتشار محتوا راهنمایی کند و از سردرگمی در تولید و انتشار محتوا پیش گیری کنید. موفقیت خود را اندازه گیری کنید و بسنجید که چه درصدی از مسیر را پیموده اید. آیا به سمت هدف خود حرکت می کنید یا نیاز به تجدید نظر در مسیرتان دارید. با محتواهایی که روی وبسایت خود قرار می دهید می توانید بازاریابی محتوایی خود را پیش ببرید.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

در کنار بازاریابی محتوایی در وبسایت خود حضور شما در شبکه های اجتماعی می تواند باعث رشد بیشتر کسب و کار اینترنتی شما شود. با توجه به اینکه مخاطب شما امروز در شبکه اجتماعی حضور دارد، می توانید با بازاریابی شبکه اجتماعی در این فضا آگاهی از برند خود را توسعه دهید و برند خود را بیشتر در این پلتفرم ها به مخاطب هدف بشناسانید.

شبکه های اجتماعی

اگر در این زمینه موثر عمل کنید، می توانید مخاطبینی که در شبکه اجتماعی ایجاد کرده اید به سمت سایت هدایت کنید و از این طریق منبع مفیدی ترافیک هدف را به سمت سایت خود ایجاد کنید. در کنار این موضوع می توانید جامعه ای از مخاطبین بسازید و درگیری بیشتری ایجاد کنید و کاری کنید که این افراد در شبکه اجتماعی شما صحبت کنند و به این شکل ارتباط و اعتماد بیشتری برای اعضای دیگر شبکه اجتماعی تان ایجاد می کنید.

شبکه های اجتماعی کاربردی در ایران در حال حاضر اینستاگرام و تلگرام هستند. اما توییتر و فیس بوک نیز به نوبه خود می تواند به شما کمک کند.

چند نکته نیز برای توسعه استراتژی شبکه اجتماعی اثر بخش:

هدف گذاری کنید. (اهداف هوشمندانه)

پلتفرم شبکه های اجتماعی را بر اساس مخاطب و جنس محتوا درست انتخاب کنید.

محتوای درگیر کننده و جذاب برای مخاطب بسازید که ارتباط را توسعه دهید و تقویت کنید.

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی ابزار بسیار قدرتمندی برای بازاریابی است که چون معمولا اشتباه از آن استفاده می کنند متوجه پتانسیل فوق العاده آن برای رشد و توسعه کسب و کار اینترنتی نمی شوند.

ایمیل مارکتینگ ابزار پیدا کردن سرنخ ها یا مشتریان شما نیست. شما نمی توانید با خرید یک لیست ایمیل و ارسال ایمیل برای آنها مشتری پیدا کنید. هدف اصلی ایمیل مارکتینگ این نیست.

ایمیل مارکتینگ

استفاده اصلی ایمیل مارکتینگ این است که با استفاده از ابزار های دیگر سرنخ تولید کنید و مشتریان را هدف گیری کنید و از طریق ایمیل به آنها دسترسی پیدا کنید و آن ها را پرورش دهید. ایمیل مارکتینگ ابزار قدرتمندی برای ایجاد اعتماد و رشد و پرورش سرنخ های شماست. می توانید با ارسال محتواهای ارزشمند به افراد علاقه مند اعتبار و ارتباط خود را افزایش دهید و با ارسال ایمیل های متوالی در نهایت آنها را تبدیل به مشتری کنید.

تمام این موارد اگر درست انجام شود می تواند مشتریان را درگیر کرده و در نهایت باعث افزایش فروش شود.

نکاتی که می تواند به توسعه ایمیل مارکتینگ در کسب و کار اینترنتی شما شود این است که یک لیست ایمیل بزرگ بسازید و تا حد امکان با اطلاعاتی که از آن ها می گیرید، آن ها را طبقه بندی کنید. پس حتما نیاز دارید تقسیم بندی کنید و ایمیل های شخصی سازی شده برای مخاطب های خود ارسال کنید.

سرویس ایمیل مارکتینگ مناسب انتخاب کنید که مقرون به صرفه باشد، امکانات خوبی برای ساخت ایمیل های جذاب به شما بدهد و در نهایت نرخ اسپم پایینی به شما بدهد. روی عنوان های ایمیل های خود کار کنید که عنوان های جذاب تری تولید کنید. به این شکل می توانید نرخ کلیک بیشتری روی ایمیل ها بگیرید و خیالتان از خوانده شدن ایمیلتان راحت شود.

تبلیغات پولی

روش دیگری که می تواند باعث افزایش بازدید و توسعه کسب و کار اینترنتی شما شود، روش های مختلف تبلیغات پولی است. اگر به دنبال رشد واقعی یک بیزینس هستید، حتما باید از تبلیغات پولی استفاده کنید. چرا که به شما کمک می کند به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کنید، در لحظه بتوانید ترافیک ایجاد کنید و به شما کمک می کند پیام های بازاریابی خود را سریعا تست کنید و مسیر خود را تعیین کنید.

مهم ترین و پر کاربردترین روش های تبلیغات پولی در دنیا سرویس گوگل ادز است که در ایران تحریم است اما با توجه به اینکه زبان فارسی بیشتر منحصر به ایرانیان است، می توانید از آن استفاده کنید. از تبلیغات فیس بوک و اینستاگرام نیز در دنیا استفاده می شود که متاسفانه ما به آنها دسترسی نداریم. اما می توانیم از سرویس هایی که در ایران جایگزین گوگل ادسنس هستند، مثل یکتا نت و صبا ویژن نیز برای تبلیغات گسترده و کلیکی استفاده کنیم.

چند نکته در مورد تبلیغات پولی :

حتما هدف گذاری کنید و شاخصی برای ارزیابی داشته باشید.

پلتفرم مناسب برای تبلیغات اینترنتی خود انتخاب کنید.

تبلیغات کسب و کار اینترنتی خود را روی تبدیل بهتر بهینه سازی کنید.

ارائه پشتیبانی مشتری عالی

پشتیبان مشتریان

در کنار هر فروشی نیاز به خدمات پس از فروش و پشتیبانی مشتریان است. شما به عنوان یک کسب و کار اینترنتی برای تبدیل شدن به یک برند و ایجاد جریان بازگشتی از مشتریان و ایجاد محبوبیت و شهرت مثبت نیاز به واحد پشتیبانی یا خدمات مشتری دارید. دو مورد مهم که باید در این موضوع در نظر بگیرید:

۱. کانال های پشتیبانی مشتری

خودتان را به یک کانال محدود نکنید. سعی کنید از طریق چندین کانال از جمله ایمیل، تماس تلفنی، چت آنلاین یا شبکه های اجتماعی با مشتریان ارتباط برقرار کنید و به مسائل آن ها رسیدگی کنید. این به شما فرصت یادگیری، ارتباط بیشتر با مشتریان و درک خواسته ها و نیازهای آن ها را می دهد. این موضوع به شما کمک می کند که فضایی را ایجاد کنید که مشتریان مسائل را با شما در میان بگذارند و فرصت حل این مسائل را به شما می دهند.

هر کدام از کانال های ارتباط با مشتریان مزیت و معایب خاص خود را دارد. به طور مثال در تماس تلفنی، زمان، هزینه و نیروی انسانی زیادی مورد نیاز است اما امکان همدلی، ارتباط عمیق تر و درک بهتر مشتریان را به شما می دهد. اما نیاز به نظارت، آموزش و مدیریت بیشتر دارد.

در ایمیل، هزینه و حتی پیچیدگی کمتری برای مدیریت درخواست ها دارید، اما امکان ارتباط عمیق و در لحظه برای شما وجود ندارد. خیلی مواقع در زمانی که مشتری به شما نیاز دارد، در دسترس او نیستید.

چت آنلاین نیز گزینه ای است که می تواند بین ایمیل و تماس تلفنی قرار بگیرد و مزیت آن امکان مدیریت آسان تر و پیگیری تمام درخواست هاست. البته از مزایای دوستی و صحبت با مشتری نیز پشتیبانی می کند. از طرفی با تعداد کمتر اپراتور ها می توان به تعداد بیشتری از مشتریان پاسخگو بود.

برای بهینه سازی یا مدیریت بهتر سیستم پشتیبانی مشتریان می توانید از نرم افزار های helpdesk استفاده کنید که آنالیز عملکرد پرسنل و نحوه پاسخگویی به مشتری را تحت نظر می گیرد و به شما کمک می کند که برای کارکنان خود اهدافی از جمله حداقل زمان پاسخگویی به درخواست مشتری و موارد دیگر را تعیین کنید. از این طریق می توانید سیستم پشتیبانی خود را تحت نظارت خود بگیرید و ارتباطتان با مشتری را بهبود دهید.

۲. رسیدگی به شکایات مشتریان

مشتری عصبانی شکایت مشتری

مورد مهم دیگری که در ارتباط و پشتیبانی مشتریان باید در نظر داشته باشید، شکایات مشتریان است. ممکن است مشتریان شما بابت مسائل مختلف ابراز ناراحتی کنند. مهم است که این موارد را اولا درست بشنوید و دوما به درستی این شکایت ها را هدایت کنید. برای کسب و کار اینترنتی شما حیاتی است که بتوانید شکایات مشتریان را به درستی مدیریت کنید. نقش شما افزایش رضایت مشتریان و درس گرفتن از اشتباهاتتان است. از طرفی این فرصت برای شما وجود خواهد داشت که با یادگیری از مشتریان و نظر و شکایت های آنها محصولات و خدمات خود را بهبود دهید.

می توانید از طریق آموزش پرسنل و درک بیشتر مشتریان و شکایت های آنها و درک احساسشان ارتباط عمیق تری با آنها برقرار کنید. توصیه می کنیم که مسئولیت موضوع پیش آمده را به عهده بگیرید و برای ارائه راه حل به آنها پیشگام شوید.

مشتریانتان را تشویق کنید که از طریق کانالهای مرتبط با شما ارتباط برقرار کنند و به هیچ عنوان با مشتریان برخورد بدی در مورد شکایاتشان نداشته باشید. تا حد امکان ارتباط و صحبت های مشتری با تیم خود را ساده و امن کنید و سعی کنید حتی از شکایت ها و گلایه ها استقبال کنید که مشتریان راضی بهترین منابع یادگیری در کسب و کار شما هستند. می توانید برای انجام این ارتباط نظرسنجی کنید، پس از ارائه محصول یا خدمت با مشتری تماس بگیرید و از آنها نظرخواهی کنید و فضای شبکه های اجتماعی را برای درک بهتر نگرش مشتریان نسبت به خودتان مورد نظارت قرار دهید. از طریق این روش ها می توانید سیستم مدیریت مشتریان بهتری برای خود بسازید.

نظارت و ارزیابی عملکرد کسب و کار اینترنتی

بررسی و آنالیز کسب و کار اینترنتی و عملکرد آن یکی از مهم ترین علل موفقیت یا شکست این کسب و کارهاست. به شما کمک می کند که از طریق اطلاعات واقعی کسب و کار و بازار که به صورت مستقیم از درون کسب و کار بیرون آمده تصمیم بگیرد و از طریق تصمیمات مبتنی بر داده تصمیمات درست تر و قابل اتکا تری بگیرید. چند نکته مهم در این مورد:

۱. شاخص های کلیدی عملکرد (kpi)

kpi

استفاده از شاخص ها از آن جهت مهم است که به شما دید کمی در مورد کسب و کار می دهد. وقتی در پاسخ به سوال کسب و کار چطور است می گوییم خوب یا بد است در حقیقت هیچ داده ای در پاسخ سوال ارائه نداده ایم. اما زمانی که در پاسخ به این سوال به طور مثال می گوییم‌:

حجم فروش ماهانه ۵۰ میلیون تومان و نرخ تبدیل ما حدود ۵٪‌ و نسبت سبد های خرید رها شده ۳۵٪ و هزینه جذب و بدست آوردن هر مشتری جدید ۱۰ هزار تومان است، داده های ارزشمندی در پاسخ به سوال ارائه داده ایم که هم ملموس است، هم می توان بر اساس آنها هدف گذاری کرد و هم می توان بر اساس آنها روند پیشرفت و درستی اقدامات را سنجید.

در این میان مهم است که برای سنجش کسب و کار خود، شاخص های درستی تعریف کنید. شاخص هایی که مناسب کسب و کار شماست و به شما کمک می کند که تصمیم گیری های بهتری داشته باشید. شاخص های درست شما و انتخاب آنها در کسب و کار اینترنتی شما باید مدل کسب و کار و نقاط تمرکز آن را بشناسید. اهداف خود را بشناسید و استاندارد های صنعت و افراد دیگری که در صنعت شما هستند، چه مرز های قابل قبولی برای پیگیری عملکرد خود مورد استفاده قرار می دهند.

چند نکته می تواند در مسیر استفاده از این شاخص ها به شما کمک کند. می تواند از ابزارهای آنالیز داده برای بررسی kpiها استفاده کنید. می توانید برای هر کدام از این شاخص ها هدف مشخص و متفاوت تعیین کنید و در نهایت به صورت دوره ای عملکرد را از طریق سنجش kpi مرتبط ارزیابی کنید.

۲. بهبود مستمر

کسب و کار اینترنتی که به دنبال بقا در بازار است، باید دائما خود را بهبود دهد و سقفی برای آن متصور نیست. باید در رقابت، حضور داشته باشد و چالش های جدید صنعت را حل کند، با تغییرات بازار و صنعت منطبق شود و در جهت رضایت بیشتر مشتریان گام بردارد.

چند راهنمایی برای آنکه پیشرفت مستمر داشته باشید:

می توانید در بازه های زمانی مشخص عملکرد را در کارهای اصلی کسب و کارتان بررسی کنید.

خود را به نسبت رقبا بررسی کنید.

از مشتریان خود بازخورد بگیرید و از آنها یاد بگیرید.

روند ها و ترندهای صنعت و رشد آن را مورد بررسی و مطالعه قرار دهید.

اما برای اجرای بهبود مستمر:

شما نمی توانید در همه ابعاد به صورت همزمان رشد کنید و بهبود پیدا کنید. به همین دلیل باید زمینه ها و قلمرو های بهبود خود را اولویت بندی کنید. اهداف مرتبط و هوشمند برای بهبود کسب و کارتان تعیین کنید و روند پیشرفت کسب و کارتان را مدیریت کنید. توصیه می کنم که به صورت مستمر خود را ارزیابی کنید و به این طریق کسب و کار اینترنتی شما می تواند در رقابت بازار باقی بماند و هر روز رشد بیشتری داشته باشد.

شبکه سازی و همکاری در کسب و کار اینترنتی

شبکه سازی

دنیای امروز دیگر دنیای تکروی و تنهایی نیست. به عکس دوره های پیشین که اکثر کسب و کارها تلاش برای مستقل عمل کردن و محدود سازی ارتباطات داشتند، بازار امروز، بازار شبکه سازی و همکاری است. بازار ایجاد ارتباطات و استفاده از فرصت های موجود در این ارتباطات است. بسیار مهم است که بتوانید با مشتریان، سرمایه گذاران و حتی رقبای بالقوه صنعت خود ارتباطات سازنده ایجاد کنید. این برای شما فرصت استفاده از توانایی ها و ظرفیت های آنها را ایجاد خواهد کرد. هر گونه ارتباط می تواند فرصتی برای توسعه کسب و کار شما باشد.

آمادگی برای فرصت های جدید، به شما کمک خواهد کرد که دانش خود را در حوزه کسب و کار خود گسترش دهید، مشتریان جدید ایجاد کنید و فرصت های مشارکت بالقوه را شناسایی کنید.

فضاهایی که می تواند امکان شبکه سازی با همکاران را برای شما ایجاد کند جدی بگیرید. فضاهایی مثل رویداد های صنعت، انجمن های آنلاین، شبکه های اجتماعی و گروه های صنفی که شکل می گیرند، فرصت هایی برای ارتباط بیشتر و شناسایی فرصت هاست. از آنها استقبال کنید و به دنبال برقراری ارتباط سازنده با آنها باشید.

چند نکته برای شبکه سازی بهتر :

برای شبکه سازی در کسب و کارتان هدف گذاری کنید.

دائما برای یک سخنرانی آسانسوری آماده باشید چون نمی دانید چه زمانی با یک مشتری، رقیب یا حتی شریک بالقوه مواجه خواهید شد.

تماس های شکل گرفته را پیگیری کنید. معمولا در یک رویداد یا نمایشگاه صنایع تعداد زیادی ارتباط شکل می گیرد، اما اکثر این ارتباطات فراموش می شوند و به همان رویداد محدود می شوند. با پیگیری ارتباطات این چنینی می توانید فرصت های رشد کسب و کارتان را توسعه دهید و امکان همکاری های جدی را فراهم کنید.

همکاری و مشارکت

همکاری و مشارکت

همکاری و مشارکت در کسب و کارهای آنلاین می تواند به هر دو طرف مشارکت کمک کند. مزایایی از جمله استفاده از مهارت های مکمل، دسترسی به مخاطبان جدید و کاهش هزینه ها از جمله این منافع است. شما با مشارکت می توانید وارد بازی برنده- برنده ای شوید که برای هر دو طرف سودمند باشد. همکاری و مشارکت اصل و اساس دنیای امروز است و دوره خودکفایی و تنهایی به سر آمده است. برنده های دنیای امروز، کسانی هستند که می توانند ارتباطات خوبی برقرار کنند.

برای دسترسی و شناسایی این فرصت ها، می توانید رقبای خود را آنالیز کنید و شرایط آنها را بسنجید. می توانید بازار هدف خود را بررسی کنید و محل های دسترسی به آنها، نیازهای آنها و کسب و کارهای مرتبط با آن ها را شناسایی کنید. می توانید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و به دنبال مکمل های خود باشید. به دنبال کسانی بگردید که در زمینه ضعف های شما نقاط قوت دارند و بالعکس در نقاط قوت شما دچار ضعف هستند. سود دو طرفه شرط اول یک همکاری و مشارکت موفقیت آمیز است.

چند نکته که می تواند مشارکت های شما را مفید تر کند:

انتظارات خود را به صورت واضح و شفاف در ابتدای همکاری بیان کنید. این موضوع تعارضات میانه راه را کاهش خواهد داد.

دائما با شرکایتان در ارتباط باشید و خط ارتباطی خود را با آنها حفظ کنید.

نگرش و مدل ذهنی خود را بر اساس همکاری تغییر دهید و به خاطر داشته باشید شما به دنبال فرصت های رشد مشترک و برنده- برنده هستید.

آگاهی و سازگاری با تغییرات

بعد از اینکه یک کسب و کار بالغ ساختید و تمام اجزای کسب و کار را کنار هم به درستی قرار دادید،‌ وقت سازگاری و همراهی با تغییرات است. به خاطر داشته باشید، تنها چیزی که در این دنیا هیچگاه تغییر نخواهد کرد، خود تغییر است. چه کسب و کارهای بزرگی به خاطر عدم سازگاری با تغییرات از بین رفته اند و چه کسب و کار های بزرگی روزی از دل همین تغییرات متولد شده اند. در کسب و کار اینترنتی باید یاد بگیرید به روز باشید و ترند ها و روند های صنعت خود را بشناسید و کسب و کار اینترنتی خود را با آن ها سازگار کنید. شاید این مهم ترین شرط و مهم ترین اصل در موفقیت بلند مدت کسب و کارهای اینترنتی باشد. خیلی از کسب و کارها به موفقیت کوتاه مدت می رسند،‌ اما شرط موفق ماندن آنها سازگاری با تغییرات است. چند نکته که می تواند به شما در این همراهی و سازگاری کمک کند:

پیگیری اخبار و ترندهای صنعت

ترند ها و روند ها

پیگیری صنعت و اخبار مرتبط به آن و شناسایی منابع خبری و اطلاعاتی مربوط به کسب و کار اینترنتی شما بسیار مهم است. باید این اخبار را دنبال کنید و در رقابت با رقبا بمانید. نسبت به تحرکات و تغییرات رقبا هوشیار باشید. هر تغییری از طرف رقیب زنگ خطری برای شماست که نسبت به کسب و کارتان و چارچوب های محکمی که برای آن در نظر گرفته اید، سخت گیر تر باشید. نیازهای جدید مشتریان را پیش بینی کنید و فرصت های جدید را شناسایی کنید. اکثر تغییرات مهم که صنایع را متحول می کنند از دل همین نیاز ها و فرصت های جدید بوجود می آیند. برای آنکه بتوانید موثر تر اخبار و روند های صنعت خود جا نمانید، می توانید در خبرنامه ها و مجلات تخصصی عضو شوید. اینفلوئنسرها و افراد تاثیر گذار صنعت خود را دنبال کنید. در گروه های تخصصی صنعت خود عضو شوید. معمولا تغییراتی که به دنبال آن هستید، در این گروه ها نمود پیدا می کند و تنها کافیست شاخک هایتان را تیز کرده و هر اطلاعاتی را ارزشمند بدانید.

چند نکته که می تواند برای استفاده از روندهای صنعت در کسب و کار اینترنتی شما مفید باشد:

زمان مجزا برای تحقیقات مداوم در نظر بگیرید.

فرصت ها و اثرات بالقوه تغییرات در صنعت خود را آنالیز کنید.

نسبت به تغییر و اصلاح ساختار های کسب و کارتان دید باز داشته باشید و بپذیرید که دنیای امروز دنیای تغییرات است و دائما در حال ایجاد تحول و ایجاد موج جدید در صنایع مختلف است. انتخاب با شماست که سوار بر موج تغییرات شوید یا اجازه دهید کسب و کار اینترنتی شما زیر موج این تغییرات غرق شده و از بین برود.

تکنولوژی و نوآوری را در آغوش بگیرید

تکنولوژی

تکنولوژی و نوآوری بهترین دوست شماست. بیاموزید که در کسب و کار اینترنتی خود نوآور باشید. بازدهی کسب و کارتان را با استفاده از تکنولوژی بهبود دهید. تجربه مشتریان را ارتقا دهید و همواره جلوتر از رقبای خود قرار بگیرید. این روزها تکنولوژی بیش از هر متغیر دیگری کسب و کار ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

چند نکته برای اطلاع از تاثیرات تکنولوژی روی صنعت و کسب و کار اینترنتی شما:

در کنفرانس های مربوط به تکنولوژی و مخصوصا آنهایی که به نحوی به صنعت شما مرتبط است، شرکت کنید.

با اینفلوئنسر ها و افراد متخصص صنعت خود شبکه سازی کنید.

اخبار تکنولوژی و صنعت خود را دنبال کنید، نه تمام اخباری که در معرض آن قرار می گیرید.

این اقدامات به شما کمک می کند تغییرات را شناسایی کنید.

جمع بندی

ساخت، راه اندازی و توسعه یک کسب و کار آنلاین می تونه بسیار پر چالش و در عین حال پر از نتایج فوق العاده و شگفت انگیز باشه. اگرچه این کار،‌ کار سختیه ولی میتونه کار بسیار سودآوری باشه. اگر بتونید درک درستی از انواع مختلف مدل کسب و کار های اینترنتی داشته باشید، بتونید یک برنامه ریزی دقیق و درست داشته باشید، حضور آنلاین موفق و موثر بسازید، به شکل موثری کسب و کار اینترنتی خودتون رو بازاریابی کنید، تجربه مشتری و خدمات مشتری خوبی بسازید، کارایی رو ارزیابی و کنترل کنید، شبکه سازی کنید و از ترندها و اخبار صنعت خودتون مطلع باشید، می تونید یک امپراتوری کسب و کار آنلاین قدرتمند بسازید.

به خاطر داشته باشید که این کار از شما زمان، تلاش و استراتژی درست خواهد گرفت اما نتایج فوق العاده ای برایتان خلق خواهد کرد، به شرط آنکه به اندازه کافی یاد بگیرید و آموخته هایتان را اجرا کنید. توصیه میکنم حتما در دوره رایگانی که برای شما در نظر گرفته ایم شرکت کنیم و مسائلی که در این نوشته مطرح شد را عمیق تر و دقیق تر یاد بگیرید.

با انگیزه و عزم راسخ، کار سخت و استراتژی های درست، می توانید کسب و کار اینترنتی رویاهایتان را به واقعیت تبدیل کنید. از این نوشته به عنوان یک راهنما استفاده کنید. به عنوان نقشه راهی که راه شما را در دنیای جذاب کسب و کار اینترنتی روشن می کند و به شما امکان کسب موفقیت در سفر کارآفرینانه تان را می دهد. امیدوارم موفق باشید و کسب و کار اینترنتی فوق العاده ای بسازید.

 

نظرات (1)

  1. تست

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *